Акушерската пареза - 2 част

• 37 629
  • 444
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, момичета. Да ви се похваля – понеже ми омръзна като ходим на консултация при личната педиатъра на  Ивайла (която присъстваше на раждането й) тя да се прави, че ние нямаме проблем и да не обръща изобщо внимание на ръчичката  Rage, аз взех че се обадих на директора на болницата (който е и неин собственик)и му разказах за случая ни Rage. Като го попитах с какви специалисти работи болницата му след като не могат да открият една АП и се стигна до София да ни поставят диагнозата. Той прояви човечност (поне така мисля) и каза, че ще проучи случая и ще ми се обади. Точно на 5-та минута след разговора с него ми се обади педиатъра  Embarassedда пита какъв проблем имаме и защо не съм се обадила на нея. На другият ден ми се обади директора и каза да се свържем с рехабилитаторката, която идваше първите 10 дни след раждането на детето да ни прави масаж (защото като ни изписаха ми обясниха, че ръката на Ивайла е така от стоежа в мен) и след 10-15 дни с гимнастика ще се оправи. Е това е новината от днес рехабилитаторката идва вкъщи да правим масажи и гимнастика и не смее нищо да каже за поставената диагноза. Но докато мога ще се възползвам да й се правят масажи за сметка на болницата. Приятен ден и съжалявам за дългото ми словоизлияние.

# 331
Диди, а вие при кой невролог ходите...? Ние ходихме при Калева в Деско здраве... исках да заведа Борис и при друг невролог, не съм решила при кой...то при нас наистина така се получи, че сме ползвали съвети само на рехабилитатори и сме ходили при невролог само 2-3 пъти до сега, ама съм се наканила....сега ако може да се включи някакво по - специално упражнение, всеки може да допринесе с нещо ново...

# 332
                      Ние сме ходили при Ишпекова,а от там на сетне са ни гледали поне 100 невролози от няколко болници,нали водим делото и ни трябваха експерти.И в Исул ,и в първа градска и от Ст.Загора и професори,които в момента са в частни болници.За съжаление всички са единодушни. Sick И ни остава само да чакаме чудо и през това време да продължаваме рехабилитация,упражнения,плуване /дето сега не ходим,че е студено/.А и вече решихме,че файда от невролозите -няма.Нищо не се казва освен,че има данни за увреда на ствола на Медиануса и какво...от тук нататък.Свиват рамене и ....едно голямо нища.То се и вижда какво е положението и без невролог.

# 333

здравей sela  wi  като спорт за АП ни казаха че най хубаво е плуването и във силистра др Стоикова се занимава с  това ние сме на 1г и 6м и каза че сме големи и че може да не се подадем лесно на обучение тук на 1 ва стр. има тел. за свръзка с нея също и сайт желая ви  бързо  и леко  възтановяване  :peace Hug  bouquet

На нас ни бяха казали за Силистра, че детето трябва да е над 2 години  newsm78. Утре заминаваме пак за София, но ще се обадя да питам в Силистра точно за какво става въпрос. По ме притеснява, че тук при нас няма как да ходи на плуване, а до Силистра не бихме могли да ходим всеки месец.

# 334
Криси най-сетне се вреди в списъка за рехабилитация този месец,и още първият ден се разсополиви #Cussing out,но баща и я води ,щом няма т,ще ходи.Иначе,рехаб.каза,че пак е затегнала ръката,ротацията е зле...

# 335
                  Виви,е това е най-лошото за нас с по-големите дечица - не иска и се сърди,само на плуване се съгласява и вече сме луднали как да я прилъгваме.Вече взех по-малко да и обяснявам какво трябва да прави и самата тя,за да и е добре ръката.Иде ми вече ......не знам какво,ама ако ми е сега щях да удуша тази гад  Sick наречена доктор. Sick

# 336
Ох,Диди колко си права....

# 337
                    Да ви се оплача.Ходих да проверя в едно училище за първи клас и побеснях защото питам аз там каквото ме интересува и като ми се лепна една даскалица...била ресурсна и трябвало....набързо я поставих на място и и обясних,че АП не е ДЦП и на детето не му трябва ресурсен.Казах и ,че в клас с информатика трябва да я запишат в 8 защото знае повече от тях,рисува с лявата ръка по добре от 99 % от всички деца с които контактува и в ДГ и в къщи.При това и обясних,че на тестовете за училищна зрялост тя е с най-добър резултат в цялата ДГ и при това рядко ходи защото какъвто вирус се появи все го лепва. Sad
                    А,бе гадината му проклета хем не разбира,хем и акъл дава.Имам такава смотанячка в ДГ занимава се с едно дете от групата ми и не мога да я понасям толкова проклето и злобно човече.Пък минаха и още 2-3 та ми е ясно колко им е и квалификацията и връзките ,с които са влезли в ресурсния център. Sick
                    Та ето и какво друго ни се изпречва на пътя - простотия и некадърност и никакво отношение спрямо децата ни.Ама просто не знаят с кой си имат работа! Mr. Green

# 338
Диди,при нас има една от ресурсния център която още от първи клас се опитваше да помага на Криси.Но детето отказва категорично помоща и имаха конфликт с нея.Поговорих с класната и тя   казала две дума на госпожата,но тъй като е на заплатка пак идва в един ден в седмицата но помага на дете което е с по лош успех просто отчита дейност.

# 339
                    Виви,аз за това и побеснях ,защото само "отчита дейност".Нали ги наблюдавам всеки ден в ДГ.Тя не ме е питала какво правим ,а тръгнала да обучава.Изобщо не е в час за какво иде реч и два пъти по 30 мин да не мисилиш,че изобщо прави нещо.Първо отделя децата и ги води в кабинет при това не иска дори един молив и какво прави - в  ПГУ пита за цветовете!  Mr. Green Само заплата взимат нищо друго.

# 340
 Mr. Green Mr. GreenА НАШАТА СЕ ТРУДИ ВСЕ ПАК

# 341
Здравейте на всички от мен. Видях че сте писали за д-р Ишпекова и понеже знам, че при нея се и прави ЕМГ, а ние никога не сме правили (на 1г. сме), дали е редно да направим. Напишете, ако и знаете телефона и ако знаете колко взима без направление, защото не съм сигурна дали някой ще ни даде такова. Досега никой доктор не ни е предлагал да направим ЕМГ, само д-р Литвиненко пита дали не ми го искат от ТЕЛКА (и там не ни споменаха, другия месец като отидем дано не ни върнат за това). Аз лично досега все отлагам да го направя,защото не знам дали няма да е поредното изследване пълно с медицински термини, които нито разбирам, нито ме успокояват.

# 342
              На първа страница има координати на д-р Ишпекова.ЕМГ само показва степен на увреждане и кой нерв как провежда импулсите.От него зависи и рехабилитацията.

# 343
plama77, извинявай аз напоследък много нямам време и не чета, но от къде сте? Къде правите рехабилитация? Добре е да се направи ЕМГ, за да знае рехабилитаторът къде  е увредата. Ние скоро пак птравихме ЕМГ - Борис е на 3 год и 7 мес и проблемът който остава за сега при него е отвеждането на ръката отзад - рехито искаше д аму види дълбоките мускули/нерви на лопатката, за да знае как да продължим, ама се оказа, че не всички нерви могат да се изследват на малки деца. доц. Ишпекова отказа да изследва дълбоките нерви, понеже трябвало с игли...както и да е. Въпреки последното което написах е добре да се направи това изследване!

# 344
                    Ние пък отказахме на Ишпекова да изследва с игли за да не травмираме детето.Само с датчиците и то там където може.Не е пълно изследването,но детето достатъчно е изтормозено.А рехабилитатора /ако е добър/ трябва да му е ясно защо не извършва определено движение и от кои нерви и мускули идва проблема.Дали са по-малко или повече увредени е без значение важното е ,че движението не е чисто.
                    Снежи,сега една от експертките ни каза да идем при доц.Божинова на 4-ти километър.Била много добър невролог та и тя да ни види.Това защото ме питаше за невролозите.Ние вече се чудим какво да правим и при кого да ходим. Cry

Общи условия

Активация на акаунт