АДЕНОМ на хипофизата - тема 2

• 96 740
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 170
Благодаря ви, много сте мили! Simple Smile
Всъщност аз имам регистрация от доста време. Но не съм писала много. Поста ми в тази тема е само една малка част от цялостната ми история. Имах невероятни кризи, относно лечението ми, което продължава вече 7 години и в един момент спрях да пиша тук, защото допълнително се депресирах. Но сега вече положението е по- различно и смятам, че мога да бъда полезна.

Приятен ден и успешнаседмица на всички!
Ива
гр. София

# 1 171
  • Sofia
Много ви благодаря за поздравленията и съветите, мили момичета!
Явно е имало защо да се притеснявам.
Дано Господ ни пази иначе друго незнам какво да кажа ... Praynig Praynig Praynig

# 1 172
Желая ти всичко да е наред и да родиш здраво и хубаво бебе,което да ви радва и пални кащата

# 1 173
Здравейте момичета!
Днес си направих изследвания на пролактина - 2,19 при граници /3,24-29,12/. До сега пиех достинекс по 1/4 на седмица. Ендото каза, че ако повече от 6 месеца пролактина е в норма може да се спре достинекса. Във вторник имам пак час за него да видим какво ще каже.
Вие как сте май от работа няма много време за писане.
Как са младите мами и двете бебчега?

# 1 174
t_pavlova , внимавай със спирането. АЗ от 6 години на достинекс и пролактинът винаги ми е бил в норма. Пия минимална доzа, по 1/2 таблетка на 14 дни. Обаче спра ли го и пролактинът се вдига поне тройно.

Иначе го иzследвах преди 2 седмици. 10,6 ми е при реф. до 20 май беШе.

# 1 175
  • Пловдив
t_pavlova,моят след спирането достигна нива,които нямах преди изобщо да подозирам за проблема.Внимавай наистина,прави си изследвания на две седмици,знам,че е гадно,но иначе ако удариш "тавана" е още по-гадно Confused

# 1 176
  • София
Момичета, привет. Аз имам доста ангажименти тия дни, но влизам и във форума.
Само да кажа, че след 7-8 месеца, в които бях на 1/2 Достинекс седмично и Пролактина ми беше супер, ендокриноложката реши да го спрем и след 3 седмици да се изследвам. Е, хормона беше се повишил и стойността му беше дори повече от колкото беше в началото когато ми откриха проблема. И сега вече 9 месеца пия все още 2 х 1/2 седмично.
Миле, ти кога ще правиш кръвен тест? Извинявай, че в тази тема те питам. Да знаеш, че много ти стискам палци!  Praynig  Praynig  Praynig

# 1 177
Здравейте,t_pavlova съгласна съм с другите,преди години ходих при една ендокриноложка(всичко на всичко три пъти),която ми казваше когато пролактина ти е в норма не е нужно да пиеш достинекс,можеш да го спираш и да го почваш когато се повиши,и аз го спрях,след две седмици отидох да си направиа иследване и познай,близо 800 еденици се беше повишил,и от тогава не хода при въпросната докторка.
Да ви кажа момичета,чакам одобрение от здравната каса за ЯМР,и се надиавам до 1-2 седмици да мина,да видиме по време на бременността колко голям е станал аденома.

# 1 178
Заzолинка, днес ми беШе ден zа кръвен тест, но реzултат Ще имам най рано утре по това време.  Rolling Eyes
А при теб как са неЩата.

zvetilena , успех и дано се пребориШ с касата и с аденома.  Peace

# 1 179
Миле, успех thumbsup.
Момичета, искам да ви питам нещо - nefertari ми беше споменала за хипофизарна дисфункция - някой знае ли нещо за това?
Лек ден на всички Hug.

# 1 180
Здравейте момичета , най- накрая се преборих със здравната каса и вече ще минавам на достинекс - но ми изписаха по 2 на седмица - сега пия бромокриптин сутрин и вечер по 1 . Дали не е твърде висока дозата на достинекса  според вас ?

# 1 181
Благодаря ви момичета за съвета. Във вторник като отида ще видим какво че каже ендото, но ще имам впредвид вашия опит.
Миле, стискам ти палци.
zvetilenа, дано вече да я няма тая гадинка.

# 1 182
  • София
Момичета, да ви питам понеже виждам че повечето от вас пят Достинекс, а моят лекар ми изписа Бромкриптин. Каква е разликата между двата препарата?
И бихте ли ми препоръчали добър ендокринолог в София. Благодаря ви !

# 1 183
adi75,дозата на достинекса я определят в зависимост от пролактина,аз също го пия по 2 на седмица,KENE достинекса е най-новото лекарство за този проблем,по-изчистено е и по добре се възприема от организма,поне така знам аз.

# 1 184
  • Пловдив
Здравейте момичета Hug Hug
Миле, Praynig Praynig надявам се утре да ни зарадваш

Вече успявам да си открадна малко време и да поседна на комп.Цветилена, браво за лесното раждане.Моето също беше като твоето.Аз исках пълна упойка, за да заспя и нищо да не усещам.Половин час след излизането ми от операционнат бях напълно събудена, болки имаше два след раждането.Най-трудно беше на следващия ден -когато беше раздвижването.Права си , че всичко е въпрос на психика-аз се бях нагласила, че трябва бързо да се орпавям и така стана.НА втория ден бях няколко пъти до детската стая  ,за да видя бебето.Искам да те питам ти кърмиш ли?Аз на своя глава си кърмя и мисля да не спирам , имам страшно много мляко , отдавам го наистина на аденома.Онзи ден си пусках контролно пролактин месец след раждането и ми е 1107 при горна  граница на лабораторията  565.Задължително лие сега да се ходи на ЯМР-аз лично мразя тази тръба , вкоято трябва да се напъхам Sick Sick, направо ми призлява и предпочитам,ако трябва просто да започна пак с хапчетата
Хари, какво стана с теб, спря ли бромото?
Кене, достинекса е по-пречистен и няма токова странични ефекти , както и спомага за намаляването на тумора .
Много Hug Hug на всички!

Общи условия

Активация на акаунт