Какво мислите за позитивното мислене...?

• 9 092
  • 216
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Много буквално си възприела думите ми, които бяха написани на примависта и имаха за цел да предадат отношение и нагласа, пред стройна конкретика и безусловност. 
Надявах се, очевидно ще бъде за всички, че описанието ми не е нищо повече от алегория, която посредством своята образност ще даде представа, а не да стане причина за задълбочени тълкувания. /ако допусках, щях да вложа повече усърдие/  Wink

Познавам хора, които са загубили вярата и надеждата си. Има много такива хора, огледай се и ще ги видиш. Щастие не съм рекламирала никъде в постовете си. Не ме влече като категория. Там имам по-особено виждане, което възнамерявам да ви спестя  Simple Smile

# 106

Додо, добавяш още един щрих към представата ми за теб. Имаш изящна душевност.

# 107
Казах ли, че мисля позитивно за позитивното мислене?

# 108
 Много е важно , да. Пример - миналата година се чудех дали да си сложа силикон или да си взема нова кола, а една година по-късно вече имам и двете. Всичко дължа на позитивото мислене. Не е лошо да си здрав и да имаш пари, но да не издребняваме толкова.

# 109
Даммм. Винаги опираме до крайностите. Бих искала само да вметна, антиподът на позитивното мислене не е здравия разум. Така че, двете неща не се конфронтират.
Позитивно може да мисли един съвсем умерен човек. Или греша?

# 110
Като се заговори за позитивно мислене, винаги перифразирам един стар виц - Да, мисля си крайно позитивно как ще спечеля от тотото, но не пропускам да си пусна и фиш  Wink

# 111
Позитивното мислене, според мен, се изразява в това да успееш да разгледаш ситуацията(проблема или каквото и да е там) от всички страни и да намериш положителното за теб от нея. Аз се опитвам да го правя, не винаги ми се отдава, но се чувствам някак освободена, когато успея. Олеква ми на душата и тръгвам да късам цветенца:)
Много съм горда със себе си, когато си направя мислен анализ на даден проблем, успея да го разчленя на съставните му части и видя, че всъщност имам контрол върху него и проблемът вече не е проблем. Много позитивно ми става.

# 112
Най-позитивния човек,когото познавам успява отлично да се прикрие зад фасадата на един доста черен хумор,а от думите му струи реализъм.Може би самият човек не осъзнава и не е убеден в тази си позитивност, но околните успяват да я усетят.Да си позитивен не е само слънчево време ,зелени полянки с четирилистни детелини и вдъховено бръщолевене с поглед вперен в безоблачното небе, а начин на действие- нагласа да очакваш най-доброто като все пак си подготвен и за най-лошото.

# 113
Приветствам го bowuu
Опитвам се и аз да съм по-позитивна!

# 114
Още като видях темата и си знаех, че спора ще се подклажда предимно от Радостина  Wink.

Песимизма изяжда духа на човек, изпива го, оставя го без воля за живот. Песимизма е облеклото на една разядена душа, която копнее за обич.
Минала съм и по пътя на песимизма и по пътя на оптимизма - сега мога да кажа, че и двата пътя не са лесни. Но от пътя на оптимизма можеш да очакваш само хубави неща, а от пътя на песимизма - само лоши.
Предпочитам едно усмихнато утро, от колкото да си представям живота в черни краски. Позитивното мислене зарежда с планове, изпълва със смисъл живота ми.

Това е поздрав за всички : http://vbox7.com/play:1f155c8f   

Радост, ти защо си против позитивното мислене?

# 115
  • София
В друга тема бистрим една мацка, която се нарича:

"Изтривалка .Нещастна, дебела, занемарена и никому ненужна домакиня"
Е това е пример за отрицателно мислене, което май е станало вече част от характера.

# 116
  • София
Ниписала съм го - позитивното мислене днес се превръща в задължителен аксесоар, който е лишен от всякакво съдържание, но е лъскав и привлича погледа. Същото като с избелените зъби - в повечето случаи са коронки, а истинските зъби са отдолу добре изпилени. Продава се добре, но е от полза единствено на писачите на въпросните книги и оргазинаторите на въпросните курсове.
Започва да ми прилича на секта - или си от просветените, или си от изгубените души (разбирай песимист, негативист и каквото ти дойде на ума в този смисъл). Върви се с бодри стъпки по пътя, който са минали американците.

Предпочитам да говоря за надежда.

Момичето, за което става въпрос в онази тема е просто изтормозено и самотно. Такъв мъж ако изах отдавна да му липсват някои части.  hahaha

# 117
Защо пък да е задължително?! Всеки сам си избира как да живее!

Харесваш ли се такава каквато си, харесваш ли живота, щастлива ли си - ако отговорът ти е - да, тогава ок.  Peace

Повечето хора свързваме негативното мислене със страдание и се опитваме да помогнем. Но при теб може и да не е така - може пък и да изпитваш щастие от нещастието.   Rolling Eyes

# 118
  • София
Щастие в нещастието. Никой нормален човек не го изпитва, освен ако не иска да се изживява като жертва или не получава някакви облаги от това, манипулирайки околните.

Задължителното е, защото ако не беше нямаше на мен да ми се обяснява тук как едва ли не съм нещастна и да ми се говори със снизходително-съжалителен тон.
 Ето тази тема е пример за модата "позитивно мислене".  Нещо като "ако се държиш като позитивно мислещ ще станеш позитивно мислеш". Все едно ако котката е с окраска на тигър ще стане тигър.

# 119
"снизходително-съжалителен тон" - Ти как се държиш с човек, който се оплаква?

Нещо не си разбрала.
Никой не е твърдял подобно нещо - "ако се държиш като позитивно мислещ ще станеш позитивно мислещ". 

Общи условия

Активация на акаунт