За ПАП 3 *Б*

• 269 417
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Бургас
Галхен   ,
Не вярвай само на цитонамазките!
При такива проблеми-задължително колпоскопия.Само така се виждат добре нещата и се изяснява проблема.Трябва да те види онко-гинеколог,за да си спокойна напълно.Как така е оставила малък участък необгорен-че то може оттам точно да тръгне проблема отново.Изменените клетки се делят и увеличават.Трябва да се унищожат всички,за да се сложи край на проблема.
Не искам да те плаша,но не оставяй така нещата.А гинеколок,който се бори с такъв проблем и няма колпоскоп-просто смешно!
Всъщност.....аз набрах много преди да знам какъв точно е бил проблема при теб?

аз наистина след всичко прочетено по темите не вярвам много само на цитонамазка и затова този път по-подробно разпитах за колпоскоп и биопсия,доколко е надеждно само от цитонамазки .Сега трябва да разбера къде в Б-с има за да отида.Явно е скъпа апаратура и не всеки има,поне в Б-с  Thinking

При моя първи резултат излезе 3А група,но пишеше ,че няма атипизъм ,възпалителни промени в епителните клетки с лека дискариоза вероятно релативна,имах и кандида .

След лечението беше 2ра група - дистрофични промени в епителните клетки от екзо..../не мога да го разчета/,обилно левкоцити , след това  горихме.

Каза,че ако се изгори докрай се губи еластичността и затова е оставила малко около отвора за да мога да раждам втори път.Според нея всичко е наред и каза да видя какъв е резултата от цитонамазката и ако не е добър тогава да говорим за по -нататък ,но той беше 2-ра група и пишеше ,че всичко е в нормата- екто и ендоцервикален епител;левкоцити,лимфоцити.

И сега ми е въпрос дали всичко е наистина така както изглежда ,по описанията 2 ра група си е,че има възпаление ,в същото време се смята ,че 2 ра група е нормална за повечето жени,в крайна сметка това възпаление не трябва ли да изчезне все пак,докато го има значи не всичко е наред дори и да няма опасност в момента   newsm78

# 1 141
Галхен, аз също не живея в София, градът ни е дори по-малък от Бургас, но тук повечето гинеколози имат и колпоскоп, и щипки за вземане на биопсия. Проблемът е, че не всеки вижда качествено на колпоскопа. Това е изследване, което зависи преди всичко от уменията и възможностите на лекаря, който го провежда.

При биопсията пък е важно да ти се изпрати пробата на кадърен патолог, защото пак има гледане и се иска око и знания за тая работа.

За останалото написано от теб не мога да коментирам, действително при жените, които са полово активни, ІІ група се приема за нормална. Ако излезе Іва - викаш "берекет версин" и толкова, но и на ІІра група няма място за притеснения, поне що се отнася до това, има ли опасност от рак на шийката на матката.

# 1 142
Галхен ,
преди да си изясниш нещата-въобще не помисляй за втора бременност.
Моята цитонамазка бе 2-ра група,имах и раничка.Не я гориха-нямало нужда.След 3 месеца забременях и в 3-ти месец прокървих(беше от плацентата,не от раничката),но това пък беше повода да ме гледат на колпоскоп и....веднага биопсия и резултат-карцинома ин ситу.Т.е.-6 месеца след ПАП 2 имах такива изменения,които стават,казват, обикновено за много по-дълъг период от време.Бременността провокира тези процеси,затова-абсолютно чиста шийка и след това-забременяване.
Между другото загубих бебето(е,имам син на 6),но все пак съм благодарна,че всичко се хвана на време.В края на краищата-по-добре едно дете(да ми е живо и здраво) с майка,отколкото две-без такава.
Сега след елекроконизацията докторът ми каза,че шийката ми е много скъсена,но със серклаж може да се изкара бременност.Но толкова съм наплашена още,че не си и помислям!
 Дано при теб фда са по-простички нещата.Пожелавам ти го от сърце!

# 1 143
  • Бургас
Ами ако някой от Б-с знае къде има колпоскоп  newsm78 да пише.
Голям град сме уж,ама в доста отношения сме мнооого назад - щом раждат бургазлийки в Сливен  и ходят по доктори ако не в София то поне Варна и Ст.Загора ooooh!

Някой път си викам да не дърпам дявола за опашката,но като чета постоянно как при привидно добри резултати е имало проблеми ми настръхва косата.Дано все пак нещата да са наред ,не само за мен ,а и за всички нас !

# 1 144
Галхен, ако нещата са толкова зле (а те май са, защото бургазлийки наистина идват в СЗ на доктор), да ти пратя координатите на специалисти от Стара Загора? За съжалениеми се наложи добра да проуча "пазара".

# 1 145
  • Бургас
Прати ми ,дори и да не стигна до Ст.Загора ,все пак да имам резервни варианти .Едно е до Ст.Загора,друго е до София все пак  Wink

Мерси !

# 1 146
  • Sofiа
Здравейте дами
Днес си взех цитонамазката от Онкологията и е ПАП2  Grinning. Радвам се, че резултата е такъв, но ми е много странно как в рамките на 2 месеца от 3 цитонамазки, 2 са 3та група (с показатели за HPV) и една 2ра и как така безпричинно ми варират. Като се оказа, че новата цитонамазка е 2ра група решиха да не ми правят колпоскопия, честитиха ми е ме пуснаха да си ходя. Казаха ми като ми свърши следващият път да отида, да ми изгорят една малка раничка и това е.
Ще отида за последно при 3ти лекар за още едно мнение и за колпоскопия все пак.

# 1 147
Здравейте дами
Днес си взех цитонамазката от Онкологията и е ПАП2  Grinning. Радвам се, че резултата е такъв, но ми е много странно как в рамките на 2 месеца от 3 цитонамазки, 2 са 3та група (с показатели за HPV) и една 2ра и как така безпричинно ми варират. Като се оказа, че новата цитонамазка е 2ра група решиха да не ми правят колпоскопия, честитиха ми е ме пуснаха да си ходя. Казаха ми като ми свърши следващият път да отида, да ми изгорят една малка раничка и това е.
Ще отида за последно при 3ти лекар за още едно мнение и за колпоскопия все пак.

И аз бих направила колпоскоп за всеки случай.Дано наистина нещата са се подобрили.Може високата група да е била причинена от някаква инфекция,бактерии.Стискам палци. Praynig

# 1 148
valery,направи колпоскопия.При положение,че споменаваш ЧПВ-направи я,за да дишаш спокойно.

# 1 149
  • Sofiа
Мда записах си час за началото на декември.
Не уточних на докторката, че искам час за колпоскопия, но се надявам, че няма да и представлява проблем.

# 1 150
Може ли и аз да попитам нещо?
Аз също  бях цяла година ПАП 3А, с наличие на ХПВ, преди седмица си направих контролна цитонамазка и сега е ПАП2. Задължително ли е да се прави колпоскопия,защото аз така се зарадвах, че съм ок,че не съм си мислила за такова иследване.

# 1 151
  • София
Включвам се отново в темата, за да се отчета и аз.
След конизация преди месец днес си взех епикризата. Четейки я установих, че са ми правили и абразио. Предполагам се наложила тъй като д-р Ганчева на прегледа ми каза, че имам полип. В началото на декември съм на контрола при нея. До тук всичко е на 6.
Но след цялата история и терзания покрай конизацията и получаването на резултатие ми убягна едно съществено нещо - по никакъв начин не благодарих на лекарката си,освен устните благодарности. Сутринта се почувствах малко неудобно, тъй като едно друго момиче и остави голяма кутия бонбони. Тъй като във форума се дискутират и изваждат на показ много интимни неща, реших, че мога да ви питам вие как сте се отблагодарявали на лекари, от които сте доволни. Аз до сега в съзнателния ми живот не съм се сблъсквала с лекари в този аспект и реших да искам съвет от вас. Кажете по какъв начин да и се отблагодаря. Приемам съвети и на лични  Peace   bouquet

# 1 152
Включвам се отново в темата, за да се отчета и аз.
След конизация преди месец днес си взех епикризата. Четейки я установих, че са ми правили и абразио. Предполагам се наложила тъй като д-р Ганчева на прегледа ми каза, че имам полип. В началото на декември съм на контрола при нея. До тук всичко е на 6.
Но след цялата история и терзания покрай конизацията и получаването на резултатие ми убягна едно съществено нещо - по никакъв начин не благодарих на лекарката си,освен устните благодарности.

И на мен тя ми направи абразио на канала на шийката,за да види дали там всичко е ок/наред е,слава Богу/Между другото и аз й благодарих устно.Някак ми е неудобно да давам на лекарите материални неща,не съм свикнала.

# 1 153
  • София
Да така е зори, правят и абразио на матката при конизация за да се изследва и ендометриума за евентуални изменения.
Относно благодарностите - направи го както го чувстваш, няма нищо задължително.

# 1 154
Намериха ми 3та група и направо се ошашках. Имам само един въпрос към вас момичета - ако има папиломен вирус това излиза ли в резултата от микробиологията? Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт