Машина за хляб - 10 част

• 78 742
  • 827
  •   1
Отговори
# 390
geleva,хубава питка.Ако може рецептата..... Embarassed

# 391
Сервиз ТСМ: Quell Impex Ltd.,София,кв. Хаджи Димитър, ул. Ильо Войвода, №25,   тел. 945 42 39.

Много благодаря за бързия отговор   bouquet

# 392
  • София
Продуктите са около 350-400 мл вода,олио 1 с.л., 20 гр. мая прясна, пълнозърнесто + типово брашно около 400 гр., овесени трици около 80-100 гр., сол 1 1/2 к.л., захар 1 к.л. Нямам точни мерки, защото слагам на око, но това е състава. И втасването е малко повече от обикновено, защото е по- тежко тестото. Пекох на умерена фурна, като сложих  и паничка с вода отстрани до тавата. Hug

# 393
Едно мерси и от мен за рецептата за питка. Но защо слагаш паничка с вода във фурната?

# 394
Аз днес пак съм на вълна полезни хлебчета. Поради липса на достатъчно количество бяло брашно. Довечера ще ходим в Метро, та ще се запася пак.
На 300мл вода сложих около 250гр.брашно, и до 500гр - ръжено и типово. Получи се много меко тестенце. При звуковия сигнал добавих 5 шепи слънчогледови и 2-3 шепи тиквени семки. Пост фактум установих, че не съм сложила захар. Ама предни път доста ми сладнеше. Програмата е за нормален хляб, над 3 часа. Преди печене беше втасал идеално. Вече си го представях излязъл от контейнера. Но при печенето не се надига изобщо. Дори имам чувството, че спада. Не знам защо така. Сега се допича.

# 395
И аз днес правих питките за обяд,но с повече пълнозърнесто брашно....и те не се надигнаха кой знае колко.Така ли стават като не са от бяло брашно или някъде съм сгафила.станаха като на Макдоналдс питчиците за хамбургери.

# 396
  • Шумен
Моля за помощ!!!Започнах да правя първия си хляб в новата машина Аляска.Мисля,че започва да пече вече и излиза пушек от всякъде.Нормално ли е това???

# 397
Моля за помощ!!!Започнах да правя първия си хляб в новата машина Аляска.Мисля,че започва да пече вече и излиза пушек от всякъде.Нормално ли е това???
Мисля, че при първото пускане е нормално да дими леко, но след 10-ина минути престава.

# 398
  • София
Има вариант да е попаднало брашно върху реотаните например. Няма проблем да отвориш капака и да видиш от къде идва пушека.

# 399
  • Шумен
Благодаря ви много Hug,спря да дими.Може би, защото е за първи път .Сега ще чакам да видим какво съм забъркала Praynig.Дано е вкусно!

# 400
Започнах да правя първия си хляб в новата машина Аляска.
Честито ти машинка.Да си я ползваш със здраве-да видиш какво удобство е само.Моята я имам от една седмица и всеки ден експирементирам нещо в нея.

# 401
  • Шумен
И аз да се похваля.Първия хляб стана пИрфектен! PeaceИмах две приятелки на гости и почти се изяде.Сега бъркам втори,че мъжо като се прибере ще  търси топъл хляб Wink
Сега трябва да изровя някоя рецепта за козунак ,че милото това си поръча  chef

# 402
Мога да ти препоръчам рецептата за козунак на pina-някъде на средата на страницата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3459477#msg3459477

# 403
  • Шумен
Kiki_andr,благодаря  bouquet Hug

# 404
И аз да се похваля.Първия хляб стана пИрфектен! PeaceИмах две приятелки на гости и почти се изяде.Сега бъркам втори,че мъжо като се прибере ще  търси топъл хляб Wink
[/quote

Браво на теб!   bouquet Сега и козунака ще стане!
Аз продължавам да доразвивам темата с бързия хляб . Днес го пробвах с 1/2 пакетче жива мая. Беше станал страхотен преди няколко дни с цяло пакетче от 40 грама. Днес го направих с 1/2 пакетче Юва мая - тя е 42 грама, значи 22.
Малко по-напред в темата съм публикувала рецептата.  Споменавам само основните параметри - 1ч. и 20 мин. програма, 640 гр. брашно, 1/2 кубче жива мая... И стана супер  Peace

Общи условия

Активация на акаунт