За ПАП 3 *Б*

• 269 445
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 105
Този вирус за голямо съжаление не се лекува,колкото и да ни се иска.Аз доста съм си патила от него.По тялото така наречените брадавици се наричат папиломи,а по гениталите кондиломи.Разбрах,че си бременна и точно от там е проблема , защото ти е отслабнала имунната система и е много характерно да ти се появят.Не се притеснявай по тялото ти сами ще паднат след бременността, ако ти се появят по гениталите преди да ти ги обгорят добре се поинтерисувай, защото в 99% дават рецидив и тръгваш да ходиш по мъките както стана с мен.Вземи си да пиеш изопринозин, но прочети дали става за бременни,аз го пих, но не бях около 6 месеца.Този вирус си го носиш в организма и лечение няма при всеки спад на имунната система е възможно да се откючи отново, така че спасение няма.Очаква се тази година да се внесе ваксина точно за този вирус, но ще се ваксинират момичета на 14 и 26 год.Точно този вирус е причинителят на рак на шийката на матката.За твое успокоение може и никога повече да не ти се появат такива образувания.По кожата на тялото наистина са плоски, а по гениталите са като кожни образувания с различен вид и размер.За бебо няма страшно,но само секцио.HPV  е съвкупност от над 100 вируса, един от тях е папилома вируса, който ти имаш, също и аз  Laughing.Голяма мъка е, но това е положението Mr. GreenСпокойно всичко ще е наред!

# 106
Благодаря Ви много момичета !!!!! Вчера взех резултата от цитото - сега ми излезе PAP I - ва група !! Grinning  И сега съм с два различни резултата - III Б И I - ва!!!  Не че не се радвам, но малко съм озадачена от разликата ?  Значи ли това, че първия е сбъркан ??? Днес ще ходя при Др. да видим какво следва.  Още веднъж Ви благодаря за отзивчивостта !!!!  

# 107
  • Sofia
Благодаря Ви много момичета !!!!! Вчера взех резултата от цитото - сега ми излезе PAP I - ва група !! Grinning  И сега съм с два различни резултата - III Б И I - ва!!!  Не че не се радвам, но малко съм озадачена от разликата ?  Значи ли това, че първия е сбъркан ??? Днес ще ходя при Др. да видим какво следва.  Още веднъж Ви благодаря за отзивчивостта !!!!  
Разминаването е сериозно и е добре наистина да отидеш и на друг лекар, разликата е доста голяма. УСПЕХ!

# 108
здравейте момичета,
това лято забременях, но съвсем в началото се оказа, че има missed abortion. Направихме кюртаж и хистологията показа дисплазия III степен. Късно си взех резултата, тъй че мина месец докато разбера сериозността на положението. След това директно ме пратиха на биопсия, която показа папиломатозен покривен сквамозен мицел с огнищно изразена дисплазия, а пък колпоскопията показа негативен участък на горната устна. Назначиха ми конизация, но аз реших да проверя дали няма и друг начин. От около месец пия билки, хранителни добавки Тянши и специален хранителен прочистващ режим, както и мисловни упражнения. Днес планирах да отида на цитонамазка и попаднах на този форум. Иска ми се да попитам дали да си направя типизация и къде да отида, както и какво представлява изследването. Знаете ли дали PAP III e същото като дисплазия III?
Препоръчайте добър лекар за колпоскопия, моята лекарка иска да отида за 2ри път при проф. Карагьозов, но може би трябва да ида при още един?
моля за съвет!

# 109
  • Sofia
Здрасти, Тати!
Цитирала си доста неща в поста си и разбирам, че нямаш много време за чудене. Бих ти препоръчала да се захванеш сериозно с лекарите и да установиш всичко какво е, що е и така да ти протече лечението.
Карагьозов е добър на колпоскопията, не знам защо имаш съмнения. Не обяснява много, но е светило в областта си. Това не ти пречи да отидеш на друг лекар.
Дисплазия и ПАП са различни класификации, не се еквивалентни, но връзка може да се намери.
За обгаряне с лазер говорила ли си?
Колкото до типизация - аз съм правила, та дори 2 пъти, но резултатите са противоречиви. От тях не ми се е повлияло лечението. Сама си прецени

# 110
  • Варна
Момичета, предстои ми да правя нова цитонамазка този месец. Не помня обаче имаше ли значение на кой ден от началото на М. се прави. Докторката не ми каза, каза само да отида след като ми свърши. Имате ли идея кога е най- подходящия момент и дали изобщо има значение?
Благодаря ви!

# 111
  • Sofia
Момичета, предстои ми да правя нова цитонамазка този месец. Не помня обаче имаше ли значение на кой ден от началото на М. се прави. Докторката не ми каза, каза само да отида след като ми свърши. Имате ли идея кога е най- подходящия момент и дали изобщо има значение?
Благодаря ви!

На мен ми ги правят или в началото, или в средата на цикъла.

# 112
Поспаланка, на мен като ми взимаха цитонамазка никакви условия не са ми поставяли. Естествено, не можеш да отидеш, докато си в цикъл Wink. Ти не си ли ходила никога досега? Въобще не се стряскай - отиди като ти свърши - взима се секрет с един уред - прилича на голяма клечка за уши. Успех!  bouquet

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 14:06 от Mia_28

# 113
  • Варна
Благодаря ви!
Миа, правя си всяка година откакто ми откриха раничка (лекувах я, пак се появи и т.н. - дълга история). Обаче нещо се обърках (не можех да си спомня) има ли-няма ли изискване защото другите изследвания, които сега ми назначават имат значения, та да се подсигуря, реших да ви питам Grinning
Още веднъж   bouquet
Heart Eyes

# 114
  • на плажа
  Като прочетох какво е написала Лена и изтръпнах. Аз ходих при същата тази Евелина Желязкова. Маза ме с някакво ФРЕНСКО, МНОГО ЕФИКАСНО според нея мазило, а кондиломите ми си стояха. Каза, че имам дисплазия 1-2 степен и ме обгори. Вече си мисля, че тя така на конвейр ги кара момичетата. Заминах за чужбина и преди да тръгна взех от аптеката КОНДИЛИН - за 15лв. и две седмици ми паднаха  кондиломите и то без болка. Е, питам аз- защо ме тормози 5 пъти за това и всеки път такса. Не ми се вижда коректно. Нямам късмет с лекарите явно.

# 115

Най-доброто време за цитограма е на третия чист ден след мензес. Успех!

# 116
  • Sofia
Iramira,

Как оправи дисплазията?

# 117
Здравейте, момичета!
Пиша не в отговор, а паникьосана от собственото си невежество по темата. Изчетох всичко написано от мамите по темата за HPV и се паникьосах.
Ето защо:
От февруари съм с резултати от цитонамазка пап 3д. Доктора каза, пий Имунобор и не се нервирай, спокойно и здравословно. При предищната ми цитонамазка ми откриха раничка, но не предприехме лечение, защото бях бременна и да няма опасност за беб, за вирус не се и споменаваше. След тазгодишната цитонамазка ходих на "мазане със Солкожил" като лечение за раничката. Ще следва цитонамазка след месец. Това което ме ужаси е как други доктори при група Б вече правят биопсии и предприемат нещо, а на мен ми казват спокойствието му е майката. Направо не знам какво да предприема. Вашата активност по темата ме изплаши,  не предполагах с какво си имам работа. Знаех само за някакъв вирус. Плашещото е, че сега планираме бебе, а явно не трябва преди да разбера повече. Моля за съвет

# 118
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Пиша не в отговор, а паникьосана от собственото си невежество по темата. Изчетох всичко написано от мамите по темата за HPV и се паникьосах.
Ето защо:
От февруари съм с резултати от цитонамазка пап 3д. Доктора каза, пий Имунобор и не се нервирай, спокойно и здравословно. При предищната ми цитонамазка ми откриха раничка, но не предприехме лечение, защото бях бременна и да няма опасност за беб, за вирус не се и споменаваше. След тазгодишната цитонамазка ходих на "мазане със Солкожил" като лечение за раничката. Ще следва цитонамазка след месец. Това което ме ужаси е как други доктори при група Б вече правят биопсии и предприемат нещо, а на мен ми казват спокойствието му е майката. Направо не знам какво да предприема. Вашата активност по темата ме изплаши,  не предполагах с какво си имам работа. Знаех само за някакъв вирус. Плашещото е, че сега планираме бебе, а явно не трябва преди да разбера повече. Моля за съвет

Шоши, виждам, че си доста притеснена, защото наистина тук момичетата доста се развихрихме по темата, а и вече натрупахме знания. Мисля, че твоят резултат 3д не е за подценяване. Предполагам знаеш как върви тази класификация и че това не е от безобидните. Сигурно си видяла и моята история. Аз съм с пап 3а, а са ми правени биопсии и изгаряне с лазер. Но при мен наличието на ХПВ си беше сигурно. Хубаво е да се знае какво точно е положението при теб, откъде идва раничката и чак тогава да се действа, а не направо да се маже и да е на принципа каквото-стане. Съветвам те да отидеш на друг лекар и да си направиш биопсия, не е мн приятно, но не боли, но според мен е задължително изследване при тази цитонамазка. Пиши как се развива при теб.

# 119
Здравейте, момичета!
Ето защо:

Аз бих направила микробиология,хламидии и нова цитонамазка при друг лекар.С този резултат ако гинеколог ми каже да си свиркам, ще го отвиря бързо...
Не се вайкай, не се тормози, просто действай..Стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт