Да кажем НЕ на застрояването на квартал Младост в София!!!

• 4 382
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Защо не си предполагала?Преди 10 години така започнаха да застрояват Борово, Кр.село и околовръст.Значи-там може, в Младост-не може? Laughing
  Пенелопа, преди 10 години като дойдох да живея в Младост, кварталът беше прекрасен-чист с много зеленина / за разлика от бетонен Люлин/ и ми се иска поне малко зеленинка да остане в квартала,

Преди 30 години, когато играех на площадката....е-сега , когато аз имам деца, те не могат да играят.Поне малко зеленинка крещяхме да остане в първите още квартали, които почнаха да се застрояват.Сега, когато стигна до Младост-какво?Що си мислите, че тогава нямаше подписки и прочее....Аз още в първия си отговор изоках-и аз си искам гледката към Витоша...

# 61
Ами точно за това трябва да се обедини цяла София с една петиция срещу безумното застрояване, а не само по квартали!
Да не отваряме дума за другите градове, където също се строи така безумно! Чудно, уж хората се изнасят от България, уж българите сме вече само 6 милиона, а и в най-малките градове се строи като за световно  ooooh!!
Да не разводняваме темата обаче! В интерес на истината, когато пуснах темата не очаквах да се развихри такава дискусия, а беше по-скоро с информативна цел.

# 62
Да се беше обединила преди години.Сега е малко късничко-какво-ще бутнат и ще изселят всички ли??? LaughingВ строителния бизнес има много "странни" хора, така че-не се надявайте на подписки.Нещо фрапантно да се спре-да-постигнато е инцидентно при нас в квартала-за една от градинките.Ама предприемача не се беше подплатил просто.Покрайнините на града-като Младостите и Люлините си бяха ниви.Там хората са имали обработваеми земи, отчуждени.Днес , като горди реститути, понеже няма как да копат картофи там-какво-да оставят така ли?Много ясно, че всеки гледа на Унука по апартамент-два-три да вдигне.И ето ти.Никой собственик на земя няма да я остави така.

# 63

Преди 30 години, когато играех на площадката.......

Toгава нямаше все още Младост 1а Rolling Eyes

За разлика от Борово #Cussing out, Младост е цвете.
Аз лично все още си го харесвам.

# 64

Това казвам и аз де-тогава майка ми коментираше строителството на Младостите и Люлините , както ние днес междублоковите пространства там...

# 65
Аз пък преди 30г. не съм била родена  Crossing Arms!
Както казах вече, нямам против новото строителство, но да се строи с мисъл, а не само и единствено заради печалбата  Naughty!

# 66
Аз лично мога да говоря за квартала, в който живея в момента, какво успяхме да постигнем. Улицата, на която живея е ниско строителство със зеленина и катерушки (е малко стари де, но нищо...) в междублоковото пространство, т.е за сега е доста спокойно. Съвсем случайно научихме, че искат на мястото на зелената градинка пред блока да построят подземен гараж. Събрахме се доста народ, подадохме жалба в посочените срокове, включително дойде Владо Береану, извика двама представители от квартала в телевизията, на срещата беше и Петър Диков, та след обширна дискусия, с обосновани доводи, накрая ни се размина.
Второто беше в парка, в който разхождам дъщеря ми, който е доста голям, но едвам побира вече всички майки, та съвсем случайно минава една жена с едни листи и ми казва "- Събирам подписка". Стана ясно, че точно до църквата в парка, искат да правят нещо като МОЛ (че са много малко, вече не знам от къде да пазарувам видиш ли  Close), в който проект са замесени и поповете в църквата. Доста народ се беше разписал и за сега ни се размина, но до кога ......

# 67
.......... на мястото на зелената градинка пред блока да построят подземен гараж. .......

Аз не схващам newsm78
На мястото на градинка, ще има подземен гараж???

Ако е подземен, не би трябвало да махат градинката. Най- много да стърчи, някоя тръба....ама да махат цяла градинка?

# 68
От горе щяло да има магазини.

# 69
  • София /Абсурдистан
Живея до Бизнес парка, ми то вече няма къде да се застроява, всяка зелена площ вече е застроена, вкл. и на Камбаните е застроено.

# 70
  • София
Да кажем и ДА ио Не все тая!Тук мирише на много пари,и никой няма да ни чуе!Преди години си спомням ,че Студентски град беше само общежития!Някоя мама от вас ходила ли е в близката една година да види за какво става дума!Сбили са общежитията,вдигнали са огромни сгради,Лас Вегас ли строят що ли строят идея си нямам!Кооперация до кооперация,при това цени малиииииииииииииии,незастроена площ 1 200 евр. кв.м. #CrazyБезумие ,пълно безумие,вече не остана място за пешеходците,да не говорим за градинките ,които вече са екстри!

# 71

Даааааааа и имаше царевица  hahaha hahaha hahaha
Еххххххх прекрасно беше........

# 72
  • France

Младост-2 се строи от 1972- вече е на 36 години.....

# 73
Знам,а ти знаеш ли майка ми кой набор е?Нужно ли е да уточня точно на 30 и колко съм?Примерно.Написала съм го ориентировъчно.

# 74
Аз мисля,че в един момент самата природа ще накаже всички алчни строители в София.Пиша за тези,които строят вьху нестабилна земя/почва,която се свлича/.Имаме си едно дере с река,и там изникнаха нови луксозни сгради сьчетани с много боклуци.Защо ли си мисля,че в един момент тези згради ще рухнат newsm78Дерето разделя "Младост-1"и "Мусагеница".

Общи условия

Активация на акаунт