ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 105 572
  • 617
  •   1
Отговори
# 540
  • Варненско мишле
Преди година правих лапаро ,но при друг лекар и не ми се искаше второ, пък и никой не настоя.Но след неуспеха в ин витрото май ще си я направя пък да видим,може да имам шанс за забременяване , знам ли.

# 541
Какъв беше резултата от първото лапаро? Какво е открито при него?

# 542
  • БУРГАС

Мила galatea72, не унивай, Rolling Eyes трудно е да продължиш напред след първия неуспешен опит, Stop сега няма да мислим за минали преживявания а когато ти е направен инвитрото правиха ли ти някакви изследвания или направо, инвитро, лапарото се прави ако имаш някакви проблеми то те ще се видят като те отворят и да се махнат каквото там има ( ако има нещо ). ако се решиш на лапарото става бързо и безполезнено,  Simple Smileпосле 20 дена почивка и  40 дена без секс, през това време ако е имало нещо я теб то при лапарото ще е отстранено, и ще можеш да се подложиш на  втори и надявам се последен опит инвитро.чух че клиниката на д-р щерев била с най голяма успиваемост и тази на малинов. ама да ми кажат 50 на 50, то и аз ще ти го кажа ако ме питаш, така си връзват гащите май този доктор, без да ми се обиждаш, ама точно това прави, защо не пробваш някъде другаде.ако напишеш на търсачката за този доктор и клиниката ще ти изкочат доста неща неприятни за четене, от хора които са били при него. Thinking

момичета какви са тези суми за лапаро 1000 лв. , аз платих само 250 и минах по здравна каса с талон направление взет от личната ми лекарка.

# 543
Д-р Александов е добър доктор, но никой не може да ти даде 100%гаранция за успех и този, който го дава лъже пациентите си, още повече ако е определен и срок за 100%успех.
Аз не разбрах какъв точно е тубарният проблем на galatea 72, но второ лапаро за 1 година ми се вижда прекалено .

# 544
аз не мисля, че александров би се изказал за 50/50, за да се застрахова. моето лапаро мина по здрвана каса и платих само за престоя за 4 дни - май беше по 4.40лв. на ден. препоръчаха ми александров, но точно заради тези 1000лв. не можах да си го позволя.

# 545
  • БУРГАС
моето лапаро мина по здрвана каса и платих само за престоя за 4 дни - май беше по 4.40лв. на ден.

да и аз толкова някъде щях да платя, но в бургас няма качествени доктори за да го свършат и в държавната болница щеше всичко да е отгоре отгоре , а бях в частна и затова с частен доктор. радвам се че поне някой е успял да даде по малко пари и да е получил качетсвено лечение. и с това си е заслужил че си плащаме всеки месец здравни вноски. Simple Smile

# 546
  • Варненско мишле
Момичета,може би трябваше да обясня по-подробно.Септември 2007 правих лапаро при д-р Бойчев в Тутракан с диагноза поликистоза на яйчниците и множество сраствания.Не се получи забременяване и направих ин витро при д-р Александров-неуспешно.Но нали знаете ,че лекарите си нямат вяра помежду си,та сега Александров предпочита той да извърши лапарото ,за да е наясно с проблема.Неговите съмнения са , че имам нарушена двигателна функция на тръбите.Това не е пречка за ин витро , но ако може да се отстрани ,бих имала шанс и за естествено забременяване-негови думи.Естествено не дава гаранция за нищо,а не бих и искала - все пак той не е господ,въпреки ,че е признат капацитет в областта на стерилитета.Не искам да сменям лекаря или клиниката-имам му доверие,но и притеснения,казах ви - най-вече заради годините-не ми се губи повече ценно време- на 36 съм.Все пак 1000 лв не е малко,но ако ще има резултат-струва си опита.Просто съм много объркана Sad

# 547
попита ли го колко струва лапарото? ако имаш финансовите възможности, не се колебай да е при него. щом и евентуално следващо ин-витро ще е при него, поне няма да се луташ от лекар на лекар.

# 548
  • БУРГАС
попита ли го колко струва лапарото? ако имаш финансовите възможности, не се колебай да е при него. щом и евентуално следващо ин-витро ще е при него, поне няма да се луташ от лекар на лекар.

съгласна съм с теб pisss относно проблемите на galatea72, ако ги имаш парите действай, а мислила ли си да си осиновиш, както казваш си на 36 г. , от кога имаш диагносциран проблем "трудно забременяване", ?

# 549
довери се на александров.аз правих лапароскопия първо при яков опаване на тръбите и отпушване.но не ставаше бебето.само ми взеха парите,след 6 мес. отидох при александров направиха цветна снимка и вси4ко беще срастнало запущено и хидросалпинкс.махнаха ми тръбите и сега 4акам за инвитро.ако бях послущала лекарите още преди 8 години щях да си спестя много пари и празни надежди.ако проблемати е само това няма какво да губиш.дори можеш да си спестиш други опити.

# 550
  • Варненско мишле
Има ли тук момичета,забременели след лапароскопия? Знам,че най-голям шанс дават до 6 месеца след нея.

# 551
Сигурно има, но аз не съм от тези. Може би, защото само едната ми тръба пропуска и шансът ми е през месец. Знам, че има случаи 9 години след лапароскопия да забременяват, т.е. не са се появили сраствания след толкова много време.

# 552
Има ли тук момичета,забременели след лапароскопия? Знам,че най-голям шанс дават до 6 месеца след нея.

Знам, че има случаи 9 години след лапароскопия да забременяват, т.е. не са се появили сраствания след толкова много време.

Здравейте, момичета! Първо на въпроса на Galatea: да, има момичета, които забременяха след лапарото, като не малка част от тях за които знам са пациентки на моя лекар и се надявам и аз да успея да се присъединя скоро към тяхната група.  Praynig  Но, относно тези 6 месеца, които споменаваш, мисля, че те са относителни, защото ще са в зависимост от това какво е установено по време на операцията и за какво си лекувана. При мен се наложи незабавно прилагане на хормонална терапия за лечение на ендометриоза именно в тези първи 6 месеца и съвсем не мисля, че по този начин лекарите са намалили шансовете ми за спонтанно забременяване, така че не заключвай и ти шансовете си в тази рамка! Само за пример ще спомена, че шансовете за забременяване се увеличават дори и след правене на цветна снимка, но това само ако са изключени други сериозни проблеми.
Мила, Vrabcho, от поста ти не ми стана много ясно какви сраствания имаш предвид, но лапарото е щадяща процедура и не би трябвало да ти докара по-големи проблеми от тези , които евентуално са били решени с направата му (мое мнение).
Желая ви много късмет и успех!   bouquet

# 553
  • Варненско мишле
Galileo,а кой е твоят лекар? За варна ли говориш или не?

# 554
Здравейте сладурки Heart Eyesблагодаря на всички за стиснатите палци Hug

вчера се прибрах от болницата,мина и моят зор Flutterтака се бях притеснила като ме караха към операционната ,но за радост всичко мина доста добре.и тук искам да кажа на всички,че не е страшно,е да ,боли си,рана е ,но е търпимо.сега се раздвижвам,ходя в къщи напред, назад, излизам и на коредора нагоре ,надолу по стълбите ,даже си върша и лека дом.работа.мъжлето ми помага в чистенето и така.чуствам се добре,но ме наболява  все още,няма как.
доки ми изписа инжекции за една седмица и това е,каза че до десетина дни ще съм ок.
това е от мен за сега,ако някой го интересуват подробности,насреща съм. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт