Най -после да си купя свестни препарати за чистене!-2

• 237 177
  • 816
  •   1
Отговори
# 705
препоръчайте препарат за измиване на алуминиеви щори   bouquet

Когато имах такива, ги смъквах и ги миех в банята с гъба за чинии и Циф. Светваха просто, ама...много досадно ми беше, признавам.

И аз така ги мия/когато ги мия де,а то е мега рядко  Laughing /,но без циф и гъба.
Поливам с душа и после с една четка ги минавам,веднага пада всичко.
А сега имам душ/слушалка/ ,който регулира струята.И едната му струя е от една дупка,тоест получава се някаква много силна струя,направо под налягане,която сваля целия прах без да търкам с нищо ,но си е досадно де   Laughing

# 706
Здравейте,
някой може ли да ми препоръча препарат за почистване на плочки в банята. Проблемът идва от там, че са останали някакви петна от самото фугиране или от лепенето на плочки и стоят едни такива като замазани с цимент. Опитах да ги почистя с медикс за баня и с една четка, но нямаше никакъв ефект.
Предварително се извинявам, ако вече сте дискутирали нещо подобно.
Здравей,
Наскоро правихме ремонт на банята и  плочките бяха целите бели от фугиращата смес, както и ламината в коридора от прахта, която се вдига като къртят. Майстора ми каза да мина плочките с оцет. Така и направих- светнаха направо. С ламината процедирах  по същия начин- разтворен във вода оцет. Иначе като пробвах в началото да го мия с препарат -побеляваше след като изсъхне.

# 707
  • в света на неограничените измерения
Страхотни сте момичета,
прегледах темата, разходих се по диагонал, но не открих това което ме вълнува.

С кой препарат най-добре се чистят стъклата на душ-кабината.
Опитвала съм с много препарати, но не могат да станат перфектно чисти като прозорец например.

Сигурна съм, че ще  ми помогнете.

# 708
  • Някъде в облаците
препоръчайте препарат за измиване на алуминиеви щори   bouquet

Hug Hug HugСвалям, слагам в банята намокрям, поръсвам със силен прах за пране (обикновено с който пера бяло пране), стоят известно време и после (не трия с гъба или стречов парцал), със силна струя на душа - обилно изплаквам един два пъти ги обръщам - изцеждам и закачвам - като нови Peace Peace Peace

А сега - молба за помощ -  newsm78къде в София препарата за петна на Др Бекман - в Била и Фантастико го няма, купих три вида други - имат ефект, но не този, който имаше Др.Бекман. Благодаря!  bouquet

# 709
На Метро съм виждала цялата серия на д-р Бекман  Peace

Да похваля един нов /поне аз за пръв път го виждам/ препарат на Медикс, в голямо розово шише, 2,20 лв, бил нещо като заместител на Доместоса- препоръчвам горещо, мие много хубаво, а всичко мирише на свежо, не на хлор. И пак да припомня за K2R- какво съм правила без него не знам  Mr. Green

# 710
Д-р. Бекман - препарати против петна има в дрогерии ДМ - абсолютно всякакви видове.

# 711
  • Някъде в облаците
  bouquetБлагодаря ти, raja_nikol . А за препаратите на Медикс - аз лично считам, че са добри - поне тези, които използвам, защото цялата гама е твърде разнообразна. Например - препарата за килими (според мен с нищо не отстъпва на Вениш), перпарата за пране на вълнение дрехи (отново - ефектът мисля дори, че е по-добър от отзи на pwrwool). С този - заместитела на Доместоса ме заинтригува - ще го потърся и пробвам, защото и аз и Мира от белина и Доместос започваме да кашляме. Благодаря!  bouquet

# 712
  • София
Здравей,
Наскоро правихме ремонт на банята и  плочките бяха целите бели от фугиращата смес, както и ламината в коридора от прахта, която се вдига като къртят. Майстора ми каза да мина плочките с оцет. Така и направих- светнаха направо. С ламината процедирах  по същия начин- разтворен във вода оцет. Иначе като пробвах в началото да го мия с препарат -побеляваше след като изсъхне.

И аз така мих банята няколко пъти с препарати и накрая пак побеляваха фугите при мен са кафяви, накрая мъж ми ме светна да си разредя вада с оцет и ще блеснат  Peace
ама първо ме погледа няколко пъти как се мъча и после ми каза  #Cussing out

п.п. търся хубав препарат за кожена мебел.

# 713
  • софия
Отчет от съботното чистене:
Grime Blast uPVC Cream на Astonish - уникален! Перфектно изчисти, без много търкане дограмата. Светна като нова. Изчисти едни петна, които преди с какво ли не бяхме търкали. Цената му е без коментар! Много съм доволна!
От Бриколаж взехме и два специализирани препарата за:
фуги - не съм очарована. Имах по-големи очаквания.
гранитогрес - заблестя. Доволна съм!
Не помня името на фирмата. Някаква немска с "М". По-напред в темата някой беше споменал.
Perfect Shine на AS, Германия - почистваща пяна за почистване на килими, дамаски, текстил. Много съм доволна. Идеално изчисти килима и дамаската на дивана. Без много търкане, лесно и мирише приятно. Купих я от магазин за паралелен внос Wink

# 714
  • в света на неограничените измерения
Страхотни сте момичета,
прегледах темата, разходих се по диагонал, но не открих това което ме вълнува.

С кой препарат най-добре се чистят стъклата на душ-кабината.
Опитвала съм с много препарати, но не могат да станат перфектно чисти като прозорец например.

Сигурна съм, че ще  ми помогнете.

Да се самоцитирам и да споделя, че срещнах едно- две мнения за чистене на душ кабина.
Сега остава само да намеря и посочените препарати.

Hug

# 715
Който открие препарата за чистене на душ кабина го черпя виртуално...да знаете  Mr. Green
Мразя я тази кабина, голяма минавка, нашата вода е страшно варовита и побелява за седмица просто.

# 716
Без да се смятам за кой знае какъв спец по чистенето, душкабината си я чистя ако е много замърсена с Био щайн /универсална паста, чисти всичко/, изплаквам и ако има бели следи от препарата дозабърсвам с микрофибър. Ако е малко замърсено, с препарат за стъкла и микрофибър. Въобще микрофибърните кърпи много ги уважавам. А плочките отзад на душкабината /моята е със стъкла като параван, отзад са си фаянсови плочки ги мия само с Био щайн/. Преди като има Лок на Дионис с него също много добре се измиваше цялата душкабина.

# 717
Лок-а не беше ли на Амуей  newsm78

# 718
Този, който използвах беше Лок ли, Ток ли, забравила съм вече, но на Дионис със сигурност. Сега съм взела Лок на Амуей, но още не съм го ползвала и не мога да дам отзиви.

# 719
  • Някъде в облаците
Който открие препарата за чистене на душ кабина го черпя виртуално...да знаете  Mr. Green
Мразя я тази кабина, голяма минавка, нашата вода е страшно варовита и побелява за седмица просто.

Аз я чистя по няколко начина, зависи колко съм се забавила:
- разтварям Доместос в шише (2/3 вода+1/3 доместос) - пръскалка от препарат за стъкла, пръскам и обливам обилно с подвижния душ с максимално топла вода (ако не съм пропуснала седмица) и после с мокра кърпа микрофибър;
- ако съм пропуснала  Embarassed- първо намазвам с този Сиф - синия (пак е с белина) - пак обливам с топла вода и пак с микрофибър;
- или - с Ганг срещу котлен камък - сваля го от всякакви повърхности и пак - топла вода и микрофибър;
Но когато избирах параваните - си ги избрах на капчици вода  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт