ВеликДенската тема на АПРИЛчетата

• 16 334
  • 306
  •   1
Отговори
# 180
здравейте мами, ама много сте изписали...цяла нова тема, а аз нямах нет през празниците. сега ви изчетох...и по въпроса за стриите - аз нямам стрии, родих преди 26 дни. мислите ли, че тепърва могат да се появят? корем почти нямам, ама почти де. има за прибиране. как мислите? днес аля повърна преди да е пуснала гърдата ми, вече 2 пъти, имате ли такъв случай? защо така прави, дали я държа неправилно....

# 181
честито на КИКИ и на БАРБИ!!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 182
Аз да се включа на бързо с едно въпросче ако може-бебетата докато хълцат трябва ли да ги държим изправени, както докато се оригват, или няма значение в какво положение са?????

# 183
  • в илюзия
Честити бебоци  на Барби и на Кики , много да ви радват  bouquet  bouquet

Честито на всички , които днес стават на 1 месец.

Ценителката ужас #2gunfire тия лекари съвсем откачиха и забравиха за какво са учили и за какво са полагали клетва.

Ние днес бяхме на разходка за 30 мин. пред блока , тоооолкова много й хареса , че не можах да я събудя за хранене в 3 и се хранихме заспали Joy
Емма когато беба хълца аз не я оставям изправена , обикновенно се люлеем на ръце , защото тя много се ядосва , когато хълца.

# 184
Честити бебчовци на Барби и Кики бързо възстановяване и скорощно прибирене вкъщи   bouquet
Добре дошли отново на rocobaroco3 и  isane
 Честита месечинка на всички бебета който празнуват   bouquet
rosidt75  и аз знам че педиатрите дават сокчета от вторият месец,а и братовчедка ми роди декември и знам и от нея че му даваше на бебето сок от ябълки още януари,което пък е противоречиво  с това за хранене на бебето до 6 месеца с кърма -незнам какво да ти отговоря конкретно,защото скоро и аз се чудех ,по-скоро мамите с опит да кажат какво са правили.
 Емма-аз не я вдигам,имайки предвид че хълцаше в корема ми надолу с главата  Simple Smile е вярно че беше друга обстановката,ама,нея вдигам,само ако нещо вземе да връща при хълцуканията.
 И моя въпрос(може и да сте го говорили ,ако е така извинявам се предварително) това т.нар,"бебешко акне" само по личицето ли е или  и по тялото?,защото ако тези пъпчици който имаме ние са такова то те се спускат по тялото,в смисъл бяха първо на челото,после около очичките ,сега са в ниската част на бузите а днес забелязах че ги има и по телцето и вече.Моля ако някой знае да ми каже.

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 17:29 от didimora

# 185
Аз да се включа на бързо с едно въпросче ако може-бебетата докато хълцат трябва ли да ги държим изправени, както докато се оригват, или няма значение в какво положение са?????
Ами ние си стоим в леглото, освен ако не ревем!
rosidt75  и аз знам че педиатрите дават сокчета от вторият месец,а и братовчетка ми роди декември и знам и от нея че му даваше на бебето сок от ябълки още януари,което пък е противоречиво  с това за хранене на бебето до 6 месеца с кърма -незнам какво да ти отговоря конкретно,защото скоро и аз се чудех ,по-скоро мамите с опит да кажат какво са правили.

Това май само в Бг се практикува! Бебе на 1 м. да захраниш със сок!Сестра ми в Германия , а и други познати в Канада не са давали нищо!!!
Аз на сина ми съм давала - тогава слушах 100% джипи- то ! На щерката , хем ме мързеше  Embarassed хем реших че ще захранвам късно, та не давах!

# 186
  • Стара Загора
Здравейте и от нас!
Ние вече почти от седмица сме си вкъщи, но все не мога да се набутам да пиша, поне се опитвам да изчета всичко Simple Smile
Малката е много послушничка, папка добре и спинка, за сега си се кърмиме, дано и да продължим дълго... За съжаление обаче ни започнаха коликите, даваме капки и май ни действат добре...в тази връзка исках да питам, някоя мама беше споменала някакви хомеопатични капки против коликите, Бейбинос или нещо от сорта, как беше точното име?
Все още не сме излизали навън, само на терасата за по няколко минутки, ама то и времето беше едно...
Още нещо, каква температура поддържате вкъщи?
Видях че доста сте коментирали за предизвиканото раждане, да си кажа и аз Blush Аз бях с предизвикано раждане без упойки, включиха ми окситоцин в 10 и в 14.25 малката се появи. Болка си имаше, но не е нещо което не може да се изтърпи, а и все пак резултата си заслужава. На 4-5см ми пухнаха мехура, тогава започнаха по-силните болки, най-силни бяха след 8см. Напъните са били около 30мин, но там вече някои моменти ми се губят. Колкото и тривиално да звучи, когато чуеш малкото човече да изплаче, всичко се забравя за секунди.
Успех на всички на които все още им предстои!
За малко да забравя...честито на новите мами, да са им живи и здрави рожбичките!

Стана малко дълго, но да наваксам  bouquet

# 187
Ние взехме пак везната от педито и до сутринта ще се мерим. Дотук нещата стоят така - сукане половин час на едната гърда и накрая везната показа че е изяля около 60 мл., което е малко. Та я сложих и на другата за да ги докараме на 100мл. Но тя заспива и с нищо не показва, че е яла толкова малко. 60мл. изяде от гърдата с по-малко кърма. Аз досега редувах гърдите през хранене, но се чудя дали да не започна да давам и от двете. Проблема е, че едната още ми е разранена, и досега поне почиваше малко, а сега на около 3 часа не знам как ще е. Още не сме се мерили голички, но така с дрешките доклокто виждам май не сме наддали достатъчно и сигурно педито ще каже да се дохранваме. Довечера като я къпем ще я премерим и гола да видим какво е положението. На така по груби сметки до момента около 500 гр., а сме вече на 22 дни. Вие какво мислите?

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ БАРБИ И КИКИ. ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ.

cenitelkata, съжалявам за случилото ти се. На такива доктори да им скъсаш дипломите направо #2gunfire, абе нямам думи.
Аз така се ядосвах в Шейново като ни обидиха на няколко пъти че сме некадърни да раждаме нормално и да си търпим болките от секциото. Представяте ли си? Все едно аз съм поискала да ме срежат.

# 188
Честито на мама Барби и на мама Кики!
За случилото се с Петя нямам думи!  Shocked За съжеление това не е първият подобен случай на арогантно отношение в Пирогов! Лошото е че си позволяват такова отношение защото могат, защото знаят че няма да ги накаже никой с нищо ако се държат като селяни! Та те бяха оставили човек да почине от инфаркт пред болницата и никой не му е обърнал внимание  newsm61 smile3515 Яд ме  е че трябва хора като Петя която е златна душа и е толкова добър човек да понася подобно отношение!Просто не е нормално това!!!!!

Ние сме със ситни червени пъпчици по челото и бузките, защото ни напече слънце вчера! А днес забелязах и червени пъпки по гърба и коремчето има и на гърдичките една, които са по големи и червени! Незнам от какво са, мисля че са от нещо което съм яла, макар че пазя диета, най-вероятно да са от нитратите в салатата от снощи! Sick Педито каза да ги наблюдавам и ако не минат до утре да и званя пак по телефона.

# 189
  • Някъде на път....
Хайде, момичета, само 1 ден остана до края на месеца.......  Wink

# 190
За пореден път ви благодаря ,че ме подкрепяте   bouquet
По-принцип не харесвам Фънки от мюзик айдъл ама колко е прав тоя човек ,че живеем в Ъбсурдистан    ooooh! ooooh! ooooh!

Aguariel и според мен пъпките са от храна която ти си яла ,но все пак утре ако са там звънни на педито . За милите думи към мен ........... Hug същото се отнася и за теб   bouquet

Bibobibo защо се притесняваш ,че не изяжда на едно хранене точно 100мл. то е кърмено бебе .........не е задължително всяко дете да яде по-точно определено количество ще хапне 60мл обаче ще се събуди примерно след час и половина за следващото хранене ,защо трябва да е точно през 3 часа ?Прекалено много се притесняваш  Hug връщай кантара веднага и се хранете спокойно на поискване гарантирам ти добри резултати . Аз не се ядосвам за такива работи нито пък се опитвам да налагам режими ,нито се ядосвам ,че такъв нямаме иначе освен да побелея и полудея друго няма да стане предпочитам да ми е мирен живота  Peace не съм аз шефа а малкия човек  Mr. Green
Аз съм сигурна ,че Стефи яде по-малко ,но засметка на това пък често ! за 20 дни беше качил 1200кг. утре сме на консултация и ваксина и ще разберем дали има промяна .

# 191
Хайде, момичета, само 1 ден остана до края на месеца.......  Wink

В този ред на мисли....кога ще се местим в родени???като родят всички или сега като свърши месеца  newsm78

Като излизаме на разходка мажа лицето и ръчичките на Дани с един крем на Бюбхен (фактор 50 ) и въпреки това гледам ,че от едната страна на лицето има червени пъпчици! При нас май са от повръщането му! Забелязах,че са от лявата страна,а той снощи спа на нея и доста пъти връща Thinking

Днес си направихме хубава разходка с Ясмина и малката Невена,а тя наистина е много малка.....или по скоро моят е шишко Joy С нетърпение чакаме и другите варненки за разходки Peace

Петя ужасно отношение #2gunfire с какво право някакъв си ще ти говори така,че и ще те кара да не кърмиш 10 дни.......Егати селяните!!!

Честити бебчета на Барби и Кики!!!  bouquet

# 192
Я вижте, имаме си още едно бебе, ама таткото е писал в старата тема:

GeoNadin:
Роди се Гергана!
днес на 29 04 08г. 3.600 кг, 49 см , в добро здраве!
Майката е мн.добре! да са живи и здрави : от татко жоро!:)
Таткото на Гергана пожелава леко и спокоино раждане на останалите Априлчета!

Haliotis, защо те върнаха?

Да, я кажете кога ще се местим? И тези мами, които се водят при нас а не пишат, ще ги чакаме ли?

# 193
Здравейте, момичета!

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ, МНОГО ДА ГИ РАДВАТ!   bouquet

Ценителката, просто нямам думи за това отношение  #2gunfire Чак аз се ядосах докато четях! Как могат да си позволяват такива неща!!!  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire

Така като ви чета, май всички имаме общо взето проблеми с кърменето. Ние пробвахме и при поискване, и на часове, сега се изцеждам и му давам това, което остава, дори през нощта се будим и насила го караме да яде от шише, като аз се цедя преди това. Ходиме два пъти досега на консултация и не наддаваме добре - само 230 гр за 2 седмици, дори не си бяхме стигнали теглото при раждането. Утре сутринта сме пак - тази ще е решаваща, защото ако продължава да не наддава, доки каза, че започваме дохранване  Sad А аз толкова исках само да се кърмим Sad А иначе толкова добре и често си пълни памперсите, не можеш да кажеш, че не се храни добре, ама... Моля ви, стискайте палци за утре, дано да сме наддали от петък, когато беше последната консултация  Praynig

Имам едно бързо въпросче - кога се прави погачата? преди или след 40-тия ден, само събота или може и неделя? Аз знаех, че трябва да е след 40-тия ден, ама една приятелка я направи съботата преди и аз съвсем се обърках. Кажете вие как го знаете.

Ей, някакви новини от Тифани???
Успех на всички, които са все още 2 в 1. Леко раждане, момичета! Мислете си как ще си гушкате бебоците, когато всичко мине!  Hug

# 194
Цитат
Имам едно бързо въпросче - кога се прави погачата? преди или след 40-тия ден, само събота или може и неделя?

Прави се преди 40-тия ден Peace Не съм чувала да може само събота или неделя! На 40-тия ден се ходи на църква да се чете блага молитва на детето!Нашата погача ще е на 11 май (неделя,защото ни е най-удобно),а на църква ще отидем на 14 май (когато става на 40 дни) Peace

Стискам ви палци за утре Hug

Общи условия

Активация на акаунт