Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 769
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Дедо, експериментирам Laughing минах вече всички таблетки, които се предлагат на пазара, разлика НЯМА  Rolling Eyes
Но с времето, след 2-3 месеца започват да мият по-зле newsm78 сменям и минавам на следващите.
За първи път обаче сега съдовете са перфектно измити, препаратите са евтини на DM, от тях тръгваме, ако ефектът намалее, ще минем на други  Laughing

... То просто ще пази едни части на машината в изправност ...

Производителите не го ли знаят? Защо упътването заблуждава, че не трябва да се слага?

# 331
... То просто ще пази едни части на машината в изправност ...

Производителите не го ли знаят? Защо упътването заблуждава, че не трябва да се слага?
В упътването на моята машина пише, че дори, когато се използват само таблетки, пак е препоръчително да се напълни резервоара за сол. Simple Smile

# 332
Не се сърди, човече!
Разбирам те! И аз съм един луд, луд експериментатор!
И при мен мият ПОЧТИ еднакво, и аз в повечето случаи съм си недоволен. И си го казвам.
Обаче не ги сменям заради недоволството, сменям ги заради спорта, и работата, и веселбата...
Бях обещал информация за различните таблети на българския пазар - другата седмица ще я пусна тук.
А относно инструкциите- би трябвало наистина да пише -Винаги слагайте сол. Т.нар. "техници" и продавачите в магазините за техника съветват -не слагай,тук е мека водата. А защо се слага - не знаят...?

# 333
  • Бургас
За петната може би е хубаво да проверите нивата на твърдост на водата и да си ги нагласите ръчно, ако мислите, че солта е причината за тях.

Аз преди да пусна за първи път в експлоатация моята машина, изчетох няколко пъти инструкциите. Проверих в една лаборатория, каква е твърдостта на водата за района, нагласих си я ръчно, сложих сол и 1л. вода, пуснах на кратка програма за 1 празен цикъл, и.......  вече 6м. няма разлика в качеството на измиване. Ползвам таблетки 3 в 1 или 5 в 1, зависи кои са на промоция, доволна съм.

# 334
...
А относно инструкциите- би трябвало наистина да пише -Винаги слагайте сол. Т.нар. "техници" и продавачите в магазините за техника съветват -не слагай,тук е мека водата. А защо се слага - не знаят...?

Техниците не съм ги питала, не са и казвали нищо  Laughing
Ето таблицата от инструкциите, може би ние не я разчитаме правилно newsm78
http://free.hit.bg/vath/mialna.jpg

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 09:34 от Не се сърди, човече

# 335
Правилно сте я разчели.
При тази позиция би трябвало да няма разход на сол. Но това е на теория.
Резервоарът се пълни заради един йонообменник. Той функционира при другите позиции и омекотява водата.
Ето тук съм писал за него:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420474.msg12247895#msg12247895
При напълването му и без да се ползва след месеци /2-3/ трябва пак да се допълни. На практика солта все пак си поддържа смолите там.
Но за измиването  /повтарям се/ - не влияе.

# 336
Благодаря  Hug

# 337
да споделя и аз.преди ползвах прах, сол и гланц.после като минах на таблетки след като ми светна индикатора за сол не допълних. така около 4/5месеца и съдовете си бяха перфектно измити. прочитайки препоръките на Дедо се притесних за йонообменника и сложих сол(на1).обаче още при първото измиване съдовете излязоха покрити с лек бял филм.сега е на 0 и пак излизат на места с бели петна.маже и да греша, но го отдавам на солта

# 338
Ние до сега не бяхме слагали сол, но бели петна ми излизаха на чашите най-вече, когато ползвам продължително една марка таблетки - като ги сменя, за известно време ги няма и после пак  Rolling Eyes
И таблетките миеха добре, но с отделните са направо като на рекламите  Mr. Green и самата миялна светна, все едно съм пускала течността за миене  Shocked
Дано се задържи така Laughing

# 339
Много време ползвах Calgonit all in 1, водата е мека и не съм добавяла нищо...чашите си имат гланц и всичко е наред..мисля, че е важно правилния избор на програма...От месец обаче ползвам тези белгийски таблетки обвити в хидрофилм, с който си се поставят. Кутията съдържа 45 таблетки и струват 14,60лв.

Чудесно се измива всичко. Падам си експериментатор, а и съм взискателна към препаратите, които ползвам. Единстевеният проблем е.....трудно се намират. Купих ги от малко магазинче за препарати, но дали собствениците ще ги внасят редовно????  newsm78
Забравих да допълня, че производител е компанията Unilever Globol, разрових се и прочетох, че те са производители на Omo, Cif, Coccolino, Dove и много други. Двата им основни офиса са в Лондон и Ротердам. Но специално таблетите за миялна машина се произвеждат в Белгия. Купих си и ароматизатор на същата марка за миялната, който е за 60 пускания, а цената ако не се лъжа беше 5 лв...страхотен!

# 340
Едни таблети Алио7 ми предлагат. Немски били, 60 броя за 15 лева. Някой ползвал ли е за отзиви?
В момента съм с фреш-актив 5в1 за да сравня цени и дали да експериментирам.

# 341
 Хайде и аз да се включа, докато слагах различни таблетки в съдомиалната винаги имаше някакъв проблем .
 От доста време ползвам само прах на Бинго .
 1 кг. прах струва 5,20 лв.
 Много съм доволна .
 Няма нужда нито от сол , нито от гланц .

# 342
  • софия
аз си ползвам машината 8 месеца без сол и гланц, само таблети- на дм последно. миялната ми е доста смотана- бомпани, упътването е ужас, нищо не разбрах. та къде се слага гланца и откъде се нагласят степените на солта. http://i470.photobucket.com/albums/rr64/eropampero/DSC02417.jpg, http://i470.photobucket.com/albums/rr64/eropampero/DSC02415.jpg Embarassed

# 343
гланца сипвам тук http://i470.photobucket.com/albums/rr64/eropampero/DSC02417.jpg направо отгоре върху разпръсквателя(където ти е обозначено от 1 до 6) и имам едно капаче с което затварям(ти имаш ли го)контейнера  за сол е на дъното на съдомиялната, като издърпаш долната кошница ще го видиш(ако има, някои машини нямат)там се слага солта и се регулират степените.отвинтваш капака на контейнера и има пръстен със стрелка.от ляво е "-" от дясно "+".моята съдомиялна не е същата марка като твоята, така че може да има някои различия

# 344
  • София
Аз пък ползвам българските таблетки на Медикс. Купувам ги от Метро, голяма опаковка 88 бр. таблетки излизат към 16 лв. ако не се лъжа. Много съм доволна, при положение, че слагам винаги по половин таблетка. От предишната марка Fresh Aktiv мисля че се казваше пак слагах половин таблетка и също вършеше работа.

Общи условия

Активация на акаунт