Ето ни и нас - АПРИЛки!!!

• 13 561
  • 311
  •   1
Отговори
# 240
Момичета искам да попитам ,нашия пъп още не е паднал но почти се държи на много малко ,но днес започна да кърви и се чудя дали това е нормално,на някой от вас да се е случвало много се притесних като видях че има кръв даже и по памперса .Какво да правя ? Sad Sad Sad
Нормално е m_a_g_i_vs . Това се случва, защото сигурно имате щипка на пъпчето. И нашия беше почнал да кърви още в болницата.
Можеш да направиш следното. Обтръи пъпа със спирт и завътти 3-4 пъти пъпчето. Малката може и да поплаче, но няма начин. И не се притеснявай по-добре да полпаче малко, от колкото още да стои с щипката.
Привет и от нас!

Аз имам един въпрос за ваксините. На нас в края на май ни предсои ваксиниране ДТК и полиомиелит. Лекарката обаче ни каза за новата ваксина "Пентаксим", която обхващала тези двете, понасяла се уж добре от бебетата... Та се чудя как да постъпим - дали да си караме по бг програмата, или да си купим тази ваксина "Пентаксим". Някой мислил ли е по този въпрос?

За Рицинуса - аз също вземах в началото по 5 гранулки 10-15 мин преди кърмене. Разбира се, не го вземах преди всяко кърмене, защото нощем няма как. Сега пия само лактогонен чай и мисля, че ефектът е същият.
Тодоран, кажи ми ти избягваше ли ментата по времето когато си пила Рицинуса. И ако да, с какво си миеше зъбите, нали има мента в пастата?
И да се похваля - малкия запса снощи в 22,30 ч , а сега е 5,30часа и се събужда. ДАно е така и за напред.
Приятен ден на всички мами!!!

# 241
Добро утро
Аз съм на път да лудна , момичета  Sick
Дамян като се събуди и почва да плаче - това добре - гладен е - давам му да яде и има покой около 15-30 мин, След което се започва един луд рев - НОН СТОП !!! Давам биберона - 5 мин и го плюе иначе го успокоява ....и ПАК един кански рев!!!! Няма време, в което да е буден и да не реве  #Crazy   И при вас ли е така ??? Или наистина почвам да си мисля че нещо му има на това дете  Cry   Вече ще лудна - чувствам се като парцал.....

И вашите ли плачат така?? РАзкажете при вас как е ? ПОчвам силно да се съмнявам че това са колики  Cry

хубав ден    bouquet

# 242
А така polinita, и ние горе долу сме тъй, ама......интервала е малко по-голям от твоите 15-30 минути! Отива около час, понякога два! Ама аз питам ли, питам какви са им симптомите за коликите, ама никой не ще да отговаря-знам, че трябва да си свива крачетата към корема май, ама.....друго има ли? И като почне да плаче и не знам какво иска и какво да направя за него миличкото!
 Ние днес се каним да ходим да махаме крачоли по улиците обаче все повече се притеснявам от туй време, да не говорим, че пред блока ни има една гигантска топола и такива пухчета 'фърчат от нея.....да не вземе да се заформи някоя алергия, че не ми се мисли!
 Мен от вчера взе да ме наболява операцията и взех да се вкарвам в някви филми....и аз като кали вече си мисля, че някой е забравил нещо вътре  #Crazy?!

# 243
Добро утро
момичета давайте съвет- случва ми се вече трети път мойта Калина малко преди следващо ядене повръща много малко едно такова като изостанала или преработена кърма,в смисъл много е гъсто като остатъци-незнам как се казва,та докато спи и  част от това нещо и засяда в носоглъдката   и се дави-започва да кашля,да хрипа,няколко пъти си изкарвам акъла,първият път помислих че се е разболяла-вдигам я давам и да пие нещо,ама бая се борим>при вас има ли такова нещо и как се справя те? Моляяя!!!!
Запек и аз имам-невероятен,направо като ми се приходи и лошо ми става -щото болииииииии  Sick
 Ох с това време ще се побъркам-сега незнам дали да я изкарвам на разходка,то е едно намръщено,значително по студено,май ще си стоим на балкона днес -абе здраве да е.
 За лактацията аз  не правя почти нищо - ям жито и овесени ядки всъщност сутрин,ама и с тях и без тях пак имам кърма,Дай Боже за повече време.

# 244
Дидимора съжалявам,но не знам как да ти помогна! Аз не съм те видаля в Шейново,но ми е напълно обяснимо ,че си ме видяла пред неонатологията-беба беше в кувиоз и висях там непрекъснато!  bouquet
 Към мамите,които са само на АМ-Милена е вече на почти 40 дни,а аз и давам по 120,мислите ли,че е време да увелича дозата newsm78 Вие по колко давате #Crazy
 И пак към мамите на АМ-по колко пъти акат бебетата ви-Милена ака по веднъж,максимум по 2 пъти newsm78
 Ей Павловските мами-защо не разхождаме бебоците заедно-би било забавно newsm51

# 245
ВаняМ, раждах секцио...замислих се сега....а пък нямам други оплаквания. на преглед съм след 13 май, дано всичко е наред. че и аз каквото въображение имам... ooooh! за акането като ви слушам...ми мойта беба ака по време на всяко кърмене...една борба е, едно напъване...и пак наакан памперс, дето току.що сме сменили...

# 246
Доколкото знам, коликите са малко загатка и никой не може да каже със сигурност "Ей тва са колики!" Така четох поне. Само предполагаш, че щом плаче силно без причина (аз поне си мисля, че разпознавам плач от болка от този от глад newsm78), гърчи си ръчичките и крачетата и има газове - значи е това. Полинита, Ава не плаче нон стоп като е будна. Особено по разходки почти не се обажда. Засега най-добрият ми коз срещу рев е да стана с нея и да танцуваме заедно (аз и пея) Joy Звучи идиотско, но помага безотказно - пу пу пу!

# 247
Добро утро
момичета давайте съвет- случва ми се вече трети път мойта Калина малко преди следващо ядене повръща много малко едно такова като изостанала или преработена кърма,в смисъл много е гъсто като остатъци-незнам как се казва,та докато спи и  част от това нещо и засяда в носоглъдката   и се дави-започва да кашля,да хрипа,няколко пъти си изкарвам акъла,първият път помислих че се е разболяла-вдигам я давам и да пие нещо,ама бая се борим>при вас има ли такова нещо и как се справя те? Моляяя!!!!
Ако не я оригваш достатъчно, е нормално. Мишо има нужда понякога да се оригне няколко пъти, иначе връща и той  Peace

polinita, а даваш ли му капки п/в колики? Сигурна ли си, че яде достатъчно?
Според мен, ако не е гладен, са колики.  Аз давам Саб Симплекс 5 пъти на ден, преди хранене (последното и ранното сутрешно хранене пропускам). Пропусна ли прием, става много кисел  Peace
А ако сте на кърма и се съмняваш дали е гладен, отиди няколко пъти на пробно кърмене, за да си сигурна, че яде достатъчно. Ние си взехме една бебешка теглилка и така следя дали яде и колко  Wink

Емма, моята д-рка опипа корема на Мишо и така каза, че има колики  Peace

# 248
Цитат
Сисее тия вериги от аптеки с 52лв. ваксина да не са на Марешки

Да Peace

Полинита ако е нахранен,със сухо дупе и пак реве.....според мен са колики! Дани беше същия преди да започнем да му даваме капки! Свиваше крачета,махаше с ръцете,бръчкаше вежди и цялата му глава ставаше червена!Сега е по добре!Случва се от време на време в съня си да го заболи корема и да изпищи така по мощно,но после пак си заспива Peace Преди доста ми плачеше.....сега се поуспокои Peace

а това за погачата.......всеки си го прави както си иска!Такива глупави "поверия" има,че.....като това с изплюването в устата му ooooh!

# 249
Kalli, давам капки - Colief - дето уж били най-хубавите - 28.00 лв за 7 дни стигат, ама на....пак се гърчи. Според мен си яде , щото аз се цедя и му давам и винаги знам че е изял 120 мл. Предполагам че са колики, но чаааааак пък толкозззз !! То само докато му извадя биберона и писва...а с него и аз Sad
Обаче открих и аз Осмото чудо на света - Шезлонгът !!!! Еййй, сегинка се клатим , а мама си пише във форума...

офф, днес правим 40 дни и сега се почва офанзивата с питката....

после ще разкажа как е протекло, че ще има няколко баби, дето са с различни разбирания за 40 ден....

# 250
Към мамите,които са само на АМ-Милена е вече на почти 40 дни,а аз и давам по 120,мислите ли,че е време да увелича дозата newsm78 Вие по колко давате #Crazy
 И пак към мамите на АМ-по колко пъти акат бебетата ви-Милена ака по веднъж,максимум по 2 пъти newsm78
Реяна,малката е на АМ,няма и 20 дни,но яде по 100 мл.,ако е по-малко реве за още. Много рядко яде по 80-90 мл. Док каза,че детето само си показва колко иска,ние само трябва да наблюдаваме. Количеството зависи и от големината на бебето, пак според Док.
Доротея ака по 2-3 пъти на ден. АМ е Нан

# 251
За лохиите, пир мен от няколко дни хич ги няма. Почти месец без 2 дни мина от секциото, дали е нормално. Гледам, че някои още кървят, знам ли  newsm78

didimora, наистина може би трябва да се оригва повече. Дари веднага я разбирам като иска да се оригва още, неспокойна е, и в момента в който се е оригнала за пореден път и се отпусне на рамото ми значи е готова да заспива.

Емма, както е писала vercho наистина коликите са загатка. Освен свиването на крачетата, може да си върти и главичката и да търси да яде. Това е малко заблуждаващо за мен, все се чудя гладна ли е или са колики. Освен това коремчето става по-твърдо. Може би затова педито на kalli е пипала корема на Мишо. А за операцията, аз след като нямах никакви оплаквания 3 седмици, все едно не бях оперирана, изведнъж за 3-4 дни започна да ме наболява и доста се стреснах, даже се чудех дали да не звънна на док, но премина. За тези 3-4 дни майка ми много ми помагаше, дори не даваше да нося много Дари на ръце. Може би се бях преуморила нещо.

polinita, и ние бяхме така. Сега пак не спи много, кокори се и от време на време мрънка. Ето сега от храненето в 9ч почти не е заспивала, унесе се и се събужда, слагам и биберона в устата и пак се повтаря същото. А не е гладна, добре си хапна в 9ч. Но сега май ще я вдигам да яде, и без това вече минаха 2.30 часа.

# 252
  • Русе
Здравейте и от нас със Сашко  Hug !!!

Първо да ви предам на всички много поздрави от *vera .Аз онзи ден дето питах някой дали не знае нещо за близнашките ни мами и писах на лични.Днес ми е отговорила и пише ,че малките и двамата са със колики  Confused  и не и остава никакво време за форума.Особено когато и се налагало да седи сама с малчовците нямала време да се обърне.

За АМ :ние ядем по 120мл,обаче ако ми се струва че е гладен му правя 150мл ма никога не ги е изяждал  Peace .

От вчера не сме акали и ако знаете как се напъва милия  Confused и не може,и не може да го изкара.Тази сутрин четох,че някой мами са слагали в дупенцата БИСАКОДИЛ свещички(парченца де,не цяла свещичка).На мен ми даваха такива свещички в родилния заради шевовете и найстина ми действаха добре.Според вас мога ли да му сложа парченце ако до довечера не се изходи(днес ще ни е втори ден и половина без акане).Дали може да му навреди по някакъв начин  newsm78

# 253
Безобиден метод при запек е насапунисан термометър в дупенцето.Натрива се със сапун най-тънката част на термометъра.
Има ефект определено ! Peace

# 254
за запека на бебетата нашата педиатърка каза, че може мамата да пие дуфалак преди кърмене и ефекта е двоен - и за бебе и за мама.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт