За ПАП 3 *Б*

• 269 380
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 125
да и аз ходя при него на всеки 3 месеца в Токуда, да те предупредя, че целия преглед излиза към 85лв, не е както беше в Майчин дом! От както се случи инцидента със сина -му д-р Карагьозов, той е поел и неговите пациентки и е голяма лудница!Но си заслужава чакането! И баща и син -цял живот ще ги благославям!Дано и доктора по- бързо да се възтанови!! Hug  bouquet

Еийййй, много скъпо бе!  #Crazy
Аз още веднага попитах по телефона колко струва прегледа, отговорът беше 30 лева. Питам това включва ли цитонамазка и колпоскопия - и жената започна да мрънка, "че не знаела точно...". Та подозирах, че явно не включва, ама чак пък 85!...

А какво се е случило със сина му? Не съм разбрала. Аз професора много го харесвам.

# 1 126
Момичета,да се похваля-1 год. след електроконизацията при карцинома ин ситу,цитото ми е първа група.Естествено,не разчитам само на цитото,и при самата колпоскопия докторът каза,че всичко е наред.Ходя при Божидар Славчев.И там прегледът е 85 лв(цито,колпоскопия,вагинален ултразвук),но мисля,че това са абсолютно задължителни неща при такъв проблем и парите не са от значение!

# 1 127
Момичета,да се похваля-1 год. след електроконизацията при карцинома ин ситу,цитото ми е първа група.Естествено,не разчитам само на цитото,и при самата колпоскопия докторът каза,че всичко е наред.Ходя при Божидар Славчев.И там прегледът е 85 лв(цито,колпоскопия,вагинален ултразвук),но мисля,че това са абсолютно задължителни неща при такъв проблем и парите не са от значение!

Много приятна новина.Радвам се, че всичко е наред и все така да бъде!
Относно профилактиката...ако трябва не 85лв. ще дам ами и 185лв. ще дам!От здравето по-важно няма.На заем ще взема ако се налага, но ще си направя изследванията и то при добтр специалист, че от самозванци се напатих.

# 1 128
Като сте повлекли крак и аз да се похваля Grinning: Миналата седмица бях на контрола след ел.примка и на колпоскопа нещата изглеждат добре.Сега чакам резултатите от цитонамазката,които ще са готови на 6-ти/дано Praynig/Исках да ви се похваля,след като видя и цитото,но не се сдържах.Стискайте палци и там всичко да е наред.

# 1 129
ДесиХ2,
щом на колпоскопа всичко е наред-цитонамазката ще бъде хубава.Не се притеснявай!

# 1 130
  • Бургас
Деси  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

И моята показа 2ра група след горенето.Питах за колпоскоп ,но в моята лекарка няма.Каза ,че ми е оставила много малко около отвора неизгорено за евентуално второ раждане,да не загуби еластичността си ,това добре ли е?
 И след второ раждане трябвало да се изгори и този участък.

# 1 131
  • Sofiа
Здравейте момичета   bouquet
Имам спешна нужда от съвет. Развявам се с моя резултат ПАП 3 а-б от 2 седмици и още не мога да се добера до лекар, пр причини много дълги за обяснение. Голямото ми желание е да ме прегледа д-р Ганчева, но тъй като тя е в чужбина и ще се върне следващата седмица вече започнах да се притеснявам много и искам да отида възможно най-скоро на лекар.
Какво бихте ми препоръчали: да чакам специалиста, който съм си избрала макар да се притеснявам, че може и да не ме прегледа скоро или да отида в онкологията и да ме гледа произволен доктор на късмет.

# 1 132
Valery ,
моят съвет е-върви в онкологията и междувременно си запиши час и за тази докторка.
Колкото повече доктори те прегледат-толкова по-добре.Аз първо минах през онкологията и после-при д-р Славчев в частния му кабинет.Ако искаш-мога да ти дам тел.номер.Но не разчитай само на едно мнение в никакъв случай.

# 1 133
Галхен   ,
Не вярвай само на цитонамазките!
При такива проблеми-задължително колпоскопия.Само така се виждат добре нещата и се изяснява проблема.Трябва да те види онко-гинеколог,за да си спокойна напълно.Как така е оставила малък участък необгорен-че то може оттам точно да тръгне проблема отново.Изменените клетки се делят и увеличават.Трябва да се унищожат всички,за да се сложи край на проблема.
Не искам да те плаша,но не оставяй така нещата.А гинеколок,който се бори с такъв проблем и няма колпоскоп-просто смешно!
Всъщност.....аз набрах много преди да знам какъв точно е бил проблема при теб?

# 1 134
  • Sofiа
Valery ,
моят съвет е-върви в онкологията и междувременно си запиши час и за тази докторка.
Колкото повече доктори те прегледат-толкова по-добре.Аз първо минах през онкологията и после-при д-р Славчев в частния му кабинет.Ако искаш-мога да ти дам тел.номер.Но не разчитай само на едно мнение в никакъв случай.
Благодаря ти за съвета.
Аз не се стърпях и започнах да звъня в Онкологията за да попитам кога и как мога да отидат, искат ли направления и т.н., но никой не ми вдига там Cry и вече леко започвам да превъртам Crazy

# 1 135
Валери ,не се паникьосвай. Но наистина е добре да не отлагаш прегледа.
Аз също бих ти препоръчала да идеш до онкологията да те видят на колпоскоп. Възможно е да се някакво възпаление, което да е довело до тоя резултат. Другото, което би могла да направиш, е да помолиш за биопсия - при това изследване напълно категорично ще се каже имаш ли ЧПВ и има ли изменения в клетките ,както и ако има - какви са тези изменения.

Знам, че думата "биопсия" звучи ужасно, но мога да те уверя, че самото изследване не е травмиращо. При мен нямаше никаква болка, други жени са коментирали за известна болка или дискомфорт, но не е нищо стряскащо. Неприятното е, че след това има леко кървене, което отминава до няколко дни.

В Сф сроковете за извършване на този вид хистологично изследване са по-дълги, но тук патологът ми го направи за 24 часа.

Не е добре да се отлага прекалено, защото понякога промените настъпват доста бързо и е важно да се хванат нещата своевременно, докато не са се задълбочили.

пак ти казвам, не се притеснявай кой знае какво, ПАП 3а-б може да не е нищо, а може и да е индикация за начало на нещо по-сериозно. Ако изобщо имаш ЧПВ, нещата са хванати навреме, така че - споко!

# 1 136
Valery ,
Благодаря ти за съвета.
Аз не се стърпях и започнах да звъня в Онкологията за да попитам кога и как мога да отидат, искат ли направления и т.н., но никой не ми вдига там Cry и вече леко започвам да превъртам Crazy
Oтивай в Токуда,при Карагьозов.Мисля,че не трябва предварителен час,но най-добре звънни в болницата за информация.Доколкото разбрах от предната страниза,прегледа там е 85 лв.

# 1 137
Valery ,
наистина резултат 3 а-б може да означава и обикновено възпаление.Но все пак-може и да е друг проблема.Цитонамазката не поставя диагноза,а само съмнение за проблем.Имах две цитонамазки-първа група,а биопсията след тях-карцинома ин ситу.Но имам приятелка с 3b група,при която се оказа просто възпаление и след 3 месеца беше 1 група.
Просто намери добър доктор и не отлагай,за собствено успокоение.На колпоскопа всичко се вижда.А в онкологията ходих без час,кацнах там в 8 и чаках,прегледа ме Кърлов.Дори и той ми каза ако искам да потърся и друго мнение.И плочките от биопсията си занесох там-при доц.Милев.

# 1 138
  • Sofiа
Здравейте дами,
Деси – Карагьозов ми беше 2ра опция, но разбрах, че при него е със записване и в момента мога да се запиша за след 20ти Ноември.
Ходих вече в онкологията, прегледа ме д-р Петров ( май е някакъв завеждащ).
Преди да предприеме каквото и да е друго каза, че предпочита да си направят тяхна цитонамазка, така че в сряда сутринта ще ходя пак за резултатите от цитонамазката и за да се реши какво да се прави от тук нататък, а именно или колпоскопия и биопсия или направо биопсия.
Сега малко се поуспокоих и чакам със затаен дъх да дойде сряда.
Благодаря ви за всичко момичета?
Между другото говори ли ви нещо името на лекара, който ме гледа?

# 1 139
Valery, биопсията ще си покаже много по-точно от колпоскопа.Не си спомням за д-р Петров честно да ти кажа...аз съм била винаги при Кърлов, шеф е на онко-гинекологията в Раковата.Стискам палци за сряда, дано всичко да е наред, но с твоите показатели най-вероятно е силно възпаление.

На едно мнение съм с val_76.Д-т Милев е много добър патолог и ще ти изследва цитото както трябва.И аз при него си нося плочките с намазката.

Деска, очакваме да ни зарадваш с хубави резултати Peace

Общи условия

Активация на акаунт