Акушерската пареза - 2 част

• 37 635
  • 444
  •   1
Отговори
# 300
Диди,радвам се,че имате напредък с делото.

# 301
  • Виена
Диди, страхотни новини Simple Smile Стискам палци от все сърце. Имам само един въпрос... На какво основание ги съдите? Те не могат ли да кажат, че е имало опасност за живота на бебето или майката и затова са бързали да го извадят?

# 302
Диди, страхотни новини Simple Smile Стискам палци от все сърце. Имам само един въпрос... На какво основание ги съдите? Те не могат ли да кажат, че е имало опасност за живота на бебето или майката и затова са бързали да го извадят?
       Скъпа , те ако това кажат са осъдени на затвор! Когато има риск се прави секцио!Не зная точно членовете от Наказателния кодекс / той мъжа ми е адвокат/ но няма да им се размине. Експертите точно това са доказали вчера,че е имало риск и за живота на бебето и на майката и че,в случай като нашия екипа е бил длъжен да оцени огромния риск и да приложи секцио.При това е висококвалифициран екип ,който не може да си позволи грешки на стажант-лекари.Не,че те имат право на тях,ама се случва.-Размерите на таза на дъщерята от четри сечения само едно е в нормата и то в долна граница,другите 3 са под долна граница.С една дума тесен таз и секцио с бебе над 4 кг е единствения начин да се избегне родова травма. Ето това им е грешката, а другото е ,че насрочиха секцио и болницата има заповед да не се прави без разрешение на шефа на болницата и след обаждане по телефона са отменили секциото и е започнало едно дърпане и бутане,защото бебка не е била слязла.Та са свършили ....като кучето на нивата. За щастие ...пак ни е улучил малкия дявол / не,че боли по-малко/ но на съседка на 5-я етаж по този начин умориха бебенцето.За това ги съдя дано някой се стресне иначе присъдата няма да оправи на детето ръката. Cry

# 303
  • Виена
Ами на мен това ми намекнаха Simple Smile Иначе до преди това всичко си беше нормално - аз не съм малка, бебето - 3580 ...

# 304
Много тъжно...Диди, възхищавам ти се за борбеността и на теб и на твоето семейство! Аз не бих могла да мина през всичко това... когато се случи нямах сили за това! А не трябва да са като мен хората Sad

# 305
                             Снежи,детето не знае нищо по въпроса  и сега се чудим как точно да обясним за да не се травмира като тръгне на у-ще. Cry А делата натоварват основно мен и мъжа ми.Дори дъщерята и зетя не са толкова натоварени защото дъщерята само даде показния пред следствието и след това пред съда,а всичко останало водим ние с мъжа ми.Сега след като разпитаха и мен основно мъжа ми ходи и се занимава.Той се е амбицирал и даже иска да съди експертите по гражданското дело,защото се опитват да отричат очевидни факти.Докато можем да се движим няма да ги оставим на мира.Всеки ден има бебета с различни увреждания.Не може повече така.

# 306
Didia, желая ви успех.
Пишеш, че внучка ти не знае, предполагам за делата имаш предвид?

# 307
                    И за делата,и за ръчичката - защо и по какви причини е така. Cry Вече много добре знае и осъзнава,че нещо при нея е малко по-различно от другите!

# 308
zdraveite az ssam ot shumen deteto mi e na 1.6meseca i sy6to e s aku6erska pareza molq ako ima maiki ot shumen v foruma da se svyrjat s men po skype  koito e          slavi_bina                Praynig                      a ako imat jelanie i drugi moje da se svyrjat s men ne zavisimo ot kydesa

# 309
                    И за делата,и за ръчичката - защо и по какви причини е така. Cry Вече много добре знае и осъзнава,че нещо при нея е малко по-различно от другите!

Милото дете   bouquet, а как й обяснявате масажите, рехабилитациите ?

# 310

Милото дете   bouquet, а как й обяснявате масажите, рехабилитациите ?
              Когато беше малка нямаше нужда от обяснения.Сега обикновено и казваме,че ще ходи на гимнастика,на плуване и ще се масажира за да стане ръката и силна като другата,защото при всички хора едната ръка е по-силна от другата и трябва упражнения.Това си е на практика истина,защото е така - има десняци и леваци и в двата случая трудно си служат с втората ръка.Малко са хората ,които могат да си служат еднакво с двете ръце напр. да пишат.Е,това ,че при нея нещата са малко по-различни не е вината у нас,но мотивацията върви за сега.

# 311
Здравейте мили мами и дечица! Отдавна не съм влизала във форума и гледам, че има доста писано, ще гледам да се включа и аз. Първо се обръщам към aemi: веднъж опитах да ти пиша в скайпа,но явно не съм успяла. Все пак се познавам с mama mia (Галя) и чрез нея ще подържаме връзка и може а се срещнем по-натам.
 Иначе и аз съм от онези 4 перничанки, чиито деца бяха осъкатени в рамите на месец, но засега не съм мислела за съд.
Сега за темата за ТЕЛКА: аз оня ден пуснах документи и представете си, нещата станаха от 1 път,даже ни определиха дата и час да минем. Иначе документите които отнесох бяха: епикриза от родилното, молба за определяне на дата(имаше образец в ТЕЛКА) и направление за ТЕЛК от личната (тя каза, че вече не се пише протокол за РЕЛК, така че искайте направление).За датата,която ми определиха ми искат епикриза от невролог (и ако имам други документи). Успех на тези които сега ще пускат документи!
А сега по еда друга тема. Момичета Вие имате ли проблем,когато искате направления от личната за физиотерапия. Аз досега нямах проблеми,но сега кокато поисках направление, личната направо ме попита защо и докога ще ходим на физиотерапия ,след като според нея детето вече било добре и нямало нужда да ходи. Даже каза доктора в София да  и напише подробно, защо и още колко детето ще прави физиотерапия. Останах много възмутена,че заради някакви тъпи направления детето ми може да остане инвалид за цял живот!
Някой беше питал къде провеждаме терапията. Ходим в София в педиатрията при Ина Томова, която според мен е много добър рехабилитатор и човек и работи много дечица с АП.
Успех на всички и извиняваите за многословието ми!

# 312
 plama77 ,проблема с личната за направленията го имаше и при нас в началото.Много се ядосвах като ме питаше до кога смятаме да ходим на физиотерапия #Cussing out,аз винаги и казвах,че поне до 18г ще ходим.Вече не се инати,дава си ги ,то ще е срамота  ако не ги дава,защото ходим през 3 месеца.
Имам много познати майки на които личните са искали бележки от физиотерапията на детето да ли има нужда  от направления.

# 313
При нас няма проблем с личната, за каквото съм пискала за това ми е дала направление, даже много горещо ни препоръчва някакъв център за рехабилитация в Пазарджик. Преди време е имала детенце с крива шия, на което са помогнали точно в този център за рехабилитация в Пазарджик.

plama 77, а ти нали  й носиш епикриза след всяко посещение тя е наясно как се развива детенцето ти. Продължавай да си искаш направленията и не и обръщай внимание на личната Simple Smile))

# 314
  • Виена
Имаме повод за празнуване (не знам дали е важно, но аз много се зарадвах) Simple Smile Преди минутка забелязах, че малката спи с две ръчички вдигнати нагоре. Направо не повярвах на очите си Simple Smile Прави го за пръв път самичка  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт