Инсулт- сблъскване с тази болест. Моля споделете

• 243 932
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
Освен в Любимец ,от кои друхи рехабилитационни центрове сте доволни за раздвижване ,плюс условията там и храната ?В момента избирам за ММ най-добрата рехабилитационна база Nerd
Храната изобщо не я гледайте.Във всички болници храната е малко и не става,ще му купувате,а и не е съобразена със заболяванията.На всички дават еднакво.Банкя е най-добре.

# 631
Здравейте след близо два месеца мама утре ще я изписват и не съм подготвена есичко ми е ксто сън купих дюшек на първо време подлога ще видя, моля за помощ какво и как да се грижим за по бързо възстановяване, опитва се да говори има раздвижване вече в десния крайник, но днес нежискале дажхапва болеше я тя имашежтрахиоскома и показва там, показва и абуката в централната вена, ако е по гъста храната я държи в устата и после така се изтърсва докато глътне  и вода не пие достатъчно докато съм там давам но когато тръгна надали като гледам водата надали са давали. Моля за съвети които да следваме

# 632
  • Burgas, Bulgaria
Преди час  се обадиха от болницата,  че свекър ми почина .....

# 633
Много съжалявам. Моите съболезнования!

# 634
Съболезнования

# 635
  • Бургас
Тикве, съжалявам...

# 636
Ето ме пак мама добре се въстановява напредваме бавно славни вече се изправя, но сега има друг проблем иска да кашля, има храчка,  неможе да я отхрачи и се дразни почва да реве и е паника. Някой имал ли е такъв проблем. Благодаря ви.

# 637
На ММ искат да му правят операция на едната сънна артерия.Някой с мнения-има ли ефект, последиците след самата операция,възстановяване?

# 638
Здравейте,
Дали сте се сблъсквали с подобен случай - Вуйчо ми на 60г получава инсулт. Пристига линейка, решават, че е само пиян / миришел е на алкохол/ и си тръгват. На другия ден го намират съседи и пак викат линейка. Този път отива в Окръжна болница. Контактен е , правят му изследвания, казват че е бил лек инсулт и ще се възстанови. Говори по телефона, адекватен е. Изписват го по документи в добро общо състояние. Няколко дни по-късно физическите белези се оправят, но той не знае кой е и къде е . 10 дни по-късно семейството му го остави в хоспис, той буйства и не могат да се оправят вкъщи. В хосписа викат психиатър, който след разговор с вуйчо ми, поставя диагноза - смесена корова и подкорова деменция. Казва, че никога няма да се оправи и все по-зле ще става. Чуденето ми е следното - защо се влошава доста след изписването от болницата? Нормално ли е да се постави диагноза от един разговор? Не трябва ли този човек да е в психиатрия, където да бъде наблюдаван и лекарствата му евентуално когирирани съобразно състоянието му?. Не трябва ли да се работи с него, вместо само да му се подават лекарствата? Звъняхме / понеже няма свиждания/ да попитам е как е и има ли подобрения, отговора беше - вие не разбрахте ли, че няма да се подобри никога ......
Много въпросителни станаха, та ако някой може да даде съвет ще съм благодарна

# 639
Здравей, искрено съжелявам за случилото се. Преди около година баща ми получи инсулт. След изчисляването му от болница имаше перод, в който буйстваше и не помнеше какво се е случило - беше страшно, само като се сетя за този период.... Искаше дори да се самоубие...Едвам успяхме да го заведем на лекар-психиатър. Изписаха му лекарства, от които се успокояваше. Но доколкото знам, след инсулт е нормално да се прекарват такива кризи. В момента, за щастие няма такъв проблем, но все още забравя..
Знам, че Ви е много трудно, но тази болест изисква търпение и мисля, че настаняването в хоспис само влошава нещата.... И ние в един период го обмисляхме...но за щастие се отказхме и изтърпяхме някак ситуацията..

Здравейте,
Дали сте се сблъсквали с подобен случай - Вуйчо ми на 60г получава инсулт. Пристига линейка, решават, че е само пиян / миришел е на алкохол/ и си тръгват. На другия ден го намират съседи и пак викат линейка. Този път отива в Окръжна болница. Контактен е , правят му изследвания, казват че е бил лек инсулт и ще се възстанови. Говори по телефона, адекватен е. Изписват го по документи в добро общо състояние. Няколко дни по-късно физическите белези се оправят, но той не знае кой е и къде е . 10 дни по-късно семейството му го остави в хоспис, той буйства и не могат да се оправят вкъщи. В хосписа викат психиатър, който след разговор с вуйчо ми, поставя диагноза - смесена корова и подкорова деменция. Казва, че никога няма да се оправи и все по-зле ще става. Чуденето ми е следното - защо се влошава доста след изписването от болницата? Нормално ли е да се постави диагноза от един разговор? Не трябва ли този човек да е в психиатрия, където да бъде наблюдаван и лекарствата му евентуално когирирани съобразно състоянието му?. Не трябва ли да се работи с него, вместо само да му се подават лекарствата? Звъняхме / понеже няма свиждания/ да попитам е как е и има ли подобрения, отговора беше - вие не разбрахте ли, че няма да се подобри никога ......
Много въпросителни станаха, та ако някой може да даде съвет ще съм благодарна

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 15:02 от li92

# 640
li92 много благодаря.
Може случая при нас да е по- различен, но все пак няма да се отказваме. Ако има шанс за каквото и да е подобрение трбва да се провери. Дано само да не е късно, че мина месец

# 641
li92 много благодаря.
Може случая при нас да е по- различен, но все пак няма да се отказваме. Ако има шанс за каквото и да е подобрение трбва да се провери. Дано само да не е късно, че мина месец

При нас агресията се появи някъде към 5-6ти месец.

# 642
li92 много благодаря.

А помнеше ли ви, имаше ли нарушения на паметта?

# 643
li92 много благодаря.

А помнеше ли ви, имаше ли нарушения на паметта?

Да, помнеше ни. Но беше забравил неща станали около година, две преди това. Мислеше че работи на място, на което е работил преди около 15 години.

# 644
  • Бургас
Здравейте, майка ми е паднала по лице на земята вкъщи. Виках бърза помощ, казаха, че не е за болница. Бузата й е подута, едното око е затворено и лилаво, толкова е синьо. Лекарката ми каза Лиотон /далеч от окото/, риванол, лед. Нещо друго, което да облекчи болката, отока, синините? Да поясня,че не е нов инсулт, тя има шипове на врата и понякога залита заради тях, спънала се е с чехлите нещо

Общи условия

Активация на акаунт