За ПАП 3 *Б*

• 269 378
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 200
Благодаря ти за инфото ДесиХ2, надявам се,,че си добре в резултат на лечението!  Аз нещо съм се стреснала много, ама ми трябва малко време да свикна с мисълта, а и веднъж да разбера какво е положението, ще ми олекне.  Ааа, благодаря ти за рождения ден, но не мога да си махна лентичката нещо, той е на 2г.8м. вече  Hug
Благодаря ти отново   bouquet
Благодаря,добре съм вече.След 2-3 месеца ми дават да се пробвам за второ,вече съм ПАП 2,но трябва а мине време от операцията,около 6м.При теб как стоят нещата,споделяй,за да ти олекне,не се шашкай сама. GrinningКолкото до лентичката-влез в профил/малко по-нагоре в страницата,оттам в ляво,след промени профила ,ПРОФИЛ и оттам,в Лична титла,Подпис  изтрий лентичката.

# 1 201
Здравейте всички от този прекрасен форум!Благодаря ви че ви има,защото именно от тук научих много неща относно моите проблеми,и именно преживяното и споделеното  от вас ми даде сили!
И аз като някои от вас мили дами си живеех спокойно и весело до момента в който си научих резултата от цитонамазката.Стовари ми се ката гръм от ясно небе - 3 Б!Последва незабавна колпоскопия и биопсия.Резултата - CIN 3!Преди седмица претърпях дълбока конизация.Слава богу резултатите от хистологията са добри,конуса е с чисти краища.Сега ще ходя на цитонамазка на всеки 3 месеца.
Искам и аз да се присъединя към вашия апел:Ходете редовно на цитонамазка!Дори и ако трябва да си я заплащате!Не бива да мислим ,че като нямаме проблеми като болки ,кървене и т.н.нещата винаги са наред,както беше и в моя случай.Обикновено когато се проявят тези симптоми е твърде късно .А притесненията и нервите които похабих през този период са отделна тема.То не беше болки в стомаха,вдигане на кръвно,сълзи и още какво ли не...А по принцип съм здрав човек и винаги оптимистично настроена.Точно в тези моменти ровейки из нета попаднах на вашия форум.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

# 1 202
Добре дошла!
От тук насетне само хубави резултати и много, много здраве.

# 1 203
  • Бургас
И тук да попитам : имате ли отзиви за д-р Енев или Янев от София ?Записах си час за преглед /колпоскопски /,ще бъде в Бургас .

# 1 204
Да не би да става дума за д-р Пламен Янев - работи и в София, но принципно е от Стара Загора?

# 1 205
  • Бургас
Не знам,само фамилията чух и дори мисля,че беше Енев  newsm78  Ако е той ,то тогава е този,който ти ми препоръча и ще е чудесно . Специалист е по ракови заболявания ,само това знам за сега.

# 1 206
Здравейте момичета, днес попаднах на тази информация:

Всяка година в Европа над 50,000 жени развиват и 25,000 умират от рак на маточната шийка, макар да е известно, че организираните профилактични програми могат да предотвратят почти всеки случай на това заболяване.

Въпреки това, стряскащ факт е, че по- голяма част от жените в Европа нямат достъп до тези програми. Да, Пап тест цитонамазката е налична в цяла Европа, но често се предлага само на онези жени, които знаят да поискат и могат да си позволят да платят за нея.

При тези обстоятелства само богатите и образованите се възползват от профилактиката докато останалите се разболяват от рак.

Ракът на маточната шийка е уникален с това, че може на практика да бъде изкоренен от Европа чрез организирани профилактични програми, но само няколко страни в ЕС са предприели такива. Сега тази ситуация се налага да бъде променена така, че всички жени в Европа да имат еднакъв достъп до подходяща защита срещу заболяването.

Петицията "СТОП на Рака на маточната шийка" се обръща към Европейския Парламент и Комисия и към правителствата на всички държави в Европа да направят организираните профилактични програми срещу рака на маточната шийка еднакво достъпни за всички за всички жени в Европа.

Тази петиция може да бъде подписана на адрес:
http://www.cervicalcancerpetition.eu/

Набирането на 1 милион подписа до 22-ри януари 2008 (крайна дата на петицията) представлява мощно средство за създаване на политически натиск и ще "покани" Комисията на законодателната маса.

Нека дадем своя европейски глас, току виж просветлението огряло и наш'та държава.

# 1 207
В нашата държава има възможност за профилактични цитонамазки, като изследването се поема от ЗК. Дори и да не е платено, то не е скъпо и е по джоба на всяка жена. (последното ми лабораторно изследване от м. октомври т.г. струваше 6 лв.) Така че нещата опират не до липса на възможност, а на навик, желание, знание.

За всички нас, които сме минали по тоя път, най-доброто, което можем да направим, е да говорим за това. Аз съм убедена в това. Хората се замислят много повече, когато се сблъскат с реалния опит на своя приятелка, близка, колежка, позната, отколкото - ако четат статистики.

Аз самата почнах да ходя редовно на цито, не защото съм съвестна, а защото се уплаших. Моя колежка почина  от рак на шийката на матката, а това е много, много сериозен стимул да си правиш теста редовно.

# 1 208
Да, и аз мисля, че цитонамазката не толкова скъпо и недостъпно изследване. Ние българите имаме ниска здравна култура. Нямаме навици и желние може би. Или май повече "лягаме" на това, че на нас не може да ни се случи.
Досега на всички те си познати, на които съм казала, да си направят профилактични изследвания, ми казват че вече съм се вманиачила.
Може и така да е, знам ли.
Аз със сигурност ще продължа да ходя профилактични прегледи, дано повече жени разберат необходимостта от тези прегледи! Praynig

# 1 209
Здравейте!
От доста време чета този форум и сега и аз седнах да напиша моето мнение по въпроса. Напълно сам съгладна с mja за това, че българите имат ниска здравна култура. Свикнали сме да ходим на лекар в краен случай. Мислим си, че това, което се случва на другите няма да сполети нас. Забравяме всъщност, че никой от нищо и никога не е застрахован. Когато обаче и на нас се случи нещо, което не сме си и помисляли дори, светът сякаш се срива, преобръща се на 180 градуса. Сякаш Съдбата иска да ни покаже, че не сме богоизбрани, че на всеки може да се случи. Това обаче сякаш забравяме в забързаното си ежедневие.

Ето и моята история. Преди четири години ми откриха раничка на шийката на матката. Всяка година ходя на прегледи, за да следя положението - колпоскопии, цитонамазки. Винаги съм била II група. Тази година през лятото моята гинеколожка се съмняваше, че не всичко е наред и ме изпрати за биопсия при гинеколог-онколог. Резултата показа плоскоклетъчен папилом с лека дисплазия. Изпратиха ме в Майчин дом в София за лазерна коагулация. Там обаче лекарят, който ме прегледа реши да направи още една биопсия преди да пристъпва към каквото и да е. Резултата обаче показа тежка дисплазия и карцинома ин ситу. Това беше в края на октомври. Типизация на вируса не ми е правена. Сега ми предстои преглед при д-р Славчев. Ще видим какво ще е неговото мнение.
Искам да Ви попитам възможно ли е разминаването в резултатите да е въпрос на грешка или и двата може да са верни зависи точно от кое място на шийката е взет материала? Някой, който вече е бил на преглед при д-р Славчев може ли да ми каже дали наистина е възможно прегледите да продължат да по-късно вечерта?
В момента пия Изопринозин по схема, Имунобор, Олисалвин Акула, чай Ройбос, а до скоро пиех и Неоксид. Спрях цигарите и почти никакъв алкохол.
В такова положение е много важна вярата и оптимизма. Помагат доста книги от рода на "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу. Но най-вече помага протегнатата ръка не само от приятел, а най-вече от нас самите. Трябва да си подадем ръка, да се заредим с положителни мисли и вяра, че ще оздравеем. Защото Живатът ни е даден да го живеем, независимо от трудностите, които срещами по пътя си.
Съветът ми към всички жени, независимо на каква възраст са да ходят редовно на прегледи и цитонамазки. Защото аз съм от тези, които мислеха, че на тях няма да се случи. Дори до преди 1-2 години не знаех за HPV, а има хора, които съм сигурна, че още не знаят. Но сега прекосявам България, за да отида на прегледи и изследвания, но разстоянията и парите не могат да се сравнят с един човешки Живот!

# 1 210
Сега ми предстои преглед при д-р Славчев. Ще видим какво ще е неговото мнение.
Искам да Ви попитам възможно ли е разминаването в резултатите да е въпрос на грешка или и двата може да са верни зависи точно от кое място на шийката е взет материала? Някой, който вече е бил на преглед при д-р Славчев може ли да ми каже дали наистина е възможно прегледите да продължат да по-късно вечерта?

Мен ме лекува д-р Славчев. Той ми прави и конизацията и съм много доволна. Хич не е приказлив, с ченгел му вадих думите от устата, но е много добър специалист. И да вярно е че може да продължи до късно вечерта. Когато отидох за пръв  път имах час за 17:45ч., а влязох в 20:00ч. и след мен имаше още 5-6 жени., но си струваше.
           Пожелавам ти всичко най хубаво, здраве и късмет   bouquet

# 1 211
MARY,
д-р Славчев не си тръгва преди да прегледа всички записани жени,дори да трябва да стои до през нощта.Първият път имах час за 18 часа,влязох около 21,последният път имах час за 15,влязох в 18.Но това не е важно-важно е,че не оставя записана пациентка без да извърши прегледа и определено си заслужава чакането за такъв специалист,може би в БГ има само още 1..2 като него.

# 1 212
Здравейте!
От доста време чета този форум и сега и аз седнах да напиша моето мнение по въпроса. Напълно сам съгладна с mja за това, че българите имат ниска здравна култура. Свикнали сме да ходим на лекар в краен случай. Мислим си, че това, което се случва на другите няма да сполети нас. Забравяме всъщност, че никой от нищо и никога не е застрахован. Когато обаче и на нас се случи нещо, което не сме си и помисляли дори, светът сякаш се срива, преобръща се на 180 градуса. Сякаш Съдбата иска да ни покаже, че не сме богоизбрани, че на всеки може да се случи. Това обаче сякаш забравяме в забързаното си ежедневие.

Ето и моята история. Преди четири години ми откриха раничка на шийката на матката. Всяка година ходя на прегледи, за да следя положението - колпоскопии, цитонамазки. Винаги съм била II група. Тази година през лятото моята гинеколожка се съмняваше, че не всичко е наред и ме изпрати за биопсия при гинеколог-онколог. Резултата показа плоскоклетъчен папилом с лека дисплазия. Изпратиха ме в Майчин дом в София за лазерна коагулация. Там обаче лекарят, който ме прегледа реши да направи още една биопсия преди да пристъпва към каквото и да е. Резултата обаче показа тежка дисплазия и карцинома ин ситу. Това беше в края на октомври. Типизация на вируса не ми е правена. Сега ми предстои преглед при д-р Славчев. Ще видим какво ще е неговото мнение.
В момента пия Изопринозин по схема, Имунобор, Олисалвин Акула, чай Ройбос, а до скоро пиех и Неоксид. Спрях цигарите и почти никакъв алкохол.
В такова положение е много важна вярата и оптимизма. Помагат доста книги от рода на "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу. Но най-вече помага протегнатата ръка не само от приятел, а най-вече от нас самите. Трябва да си подадем ръка, да се заредим с положителни мисли и вяра, че ще оздравеем. Защото Живатът ни е даден да го живеем, независимо от трудностите, които срещами по пътя си.
Съветът ми към всички жени, независимо на каква възраст са да ходят редовно на прегледи и цитонамазки. Защото аз съм от тези, които мислеха, че на тях няма да се случи. Дори до преди 1-2 години не знаех за HPV, а има хора, които съм сигурна, че още не знаят. Но сега прекосявам България, за да отида на прегледи и изследвания, но разстоянията и парите не могат да се сравнят с един човешки Живот!

Идея си нямате, колко хора не знаят за съществуването на този вирус. Дори си мисля, че само жените с този проблем са запознати.
А, ти Мари, не се притеснявай чак толкова, бъде оптимист.
При Славчев не съм ходила, не знам колко се чака, но щом трябва да се чака, ще чакаш. Важно е да си здрава.
Да, възможно е резултата да е различен, в зависимост от това къде е  взет материал за изследване.
На теб правена ли ти е колпоскопия?
Стискам ти палци и кураж...пък, то каквото ни е писано.

# 1 213
Да, mja правени са ми колпоскопии при всеки преглед, цитонамазки, а също и биопсии. Стремя се да гледам оптимистично на нещата. Права си като казваш, че щом се налага да се чака ще чакам. Понеже не знам със сигурност дали ще оставам в София след това, а последният ми влак е към 22:15 и затова по принцип се интересувам наистина до колко най-късно може да приключи прегледа. Но сега и да гадаем няма смисъл. Това ще си проличи на място.
Благодаря за информацията, която ми давате. Всичко би ми било от полза.

Много здраве и късмет!

# 1 214
  • София
MARY, успех мила, желая ти бързо преминаване през тези неприятности и пълно оздравяване.
Много от нас пишещите тук са минали по този път. Имаш нашата подкрепа и пиши пак!

Общи условия

Активация на акаунт