Машина за хляб - 10 част

• 78 728
  • 827
  •   1
Отговори
# 420
И аз да се наместя тук, че само се наслаждавам на резултатите ви. Desi 78 , честита ти придобивка и от мен,аз съм си харесала мулинекса , но ще почакам още малко. Пиши дали си доволна от тази.

# 421
  • Шумен
И аз да се наместя тук, че само се наслаждавам на резултатите ви. Desi 78 , честита ти придобивка и от мен,аз съм си харесала мулинекса , но ще почакам още малко. Пиши дали си доволна от тази.
Благодаря!До момента съм доволна Simple Smile .Пробвах и дългата програма и козунака на pina правих,а днес  два хляба на ускорената програма спретнах.Станаха чудесни!pina беше казала,че също е доволна от АЛяската.Доверих се на нейното мнение Peace

# 422
Поздрави за темата!

Имам един въпрос. Омесих тесто/бяло брашно, типово, пълнозърнесто ръжено, овесени ядки, сол, олио, захар, мая и вода. Заради ръженото повече ли време е необходимо за втасване? Брашната са ми в съотнишение 1:1:1. Не е в машина за хляб, втасването е във фурната на 30 гр. Питам вас, защото правите различни рецепти с различни брашна.

# 423
Аз пък да ви споделя - на програма "Кратка" (на моята машина това е четвърта, но имам Северин и не знам как е на вашите) стана страхотен хляб - много по-хубав от този на основната! То и в инструкцията пише, че на тази програма хлябът ставал по-пухкав, но бях изумена от резултата. Та вече ще действам само на нея, а тя е с продължителност под 2 часа.
Само да добавя, че имам и програма Бърза - тя  е номер две, ама там нещо не съм доволна. Засега когато правя нещо с бяло брашно - ползвам или кратката или тази за Бял хляб. А, и си смених маята с жива и мисля че е доста по-хубава от сухата.

# 424
Аз пък да ви споделя - на програма "Кратка" (на моята машина това е четвърта, но имам Северин и не знам как е на вашите)
И аз първия хляб си го направих на тази програма и стана много добре.

# 425
здравей, моята МУлинекс е 3000 и при мен има също програма за бърз хляб - мисля че е 5-та, а освен това на всяка програма от 1-ва до 4-та мисля, има експресна позиция. Тя се нагласява с бутона за избора за препичане на коричката - слаба, средна, силно препечена и следващата стъпка е за експресно правене. Ползвала съм ги и съм доволна. Хлябът става много хубав. Има си го и сигнала за прибавяне на стафиди и др. такива.  Правила съм 1-2 пъти хляб на 5-та програма и наистина е доста сбит.

Ами аз разгледах доста подробно машината и не видях такива експресни програми.

здравей, ако МУлинекса ти е 3000, експресната версия на програмите от 1 до 4 мисля, че беше, се настройва с бутона за препичане на коричката - там има четири натискания, като последното е за експресната програма. Значи избираш си програма 2 например, посочваш количеството хляб, след което отиваш на настройка на препичане на коричката - слабо, средно, силно и ... експресна версия на програмата. Това е.

# 426
Здравейте и от мен.Още не съм си купила машинка,защото не са ми постъпили авоари.Надявам се до края на месеца и мен да ме споходи това щастие.Но още събирам мненияза марка.Предложиха ми-supportplus-немска.Питам някой има ли такава машинка и има ли с 2 бъркалки.Живея в ОВЧА КУПЕЛ-има ли наблизко магазини на ТСМ и каде са.Предварително благодаря.

# 427
здравей, ако МУлинекса ти е 3000, експресната версия на програмите от 1 до 4 мисля, че беше, се настройва с бутона за препичане на коричката - там има четири натискания, като последното е за експресната програма. Значи избираш си програма 2 например, посочваш количеството хляб, след което отиваш на настройка на препичане на коричката - слабо, средно, силно и ... експресна версия на програмата. Това е.

Мулинекса ми е 5000 и експресната опция като че ли са я премахнали, защото пробвах няколко пъти, но дава само смяна на препичането.

# 428
Здравейте! Искам да питам тези, които са с новия Мулинекс до 1,5 кг. как е коричката на хляба? В смисъл добре изпечена ли е? Защото аз имам от около почти 2 г. средния модел и винаги използвам най-голямата степен на изпичане на коричката, най-тъмната, но пак не ми харесва, никога не е достатъчно препечена, дори и когато правя 500 гр. хлебче. На свекърва ми е най-първият модел - иноксовия и коричката е перфектна отвсякъде! Искам да знам при новия модел каква е, защото съм се замислила тази да я занеса на вилата и да си купя по-голямата.

# 429
  • София
Здравейте! Искам да питам тези, които са с новия Мулинекс до 1,5 кг. как е коричката на хляба? В смисъл добре изпечена ли е? Защото аз имам от около почти 2 г. средния модел и винаги използвам най-голямата степен на изпичане на коричката, най-тъмната, но пак не ми харесва, никога не е достатъчно препечена, дори и когато правя 500 гр. хлебче. На свекърва ми е най-първият модел - иноксовия и коричката е перфектна отвсякъде! Искам да знам при новия модел каква е, защото съм се замислила тази да я занеса на вилата и да си купя по-голямата.

Нашата на средно препичане прави страхотна коричка.

Мулинекса ми е 5000 и експресната опция като че ли са я премахнали, защото пробвах няколко пъти, но дава само смяна на препичането.

Да и аз го констатирах това.

# 430
Това за степента на препичане може би е въпрос на вкус. На моя Северин втората степен на препичане е толкова силна,че  прави една дебела кора, която е вкусна, но много трудно се реже хляба на филийки. Откакто започнах да слагам най-слабата степен, хляба се надига, реже се перфектно и става много хубав. Та сигурно зависи не само от машинките, но и от индивидуалните предпочитания.

# 431
  • София
Ехооооо булкиииии, бе коментирахме ли тука ситуацията, дали ако сухата мая предварително е "оживена" (в топла вода и захар например) после в машината за хляб няма да втаса по-бързо например. Че търся вариант за съкращаване на времето за втасване (50 минути мнооо ми се видят та чак ми се свидят). Аз например чета в книжката на моята машинка, че тая програмата за бърз хляб дето е, втасването е само 22 минути ма нящо ми се струва като недостатъчно. smile3516

# 432
  • ВАРНА
Ехооооо булкиииии, бе коментирахме ли тука ситуацията, дали ако сухата мая предварително е "оживена" (в топла вода и захар например) после в машината за хляб няма да втаса по-бързо например. Че търся вариант за съкращаване на времето за втасване (50 минути мнооо ми се видят та чак ми се свидят). Аз например чета в книжката на моята машинка, че тая програмата за бърз хляб дето е, втасването е само 22 минути ма нящо ми се струва като недостатъчно. smile3516

Не се притеснявай, дядо хаджия  Wink  Втасва и на бързата програма хлебчето. Ако сравниш рецептите на основен бял хляб и на бързия, продуктите са едни и същи, само маята на бързия е повече   chef

# 433

Аз правих опит, както казваш, да "оживя" сухата мая. Незнам дали по-бързо втасва, защото обикновено ползвам основната програма, но констатирах, че хлябът става по-пухкав и вкусен. Може би си внушавам, но вече ползвам само предварително шупнала суха мая. Мисля си, че майсторките ненапразно ползват предимно жива мая, но понеже аз трудно се оправям с количеството жива мая, правя си смес с вода, захар и суха мая и резултът е повече от добър. А относно бързата програма, аз не съм доволна точно от времето за втасване. Но на нея все още не съм пробвала с предварително шупнала мая.
Ако решиш да правиш опит за втасването, моля те, сподели резултата  newsm53

# 434
  • София
Ето днешното ми хлебче от типово, оризово, пълнозърнесто брашна и овесени трици. Цял и разрязан, стана много вкусен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт