АДЕНОМ на хипофизата - тема 2

• 96 548
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте!Резултата от днешното изследване е 499 (реф.стойности до 560), а предишния път беше 908.Вече не знам какво да правя и в понеделник майка ми ще иде до ендокриноложката да я пита какво да правиме,че аз няма да съм в града вече.Според вас кой резултат е бил грешен?Дали да не го повторя и другата седмица пак?Направо вече ще ме побъркат  ooooh!
Благодаря на всички за стиснатите палци  Hug
Е тези резултати са добри ,дано всичко да е наред   Hug

# 841
Здравейте моми4ета,

благодаря ви за тази тема.Аз също съм  с  аденом на хипофизата.На 44 год. съм и живея в Австрия.С две деца  на

24 и 3 години.Преди 4 години ми откриха зави6ен пролактин.Вземах 2 месеца Достинекс,после  с лека ръка сама си

го спрях  и забравих  за този проблем.През това време искахме дете,но все не  се полу4ава6е.От невежество не

знаех ,4е пролактина е при4ина за това.В един момент цикълът ми спря.След преглед  с ултра6ал гинеколкогът не

установи бременност ,а междувременно имах  и сърбежи до полуда.Изписа ми антибиотик  като сметна ,4е това е

цистит и ми пусна хормонални изследвания,защото предположи ,4е съм в крити4еска възраст.На следващия

преглед  оплакванията ми продължаваха и той ми направи повторен преглед и установи бременност.Последваха

смесени 4увства  от моя страна,т.к от една страна се радвах,но от друга се упла6их от това, 4е бях изпила много

лекарства.Тръгнах си от там с намерението да сменя гинеколога и го направих.Само ,4е в тази емоционална

ситуация забравих за хормоналните изследвания.Последва една меко казана  тежка бременност .Бих я нарекла

среща със смъртта.Има6е моменти в които се молех да умра.Колкото и да се оплаквах на лекаря ми  той не се

досети да ми пусне пролактин ,а  от4ита6е тежкото ми състояние на това ,4е след 21 години отново съм

бременна.Само с Божията помощ оживях и родих едно прекрасно бебе.Тази година след 3 месе4но закъснение на

цикъла ми отново отидох на гин. и естествено той пак с неговата крити4еска ми пусна хормони.Оказа се 4е имах

удвоени  стойности.Въпреки ,4е той ме успокои аз ре6их да отида на невролог и естествено той ме изпрати на

ЯМР.Резултатът  3 мм аденом.Последва смяна на гинеколога и Достинекс 2 пъти по 0.5 т. След месец  пролактина

падна близо до долната граница.Не се 4увствах оба4е добре  и ли4ния ми интернист ре6и ,4е мога да го спра.На

следващата контрола след един месец бе6е експлоадирал 2 ,5 пъти зави6ение.Хайде отново Достинекс и през август месец го докарах отново в нормата.През септември /6 мес. след първия резонанс  /повторих ЯМР и се оказа,4е аденомът е станал ве4е  5мм.Преди  2 дни направих Пролактин и стойността му е доста под долната граница.Въпрос!!!

Какво се прави в този слу4ай?

Извинявам се за дългия пост.С него имам желание да успокоя незабременяващите.Просто е възможно да се забременее  и роди  с висок пролактин.Наскоро влязох в архива на изследванията си и едва сега видях ,4е преди да забеменея съм имала зави6ен пролактин 0.5 път.На това се е дължала и ко6марната ми бременност.

Благодаря на всеки ,който ми пи6е.

# 842
  • София
Sarrah Fresh, добре дошла при нас. Съжалявам за проблемите с бременността ти, но важното е, че всичко е завършило добре. Радвам се, че даваш надежда на нас, не-забременяващите. Според мен сега проблемът при теб е в уцелването на дозата на Достинекса. Това е най-доброто в момента лекарство за това заболяване. Много е важно дозата да се увеличава и намалява постепенно, като на 3-4 седмици се изследва Пролактина, за да се види как влияе дозата. Може би за теб 2 половинки седмично е много. Консултирай се с лекаря си,ако трябва, потърси и друго мнение. Но не спирай сама лечението. Желая ти късмет!  Grinning

# 843
Iventse, поема ми касата вси4ко. Ина4е нямаше да мога да си го позволя.

# 844
Добро утро момичета.
Добре дошла Sarrah Fresh.
В петък бях на преглед, спряха ми хапчетата, ендото искал да види дали организма няма сам да регулира отделянето на пролактин. Което доста ме притеснява. Другото нещо което каза, е че когато се приема Бромокриптин трябвало да се прави почивка, защо не разбрах?
Приятен и успешен ден на всички.

# 845
Здравейте момичета. На някой случвало ли му се е да има странен вкус в устата - леко горчив, който не се маха?

# 846
  • Пловдив
Аз съм така,но не винаги и напоследък си мисля,че се дължи на проблеми с жлъчката.

# 847
Здравейте момичета Hug.
Sarrah Fresh, добре дошла в отбора  bouquet. Миличка, така не се спира достинекса. По принцип се пие дълго време и се спира по схема. Когато пролактина е под долна граница се намаля дозата на достинекса, но след консултация с лекар.
iva 06, постепенно ли ти спряха хапчетата? А за разбирането - така е за съжаление при нас няма кой да ти обясни всичко както трябва #2gunfire. Следи си пролактина задължително. Успех мила thumbsup.
Лека вечер на всички  bouquet.

# 848
Zazolinka, daf7,iva 06,

благодаря ви за топлия прием.

daf7 ,едва сега разбирам какви фатални гре6ки съм допуснала като сляпо се доверявах на лекари.Много се ядосвам,но бях наистина в едно състояние на хормонален хаос и много трудно се концентрирах.Това разбира се не е оправдание ,но...За това сега много се зарадвах като открих тези тема.Доста 4ета ,но друго е да обменяме и опит.Казва6 консултация с лекар...ОК,само 4е сега наистина ще трябва да търся български ендокринолог.Тук не намирам добри специалисти по темата

.Благодаря също на Нефертари,която  внася яснота за състоянието ми.

Приятна ве4ер на вси4ки и много  Praynig за онези които искат да станат мами.

# 849
Добро утро момичета.
Даф, то нямаше кой знае каква схема, аз го пиех по 2х1/2, два дни го пих по 1х1/2 и това беше, не съм почувствала някакво неразположение, поне за сега.
Имам няколко въпросчета, ако може някой да ме просвети, ще съм ви благодарна Embarassed
Изследването "Пълна кръвна картина" какво по точно се включва и целта на това изследване каква е? Става ли бързо това изследване или се чака няколко дни или зависи от лабораторията?
Приятен и успешен ден на всички. Hug

# 850
iva_06 ще се включа аз, за мен ПКК или пълна къвна картина е най-бързото излседване и включва важни неща, доколкото знам е добре да се прави веднъж годишно. Ето от сайта на цибалаб какво пише:
ПКК - Пълна кръвна картина. Изследването обхваща: изброяване на кръвните клетки /левкоцити, еритроцити, тромбоцити/, определяне на концентрацията на хемоглобина, хематокрита, математическите показатели на еритроцитите и тромбоцитите. Показателите на кръвна картина не са специфични за дадено болестно състояние. Променят се при различни заболявания: анемични състояния, възпалителни и инфекциозни заболявания с различен произход, злокачествени кръвни заболявания и други.
 Hug

# 851
Благодаря Фрезия за подробната информация. Момичета вие сте страхотни  Hug Heart Eyes

# 852
Sarrah Fresh, добре дошла и от мен!
Според вас пълната кръвна картина ще покаже ли проблеми с хормоните? Защото според мен не, но може и да греша.

# 853
Със сигурност не ги показва, моето ПКК винаги е било в норма + холестерол, утайка и какво ли още не, първите признаци за хормоните ми беше ниската кръвна захар, но пък и тя не влиза в пкк-то. Така по-скоро може да се провери дали има възпалителен процес в тялото и да кажем ако на лице няма настинка да може да се търси причината другъде.

# 854
С изследванията за ПКК освен откриване на възпалителен процес и откриване на анемия и от кой вид е анемията. Поне това аз разбрах като се порових из нета.

Общи условия

Активация на акаунт