ВеликДенската тема на АПРИЛчетата

• 16 326
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, много ме е яд на мен си. За съжаление огромното ми желание да кърмя вреди на бебето. Наддали сме много малко. А беба е така сънлива не защото яде достатъчно, а защото вече отвиква да яде и не се буди  Cry А аз си мислех, че милата щом си спинка значи всичко е наред. На всичкото отгоре покрай тези колики може би и да е плакала от глад, но аз да не съм разбрала  newsm78
Везната пак ще я взимаме за празниците, педи каза да суче максимум 20 минути, да мерим и да дохранваме. Надявам се за седмица да се оправим. А за кърмата, каквото и да правя май си я нямам. И на всичкото отгоре са ми толкова тънки каналчетата, че едва тече. Само когато ми е много препълнена и усещам че дали се храни добре, но проблема е че гърдите ми се пълнят само през нощта и сутрин, а някои дни и по това време не ги усещам напрегнати. А и както ви споделих вече, пре мен такова протичане и цапане на дрехите няма, даже се чудя и като излизам защо въобще ги слагам тези подплънки.
Много кофти се чувствам, и се опитвам да се успокоя, защото ще вземе напълно да ми секне кърмата. Съжалявам за тъжния пост.
Хубав ден на вдсички и приятна разходка.
Ако спазваш препоръките на педи-то със сигурност няма да се "оправите" а ще тръгнете към отбиването!!!
Я сега първо се успокой, после напиши ПОДРОБНО  какви мерки взимаш за увеличаване на лактацията, колко гр. сте качили и за 1 денонощие колко изсуква бебето??? Бибо, да ти кажа аз коликите ги "лекувам" със сукане- щом зареве и се загърчи и давам цица, посуче, па се успокои, после пак ревне... и т.н... до безкрай, откарваме по 3 ч.! в сукане на почивки !Давам и ЕСПУМИЗАН - преди всако ядене по 15 к.  Сега / да не чуе дявола/ коликите доста намаляха ,та намалих и еспумизана!!! А това за тесните канали- ами нормално е при първото дете да са по тесни, със всяко следващо ще стават по широки!!!! Все пак за пръв път функционират по предназначение! Hug  А защо не пуснеш тема в кърмаческия подфорум с проблемите ви, да видиш колко много майки са минали по твоя път / вкл. и аз / и са кърмили успешно!!!
За излизането - ние днес ходихме на преглед в Селена, ама с колата. Иначе имам една лятна количка от каката коато е на терасата и спим в нея  с портбебето- по 1 ч. на ден вече! Малко ме мързи да излизам  Embarassed специално за разходки, пък и терасата ми е повече от разкошна / и за предпочитане пред прашните улици/ ! Но от утре ще сме в парка, то и времето се оправи, та мисля да откараме до 2-3 ч навън!!!

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 13:08 от veni-b

# 226
  • Варна
Момичета, много ме е яд на мен си. За съжаление огромното ми желание да кърмя вреди на бебето. Наддали сме много малко. А беба е така сънлива не защото яде достатъчно, а защото вече отвиква да яде и не се буди  Cry А аз си мислех, че милата щом си спинка значи всичко е наред. На всичкото отгоре покрай тези колики може би и да е плакала от глад, но аз да не съм разбрала  newsm78
Везната пак ще я взимаме за празниците, педи каза да суче максимум 20 минути, да мерим и да дохранваме. Надявам се за седмица да се оправим. А за кърмата, каквото и да правя май си я нямам. И на всичкото отгоре са ми толкова тънки каналчетата, че едва тече. Само когато ми е много препълнена и усещам че дали се храни добре, но проблема е че гърдите ми се пълнят само през нощта и сутрин, а някои дни и по това време не ги усещам напрегнати. А и както ви споделих вече, пре мен такова протичане и цапане на дрехите няма, даже се чудя и като излизам защо въобще ги слагам тези подплънки.
Много кофти се чувствам, и се опитвам да се успокоя, защото ще вземе напълно да ми секне кърмата. Съжалявам за тъжния пост.
Хубав ден на вдсички и приятна разходка.

Здравей, мила!
Това пък сефте го чувам, и много странно ми се вижда, да спи от това че е свикнала без ядене, звучи ми абсурдно... Във всички теми, които прочетох навсякъде пишеше че ако детето е недохранено признаците са много по-лоши - плачене, излизане на някакви белези и тем подобни не се сещам точно сега какви.
И аз отначало много се бях стресирала с кърменето, но май засега оправихме нещата. Много се бях притеснила, че нямам кърма, и то откакто взехеме тъпата везна да се мерим, докторката каза че трябва да изяжда по 100 гр, а ний отчитахме всеки път различно - 20, 30, 60 но не и 100,  и аз естествено много се разстроих че детето остава гладно, щото и мрънкаше една две вечери. Съпругъм ми ме успокояваше да не плача и да не се разстройвам, детето гладно няма да оставим - в краен случай каза ще му давеме АМ, радвай се че е живо и изглежда здраво, пък.... И така аз наистина се поуспокоих, и кърмата ми се увеличи малко и мисля че за момента ни стига. Колкото и да сукне бебка, аз винига след нея изцеждах, може и по 20 грама но цедях, и това като че ли помогна. Вчера преди да я кърмя, без проблем само от едната изцедих 100 гр, тя милата после си го изпи всичкото. А след като хапне от мен, изцеждам по 20-30  грама от гърда, значи другото си го изсуква. Изглежда си много добре детето, особено след като ни мина жълтеничката, сега си сучи упорито, спинка сладко сладко и си изглежда съвсем здравичка, пу-пу...
Съветвам те да оставиш кантара, мен той ме стресира все повече, да не говорим че някой път отчиташе супер невярно, за 1 минута я мерих три пъти, изкара я три различни грамажи, с дрехи я изкарва по-лека, отколкото голичка и така.... спрях да го следя кантара да не се тормозя излишно, ще изчакам да видим на първата консултация какво ще покаже.
Щом плаче давай й винаги гърда, не следи часовете, изцеждай дори и по 10 грама, наблягай на течностите, особено прясното мляко и орехите и се надявам да има подобрение, поне при мен горе-долу засега се получава /пу-пу/ В кърмаческия форум също ми помогнаха момичетата, наистина се обърни и там за съвет.

Ако има нещо питай, но както всички мами казват трябва упоритост ... УСПЕХ!!!

# 227
Мила, Bibobibo , аз си докарах Хиперлактация - което значи че на цедене вадех с помпата ( защото не го кърмя директно, а се изцеждам и му давам ) от едната гърда по 300 мл - тя е по-млечна, а от другата по 80мл !!  #Crazy
вече нямам място във фризера от замразена кърма, а нямаме банка за кърма в "провинцията".
Значи след като я махнеш от гърдата си ( както и Alokazia  ти е казала - изцеждай колкото можеш - така гърдата ще мисли че бебето има нужда от още мляко и ще почне да произвежда повече ) . Но един съвет от мен - Внимавай да не си докараш обратния ефект като мен !! Прецини си ти по колко да изцеждаш когато се увеличи кърмата ( която можеш да складирваш в хладилника или във фризера и ако се получи пак "суша" да я даваш на бебо вместо да дохранваш )
Аз , освен с цедене си докарах хиперлкатацията и с Лактогонен чай - струва само 2.40 от аптеката. Прясно мляко - знам че не е хубаво да се пие ( така прочетох в кърмаческия ) , така че повече течности. И ядки- аз зобах постоянно  Mr. Green
И още един път - Ще Успееш - само бъди последователна ! Но има и спирка - казвам го от опит. Че аз като почнех с оная ми ти помпа ( авент) , еййй, не мога да спра - то на таткото не съм му давал толкоз да си играе с тях  Joy
Хайде успех !!! Знам че ще се справиш !
ПС: Абе не казвам че моето Педи е супер, ама все пак - нека понякога и в техните съвети да се вслушваме! Няма тема, в която да не са оплюти , че чак се дразня! И въпреки че всички в кърмаческия са Против даването на сокче от 2 месец - моят избор ( без намесата на баби и докита) е , че ще давам! Аз съм отгледана така - и повярвайте - нямам ни бъбрчени кризи , ни развален стомах - ами напротив - голямо съм добиче Simple Smile че някои майки , позволили си да питат дали да дават сокчето, как ли не ги увикват "ти луда ли си?, "абе как ще му даваш.." - ами ей така - всеки си решава, кое е най-добро за детето му
олях се с тоя пост!!
Хайде на слука   bouquet

# 228
порових се в нета и ето какво намерих за погачата:

1.Погача за новородено!

2.Погача!

# 229
Честита рожба на мама и тате!Да им е жива и здрава малката принцеска!

# 230
  • София
sisee,благодаря ти!

# 231
  • Русе
Честито и и тука татенце   bouquet !!! До колкото разбрах вчера си се справил с известяването ма не пречи,че си повторил и днес  Wink  Да ви е жива и здрава госпожицата и много да ви радва,а мама бързо да се възтановява   bouquet

# 232
Bibobibo, извинявай за любопитството, ама колко всъщност сте наддали ? Интересно ми е защото и аз бях така с дъщеря ми, първия месец бяхме качили само 500 гр. ама аз си я оставих на кърма и постепенно тя навакса през следващите месеци. Тя също много спеше в началото, ама аз не съм се притеснявала за това.

# 233
  • Popovo
Имаме си още едно бебче, току що получих смс от Бараборка. Около 14:00 часа нормално се е родил Любо, тежи 3.600 кг и е висок 50 см. Мама и детенце са добре. Да и е жив и здрав малкия мъж, много да ги радва с тате и много да се слушат.

# 234
  • Някъде на път....
Честит син на Бараборка!   bouquet

# 235
Честит син на Бараборка Grinning  ylinfant
Bibobibo, не се отчайвай за кърменето, не се отказвай да кърмиш, започни да пиеш лактогонен чай, яж варено жито, овесени ядки, орехи (без да прекаляваш с количествата, разбира се), пий много течности и много начесто слагай бебка на гърдата - това последното е най-доброто средство да ти се увеличи млякото. След кърмене изцеждай докрай с цел да увеличиш лактацията. Знам, че съветите по интернет  не винаги са много успокояващи, когато си сигурна, че бебето ти е гладно, преживяла съм този период на съмнения с баткото. В Майчин дом вече има Консултативен център по кърмене, където се отнасят с голямо разбиране и компетентност, потърси координати и иди да ви консултират ако трябва. Успех, ще видиш, че ще се справите! Потърси за съвет Бу и Хедра от кърмаческия форум!

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 23:38 от Дона

# 236
честито на Бараборка!  bouquetсъни благодаря bowuu-ще питам и ще видя дали я има тази храна в магазина!сисе мерси за линка-пита ще направя,но на църква няма да идя-попа е един надут грък-няма да се разберем Joy.тук вятъра леко нямаля и сега след папане ще излезем в комплекса поне за 30 мин.до после.

# 237
Цитат
Имам едно бързо въпросче - кога се прави погачата? преди или след 40-тия ден, само събота или може и неделя?

Прави се преди 40-тия ден Peace Не съм чувала да може само събота или неделя! На 40-тия ден се ходи на църква да се чете блага молитва на детето!Нашата погача ще е на 11 май (неделя,защото ни е най-удобно),а на църква ще отидем на 14 май (когато става на 40 дни) Peace

Стискам ви палци за утре Hug
сисе нашите мъници нали са на една дата,а аз като броя 40 ден се пада на 13 май newsm78

# 238
Честит син на Бараборка Grinning  ylinfant
Bibobibo, не се отчайвай за кърменето, не се отказвай да кърмиш, започни да пиеш лактогонен чай, яж варено жито, овесени ядки, орехи (без да прекаляваш с количествата, разбира се), пий много течности и много начесто слагай бебка на гърдата - това последното е най-доброто средство да ти се увеличи млякото. След кърмене изцеждай докрай с цел да увеличиш лактацията. Знам, че съветите по интернет  не винаги са много успокояващи, когато си сигурна, че бебето ти е гладно, преживяла съм този период на съмнения с баткото. В Майчин дом вече има Консултативен център по кърмене, където се отнасят с голямо разбиране и компетентност, потърси координати и иди да ви консултират ако трябва. Успех, ще видиш, че ще се справите! Поторъси за съвет Бу и Хедра от кърмаческия форум!
Подрепям напълно! Аз на твое място отивам веднага в Майчин дом Peace

Алокация, не е рано за разходки. Само че почни с половин час днес и увеличавай постепенно Peace

анабана, добре дошла отново Hug

Аз прясно мляко знам, че не трябва да се пие. Ядките също са коварни - някои може, други - не.

Барборка, честито бебоче!

Ние бяхме на док. Сега нямам време да пиша, но всичко ни е 6. Много съм хепи Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 239
Мили мамчета, страхотни сте  Hug Благодаря ви за съветите и успокоението.
Честно казано наистина малко изнервящо ми действа тази везна, но просто искам да съм сигурна че правя най-доброто за Дари. За наддаването, роди се 3750гр., изписаха на 3560гр., а в момента на 23 дни е 4кг. За едно денонощие не знам колко е наддала, защото везната не е била толкова време при нас. Сега пак я взехме за няколко дни вече, така че ще видим. За стимулирането на кърмата досега съм пробвала всичко, което сте изброили, само не съм се изцеждала след кърмене, но и това ще започна да правя. За няколко дни като че ли имаше ефект, но от 1-2 дни нещо пак намаля. Помпата ми е на Авент, но голям зор с нея. Нали и по-трудно ми се цеди кърмата, та голямо помпане пада, по сума ти време.

Днес на обяд нямахме везна и реших да я сложа на гърдите първо и после да и дам АМ. Направих АМ, защото гърдите ми бяха толкова меки че ми се струваше че няма никаква кърма в тях. А Дари вече плачеше гладна и нямаше време и да пробвам да се цедя. Сука точно по 5 минути и от двете гърди. След което докато се оригваше заспа, тя си беше почти заспала и докато ядеше. Колко време и навирах биберона в устата, но тя спеше. Едвам 15 мл. успя да изяде, задави се, после заспа пак, сложих да спи и след 10 мин. промрънка. Хайде пак навирай биберона в устата, още 15 мл. изяде и пак отнесе плувката. Сега от 15.30ч спи сладко сладко.
Вече съм почти сигурна че повечето пъти като е плакала досега не е било от колики, а от глад, но нека видим сега няколко дни как стоят нещата и ще му мислим. Аз още не съм решила да се отказвам, ще се боря до последно  Laughing

Междудругото давайте съвети за биберони, на нас номер 1 на Авент ни е с прекалено малка дупка, а пък с 2-ката се давим. Сега купих едно шише на Нуби да пробвам и с него.

ЧЕСТИТО НА БАРАБОРКА   bouquet  ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ ЛЮБО

Общи условия

Активация на акаунт