ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 105 611
  • 617
  •   1
Отговори
# 495
  • София

като ме отворили са видели че имам поликистозни яйчници или на български запушени тръби
Пепелянка и мен ме разби,честно Simple Smile

# 496
pepeliankata, а колко ти излезе цялата процедура?
Много се радвам, че новините при теб са добри, даже бих казала - превъзходни!!!  Hug
silviti, да не чувам за депресия...  Naughty Да не си посмяла да изпадаш в такива настроения... Crossing Arms Трябва да гледаме напред и нависоко  Peace Тези 50/50 изобщо не е малък процент. Малък процент е като ти кажат 10-15%  Tired Помисли реално!!!   bouquet 

# 497
Здравейте и от мен,най накрая мина и мойта лапароскопия.Резултат:Лява тръба и ляв яйчник не стават за нищо,дясно всичко е наред.Доктора каза че до 6 месеца ако няма бременност ще ми прави хистероскопия,за да види дали при предишната операция са ми направили свестна пластика на матката.Надявам се да не стигаме до там.Но съм настроена оптимистично,защото до сега всички ми казваха,че единствения ми шанс е ин-витро,а док каза че ще стане по нормален начин.

pepeliankata,радвам се,че и при теб е минало и всичко е наред.Стискам палци скоро да се похвалиш с чакано бебе.

silviti,не се отчайвай,незнам откога е Вашето ходене по мъките,но помни че надеждата умира последна.Ние с моя приятел се мъчиме от 6 години но все още не сме изгубили надежда за едно бебче.

П.п.Прегръщам Ви всички и дано скоро ни се сбъднат мечтите.Благодаря Ви за подкрепата,защото въпреки че не пиша често,чета постоянно и на мен специално ми вдъхнахте нови сили за да продължа напред.  bouquet

# 498
Прочетох поста на Pepelianka и направо се разбих. Завидях й на оптимизма. Аз след лапароскопията се сринах тотално психически, А нищо негативно или обезнадеждаващо не ми казаха след операцията. Аз просто се бях настроила, че след лапарото ще ми кажат, че другия месец съм бременна. А докторът ми каза, че шансовете са ми 50/50. Не разбирам нищо! Нямам запушени тръби, нямам кисти (т.е. имала съм една само, която са отстранили), фенестрирали (надупчили) са ми яйчниците за по-големи шансове...... на практика нямам никакъв проблем, но доктора дава 50/50. Щях да припадна в кабинета му при тези думи. Като всичко ми е наред, защо ми дава такъв нисък % на успеваемост. Мъжът ми казва, че просто е лекарска предпазливост.... ама аз тотално се депресирах. Аз мислех, че след лапарото съм едва ли не вече бременна... наивна, та чак глупава съм май.

Сега се чувствам физически добре, но психически никак. Трябва да ходя на работа, но нямам желание да си вдигна дори телефона... наистина й завиждам на Пеплянка, искам и аз да имам такъв дух и положителен заряд.

На мен ми казаха че шансът за втора извънматочна е 50/50, така че при първи съмнения за бременност да отида за изследвания. Предполагам, че щом се е случило веднъж, то може да се случи пак (не ми казаха какви са причините, но предполагам, че има връзка с операцията ми от апендицит преди 25г.) та сега съм с една тръба, но пък всичко останало било ОК, така че има и шансове за нормална бременност.
Не се отчайвай, по-скоро го казват, за да действаме навреме и да не се стига до втора операция. Щото ако мен ме бяха усетили навреме щях да запазя тръбата, а може би при по-ранен стадий да е имало шанс и всичко да се развие добре...не знам.
Важното е да не се отказваме и да се борим до успешен резултат!  Peace
Стискам палци всички да се преместим в тема "Чакаме бебе"  Praynig Hug

# 499
Zdraveite,momi4eta,izviniavam se za latinicata,no niamam kirilica.Az imam problem s cikala i iskam da pitam dali niakoia ot vas e minala prez tova.Na men mi praviha fenestracia na ia4nicite na 18.09,dok mi kaza 4e vsi4ko e minalo normalno i kato mi doide ot 14 den da pia dufaston,geratimin i selen,a otnosno cikala predi laparoto mi idvashe 3-4 pati v godinata.Sled laparoto mi doide 4ak na 26.10,sled 40 dni i mi prodaljava do dnes,neznam kakvo triabva da napravia,sled tri dni triabva da pia dufaston,no oshte ne mi e svarshilo.Pri vas slu4valo li se e tova,ako niakoia ot vas e imala podoben problem,molia vi pishete mi.

# 500
Мими, и на мен първите 2 цикъла след фенестрацията ми бяха по-обилни от нормалното и със закъснение , но 11 дни не ми се вижда съвсем нормално кървене. Защо не отидеш до доктора, който ти е правил фенестрацията?

# 501
  • БУРГАС
миличка  Simple Smile silviti   трябва да се успокоиш и щом са ти казали  че си наред, значи е така,  Hug успокой се, излизай с приятели,  Party организирай парти у вас, аз така направих след 3 дена като се почувствах добре и мога да ставам самостоятелно след процедурата  Grinningпървите дни идваха приятелки за по половин ден и правех неща които си ги правя винаги, cheers newsm39 разликата може би е че не споделяш проблема с други хора освен със съпруга си  и таиш всички чувства в себе си.казват споделен проблем половин проблем, аз споделям, макар на моя мъж да не му е приятно и се чувствам разтоварена, плача, като ми се плаче и пак гледам напред, а и най хубавата част от правенето на бебето е секса, luvbed каквото и да си говорим все пак защо да не му се отдадем на него и мислим само за това а бебето само юе стане от само себе си, а шансовете които ти дават са доста добри, така че излзе навън, поразходи се, направи си ноктопластика, отиди на масаж, знам че действат добре на тялото и душата, като се върнеш след масажа така ще си заредена с положителнба енергия че няма как да не стане бебето, но престани да мислиш само за това.

здравей , десси-г  Heart Eyes
цялата процедура ми излезе 250 лева по здравна каса минах, newsm03 т.е. лапарото се плаща от държавата аз само отидох в частната клиника торакс в пловдив там да ми се направи от д-р бузалов който е от ст. загора и тези 250 ги давам за качествена упойка, а не тази държавната, за легло и медицински грижи които бяха на европейско ниво в тази клиника  Grinning и още на следващия ден ме изписаха от там на обяд , а от катетъра ме боля само два дни, после всичко ми е о'к, другите ми приятелки ми казват че от него те боляло цял месец, представете си аз само два дни и край, нямаше болка, нямаше нищо, сега си лежа у нас и карам болничните, снощи поканих приятели да дойдат, разказах им как мина всичко и сега ми е още по леко, гледам че сме ноември месец и скоро ще дойде нова година santa2 и коледа Nature Snowman и се отдавам вече на покупки за подаръци и покрай тези разходки току виж станала белята  Peace baby_neutralylinfant

скъпа mimi5555 , как така 40 дена ти кървиш,   newsm12:crazyeyes: аз  бях една седмица плътно и край , трябва да се обърнеш към доктора който ти е правил лапарото и да говориш с него на всяка цена, Thinking момиче, ще ти изтече кръвта, това не е нормално, Shocked не се ли запита след 2рата седмица като продължи това? newsm78 веднага при лекара и защо ще пиеш дуфалстон, аз знам за какво е, а и другите момичета също , знаят, всеки го е пил, но дай повече инфо и за състоянието ти , току виж някой е бил с твоите симтоми и може да те упъти какво да правиш, макар че ти си знаеш най добре , тук сме за да си помагаме. Hug

на мен лично ми действате много добре и подкрепящо и това ме кара да се чувствам пълноценна жена   smile3521
 Rolling Eyes напълно съм съгласна с теб napetia ,[/color] Важното е да не се отказваме и да се борим до успешен резултат, браво точно така  smile3501, всички трябва да си го повтаряме непрекъсното и рано или късно и това ще стане. Peace
 EFP

# 502
Blagodaria ti,Radostina,za otgovora!V vtornik imam 4as pri dok,da vidim kakvo shte kaje toi i se nadiavam vsi4ko da e to4no pri men, a i pri vas sashto.Pepelianke,blagodaria ti i na teb,no 4eti po vnimatelno,v cikal sam ot 11 dni,ne ot 40dni,kazah 4e 40 dni sled laparoto mi doide cikala.  bouquet

# 503
  • БУРГАС
ами аз четох,  четох , но от тази латиница съм се заблудила, е слава богу че  е така, а не е станало обратното  Simple Smile , и пак съм озадачена защо след ти дойде,  моя доктор казва че винаги след тази интевенция идва веднага, хм странна работа, ти при кой доктор си я прави , питам само информативно за мен си  Thinking

# 504
Момичета, по принцип цикъла след лапароскопия си идва нормално. Какво е това след тази интервенция идва веднага??? Дайте да не си пишем глупости.
Мими, на всички въпроси най-точен отговор ще ти даде лекаря, който е правил лапароскопията.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 14:13 от Радостина

# 505
  • БУРГАС

аз не пиша глупости, така че недей да се изразяваш така, пиша това което ми е казал моя доктор, и след тов3а цикъла си идва нормално, не мисля че е правилно да ме нападаш след като не си била с мен за да си чула  това от устата на доктора ми.Но нека мимето си пита нейния док когато и е назначен часа и всичко ще се разбере.да пишеш после какво е станало.

# 506
Znam 4e vsiaka ot vas kazva,tova koeto znae,za da pomaga na drugite momi4eta,taka 4e nedeite da sporite.Radvam se,4e go ima tozi forum,za da moje da spodeliame problemite si.BLAGODARIA VI!Shte vi pisha,zada vi kaja kakvo e stanalo.Laparoto mi pravi prof.Nalbanski-Mai4in dom Sofia. Simple Smile

# 507
  • Пловдив
Момичета, по принцип цикъла след лапароскопия си идва нормално. Какво е това след тази интервенция идва веднага??? Дайте да не си пишем глупости.
Мими, на всички въпроси най-точен отговор ще ти даде лекаря, който е правил лапароскопията.

Радостина,на мен ми дойде веднага след интервенцията.Първоначално беше леко кървене след ден се превърна в нормално менструално кръвотечение.Следващия цикъл вече беше с нормалната за мен продължителност.Не мисля,че е глупост,може би зависи какво точно е правено по време на лапарото.Мен лично лекарят ми ме предупреди,че ще ми дойде след интервенцията.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 16:12 от Цецинка

# 508
на мен док ми каза, че е възможно да ми дойде веднага след лапарото и освен това, че е възможно да прокървя като цикъл в първите дни, а след това да си ми дойде нормално. аз не прокървих и ми дойде с 1-2 дни по-рано от обикновено. първия цикъл беше по-лек и безболезнен. следващите два бяха по-тежки, идва ми с ден по-рано вече четвърти месец.
чела съм тук, че някои момичета имат по-тежък цикъл след лапаро. явно при всяка е индивидуално. според мен проблем има, ако цикълът е по-различен от преди - значително по-дълъг, закъснява ...

# 509
Привет и от мен, момичета! Отдавна не съм писала тук, макар че редовно следя публикуваните мнения. По въпроса с първия цикъл след лапарото при мен нещата бяха аналогични с тези като при Pisss и Радостина: първо самата интервенция беше планирана от моя лекар  да се направи в интервала м/у 10-я и 17-я ден на последната менструация, за да бъде проследена и овулацията; второ моят лекар също ме предупреди за евентуално прокървяване първите дни след лапарото (при мен нямаше такова) и третото, за да завърша поста си беше избързването на следващия редовен МЦ само с 2 дни, т.е. на 26-я календарен ден. Болките и дискомфорта, учудващо за мен, от години на ред не ме връхлетяха  Rolling Eyes отново, а продължителността и дългата зацапваща "опашка" на МЦ изчезнаха след лапарото. Повече не мога да споделя за МЦ, защото сега чакам нов такъв след хормонална терапия за Ендометриоза  Rolling Eyes 
Може би наистина, Мими, ако се консултираш с лекуващият те лекар ще научиш повече и най-добре за твоето състояние, за да си сигурна какво се случва  Peace
Успех и много късмет на всички вас   bouquet  Hug

Общи условия

Активация на акаунт