Да спасим градинката пред "Севастопол"

• 16 246
  • 253
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
За какъв устрем говориш, да беше дошла, малко да ни нарасне групичката. Wink

В момента протестът е свързан с осакатяването на дърветата, защото никой не застана пред нас и камерите да отговори на каквито и да е въпроси. Някакъв чичко прочете заповед на кмета, в която се изброяваха планови подточки за градинката, след което се врътна и си влезе в общината без да обърне внимание на пороя от въпроси.
Естествено, че на базата на слухове не можем да протестираме, но нищо конкретно и подкрепено с доказателства за бъдещето на градинката не бе изнесено. Явно не са длъжни да ни дават обяснение. Rolling Eyes 

Разбира се, че не омаловажавам опасността от падащите клони. Дано няма такива инциденти! Но в течение на толкова години защо регулярно не се подкастряха тези дървета? Защо хората, които викат общината да им подреже опасни дървета, получават отговор, че нямало пари за тази цел? Разни такива неща ме чудят... newsm78

# 136
  • Варна
Ахъм, точно така! Изведнъж тази градина стана супер опасна, а надвисналите бетонни блокове на един от блоковете на бул. Владислав например, дето са 100 пъти по-опасни, си стоят така от години. За там защо не намерят пари да ги оправят а са ги оградили с една оградка, дето не дай боже да се откърти някой панел от 16-я етаж, ни ограда ще остане, ни нищо. Не мога да се съглася, че тези дървета са били супер опасни! Вярно, случва се да падат клони и затова е работа на общината да следи и премахва опасните клони! А не понеже някога си в тази градина паднал клон, дай по случая да отрежем всичките дървета! Това е безумие просто! За малоумни ли ни мислят тези общинари не мога да разбера! И що за неуважение към гражданите, които са ги избрали? Правят си каквото им скимне тихомълком, сякаш градът е тяхна собственост. 

# 137

Саня, това е писмото от общината до фирмата-изпълнител на грозното дело, което медиите не случайно наричат "поголовна сеч"...Разгледай го.
Ако ти, през тези дни си минавала на място -  градинката на "Севастопол" или си прочела последователно темата, вярвай ми, нямаше да задаваш напразни въпроси... Tired

# 138
  • Варна
Иве, аз това писмо го видях. Ако беше прочела последователно темата, щеше да видиш, че даже обяснявам къде е постнато, на втора страница.  Wink
И не мисля, че въпросите ми са напразни.
Що се отнася до молбите на хора да се отсекат сухи клони, не знам дали сте забелязали, но всичко се прави по центъра. Че плочки ли не бяха, че светлини ли по Коледа, шадраван и какво ли още не. Като мръдне малко човек в страни от центъра е пълна скръб.

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 20:23 от Саня

# 139
Няма тема, в която съфорумки да не могат да се излокарат.
Това е типично за преобладаващо женски колективи.
Гражданите имат право, и са длъжни да бъдат бдителни.
Общинарите са длъжни да дават обяснения и да са уважителни.
Какъв е проблемът? Греша ли някъде?

# 140
  • Варна
Вълчо, разбира се, че не грешиш. Но ето, тук ни призовават към протест, а не могат да обяснят срещу какво точно се протестира. Аз пък днес чух, че щели да засадят нови дръвчета. Май е имало защо да се махнат старите. Тая работа ще излезе от мухата слон. Така мисля.

# 141
За жалост не само панелните стари строителства искат внимание...
Миналата година до съседна кооперация огромен тежък клон на чинар беше счупил улука й и дъждовните води от покрива течаха директно в терасите на хората.Съответно, собствениците на апартаментите в нея, като редовни данъкоплатци,  подадоха не една молба до кметството за отстраняването му, но отговорът беше, че нямали средства за целта!
Бях пряк свидетел как частна фирма бе наета да извърши отрязването и  как всички заинтересувани  и ощетени жители на кооперацията се бяха заели викането на пожарна ('щото и керемиди падаха вече) и др. лично, също и колко време им отне цялата тази "занимавка".

Саня, дано ме четеш, но спомняйки си за този случай, няма как да не бъда мнителна по отношение на "експертните оценки" и всички мътни действия, които се случват без знението на хората в този град.
Преповтарям се, но някои хора бяха много експедитивни да ни честитят  деня на труда, още в 7.30ч. сутринта!  Laughing

# 142
Изведнъж тази градина стана супер опасна, а надвисналите бетонни блокове на един от блоковете на бул. Владислав например, дето са 100 пъти по-опасни, си стоят така от години. За там защо не намерят пари да ги оправят а са ги оградили с една оградка, дето не дай боже да се откърти някой панел от 16-я етаж, ни ограда ще остане, ни нищо. 

Това е проблем на собствениците, които живеят в този блок. Те трябва да си събират пари и да си оправят покриви, мазилки и др. И ние си правихме такъв ремонт на блока, но не сме търсили пари от общината, а ние като собственици си ги събрахме и си платихме ремонта

# 143
  • Варна
Аз не мисля, че е от мухата слон. Ами може и да засадят дръвчета, но колко десетилетия ще минат, докато пораснат тези дръвчета? Унищожават ЗДРАВИ дървета! Идете и ги вижте! Абсолютно здрави и красиви дървета! В цял свят в градските градини има огромни, вековни дървета, баш у нас толкова опасни се оказаха изведнъж. Нямам доверие в обясненията на общинарите! Започнаха да обясняват едва след като бяха притиснати. Не се прави така! Не може да рушиш нещо съществуващо без никакво предупреждение и обяснение и после да се оправдаваш, че щяло да бъде направено отново. Най-малкото започвам да се питам дали цялата работа не е пък, за да може някоя фирма да прибере порядъчна сумичка от нашите данъци за "озеленяване". Няма да е прецедент. Че те скоро може да почнат да изсичат Морската градина с идеята да я залесят наново! И там има големи дървета. Дали пък на някой няма да му се сторят опасни?
п.п. Таша, вярно, проблем на собствениците е. Но не само. Блокът е на един от най-големите булеварди, по който всеки ден минават стотици хора. Не казвам, че общината трябва да отпусне пари за ремонта. Но ако собствениците не правят нищо, общината трябва да ги принуди. Защото като падне бетонът, ще е късно!

# 144
Съгласна съм с коментара по - горе.  Rolling Eyes Смятам, че в крайна сметка благодарение на всеобщото негодование и реакции ще се запази градинката, а дори и е възможно да се ремонтира и да стане по - хубава. Но да ни изкарват параноици едва ли не си е нахалство. Имало опасни за минувачите клони - ами в морската градина няма ли бе?! Що не я метнат и нея за ремонт,а?!!! Не ги изсякоха още първия ден тези дървета до корен, според мене, за да не бъде твърде фрапиращо. Така поне си оставиха "план Б".
От цялата тази история съм щастлива да знам, че и българският народ си има граници на търпимост и ако днес се обединяваме за казуата-"градинката", утре с общи услилия можем да постигнем много повече.   bouquet

# 145
А, и друго - много познато ми звучеше темата
- началото на "Пътеводител на галактическия стопаджия".
Някъде в общината имало някакъв план,
и който гражданин е желаел, е можел да го види.

# 146
  • Варна
Мдам Wink Да вземем да се организираме и да се редуваме да ходим на оглед и запознаване с плановете на общината. Явно не и е приоритет да запознава гражданите с тях Mr. Green

# 147
А, и друго - много познато ми звучеше темата
- началото на "Пътеводител на галактическия стопаджия".
Някъде в общината имало някакъв план,
и който гражданин е желаел, е можел да го види.
Много си точен, Вълчо! Наглостта и вбесяващото им безочие нямат край!  #2gunfire

# 148
...Но ето, тук ни призовават към протест, а не могат да обяснят срещу какво точно се протестира. Аз пък днес чух, че щели да засадят нови дръвчета. Май е имало защо да се махнат старите. Тая работа ще излезе от мухата слон. Така мисля.
Протестира се срещу изсичането на здрави и прави дървета!
Къде ще се засядат новите дръвчета? В гората? По пътя за Златни? Едва ли на същото място!
Защо ще се маха старо дърво на 50-60 г? Да се чака още толкова да пораснат новите? Защо?
Никому не пречеха дърветата, само пазеха сянка и чистеха и без това отровния варненски въздух!

# 149
  • Варна

Защо ще се маха старо дърво на 50-60 г?

Сещам се за една причина - например изсъхнало и от него падат клони.
Както и да е. Въртим се в кръг.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт