АДЕНОМ на хипофизата - тема 2

• 96 734
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 185
Здравей Анели,радвам се ,че се появи и,че всичко е наред как сте,беба как е?Аз не кърмя,изрично ме предопредиха,че не трябва,но ако ти се чувстваш добре,е хубаво да кърмиш,искам да те предупредя само,кагато почне да ти намалява кърмата и решиш да спреш,задължително почни достинекс,защото тогава симптомите ще се появат.При мен беше така,когато спрях да кърмя голямата ми дъщеря,засега,един вид се предпазваш от симптомите.А що се отнася до ЯМР ми казаха да го направя месец-два след раждането,за да може малко от малко да се нормализира до колкото може пролактина,но ти щом кърмиш,той ще си е висок при изледване,и ако решиш да ходиш на ЯМР,мисля,че не трябва да кърмиш следващите 36 часа след него,но е хубаво да отидеш,за твое успокоение,а пък и да видиш тази гад до къде е стигнала(аз ти пожелавам да я няма).
много целувки на теб,а за беба хиляди повече Laughing Hug  love001

# 1 186
  • София
Анели и Цветилена, благородно ви завиждам..... Сигурно е прекрасно да държиш в ръцете си своята рожба..... Да са ви живи и здрави дъщеричките и само радост да ви носят!  Hug
Момичета, нали сега от началото на 2009 г. казват, че лимитите на докторите отпаднали и че личния лекар или специалистът няма право да отказва направление или изследване. Дали наистина е така? Щото моята ендокриноложка до сега все с това се оправдаваше: нямам лимит. А аз искам да направя ЯМР, и то по здравната каса. Предния път си го платих от джоба (август 2006 г.)

# 1 187
Здравей Zazolinka,пожелавам ти от сърце и ти тази година да ни последваш.
Според мен това е много скъпо изледване и се съмнявам да го отпускат без лимит,а защо не си търсиш правата,при положение,че не си ходила от 2006 г.,тя е длъжна да ти даде такова направление,ти си имаш диагноза,ако не ти даде тя отиди при невролог.Длъжни са,всяка година имаш право на профилактичен ЯМР

# 1 188
Здравейте момичета... Включвам се в вашата тема за да ви попитам дали някой има нужда от Достинекс... Преди 2 месеца една приятелка беше много на зор и и донесох от Италия 3 опаковки от по 0,5 мг. - 8 таблетки. После ги докараха и от здравната каса и тя взе само едната кутийка. Имам още 2. Купувани са за по 33,85 евро... пише си и на кутията. Ако някой наистина не може да и ги закупи мога да подаря едната. Знам , че не е мястото тук и се извинявам на модераторите, но тук ще го прочетете. Моля за коректност...  ще я подаря на някой , който наистина се нуждае и не може да отдели тези средства.

# 1 189
Elisir, много благородно.  Hug Аz нямам нужда, моят си го вzемам беz проблем, дано се намери някое момиче.

# 1 190
  • Пловдив
Здравейте,побутвам малко темичката че тя направо е изпаднала , не можах да я намеря
Не е  ли време за нова  Heart Eyes, тази стана много голяма
Цветилена и моята ендокриноложка беше категорично против да кърмя, но аз си бях навила на пръста че поне до 40 ден ще го правя.отделно след раждането повечето неразположения отшумяха и се чувствам добре . Пък и нали няма по-хубаво от майчиното мляко . На теб кога  започна да ти намалява кърмата  ?Вие как сте с бебка ?Моята  дребка е много неспокойна и само реве , вече в чудо се виждам с нея  newsm78
Зазолинка, сигурна съм че много скоро  всички тук ще гушкаме своите рожби-за жалост понякога нещата се получават ама по-бавно , но важен е крайния резултат  Hug Hug
За ЯМР , не би трябвало да е проблем, но и на мен ми отказаха да ми дадат талон , а имах документ с който доктора от скенера беше написал  ЯМР задължително.За жалост това е Бг.Само да сме живи и здрави и да имаме пари да си плащаме не толкова евтиното изследване  #2gunfire #2gunfire

Момичета , драснете по два реда да кажете как сте? Hug Hug

# 1 191
  • Пловдив
При мен няма нищо ново,искам само да ти кажа,Анели,че малката е божествена,заслужаваше си цялата трудна бременност Hug Hug HugМного щастие искам пак да ви пожелая!

# 1 192
Анели, малката е истински ангел, Цеци е права, заслужаваше си чакането и трудностите  Hug 
Аз да ви се похваля пращат ме на неврохирург, невроложката не знам как реши, че трябва да махам аденома, е ще направя конслутацията, но май ще си остана с нея. Хич не ми харесва мисълта някой да ми се рови в мозъка Crossing Arms

# 1 193
Фреzия, zаЩо да го махаШ, ако е малък и хормоните са ти наред? Консултирай се, но не се оставяй просто ей така да го махат. Няма гаранция, че няма да се появи пак. А и операцията си има рискове.

Анели, малката е страхотна. Пу пу пу, да ви е жива и zдрава.  Heart Eyes

При мен ниЩо ново.  Hug

# 1 194
Здравейте момичета,липсвахте ми,Анели малката е страхотна,аз въобще нямах карма,още на следващия ден след раждането започнах достинекс,беше ме страх да кърмя,като занам какво преживях миналия пат,не можех да допусна да ми се случи пак,макар,че не беше само от аденома може би имаше и следродилна депресия,а пък сега нали са и две деца и ако ми стане нещо кой ще се занимава с тях,докато аз не съм добре.Мъжа ми работи на две места и няма как,така беше най-добре.
А и мойта Рая плаче,тея колики са ужасни,с голямата не разбрах какво са,но сега е по различно.
             ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ

# 1 195
Здравейте и от мен!
Анели, Рая е стахотна и каква дребка виж каква е голяма  Laughing
Аз вчера бях при ендото и ми каза да спра достинекса и след 25 дни да направя изследвания да видим как е. Днес смятам да се обадя и на гинеколога да видим какво ще каже той. Надявам се всичко да е наред.

# 1 196
  • София
Момичета, привет и от мен. Аз освен да ви се похваля, че поредното ми изследване, разширен панел-скрининг за имунологични проблеми, е с добри резултати. Така че причината за НЕ-забременяването все още остава неизвестна.
t_pavlova, дано след 25 дни имаш хубав резултат. При мен миналата година след 3 седмици без лекарството хормонът беше скочил даже до по-висока стойност от тази, от която бяхме тръгнали. Само да ти кажа, не знам защо, ама все си мисля, че се казваш Таня, като видя t_pavlova и в ума ми изниква името Таня.  Grinning
Пожелавам много усмивки на всички!  Hug

# 1 197
Зази, ЯМР няма нищо общо с лимита на специалиста, така че им кажи да престанат да те мотаят.Това се води високо специализирано изследване, за него няма лимит, а за всеки отделен случай се пуска молба в ЗК и там се разглежда Hug

# 1 198
  • София
Шайн, благодаря ти.  Hug Когато ида за следващия протокол за Достинекса, вече ще драпам със зъби и нокти да го направим ЯМР, и то без да плащам.

# 1 199
  • Пловдив
Зазолинка,не се отказвай.Аз нямах никакви проблеми с получаването на разрешение от Касата тази/ох,2008 имам предвид/ година,само ми се наложи да почакам един месец/миналата година чаках една седмица/.Длъжни са да пуснат писмо за разрешение до Касата,не мога да разбера защо се правят на ударени #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт