Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 747
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
и моята стара съдомиялна беше малка, с отворчета на вратата, без капаче.именно там слагах прахообразния препарат и таблетки съм слагала.

# 361
Моята е същата, на Мидеа. Спомням си, че в упътването действително пишеше да се използва само прах, но на мен не ми е удобно. Слагам си таблетка - в улея на вратата, където пише detergent. Тя си пада вътре, но мисля, че и праха пак така би падал. Ползвам я само от 4 месеца, но не съм имала проблеми... засега. Според мен е абсолютно все едно дали прах или таблетка.

# 362
  • София
Моята е същата, на Мидеа. Спомням си, че в упътването действително пишеше да се използва само прах, но на мен не ми е удобно. Слагам си таблетка - в улея на вратата, където пише detergent. Тя си пада вътре, но мисля, че и праха пак така би падал. Ползвам я само от 4 месеца, но не съм имала проблеми... засега. Според мен е абсолютно все едно дали прах или таблетка.
Съфорумката написа,че
,съдомиялната ми е само за течен препарат.
Което според мен не е точно така.

# 363
Благодаря на всички за отговорите,съдомиялната ми е нова на една седмица и още не съм я разучила и затова си мисля,че е само за течен препарат(което сигурно не е вярно,но нищо не пише в упътването),на самата вратичка на съдомиялната има една вдлъбнатина на която пише детергент,но не мие ясно как ще се задържи там таблетката,като тази вдлъбнатина е почти плоска,много объркано нещо,на предишната съдомиялна имаше поне кошничка за таблетката ,а тук в тази,нищо.Извинявайте ако съм ви досадила.

# 364
точно там слагай таблетката.и при другите съдомиялни (с място за таблетката с капаче) в определен момент капачето се отваря и таблетката пада.

# 365
Благодаря на всички за отговорите,съдомиялната ми е нова на една седмица и още не съм я разучила и затова си мисля,че е само за течен препарат(което сигурно не е вярно,но нищо не пише в упътването),на самата вратичка на съдомиялната има една вдлъбнатина на която пише детергент,но не мие ясно как ще се задържи там таблетката,като тази вдлъбнатина е почти плоска,много объркано нещо,на предишната съдомиялна имаше поне кошничка за таблетката ,а тук в тази,нищо.Извинявайте ако съм ви досадила.

Затова казах, че е същата - същият модел. Сигурна съм, че някъде в упътването пишеше да не се използва таблетка, а само прах, мисля. Защото и аз се зачудих тогава.
Но определено не мога да се занимавам със сипване на 100 неща тук и там. Слагам таблетката в улея, затварям вратата, а тя си пада вътре. Мие си безпроблемно  Peace

# 366
За тези малки машини, които нямат отделен резервоар за сол, е добре да използвате прах или таблети над 5в1. В този вид таблети има омекотяваща водата съставка, която улеснява миенето и предпазва машината.

# 367
Ей,златни сте всички,благодаря ви за помощта,пуснах съдомиялната с една таблетка с фолио,от едната страна беше таблетка,а от другата имаше някаква течност,съдовете ми светнаха,ще ползвам само таблетки,повече ми харесват,а и ще се възползвам от съвета на Дедо,за да не прецакам нещо съдомиялната.  bouquet  bouquet  bouquet

# 368
на мен защо лампичката за гланца не ми светва никога?

# 369
И аз ползвам вече само таблетки, препаратите на прах които използвах преди са ми някак по - неудобни - разсипвах по пода, препълвах ''джобчето'' на миялната, с таблетките - чиста работа. В момента съм с Медикс, нямам оплаквания  - измива много добре, чашите светят  Peace

# 370
  • гр. София
За тези малки машини, които нямат отделен резервоар за сол, е добре да използвате прах или таблети над 5в1. В този вид таблети има омекотяваща водата съставка, която улеснява миенето и предпазва машината.

Дедо,аз от моята Бош(4 комплекта) по-малка не съм виждала. Joy Но си има резервоар за сол,та дори и за гланц имам отделна дупка.Нима има и още по-малки? Grinning

# 371
по-малки няма, просто някои модели от малките нямат резервоар за сол

# 372
ellytza,

zllate e отговорила точно.
Няма по-малки, но твоята е по-висок клас и си има уреда за омекотяване на вода.
Мидеа са по-нисък и по-евтини 250-300лв, нямат йонообменник, не се слага сол за да го поддържа.
Затова препоръчах таблети със съставка за омекотяване. Тя не замества солта, но пак е по-добре от нищо.
Преди време четох, че момичета с такива машини хвърлят сол в машина и подобни щуротии. Няма смисъл от такива неща.
Хубаво е да се пита за всичко и то предварително.

# 373
  • гр. София
Е,поне ме успокои,че моята е по-висок клас. Grinning И без това почти всеки ден се удрям по главата,защо не се сбих в магазина с половинката за по-голяма.Ама. #Cussing out

# 374
Здравейте, момичета!
Голямото размнообразие на таблети за съдомиялни ме накара да направя за вас едно проучване на най-разпространените марки. Бих искал да ви помогна с тази информация да се ориентирате в опаковки и цени. Помествам я по-долу.

Това е само 1/4 от всичките марки, опаковки,типове и видове таблетки. Включил съм само до две от марка, за да не се претрупа информацията. Цените са закръглени, но са близки до средните. Знаете, във всеки супермаркет са различни/ дори и като опаковки/. Цените не са в промоции, а стандартните. Може да ги срещнете и по-виски, и по-ниски. А броя в една опаковка се променя постоянно от фирмите. Извинете ме, ако не съм изписал правилно марките.

В подобни изследвания, които правим, това е само част от анализа. Другите части са за качество на миене, опазване на околната среда, безопастност за съдовете, за кожата, удобство на опаковка и т.н. Накрая се дава една точна оценка за всеки продукт. За съжаление аз това тук не мога да направя, но се надявам да съм поне малко полезен.  Ще се радвам, ако допълните информацията с други, невключени, но разпространени видове таблетки.

марка   тип                       броя в кутия   цена   цена за 1бр
                                                                  лева      лева
Calgonit   max in 1 /all in 1    35                        22     0,63
Calgonit   classic                    60                        25    0,42
Somat   7 / perfect                 30                        20    0,67
Somat   normal / 1                  30                       18    0,60
Claro   4v1                              35                       14    0,40
Claro   normal                         32                         9    0,28
Medix   5v1                             30                         9    0,30
Medix   2v1                              22                         5    0,23
Aro/metro   3v1                       32                         9    0,28
Aro/metro   2v1                       60                       12    0,20
Clean/kaufland   3v1               50                       13    0,26
Clean/kaufland   normal          32                         7    0,22