Отговори
# 90
Здравейте момичета!
Олгарита честито! очакваме още да се присъединят към групата на бременеещите /Снеж  Wink /
Кайги не е свекървата, а свекъра. Него повече го обичам, много добър човек и много ни е помагал. За операцията-дробовете били добре, незнам дали са се оправили, без опрация или някаква по-лека намеса. Сега на дневен ред е мозъчна операция за да не остане на легло постоянно. След нея ще е подвижен от кръста на горе, но не и от кръста надолу  Sad Ще си го гледаме, само дано да издържи и да е жив  Praynig
Дризе получи ли каргото?

# 91
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
olgarita , няма по-хубав подарък от този! Леко бременеене! От сега се разбира, че ще е фен на Турция  baby_neutral Joy
snejana01 , аз не смея да ти се обадя! Като разбрах на какъв хал сте!  Hug В понеделник дойде! Много е красиво, благодаря ти! На Селин много й хареса, цял ден разнася блузката за етикета, даже с нея заспа!   bouquet
kaigi , така е! Като свикнеш с някого после е трудно, докато не свикнеш пак без него! Но на мен кака ми е утехата!  Party Даже планувам да ходим в Таксим някоя вечер, да видим Селин дали ще слуша при баба си!  Joy
Момичета-истанбулчета, на мен ми светна и съм готова за срещи! Хайде да се съберем скоро!  Hug

# 92
Olgarita, честито, лека бременост и много много радост около тебе.

Снежана,  Hug, как сте, как се справяте вкъщи? Hug

И на мен ми направиха преди седмица малък подарък, станах леля за втори път, сега е едно красиво бузесто момчеце, на което всички много се радват, а аз го бавя през скайпа, че са ми на няколко хиляди километра.  Laughing

Оф, писна ми тоя студ, вън пак е 17-18 градуса, днес валя, гърмя, направо е ужасно. И така го дават още една седмица.

# 93
Olgarita страхотен подарък сте си взели  bouquetЧестито.
Абе какво става в тази темичка-май е заразно Joy Joy Joy
То на пръсти се броим небременните Joy
Честито на печелившите!!! Mr. Green
Аз заминавам за Търново утре рано сутрин!И се надявам освен да си свърша работата и да си понакупя малко дрешки.
Днес бяхме с Ивчо на лекар-сетихме се че една братовчедка е педиатър ,та решихме да се консултираме с нея-Иво от месец е хремав и понакашля-както и да е .Оказа се че докторката-роднина е психиатър-Чудно!Имаме и час за понеделник да си "поговорим"за енергията и хиперактивността на Бам-Бам!Каза ми ,че поведението на детето до голяма степен се определя и още от бременността  newsm78 В понеделник ще разказвам как е минало!
Лек ден на вьсички ви бременелки и небременелки! Hug

# 94
Еcо хубавелки, бременлки и такива като нас с Цветето Simple Smile дето още държим фронта  hahaha  МЕРХАБА Simple Smile

Тук съм , но нямам време да се обърна ....

Дризе, Ерсет, Адаш - мнoгoооо благодаря за всичко   Hug Peace !!! Днес ви притесних и 3те подобаващо ! Адашката казва ЗДР на всички , чакаме я в събота вечер Simple Smile нали така БенМ  Mr. Green

Гхосн - снимките са много хубави Simple SmileSimple SmileSimple Smile Личи си ,че сте си изкарали страхотно !  А моят мъж е с лява счупена рака ,...но той по принцип е по-сръчен с нея Simple Smile ( даже в 1ви клас са го отучвали да пише с лявата ръка ..., нали не е хубаво да ползва лявата ръка .. за писане, ядене, ръкуване ...малко дрън дрън та плас , ама така гласи поверието Mr. Green  Та така, аз съм ок за сега Simple Smile все още не предавам фронта ... Laughing

Олгарита - ЧЕСТИТО Hug И лека бременност  bouquet  wow.. това стана като клуб на бременлките ...ама я се дръжте бе хора  Joy ... то и моят мъж ме юрка, но за сега съм като магаре на most , не можеш ме премести Simple Smile не се давам така лесно аз .... Joy hahaha Mr. Green

Мистик - предадох на шомбито твоите цунки Simple Smile а някои от емейлите препратих на майка Mr. Green Тя много обича цветя .

Цвете - хайде кога шет полеем магистратурата подобаващо ...с турски чай Simple Smile разбира се Simple Smile

Елена, каиги - къде са снимките бе хора  newsm78 Mr. Green

Снеж - хайде, дай Боже и ти да прихванеш от тази заразна 'болест'  Heart Eyes Mr. Green baby_neutral

Кой остана ....а пaк варненки : Пина, Дилара , Дезерт ..ааа ама вие съвсем му изпуснхате края  hahaha  Дилара - имам стрхотен нов диск копuлации на арабски, чилл out ритми, но все забравям да го взема от колата ...живот и здраве утре ше ти кача някои и др мелодийка за Bашите танци. Искаме видео Simple Smile Whistling Mr. Green

А бе момичета вие четете ли вестниците тук ... аз всеки ден заради часовете ми по турски чета заман, туркиш daily news и хурриейт ...ама какво става в тази държава ,....четохте ли за  Хусеуйн Узмез (Huseyin Uzmez)  Shocked Rolling Eyes #Crazy newsm78 ooooh! Sick Thinking
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8792773.asp?m=1
http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=521238
http://tr.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCseyin_%C3%9Czmez
ТВ не съм гледала от неделя ....просто не мога вече да търпя едни същи новини....понякога си мисля ,че избрах най-недппоходящото време да се премеця тук ... newsm78

Хайде сега на софрата , че то мохабет без манджа не е кеф  Mr. Green hahaha  bowuu
http://farm2.static.flickr.com/1434/1490009864_e763f20519_o.jpg
http://www.britta.com/mardigras/2006/cakecookies.jpg
http://images.townnews.com/nctimes.com/content/articles/2006/12/ … 11_7012_27_06.jpg
http://farm1.static.flickr.com/179/412828332_df0ae88c13.jpg?v=0

Heart Eyes Hug Peace  bouquet

# 95
  • Истанбул
Merhaba, момичета!! Hug
Пак ми дойде "часът на компа" по късните доби Crazy
О, Олгарита, честит нов член на семейството! Grinning Grinning Абе, момичета, взехъа много присърце "заветите" на Ердоган, бе Laughing Laughing Laughing Тук стана голям и щастлив бебошарник  baby_neutral baby_neutral baby_neutralJoy Да са живи и здрави!!!
Бз,  учителят ли ти каза да четеш "Заман" hahaha #2gunfire hahaha Горката!!! А за Hüseyin Özmez hiç üzülme!! Най обикновен педофил! #Cussing out #2gunfire #Cussing out Не си дошла в погрешно време в Турция, просто е голяма държава и винаги има "интересни" новини!! newsm78 и е в непрекъснат hareket İма и хубави и неприятни произшествия #Cussing outЗа съжаление, в последните 5_6 години новините са малко религиозно оцветени Rolling Eyes Shocked Twisted Evil Дано скоро им мине модата и времето Praynig Завинаги Praynig Praynig
Снежана, как минават операциите? Желая  acil şifalar!!! Дано имате повече търпение в тези тежки дни!!!

# 96
  • Измир
МомИчета много благодаря за пожеланИята  Hug

Бързо оздравяване на болнИте!

НИе пак сме с някаквИ непълнИ документИ.
Моля спешно за телефона на БГ консулство в Истанбул, къдто се Издават вИзИ тИп Д
 Praynig Praynig Praynig

PS. чИчо Гугъл мИ помогна  Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 00:04 от olgarita

# 97
Мило момичета,
просетете, че се натрапвам в прекрасната Ви тема.

От време на време надниквам тук и винаги ми е било много интересно.
Предстои ми пътуване през уикенда до Турция. Уви по-скоро е служебно и няма да стигнем до Истанбул. Все пак ще имаме свободно време и бих искала да си купя някои неща, за които съм чела в старите Ви теми или в Готварската ви.
Въпросът ми е как се нарича суровия кадаиф, ако може и на турски да ми го напишете. Намерила съм си рецепта за Kunefe, но четох прави се с непечен кадаиф.
Ако имате възможност бихте ли ми препоръчали и какъв чай да си купя. Имам някакви наблюдения от предишни пътувания, но Вие определено сте по-добър съветник.
Друго за което искам да помоля, препоръчайте ми какви подправки да си купя и какво да хапнем - вече съм си набелязала някои неща, които да опитам задължително.
Помолиха ме да потърся шал с парички, каквито ползват за Belly Dance. Как се нарича този шал и ако може да ме ориентирате къде да търся.

Благодаря Ви предварително.    bouquet
Извинявам се за дългия пост и многото досадни въпроси.
Бъдете все така сладкодумни и лъчезарни, защото лично на мен винаги ми е било приятно да Ви чета.  Hug

# 98
http://www.bbbythesea.com/breakfast.jpg
http://www.dvdroest.nl/media/gallery/ice_tea_at_sea.jpg
http://www.wisdairy.com/OtherDairyProductInfo/Butter/Media/2007/ … feeToffeeBars.jpg

Simple Smile

Добрутро банда Mr. Green
Как сме днес ....Ние ше спортуваме днес ...има спортен ден в baby school и аз като съвестен родител ще си навлека спортните гащи, маратонките и ще се съзте3авам с децата  hahaha  Joy Mr. GreenДано дойдат повече майки ,че да е весело ...

Желая ви хубав и весел петък  Heart Eyes Hug (любимият ми ден Mr. Green )

ps: Ralfieta -  Heart Eyes = шал с парички- (shakire) se chete, pishe se "şakire" (ş=ш) .  За чай - аз харесвам билков чай ...на Doğadan (G-to ne se proiznasya Simple Smile , както и черния чай на липтон ако ще правиш турски чай Simple Smile. Подправки - бахарат(baharat) - ми аз ползвам най-вече черен пипер(kara biber) , паприка (paprika), лютив червен пипер (aci kirmizi biber - da se chete "аджъ кърмъзъ бибер", сух магданоз (kuru maydanoz ), суха мента (nane) ... a вземи си САЛ4А === доматена и пиперова паста Simple Smile слага се във всички турски манджи = Domates Salça, Biber Salça  (ç = ч) . Tel kadayıf (кадаиф на конци) , кадаиф си е кадаиф (Kadayıf =кадайъф
 ....кюнефе си е кюнефе =künefe (ü = ю) . (http://en.wikipedia.org/wiki/Kanafeh  ;  http://tr.wikipedia.org/wiki/Kaday%C4%B1f) . Afiyet olsun  ! Bon apetit !   bouquet

Heart Eyes Grinning Mr. Green Laughing Hug Peace  bouquet

# 99
Ралфиета, от Турция може да си купиш махлеп (има го и тук в арабските магазини) - слага се на печива.

Аз си донесох от турция много хубаво къри - не е типична турска подправка, но е най-хубавото къри, което съм имала. Купих го от Карфур. Пак оттам си взех кедрови ядки, бяха по-евтини, отколкото тук.

Виж още по щандовете за домашни потреби - някои полезни нещица се намират на безценица в Турция, а тук са по-скъпи. Аз съм си купувала кошнички за тарталети, хартиени кошнички за кексчета... Нося си и много различни чинийки, по при мен е по-различно, щото си ги купувам за реквизит за снимките на храна, които правя (има огромен избор и не са скъпи).

Като ходя до Турция, често си вземам и различни видове маслини - има огромен избор (не че и тук няма маслини, но можеш да си вземеш много вкусни, които тук не съм намирала).

Ако не намериш шал с парички - да знаеш, че на арабските магазини край женския пазар има.

Сетих се още нещо - сушени домати (не в зехтин) - отлично качество.

# 100
Бз, за снимки не ми остава време, за съжаление. Само за 1 минута оставих Мелис без надзор и си посипа главата с пясък от саксията, изля вадата на ютията и почти изяде един вестник. Все се надявах като е момиче да е послушно, но уви.
В Турция само датата на вестниците е вярна, останалото се подлага на сериозна ревизия  Wink За въпросната личност споделям мнението на Мистик. Сега новата тема е земетресението в Мармара дениз. Поне да правиха нещо по въпроса, ама само се намират на приказка.
olgarita, Д визата вече се казвала С, както на нас ни обясниха последния път. Успех с консулството!
Ralfieta, кадаифа който става за кюнефе вероятно няма да намериш, не си продава навсякъде. Този в супермаркета е печен, за заливане само. Аз препоръчвам да купиш ядки, в Турция са супер. Пробвай джевизли суджук, продава се при ядките. Също кори за баница, червена леща, булгур, нахут, салча. Турския черен чай има много видове, но ще ти трябва чайданлък /това е чайника в който се запарва чая тук /http://www.e-kmaras.com/upf/py6620_45868180be266.jpg, билковите чайове са доста скъпи в Турция - около 3 лири за кутия. Но можеш да си купиш турско кафе, тази марка е доста популярна http://www.mehmetefendi.com/tr/pages/u1.html
Подправки - pul biber- лютив червен пипер, kekik - вид мащерка, използва се за месо, nane - сух джоджен. Ако минете през някой плод-зеленчук пробвайте семиз оту, турски чушки, енгинар или ягоди, сега е сезона им тук. Това ми идва наум.

# 101
здравейте мами
оффф много ни е зле,мъжът ми си счупи глезена и сега е във гипс.. Sad
от 2 седмици ни е като кошмар..но какво да се прави,живота е пълен със изненади..
Дано бързо да оздравее,че така е било лошо счупването,сряда контролна снимка
а след това ще видиме как е..
хайде приятен ден на всички

# 102
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Ralfieta , вземи си още и
=Сос от нар (Nar ekşili sos) - кисела подправка за салати, много е хубав!
=Чорекоту (Çörek otu) - подправка за тестени неща!
Локум!
=Може да си вземете плодове и зеленчуци, по-евтини са от БГ!
=Пекмез (Dut pekmez) - това е течен сироп от черница или барабонка, много сладък и много полезен!
=Киселото мляко е много хубаво, марките, които препоръчвам са на Sütaş и Yörsan!
=има едно сирене на конци, много е хубаво!
=Сосис (Sosis) - като малко кремвиршче е, но не е направено от остатъци като нашите! Има със 100% тележко месо (100% dana)!
И всичко, което ти гарбне окото!

А-а-а-а нищо не казвате за срещата???  Rolling Eyes
Сложих снимките в албума ни, на турската тема , но явно никой не го е видял още! Ето го:

bowuu

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 16:45 от drize

# 103
привет на най-лъчезарните мами!  Hug  bouquet
първо да започна с поздрав за olgarita!! честито и леко бременеене   preggo. това май-наистина е заразно..  newsm78  тук във форума бременните се увеличават постоянно  Grinning
drize това ли сърчице тупти под твоето? страхотно е малкото мишле да ти е живо и здраво

ама какво става напоследък само злополуки.. Cry #2gunfire bz, snejana01,  сега и  erset..дано с това да се свършат лошите новини и от тук нататък само хубави неща да се чуват...нали казват, че след нагорнище задължително следва надолнище. момичета видях какво сте написали като препоръки към ralfieta да си вземе от турция и ми направи впечатление че kaigi преведе nane като сух джоджен , а bz като суха мента  newsm78  Thinking
хайде лека и спокйна вечер от мен аз сядам да наваксвам с проекта  Sick

# 104
erset , Geçmiş olsun! Да оздравявате бързо!
miramila , джоджена е от семейството на ментите. На мен вкуса на nane ми прилича на джоджена, а не на ментата. Ментата се слага в чайове и десерти, а джоджена е подправка която слагаме в яденето в България, та затова Grinning

Общи условия

Активация на акаунт