За ПАП 3 *Б*

• 271 182
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 135
Абсолютно точно ее обяснила mmery.
Не разбирам как така са решили да се направи хистеротомията без конизация.....
Самата конизация е изрязване на конуса на маточната шийка и се изследва от патолог.Ако резултата е лош, имам в предвид засегнатия участък да е  повече от от половината на изрязания конус тогава се прави РЕконизация.Чак след всички тези изследвания се предприемат други действия и това се решава от комисия.
Така ми е обяснено от доцент Кърлов който е шеф на гинекологичното отделение в Раковата б-ца и лично ми е направил конизацията.Ходя само при него за цитонамазките и ги нося за изследване на доцент Милев пак там.
Дано всичко мине добре.

# 136
Много е важно да попадне човек на кадърен и човечен лекар ... Но щом така или иначе момичето вече е в операционна за хистеректомия, трябва близките и приятелите й да я окуражават в последващите стъпки на лечение, за да й укрепне имунната система. А както всички знаем това става с хубава храна и спокойствие. Пожелавам й бързо да се възстанови, за да може да си отгледа детето и да се радва на живота.
Иначе и аз като Емоли имам вяра само на лекарите и патолозите в Раковата, само че ходя при друг доктор. Там действително знаят какво вършат, имат тактика и стратегия за борба с това заболяване и всички  са в час с най-съвременните  световна /протоколите са предимно американски/ методи за лечение на такива заболявания.  Пиша това, за да окуража тези от вас, които се стряскат от името на болницата и поради това за съжаление не попадат винаги на подходящото място. 

# 137
  • Бургас
Много, много благодаря за точната информация! Ще кажа сега на таткото, ако вече не е къснол Дано не са й махнали всичко. Да си призная поуспокоихте ме. Голяма съм паника и поради тази причина на 5-6 месеца ходя на лекар и правя цитонамазки и микробиология. Дори днес минах през лекарката. Каза, че всичко е о.к. Каза само, че имам леко зачервяване на шийката, най-вероятно от приема на жанин. Иначе съм втора група от цитонамазката. Страшно много ви благодаря! Дано не се случват такива неща на никой   bouquet

# 138
  • София
Момичета, препоръчайте ми лекар за профилактичен преглед за цитонамазка и т.н. , през Здражна каса ако може, преди 2 год бях с "3 д", и вируса, след обгаряне резултатът беше ПАП 2 , след 6 мез забременях ....в 8-мият мес. беше пак 2-ра група, и след това покрай грижите за малкият и савсем забравих за това, но сега като чета пак всичко ми мина пред очите и се притесних !
Успех на всички!

# 139
  • Sofia
Бубабо, като прочетох историята направо изтръпнах и съм много учудена, че направо се е тръгнало на такава сериозна операция. И въобще не казваш нищо за конизация, което направо ме хвърля в оркестъра. Сигурно си прочела, че с 3д далеч не си винаги за подобна операция. Тук има и други момичета с подобна цито и с направени конизации и после всичко е ок.
Не знам дали ще те успокоя, но помисли си и от друга страна - да, махат един вид органите, които ни правят жени, но помисли си - може и да е за добро, да се изчисти и после да няма никакви главоболия, ако лекарите са сметнали,ч е положението е по-зле от 3д. Но това не спира да ме очудва.  Дано ме разбереш правилно.
Стискам палци за успешно възстановяване. И много сили!!!!!!!

# 140
  • Sofia
Бубабо, веднъж писа, че утре й е операцията, а после виждам, че говориш за днес. Ако има още време, направо да тръгват за София и онкологията тук. Как по  време на бременността не са й открили най-малкото промени на шийката?

# 141
Момичета, не мога да повярвам как е възможно да има толкова различния сред тия доктори, относно методите на лечение на проблемите предизвикани от ЧПВ. Някои препоръчват да се върви постепенно през мазане с разни лекарства, биопсия, горене на раничка с лазер или ток, конизация и т.н. Други доктори, обаче изцяло отричат по-леките форми на лечение и защитават директното третиране на проблема със строги мерки - решения. Оказва се, че в майчин дом горенето с лазер е най-леката форма на лечение на подобен проблем.
Слава богу, оказа се, че моята раничка, третирана със Солкожил е изчезнала и на колпоскопския апарат не се вижда нищо тревожно. Взеха ми и контролна цитонамазка, която ще е готова само до вторник срещу 7лв,  (а не за 3 седмици, колкото отнемаше на предишния ми гинеколог за 6лв), при това ще я разчита едно от светилата в бранша. Стискайте палци!
Дано всичко е наред, че синът ми, който е на 3 и 9 месеца е доста нетърпелив и си е поръчал сестричка.

# 142
Момичета, не мога да повярвам как е възможно да има толкова различния сред тия доктори, относно методите на лечение на проблемите предизвикани от ЧПВ......
Шоши, мен и друго ме притеснява - вече не знам в коя тема беше, но една жена каза, че е носила материал на две различни места и е получила два много различни резултата. Не се споменаваше дали материалът е бил един и същ, но ми стана притеснено  Sad
Значи не само от лекарите зависим, а и от лабораториите  Sad ... дано не е така!!!

# 143
Tedi_b, със сигурност колкото ръце пипнат, толкова по-сложно става.
 Със сигурност има значение дали пробата е взета от едно изсъщо място или зоните са различни. А както разбрах има значение дали ти е взета с четчица или с обикновен тампон с памук!! И ако и докторите освен мамите го знят това, защо не го спазват?!?!?! Май ситуацията те превръща сам са сис си доктор, иначе.. лоша работа

# 144
Естествено, че има значение, дори решаващо кой патолог гледа резултатите.  Нали върху неговото заключение докторът предприема терапията.
И поради много некадърни патоанатоми, колко момичета са хистеректомирани без причина... И на всичкото отгоре трябва да са благодарни на некомпетентния екип, че им е спасил живота, защото след това естествено резултатите се оказват добри ...
Аз лично се доверявам единствено на патолозите в ОНКОЛОГИЯТА, защото там работят с качествени химикали, а пък и очите им са се нагледали на какви ли не "раци" ...
Така или иначе при съмнителен резултат, мола ви искайте поне втора експертиза на абсолютно различно място ...

# 145
Лоша работа  Sad

# 146
Мен ме увериха, че в Майчин дом са най-добрите специалисти по всичко. Там била и най-опитната доцентка по разчитане на цитонамазки доцент Макавеева, която 50 години това прави и е виждала какво ли не. Дано е така, защото сега съм в ръцете и  Rolling Eyes  
Иначе  онколозите са си онколози и тям не би трябвало да става въпрос за грешки, но сапо по принцип, за жалост

# 147
Много разводних темата, но и моят лекар каза в Майчин дом да си дам пробата.
Да не ни се налага пак!!!

# 148
Същата тази Макавеева на мен ми беше прочела преди година резултати с направление за хистеректомия.
След това направих проби в Онкологията, които говореха за тежък възпалителен процес с препоръка за консерватилно лечение /считай хапчета и глобули/. Когато коментирах с нея втория резултат тя ми отговори /иначе е много мила/, че ако съм й била дъщеря би ме посъветвала за незабавна операция... иначе може да развия инвазивен карцином.
Добре че не се поддадох на паника и ето че една година след това съм с цитонамазка І-ва група /последните резултати, които си взех бяха тия дни/ след компетентно лечение.

# 149
Оффффф....!
В потвърждение по темата за един случай -  различни лекари, лечения, диагнози, лечения.
Къде е истината??

Общи условия

Активация на акаунт