Да спасим градинката пред "Севастопол"

• 16 262
  • 253
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Аз мисля, по-скоро силно се надявам, че няма да посмеят да продължат! Макар че съсипаните многогодишни дървета няма как да се възстановят. Само че няма и да има наказани. Ей тъй ще си остане всичко, както винаги в нашата любима родина! Ей такива истории ме карат да мразя и държавата и управниците и всички. Защото това в една нормална държава не би трябвало да се случва. Гадни мръсни убийци на дървета, ей това са! Що за изрод трябва да си, за да посегнеш на голямо, красиво и здраво дърво, не ми го събира акълът.

# 91
Никой ли не направи он лайн подписка. newsm78, ще се съберат повече подписи.

# 92
  • Варна
Сутринта на път за работа минах оттам с автобуса. Грозна гледка... Направо откъм бул. Княз Борис І може да се види какво става на отсрещния край на градинката, което преди беше невъзможно - празнота и пустош.  Tired

Като започне след броени дни летният сезон и чужденците, които на тълпи минават от там  направо ще са очаровани от тази гледка.  ooooh!

# 93
Тъжна гледка... Tired

Пред нашия блок има акация, доста висока, почти изсъхнала. Само на върха има два клона, които при отворени прозорци влизат в стаята. Не ни позволиха да ги отрежем, трябвало ни разрешително от  не знам кой си ...
А тези дървета там, в градинката, толкова много, толкова красиви, как им даде сърце... Tired

lolita01 newsm78
За момент помислих, че съм сбъркала темата.

# 94
 Sad за съжаление и аз 4ух 4е там ще се строи

# 95
За първи път видях опашка от хора, които да чакат за да се разпишат в подписка против изсичане на дървета, а не да купуват банани Tired
Роботите започват да се събуждат...
Утре сме там Peace

# 96
Истината е че там ще се прави паркинг - зная го от мъжът ми понеже той има вземане - даване с община Варна... май повече има даване Wink

# 97
Е май някъде в района, но не точно там щял да бъде паркинга  Thinking

# 98
Баси ужаса  Shocked, сега разбрах. Не мога да дойда утре за съжаление, извън града съм още няколко дена.

Е наистина нямам думи, да си дърворезбоват да не казвам какво подчинените на господина Йорданов.

# 99
Да ви кажа, че подписаните в подписката са сигурно около 6000, но за съжаление на "протеста" имаше около 50-60 човека.
Колкото ми е мъчно за градинката и за окепазяването на града като цяло, дваж по-мъчно ми е за липсата на гражданско общество и единност...Овци сме си, затова и позволяваме да се случват безобразия.... Cry Разбрах, че още преди 3 месеца "зелената площ" на Севастопол е била прменена на "червена зона", което ще рече, че вече имат право да си я бетонират както си искат.... ooooh! И всичко това направено доволно тихомълком....
Замислих се, че по-малко от седмица преди да започне сечта шумно и лицемерно бе празнуиван Международния ден на Земята ..... На кого ли хвърлят прах в очите?

Ще си позволя да цитирам един постинг от друг форум:

“Само след като последното дърво бъде отсечено, само след като последната река бъде отровена, само след като последната риба бъде уловена, само тогава ще разберете, че парите не могат да се ядат”

Думи на индианския вожд Сиатъл казани през 1855 г.

# 100
  • Варна
Ами.... честит ни нов паркинг или каквото ще е там newsm11

# 101
  • Варна
Жалко...
Но все пак, сигурно ли е какво ще се прави там? Не само - чух и т.н.

# 102
Жалко...
Но все пак, сигурно ли е какво ще се прави там? Не само - чух и т.н.
Със сигурност ЗДРАВИ дървета са изсечени! Това само по себе си е престъпление!

# 103
По Хоризонт казаха за около сто човека присъствали на протеста.
От кметството увериха, че няма да се застроява и на мястото на отсечените
ще се посадят нови дървета, достатъчно големи да осигурят сянка на гражданите.
Може пък нищо нередно да няма. Колегата ми гледа снимките на срезовете
на дърветата и каза, че са засъхващи.
Все пак подозрително остава защо точно в почивните дни се разработиха.

# 104
  • Варна
Колко дървета са изсечени от дъно? Тези, с изсечени клони, прорастват отново.
Работят в почивните дни, заради опустяването на града, ама за графиците на общинските фирми и пр. можем много да си говорим и не е за това темата сега.

Общи условия

Активация на акаунт