Машина за хляб - 10 част

• 77 535
  • 827
  •   1
Отговори
# 75
  • тук
Аз с тази плетка напрвих грешка, че не снимах стъпка по стъпка плетенето, за да се види ясно. Трудно ми е да снимам, обаче, защото обичайно съм сама в къщи и като се оплескам, не мога на 4-5 пъти да си мия ръцете, за да снимам в няколко различни етапа и позиции.
Изглежда сложно и това е ефекта. Аз като ученичка много месех и съм правила огромни пити с такава плетка, за празници на село. Там бабите дето цял живот месят, няма да ви казвам в какво недоумение ги хвърлих!  #Crazy  Аз малко момиче, пък какви работи правя, дето те не могат да го разгадаят!  Laughing  Веднъж изтървах солта в питката и понеже бях сложила цял буркан 500мл кисело мляко - домашно, питката придоби един вкус, все едно има стопено сирене в нея или нещо подобно. Хубаво стана! Няколко баби идваха да ме питат какво съм слагала, че такъв невероятен вкус има хляба и аз какво да кажа, като нищо не съм слагала по-различно от обичайното. Казвам, ами нищо... - мляко, яйца, мас и т.н. Те се споглеждат и казват - Не казва, не казва!  Crazy Thinking   Joy  Излезе, че пазя тайна, като баш майсторка!  hahaha

Всъщност е съвсем лесно да се сплете така. Важното е отделните плетки да са близо една до друга в тавата и като втасат да бухнат нагоре, да се слеят (слепят) и после изглежда все едно цяло макраме е плетено! А то нищо подобно...
Пина, снощи се опитвах да си представя това "на кръст" и не мога Sad Така ми се прииска да го беше снимала, ама нейсе, ясно е, че няма да можеш. Ще се мъчим ние немайсторите, пък каквото излезе. Най-много да ни е яд за изгубеното време #2gunfire

# 76
Кво правите бе момичета?! Два дни ме нямаше, че и нова тема  Laughing Толкова много въпроси към мен, че се чудя от къде да почна и в коя тема да ги Ръгна ooooh!
vadikal - взимам от домашно точените кори, режа ги на ленти и самите ленти навивам на рулце. Оттам нататък, като всяка баница. Сори за спама Embarassed
Пина, твоята питка съм я правила два пъти, но не върви да я взимам пред гостите и да я снимам и без това вече ме подиграват в къщи, че ще ми вържат фотоапарата за врата Joy
Мама Цоцоланка ,curly sue - плетката ще я напиша във темата на Мама  Цоцоланка за оформяне на питките.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256343.new#new - Сватбарска пита
 А ето сега и Гергьовската ми питка - последната. Heart Eyes

Благодаря ти. Много хубава и вкусна изглежда тази баница. Ще трябва да я направя скоро.   bouquet

# 77
Пина, направо ми идва да се запиша на курс при теб. Много мерси за изчерпателните отговори. Беше си превтасал. Изтървах го на първоот втасване. Нищо. Пак ще се пробвам  Laughing

А плетката не я правя за пръв път бе  Crossing Arms Ми един козунак ми стана с тая плетка, по-хубав никога не съм го докарвала. Ама забравяш тиииии, забравяш  Wink

Плетката е супер лесна и приятна.

Пина, снощи се опитвах да си представя това "на кръст" и не мога

Дано да мога да обясня. Разделяш си тестото на няколко топки. Пина казва да са 7, 9, 11.
Всяко топче се разделя на 2 топченца, които се разточват с ръце съответно на две фитилчета. Тези две фитилчета се кръстосват - полагат се на масата и се получава точно кръст. Три от лъчите на кръста се преплитат, както по принцип се плете тройна плитка. Плитката се завива на оьлювче към четвъртия лъч, а той се увива около готовия "охлюв". На мен ми прилича на кок. Точно такива кокчета майка ми ми сплиташе като малка.
Това е. Става бързо, лесно и е приятно да  нареждаш тези малки плетенички в тавата.

ПП: Ето ми козунака

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 23:03 от curly sue

# 78
дядо хаджия,понеже и аз съм със същата машинка,моля те сподели има ли такъв звуков
сигнал за добавките? newsm78
Аз до сега чета навсякъде за такъв,ама още не съм го чула от моя Мулинекс Thinking

# 79
Пина - влизам да ти изкажа благодарностите за питката! Огромно благодаря от  името на всички у дома!
А  аз съм много горда от себе си,че се получи страхотна питка. За съжаление не можах да я снимам,но другия път обещавам и фото,а този път сигурно ще е много скоро....
Мами - поздравления за статията и майсторските ти умения!
Дядо Хаджия към теб имам въпрос- на коя програма ти месиш с втасване? Аз използвам 13.

# 80
 Fior - да има звуков сигнал. Изписква няколко пъти като пискането при включването.

# 81
Fior - да има звуков сигнал. Изписква няколко пъти като пискането при включването.
И кога се чува примерно?Аз такъв сигнал чувам само в началото като я включа в контакта.
На всички ли програми го има?

# 82
И кога се чува примерно?Аз такъв сигнал чувам само в началото като я включа в контакта.
На всички ли програми го има?
Аз съм чувала на програмата за козунаците и на програмата за хляба с мляко.

# 83
  • Плевен
Аз правя хляб на 1 програма<с мулинекс съм>която е 3.15 часа,на
нея имам звуков сигнал,мисля че на съкратените програми,няма
защото днес правих хляб с нея и не ми звъня newsm78

# 84
  • София
дядо хаджия,понеже и аз съм със същата машинка,моля те сподели има ли такъв звуков
сигнал за добавките? newsm78
Аз до сега чета навсякъде за такъв,ама още не съм го чула от моя Мулинекс Thinking

Гледам, че са ме изпреварили в отговора. Да има такъв сигнал, но той не работи при всички програмите, наример при тези, които са само за месене и втасване. Виж в книжката там например в таблицата с различните програми и времена, в колона ОСТАВАЩО ВРЕМЕ ти посочват какво време ще ти посочи дисплея, когато се чуе сигнала за добавките..

Малко да допълня. Сега видях книжката, такъв сигнал няма на програмите за бърз хляб, месене без втасване, месене с втасване и печене (а да естествено и на конфитюра).

--------------------------------------------------------

....
Дядо Хаджия към теб имам въпрос- на коя програма ти месиш с втасване? Аз използвам 13.
Ако сме на една и съща машина, да това е програмата за месене и втасване.

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 23:50 от дядо хаджия

# 85
Благодаря,май ще се наложи да се поослушвам малко повече и да разгледам книжката пак. Blush

# 86
  • София
Аз правя хляб на 1 програма<с мулинекс съм>която е 3.15 часа,на
нея имам звуков сигнал,мисля че на съкратените програми,няма
защото днес правих хляб с нея и не ми звъня newsm78

Аз по принцип хляба вече ще го правя на 15 програма, защото най си ми харесва. Нал съм си я измислил сам.  newsm03

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 23:52 от дядо хаджия

# 87
  • София
И тук да си кажа, как продължавам да мечтая за една Zojirushi или Breadman, които имат модели с възможност за индивидуално нагласяне времетраенето на отделните етапи на програмите - месене, втасване, печене...и да запаметиш няколко свои варианта...Не намирам нищо такова в европейски онлайн сайтове...само американски...Преди време писах на Zojirushi (японска фирма на 90 години) но не получих отговор, май е време пак да им пиша...

# 88
Абе то хубаво индивидуално програмиране, ама аз слагам маята на око и ми втасва различно. Понякога ми остават 10, а понякога 18 минути до печене и пускам печенето, защото иначе превтасва. Тия дни не съм пекла традиционен хляб, но ще се огледам за по - кратка програма, защото иначе трябва да я наглеждам.

# 89
  • София
И тук да си кажа, как продължавам да мечтая за една Zojirushi или Breadman, които имат модели с възможност за индивидуално нагласяне времетраенето на отделните етапи на програмите - месене, втасване, печене...и да запаметиш няколко свои варианта...Не намирам нищо такова в европейски онлайн сайтове...само американски...Преди време писах на Zojirushi (японска фирма на 90 години) но не получих отговор, май е време пак да им пиша...
И на мен това ми е стара мечта още от седма или осма тема не помня вече. Но за сега се справям на полуавтоматичен режим.

Общи условия

Активация на акаунт