Да спасим градинката пред "Севастопол"

• 16 263
  • 253
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Аз искам да попитам някой от вас знае ли със сигурност какво точно ще се прави във въпросната градинка? Дотук прочетох няколко противоречащи си версии. Все пак когато се борим срещу нещо, трябва да знаем какво е то? Спомняте ли си, че по същия начин се говореше за онази площадка в Морската? Че сцена ли нямаше да бъде, че сграда ли... И какво, накрая се оказа, че го направиха по-хубаво, че и водичка пуснаха и повече пейки сложиха. А за тези дървета, без да съм специалист не мога да кажа дали са били съвсем здрави. Предполагам вие също не можете да го кажете. Всеки случай си спомням за един паднал клон върху бебешка количка. Май от здраво дърво.

# 106
Ами затова се слага пред обекта табела, на която се изписва какво ще се прави, в какъв срок, по чие нареждане, кой е изпълнителя и снимка на резултата - както се изисква за строежите! А не тихомълком!

# 107
Ами затова се слага пред обекта табела, на която се изписва какво ще се прави, в какъв срок, по чие нареждане, кой е изпълнителя и снимка на резултата - както се изисква за строежите! А не тихомълком!
Именно! Ако всичко беше прозрачно и с безкрайно добри намерения, първо обществеността щеше да бъде уведомена (сиреч, управниците щяха на нарочни брифинги, пресконференции и прочие да се похвалят какво добро нещо ще рпавят за града), и второ-днес нямаше да се крият в миши дупки, а щяха да покажат решенията, плановете и проектите за оазиса в сърцето на грда (ако ще е такъв).
Освен това, дървета не би следвало да се режат току тъй. Без да съм лесовъд, мога да кажа, че има възможности сза подрязване на короните, за оформянето им така, че да продължат да си живеят дърветата. Казвате, че от тези дънери щели да излязат клонки. Няма лошо, ама колко време ще растат тези клонки? Колко години ще минат, докато дърветата се възстановят?

# 108
  • Варна
Добре де, това там няма да бъде строеж. Или ще бъде?  Thinking И ако сложат картинка с бъдещия резултат това как ще промени нещата? Вие се борите срещу изсичането на дърветата, а те вече са изсечени. И?

# 109
Жалко, жалко, че толкова малко хора имаше днес пред общината, че под носа ни се разпореждат и правят каквото си искат!...Сигурна съм, че ако проблемът засягаше интересите на ромите, например, сутринта щеше да се изсипе цялата махала!

# 110
Ако има картинка на резултата най- малкото няма да се носят слухове и спекулации. После ако пише, че ще се режат дърветата (отрязват) и е нарисувано има шанс за протест и спирането на рязането преди да е започнало, а не следварително. Да не говорим, че ако се появи рисунка на висока сграда, вече е съвсем различно. Подобно премълчаване на какви мисли може да ни наведе.

Според мен на този етап може да се спаси градинката, макар да е необходимо доста време за възстановяването и. Иначе като поседи голо и ошмулено на центъра на града и съвсем естествено ще се застрои, току някой и доволен се появи, че вече няма да стои този пущинак на никое място.

Много странно, всичките дървета болни и сухи станах отведнъж, затова дайте да ги изсечем, а после какво да я правим таз неразорана нива насред Севастопол, а? Ми да я застроим! - това е моята логика.

# 111
Градинката ще си остане градинка и никой нищо няма да застроява. За няколко месеца е имало три големи паднали клона и в двата случая в/у хора. Озеленител е огледал дърветата и повечето са стари и изсъхнали. Самите дървета понасят резитба и затова са ги окастрили за да тръгнат наново нови млади клони.

# 112
  • Варна
Някой виждал ли е новия градоустройствен план на Варна?

# 113
  • Варна
Добре де, ами ако дърветата наистина са започнали да изсъхват? Ясно е, че това не е от вчера. Но все пак може някой да е решил да вземе мерки? Ще се повторя, но онзи случай с паднал клон хич не ми се вижда безобиден. А ако беше паднал върху някое малко детенце?
Що се отнася до слуховете, така като гледам вие сами ги разпространявате. Само не знам кой ги измисля. За онази площадка в Морската също нямаше картинка с крайния резултат. По някое време се беше появила табела с изпълнител и краен срок за завършване. Но нямаше и думичка за това, какво всъщност ще се прави там. Не искам да ме разбирате погрешно, в никакъв случай не съм защитник на Бачо ви Киро. Но в този случай ми се струва, че нещата се преекспонират. Докато не видя черно на бяло написано в официален документ какво точно ще се прави там не мога да подкрепя тази борба.

# 114
Добре де, ами ако дърветата наистина са започнали да изсъхват? Ясно е, че това не е от вчера. Но все пак може някой да е решил да вземе мерки? Ще се повторя, но онзи случай с паднал клон хич не ми се вижда безобиден. А ако беше паднал върху някое малко детенце?
Що се отнася до слуховете, така като гледам вие сами ги разпространявате

Даааа всички тук прекалено много се пенявят и сами си бутат фитилите. Наисина имаше паднали клони даже единия път като е паднал върху майка с детска количка имаше и репортаж по ТВ. Втория път под клона се е оказало детенце - слава богу и на него нищо му няма

# 115
Аз съм напълно съгласна, че всичко се основава само на слухове! Аз самата написах какво съм чувала. Точно затова трябваше да има табела, както и в Морската градина е трябвало да има табела отначалото и да е изчерпателна.

Аз самата не разбрах точно за какво е била подписката и протеста - да не се изсича градинката, защото вече е изсечена градинката или да не се застроява.

На мен лично ми е грозно така, както е в момента. Ако е било опасно за хората - ОК. Трябваше да го напишат на табела, щеше да е съвсем различно.

На мен лично и дюнерите ми липсват, дето ги махнаха, но не всеки е на това мнение.

# 116
В новините по Нова сега на обяд имаше репортаж за протеста, но хванах само края.Казаха, че няма да се застроява и че предстои засаждане на нови дръвчета и храсти.Нямало да се правят никакви пластики и дърворезби.

Аз си мисля, че ако искаха да махат дърветата, щяха да ги отсекат от основите или направо да ги изкоренят, а не да режат клони.

# 117
Някой виждал ли е новия градоустройствен план на Варна?
Доколкото зная той още не е приет.
Саня, Tasha, именно поради липса на ясна информация се разнасят слухове. Какво пречи на общинаарите да огласят своевременно и подробно? Thinking
За съжаление, не вярвам нито дума на празни обещания (т.е. на такива без документ).
В нашия квартал безогледно премахнаха хубави и огромни зелени площи (никого не питаха, народа не възропта, даже се зарадва), като на тяхно място един след друг се издигнаха Пикадили, Бриколаж, магазин за гуми, мол и търговски център с ресторант (последния току под балконите на блоковете; нямаше време и място за реакция-когато започнаха разкопките се оказа, че мястото е продадено 5 години преди това на варненски бизнесмен... ooooh!).
Има план да се построят гаражи (!!!) пред останалата част от празното пространство между блоковете и булеварда. Води се дело, на сесиите обаче никой не присъства. Възможно ли е да сме толкова овчедуши?...
Трагично е.
Дано действително не окепазят градинката на Севастопол.

# 118
И аз мисля, че накрая ще излезе много шум за нищо.
На нашата улица всяка пролет идват да режат клони до състоянието на дърветата на севастопол. До следващата пролет така са обрасли, че започват да ми влизат през прозорците  Laughing
Съгласна съм, че трябва да има информация какво ще правят. Просто защото вече никой им няма вяра и във всяко общинско действие се дири зла умисъл.

# 119
  • Варна
Жалко, жалко, че толкова малко хора имаше днес пред общината, че под носа ни се разпореждат и правят каквото си искат!...Сигурна съм, че ако проблемът засягаше интересите на ромите, например, сутринта щеше да се изсипе цялата махала!

Със сигурност... ама ромите ква им е работата, освен да висят по протести? А на колко от нас шефовете биха погледнали с добро око на отсъствието от работа Sad Знам, че това не е оправдание за липсата на хора на протеста, но е някакво обяснение Confused
А на тези дървета със сигурност години ще им трябват, за да пораснат отново. И определено не мога да се съглася, че всичките им клони са били опасни за хората, та са ги изсекли така безобразно. Освен това определено не е месец май монента за изрязване на клони и оформяне на корони. Що се отнася до това защо не са отсечени до дъно - ми то в заповедта си пише черно на бяло - за да ги резбоват Sick 

А клон винаги може да падне - и от здраво дърво. Е какво тогава, да няма кьораво дърво в града ли? Че да е по-безопасно.

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 13:24 от Месечинка виторога

Общи условия

Активация на акаунт