За ПАП 3 *Б*

• 269 338
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 215
MARY, успех мила, желая ти бързо преминаване през тези неприятности и пълно оздравяване.
Много от нас пишещите тук са минали по този път. Имаш нашата подкрепа и пиши пак!

Благодаря за подкрепата! Ще пиша по-нататък как се развиват нещата.

# 1 216
        Здравейте.Съвсем случайно при профилактичен преглед,без никакви симптоми като кървене,болки и т.н.ми откриха раничка.Цитонамазката показа РАРІV-и щях да се побъркам.Последва биопсия.И тук искам да кажа,че не винаги РАРІV означава наличие на ракови клетки:моята хистология установи тежка дисплазия.Разбира се възможно най-бързо последва и конизация.Три месеца след операцията правих и първа цитонамазка-вече РАРІ Simple SmileМомичета,отнасяйте се сериозно към здравето си ,за да не ходите по мъките по-късно! Naughty

# 1 217
На мен днес ми дойде  Sad. Отложих си часа за утре, но за идващия понеделник и четвъртък няма вече часове, естествено! Не знам, трябваше миналия месец да отида, не стана. Сега и този явно ще трябва да пропусна... Много тъпо е с тези часове в Токуда! В Майчин дом наистина се висеше пред кабинета, но поне знаеш, че ще минеш на датата, която искаш.

Да ви се похваля, че днес станаха резултатите от поредната ми цитонамазка при проф. Карагьозов - Пап 1-2.  newsm10

Отдъхнах си...

Пожелавам на всички само хубави резултати!  Hug

# 1 218
  • София
Честито!  Hug

# 1 219
  • София
Една потребителка, Son4ita, ми писа ЛС, а не мога да й отговоря, понеже е изчерпала лимита си. Извинете за нахлуването, ама не мога да изровя на коя страница е писала ...
Son4ita, виж тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23317.0

По темата - две години по - късно, след лечение, бременност и раждане, цитонамазката показа ПАП 2, както и предишните две.
Стискам палци на всички ви  Praynig

# 1 220
Здравейте на всички
реших да пиша на всички,може би повече мнения..ще ме успокоят или ..
та.  края на 2004-кондиломи,2005-горене...след това всички ПАП 2..до април 2007-ПАП3а-..скрининг и типизация на ХПВ-39 тип...на всеки 2 месеца ПАП 2...до 10.12.-ПАП Д-снощи си взех цитото-"Интермедиерни плоски епителни клетки на места с морфологични белези при койлозитоза-ХПВ.Наличие на кератоцити И единични двуядрени клетки по типа на койлоцитите.Лактобацили.Ендоцервикален жлезист епител-в норма."
Лекарката ми изписа 2 месеца Бетадин и февруари пак Цито..
Помагайте..
Тресе ме голям стах..

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 12:13 от SON4ITA

# 1 221
Здравейте на всички
реших да пиша на всички,може би повече мнения..ще ме успокоят или ..
та.  края на 2004-кондиломи,2005-горене...след това всички ПАП 2..до април 2007-ПАП3а-..скрининг и типизация на ХПВ-39 тип...на всеки 2 месеца ПАП 2...до 10.12.-ПАП Д-снощи си взех цитото-"Интермедиерни плоски епителни клетки на места с морфологични белези при койлозитоза-ХПВ.Наличие на кератоцити И единични двуядрени клетки по типа на койлоцитите.Лактобацили.Ендоцервикален жлезист епител-в норма."
Лекарката ми изписа 2 месеца Бетадин и февруари пак Цито..
Помагайте..
Тресе ме голям стах..
А, тази твоя лекарка не те ли прати на колпоскопия и биопсия с тая 3д група. Мисля, че с тази група е препоръчително да се направи биопсия. Не те плаша, но и ти така ще си по-спокойна.

# 1 222
Лекарката ме гледа на колпоскоп-каза,че всичко е ОК..

# 1 223
  • Sofia
Отивай за биопсия!! Не е хубаво така. Бетадина гори, наистина, но нека се види дали всичко е наред!! Дръж ни в течение!

# 1 224
Здравейте,

Изчетох почти цялата тема. И аз имам подобен проблем, но още всичко е много неясно.
Така... Значи миналата година усетих някакъв дискомфорт и веднага отидох на лекар. Оказа се Кандида. Лекувах се и уж всичко беше ок. Есента на тази година пак нещо не беше наред. Веднага на лекар. Пак същото, но съм се усетила прекалено късно. Гадните бактерии били влезли нвътре + анаеробна инфекция. Отново лечение. Струва ми се без успех. Това, което ми направи впечатление, че лекуващата ме лекарка не ми обяснява подробно всичко. Само констатира и изписва рецепта. Другото само го откривам тук. След второто лечение отидох да ми направят контролен преглед + цитонамазка + секрет. Когато отидох за резултати ми каха, че имам ПАП 2-3а и наличие на папилома вирус. Нищо не ми говореше  това, докато не порових да видя за какво става дума. Не ми изписа никакво лечение. Каза ми, че трябва да се типизира вируса и тогава да се започне. Аз бях много шашната и не се сетих въобще какво да попитам, но помня че нищо не спомена за гъбичките. Мисля си дали да не си сменя лекаря. И ми се иска вие да ми препоръчате някои. незнам дали направо да не потърся онколог за по сигурно. Извинявам се за дългия пост. Simple Smile

# 1 225
Здравейте момичета, днес си взех цитонамазката с резултат ПАП 3Б и комплекс от ендоцервикални клетки с полиповиден характери дисплазия от ниско-до високостепенна. След консултация, гинекологът ме посъветва да направим - биопсия, кюртаж и евентуално конизация. Трябва ли да си направя отделно изследване за ЧПВ преди биопсията или с биопсията правят това изследване. Много съм объркана, само преди година бях с ПАП 2 и ми обгаряха раничката с ток, а излиза че лечението не е проработило. Тази раничка я имам от 11 годинии и досега съм я лекувала с всички възможни средства. Ако можете да ми дадете кординати на добри онкогинеколози във Варна или в София,както и да запитам кой процедури се поемат от касата. Благодаея ви много.
На всички желая  весели празници и повече хубави поводи за УСМИВКА.  bouquet

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 22:24 от Sa*bina

# 1 226
  • Sofia
Здравейте,

Изчетох почти цялата тема. И аз имам подобен проблем, но още всичко е много неясно.
Така... Значи миналата година усетих някакъв дискомфорт и веднага отидох на лекар. Оказа се Кандида. Лекувах се и уж всичко беше ок. Есента на тази година пак нещо не беше наред. Веднага на лекар. Пак същото, но съм се усетила прекалено късно. Гадните бактерии били влезли нвътре + анаеробна инфекция. Отново лечение. Струва ми се без успех. Това, което ми направи впечатление, че лекуващата ме лекарка не ми обяснява подробно всичко. Само констатира и изписва рецепта. Другото само го откривам тук. След второто лечение отидох да ми направят контролен преглед + цитонамазка + секрет. Когато отидох за резултати ми каха, че имам ПАП 2-3а и наличие на папилома вирус. Нищо не ми говореше  това, докато не порових да видя за какво става дума. Не ми изписа никакво лечение. Каза ми, че трябва да се типизира вируса и тогава да се започне. Аз бях много шашната и не се сетих въобще какво да попитам, но помня че нищо не спомена за гъбичките. Мисля си дали да не си сменя лекаря. И ми се иска вие да ми препоръчате някои. незнам дали направо да не потърся онколог за по сигурно. Извинявам се за дългия пост. Simple Smile

Лошо е, че не ти обяснява, а при ХПВ-то е много важно човек да е наясно с какво си има работа, защото  от малко и от много инфоо най се притесняваме. ПАП ти е добре, което значи, че си хванала всичко навреме.

По същество - аз не съм ЗА типизирането, защото това не влияе на лечението, ако ти е любопитно - по-доре сме разисквали и тази тема. При теб има ли раничка или самото цито показва изменени клетки? Много е важно да няма други инфекции по време на леченеито и ако си изчистила гъбичките, значи си спестяваш доста време. За координати за лекар - аз по-горе съм препоръчвала моята лекарка - д-р Ганчева, която е онко гинеколог. Ако се интересуваш, ми пиши на лични и ще ти пратя координати. Каквото и да е, явно е хванато много навреме, което може само да те успокои, но определено нека си минеш през лечението - лекарите ще кажат кое е най-добро!

Успех! И кураж! Тук всички сме минали през това Simple Smile

# 1 227
  • Sofia
Здравейте момичета, днес си взех цитонамазката с резултат ПАП 3Б и комплекс от ендоцервикални клетки с полиповиден характери дисплазия от ниско-до високостепенна. След консултация, гинекологът ме посъветва да направим - биопсия, кюртаж и евентуално конизация. Трябва ли да си направя отделно изследване за ЧПВ преди биопсията или с биопсията правят това изследване. Много съм объркана, само преди година бях с ПАП 2 и ми обгаряха раничката с ток, а излиза че лечението не е проработило. Тази раничка я имам от 11 годинии и досега съм я лекувала с всички възможни средства. Ако можете да ми дадете кординати на добри онкогинеколози във Варна или в София,както и да запитам кой процедури се поемат от касата. Благодаея ви много.

Ох, искрено ти съчувствам! Когато започна лечение, някой каза ли ти от какво е предизвикана раничката, 11 години са си много. Резултатът ти не е много хубав, но не се отчайвай, важното е да започнеш веднага лечение.
Типизирането става с изследване, което наподобява начина на вземане на цито - с четчиците се взимат клетки от канала и шийката и се изследват за кой вид има находка. С биопсията също може да се открият клетки, които да навеждат за наличие на ХПВ. Не е зле да ти вземе биопсия, за да на какво се дължат измененията в клетките. За конизация не смея да давам мнение, защото аз бях на лазер, при все че биопсията (втората) показа тежка дисплазия и засега всичко ми е в норма.
За Варна не мога да помогна, за София аз препоръчвам д-р Ганчева и Карагьозов в Токуда. За какво поема касата не съм спец Sad
Стискам палци и не отлагай лечението!

# 1 228

Ох, искрено ти съчувствам! Когато започна лечение, някой каза ли ти от какво е предизвикана раничката, 11 години са си много. Резултатът ти не е много хубав, но не се отчайвай, важното е да започнеш веднага лечение.
Типизирането става с изследване, което наподобява начина на вземане на цито - с четчиците се взимат клетки от канала и шийката и се изследват за кой вид има находка. С биопсията също може да се открият клетки, които да навеждат за наличие на ХПВ. Не е зле да ти вземе биопсия, за да на какво се дължат измененията в клетките. За конизация не смея да давам мнение, защото аз бях на лазер, при все че биопсията (втората) показа тежка дисплазия и засега всичко ми е в норма.
За Варна не мога да помогна, за София аз препоръчвам д-р Ганчева и Карагьозов в Токуда. За какво поема касата не съм спец Sad
Стискам палци и не отлагай лечението!
Благодаря ти Suprema за бързият отговор. Ходила съм при много гинеколози от 1997г. Едните решават, че раничката е от течението и започват да го лекуват, други са на обратното мнение и са ми туширали раничката няколко пъти.След раждането я горих  с ток а   гинеклогът ме убеди, че всичко е наред. Затова и се реших да отида в София и да потърся по адекватна помощ.

# 1 229
Здравейте!

Преди време писах, че ми предстои преглед при д-р Славчев. Миналата седмица бях там. Наистина доста се чака и доктора не е много приказлив, но ако го питате каквото Ви интересува ще Ви отговори. Имам правени две биопсии с два различни резултата. Едната биопсия от Майчин дом показа тежка дисплазия и Carcinoma in situ. Същият материал го гледаха и в онкологията и излезе само пласкоклетъчен папилом и хроничен цервицит, но нямаше дисплазия. Заключението на д-р Славчев обаче беше, че трябва да ми се направи конизация и типизация за ХПВ. Той ми препоръча електрическа бримка, която може да се направи амбулаторно в кабинета с местна упойка. А иначе в болницата е  пълна упойка и се лежи няколко дни.

Ако на някой му е правена електрическа примка, пишете какво точно представлява и с местна упойка няма ли да е болезнено?

Общи условия

Активация на акаунт