Чакаме щастливи АВГУСТинчета красиви

• 15 099
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
  • Лондон
'Незнам в чуждоземско как е ,ама при нас ,ако сме здрави само се чууудим  от каква болест да се разболеем'
Точно казано... Laughing Прекалено много се шашкате момичета и прекалено често ходите на лекар. И ми прави впечатление, че всички ще излизате в 'болнични', а не в 'майчински'.

В 'чуждоземско'  Wink имаме 2 скана всичко на всичко. После веднъж в месеца ти вземат кръв, урина, слушат тоновете и те мерят - това е! Само ако ти има нещо те пращат на лекар - иначе са само сестри - идват в къщата ти и дори нямат униформи.  В началото се дразнех, че е така, но сега май почвам да разбирам идеята... Все пак раждането наистина си е естествен процес, а не болест.

Тук от 2 дена е жега и краката ми почнаха да се подуват ужасно... Съвсем на кит заприличвам без глезени...  Cry
Не знам още 3 месеца на къде ще раста и как ще бъде...  ooooh!

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 17:08 от eya

# 241
Здравейте мамчета!
Аз днес бях по задачки и между другото си купих няколко парцалчета една туника с клин и една блузка харесах и и много хубава рокля,но не ми достигнаха парите и продавачката обеща,че ще ми я запази и утре ще отида да си я взема,сега хапвам и ще си полегна малко,че следобед трябва да взимам малката от градина!
Ще си снимам покупките и ще ги кача в албумчето на всички момичета на които са казали,че бебчето не отговаря на седмиците си въобще да не се тревожат,на моя приятелка в седмият месец и бяха казали,че бебчето изостава с две седмици и тя милата как се беше притеснила и накрая два дни преди термин роди живо и здраво съвсем с нормални мерки 3килограмово момиченце,в последните месеци бебетата много бързо си наваксват,така,че няма място за тревоги!

# 242
Здравейте настоящи и бъдещи мамчета!    bouquet
От края на празниците все ви чета и чета, че то голяма писанка е паднала.
Честито първо на младоженката  kiss, желая преди всичко разбирателство и взаимно уважение. От личния си опит мога да кажа, че ние със съпруга ми след брака определено заздравихме взаимоотношенията си и се чувстваме по-добре сякаш така семейни  Laughing Сигурно звучи глупаво, но е така в действителност. Грациана, на теб желая да си избухнете максимално и граби с пълни шепи от щастието което сигурна съм ти предстои. newsm44
Бобито, буквално ме разплака с толкова емоционалното си изживяване относно новината за престоящия мъж. Припомних си и аз момента когато ми го съобщиха и аз като теб не успях да се стърпя и сълзите ми се спуснаха сами по лицето ми/ да си призная и при девойка реакцията щеше мисля да бъде абсолютно същата/.

Ако това ще помогне на някой, моя малък мъж също от началото си върви все по-голям, но това определено не ме стресира дори най-малко. Мацки, вярвате ли ми, че с всеки изминал ден все повече и повече се радвам на бременността си, при все че и килограмите ми почнаха да тежат, кръста се обажда, вечер съм дежурна по тоалетна и все се чудя на ляво ли на дясно ли да застана, че да мога да дремна нощем малко повече. Обожавам когато малкия почне да рита, особенно любимо му е нощно време, когато се опитвам да се наместя някак по-удобно и той напомня, че не аз а той е важния в момента. Аз лично си пия витамините редовно /Пре-натал/, за съжаление Магнерича ми го увеличиха доста заради постоянните контракции които имам когато тръгна да ходя дори и малко. Кафето го спрях още в самото начало-незная дали знаете, но от акушерка съм преупредена, че образно казано всички витамини които бременните трупат в организма си през деня и ноща, сутрин само с едно кафе и заминават в тоалетната. Кофеина и другите съставки имат лошата способност посредством своето диуретично действие да изхвърлят витамините акумулирани по един или друг начин. Така че аз лично го спрях при все че пиех по едно двойно нес кафе всяка сутрин заради ниското ми кръвно. Организма свиква точно за седмица-две и всичко е ок. Надух ви главата май.

Аз напоследък много се вълнувам от кърменето. Реших, че прекалено много енергия влагам в не толкова съществените бебешки въпроси, а за същината остава малко. Закупих си една книга, казва се Книга за кърменето, на Хана Лотроп. Не е никак скъпа-5 лв. а има интересна информация, дори на моменти прекалено подробна, с включени истории на майки, за практиката и т.н. От форума за кърменето /напоследък основно там кисна  Embarassed/ много я хвалиха и я считаха за наръчник на всички настоящи и бъдещи майки, и не съжалявам никак, че ги послушах и си я взех.

И като за последно, мамчета, вие които вече имате опит а и тези които са се интересували, какви матраци мислите да закупите за бебешорите. Пазара е пълен с какви ли не видове и модели-луд да станеш, че ако имате опит-споделете. Аз все още събирам инфо, макар че съм се насочила май към Magniflex-чувам добри отзиви.

Хайде, че яко ви досадих вероятно.
Целувам ви и приятен и слънчев, доколкото е възможно при тези дъждове, ден желая !     bouquet

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 15:28 от Feb

# 243
 Аз да седна да си пия следобедното кафенце с вас,а то никакви ви няма. SadЯ бързо се активирайте!И по-ведро,че времето пак е гадно и ако започнем и да мрънакме ,никак няма да ни се отрази добре. Naughty
В понеделник отивам на снимки EmbarassedИ умувам какво да облека,а разни прически и гримове няма да имам време да правя.Само да не уплаша драгите зрители.Ако там решат ,че не съм лицеприятна - да си ме оправят.Мацката с която разговарях по телефона е голяма сладурана.Аз мислех да се откажа ,а тя дъра-бъра и ме окуражи.Хайде пишете ,че ми е скучно,а не искам да си лягам,че да не закъснея  за каката.

# 244
Здравейте и от мен.Аз днес бях на консултация,прегледа мина толкова бързо.Мернаха ми килцата,качила съм малко,ама какво да се прави,кръвното си е наред,чухме тоновете на бебето,мериха ми обиколка и тем подобни.Видя докторката бебето на видеозона и каза всичко е наред и ми каза на 23.05 да ида пак.Казаха ми че в майчинство трябва да излизам на 23.06.Аз също нямам оплаквания някакви и всичко си върви нормално за което много се радвам.Пожелавам ви приятно изкарване на срещата когато я осъществите.
На нас на 25.05 ни предстои да ходим на бал на племеницата в София.Ще имам малко време да разгледам какво има из магазините при вас Simple Smile
Пожелавам ви хубав ден или това което е останало от него.

# 245
Вижте на мама Мишлето http://www.annegeddes.com/modules/home/photoquest/entryPreview.a … 3d-ogNMhScfBLc%3d
Да ама май нищо не става.Извинете!

# 246
Чакайте да Ви кажа аз днес как съм се докарала  Laughing
Мъжо послучай именния му ден ми купи една суперска туника от Овиеса в Мола и днес я облякох, а тя е с едно деколтеееее не е истина. Който ме види първо  Shocked и после вика " ти днес си извадила тежката артилерия"  Laughing  Та намерих начин да отвличам погледите от голяяяяяяяяямооооото ми Д. С циците напред и всичко е 6, даже се чувствам секси Wink

Миши страхотна е малката буба Simple Smile

# 247
Асе ти направо ме уби!  Joy Но като се замисля и при мене е така - борбата е голяма кое да стърчи по-напред, дали циците или корема! И все се гонат... Joy  bombs
mi6imadi страшен бонбон е малката! Дано Господ и мен дари някой ден с момиченце!  smile3522

# 248
Момичета,сайта със снимката не се отваря.Нещо заби и се загуби снимката на малката,а нямам време да правя нова.Друг път ще ни видите в целия  блясък и красота.
Днес мерих една рокля - много е сладка.Като си видях профила Shocked- шкембето напред,а дупето стърчи назад и изглеждах мноооого зле.Не мога ни шкембето да глътна ,ни дупарата.С панталон май изглеждам по-добре.Продавачката ми е позната ,каза ми ,че съм изглеждала много едра за 6-ти месец,в смисъл коремчето ми било голямо.Ами аз като съм малка и може затова така да изглеждам.Знам ли?
Ей ставам,че днес домашната прислужница голям мързел я налегна и цял ден само пред комп. виси и за да не я уволнят - аз бях до тук.
Лека и спокойна вечер!

# 249
  • Бургас/Пз
mi6imadi , да кажеш кога ще бъде предаването че да не те изпуснем. Аз ако трябва ще закъснея за работа но ще те гледам.

Feb, ти ме хвърли в размисли и при матраците ли има голям избор. Това не го знаех. Е, чакам тогава другите майки да споделят опит, че аз явно нещо съм поизостанала.

Момичета, гледам че сме пак на 13 страница, а нямаме много предложения за заглавия. Мене пак ме е обхванала музата, затова ето няколко, ако на няой му харесат може да ги използва за новите теми.

"Слънцето вече силно пече и чакаме ние през август дете"
"Августовската дружина в третия трисеместър мина"
"Някой се подготвят за моренце, а ние се готвим за августовско бебенце"
"С коремите щръкнали вече, очакваме августовското човече"

Дано ви харесат newsm10 newsm10

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 21:43 от ani_d

# 250
Mi6madi smile3501 smile3501за решението да се появиш на екрана,да кажеш кога,за да те гледаме!Спокойно имаш подкрепата на толкова много мами и августински бебета!
  Момичета да ви кажа ние за първото детенце купихме най обикновен,стандартен дюшек.Като цена е доста по приемливо,а и нямаме никакви проблеми като удобство.Казвам го от личен опит,защото все още синът ми заспива само ако аз съм при него в креватчето.Понякога съм отнасяла час-два сън при него и всеки път си казвам,добре,че е дълго 1,40 все пак е по-добре от 1,20 newsm53
Feb книгата за кърменето е много полезно четиво,аз я използвах много докато натрупам опит и рутина с Криси-Писи.Сега за второто вече ми е ясно всичко за кърменето.
  Ани,идеите за новата тема са супер,човек да се чуди на коя да се спре

# 251
Ани супер са ти идеите за заглавия всичките ми харесват.Мишимади браво на теб за решението с каквото да се облечеш все ще си сладка то коремчето те краси....Чакам с нетърпение да те гледам задължително питаи кога ще го излъчват и пиши още веднъж.Браво

# 252
  • София
Здравейте, мами Hug

Аз днес бях на преглед всичко с бебо е наред, отговаря си на седмиците и така, а аз съм +4 кг. за 2 месеца  #Crazy Доки даже като го гледа на ехографа каза, че не се е изпишкало милото..бил му пълен пикочния мехур Laughing

Ох, мъжо отиде да се забавлява с приятели, а на мен ми е едно криво като го няма Sad Ама поне си изпълни обещанието получих си новия епилатор...
Неможахме и да отидем да видим един апартамент, който си бяхме харесали, защото човека не си вдигаше телефона #2gunfire абе луда работа..
И аз като Мама Галка си купих преди 2 дена две блузки Laughing утре ще ги снимам и ще ги кача..

Миши, малката е голяма сладурана Hug

Пикае ми се, гладна съм, нервна съм... ааа  #Cussing out ми аз откачам...

# 253
Добро утро! Аз днес съм на работа, но не ми е тъпо, защото от понеделник излизам в ученически отпуск, ще залягам над учебниците да избутам последната сесия и ако ми излезе "удобна" дата за държавен изпит, после ще си пусна още 30 дни за него и ще си вляза в болничния, та май се наработих Laughing; не, че ми се учи много, докато се настроя сега...ама така е, като се хваща човек пак да учи на стари години Rolling Eyes; хубавото обаче е, че ще съм у дома и ще ми е по-спокойно; последните седмици трудно издържах на работа, знам, че е още рано и че има жени, които работят до 9-ия месец едва ли не, ама трудно се съсредоточавах, краката ми отичаха следобед и кръста ми се схващаше от дългото стоене в една позиция зад бюро, доспиваше ми се....колегите проявяваха разбиране, но аз в същото време не искам да ме третират като различна.....затова най-добре у дома никой да не ми търпи капризите Laughing

# 254
Добро утро и от мен,

днес слънцето в София вече препича и това много ме радва :о) Обожавам лятото, морето, нямам търпение да се стопли още, макар че за море ще се мисли допълнително. Не е добре излагането на слънце знам!

Благодаря на Феб за предложението за книжка, аз последните които си купих бяха от серията на Бон Апети - хранене по време на кърмене (или нещо подобно) - видях че има и полезни рецепти вътре за жените кърмачки :о) И гимнастика за бременни - е другата. Но и книгата за кърмене  си е задължителна за закупуване :о)))

На Мишимади пожелавам голям медиен успех и повече вяра в себе си! Аз не успях да отворя снимката на малката и прелест, но се надявам да качи още снимки в албума скоро!

Целувам ви всички, сега продължавам да работя, но съм на линия  atwork

Общи условия

Активация на акаунт