Машина за хляб - 10 част

• 77 686
  • 827
  •   1
Отговори
# 630
Fior, питата изглежда супер. На ръка ли я украсява или ползва форма?

# 631
Fior, питата изглежда супер. На ръка ли я украсява или ползва форма?
Надявам се,Лабрекс да не възрази,но пускам линка към рецептата и стъпка по стъпка за оформянето
на тази страхотна пита!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.160

# 632
  • София
  Вече и аз се присъединявам къв вашите редици, преди малко ми пристигна Мулинекса 2000 май се водеше и вече нямам търпение да приспя малките и да опитам да направя нещо.

# 633
Да се похваля каква питка днес омесих с моята машинка!
Стана много хубава!
Пита Короната на готвачката по рецепта на Лабрекс,
не е за машина,но аз опитах и се получи удивителен резултат!

Fior, промени ли количествата продукти в рецептата, за да я пригодиш към машината? Ако си ги променяла, би ли споделила с по-нерешителните Wink Аз също правих преди време тази питка, но замесих тестото на ръка, защото не бях сигурна дали не е много като количество за машината.

# 634
anavi50,не съм променяла нищо.Единствено ми отиде по-малко брашно,
но иначе всичко друго си беше точно.И аз като Лабрекс,както е писала не го чаках да втаса 2 часа,
пуснах си програма (за Мулинекс 5000) 13,омеси,втаса и после оформих по описаните стъпки.
Никак не е трудна,а при това е ужасно вкусна! WinkДори днес е още по- мека и по-вкусна!

# 635
  • София
И аз се уредих с нова машинка молинекс 5000 и сега да видим дали ще пече отгоре кората на хляба...?!! Обаче какво впечатление ми прави уж са молинекс и двата модела,а са различни рецептите. В новата книжка молинекс 5000 всички /почти де/  рецепти са със сухо мляко,а в рецептите на 2000 модел,не е така и те по ми харесват/даже ги изпробвах за ръжен селски и пълнозърнест/много са хубави хлебчетата. А хляба с кашкавал на коя ли програма да го правя? newsm78
Има няколко рецепти с кашкавал,моля ви да ми кажете коя е сполучлива? И много благодаря!!!

Последна редакция: вт, 03 юни 2008, 18:40 от мм

# 636
  • София
И аз се уредих с нова машинка молинекс 5000 и сега да видим дали ще пече отгоре кората на хляба...?!! Обаче какво впечатление ми прави уж са молинекс и двата модела,а са различни рецептите. В новата книжка молинекс 5000 всички /почти де/  рецепти са със сухо мляко,а в рецептите на 2000 модел,не е така и те по ми харесват/даже ги изпробвах за ръжен селски и пълнозърнест/много са хубави хлебчетата. А хляба с кашкавал на коя ли програма да го правя? newsm78
Има няколко рецепти с кашкавал,моля ви да ми кажете коя е сполучлива? И много благодаря!!!
Предполагам, че времената в различните етапи на програмите са различни и затова и рецептите са променени. Този хляб с кашкавал от книжката на машината ли е или е външна рецепта ? Иначе за сухото мляко кога се сетя ползвам това на внучката (тя е на NAN) пък га нямам го пропускам и съм забелязал че не е толкова фатално.

# 637
  • София
Ne, ne e от книжката на машината ,а четох из темите един ден и пишеше,че кашкаваления и бирения са любими хлебчета,но нещо не откривам с търсачката рецептата.А срещах и друга с кашкавал и не знам коя беше хубавта,тоес любимата. newsm78
Та, дядо Хаджия и аз ще забравям сухото мляко...

# 638
Ne, ne e от книжката на машината ,а четох из темите един ден и пишеше,че кашкаваления и бирения са любими хлебчета,но нещо не откривам с търсачката рецептата.А срещах и друга с кашкавал и не знам коя беше хубавта,тоес любимата. newsm78
Та, дядо Хаджия и аз ще забравям сухото мляко...

Честита машинка!
Предлагам ти рецептата за бирен хляб:

Бирен хляб
320-350-400 мл изветряла бира ( и да не е изветряла, няма страшно. Само ощетяваш феновете й.)
1/2 ч.л. суха мая (аз слагам 1ч.л. и пека на бърза програма )
1 ч.л захар
2ч.л. сол
брашното е около 600-700-800 гр (в зависимост от милилитрите - да се отлепя хубаво от стените)
*1. програма (БЪРЗА) - много вкусно

Не мога да си спомня на кого беше тази рецепта, дано не ми се сърди. Аз го правих на дълга програма 1 за 750 г и стана много хубав. Нещо с бързата програма не съм на "ти" - не ми се получават хлебчетата.

Ето тук има изпитани рецепти, има рецепта и за хляб с кашкавал http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0
Успех! Grinning

Последна редакция: вт, 03 юни 2008, 20:21 от anavi50

# 639
  • София
  bouquet  bouquet  bouquet

# 640
  • София
  Първия ми опит за хляб претърпя пъъълен провал, което изобщо не ме учуди разбира се. Туку що прочетох, че трябвало след омесването да е на еластична топка, а моето май беше на лека кашичка, та явно това е бил проблема, малкото брашно...
  Сега пека пък кекс, който за времето според рецептата не се опече и сега се мъча да го доопека.... Да видим дали и той ще е за боклука или ще става за ядене накрая...

# 641
  Първия ми опит за хляб претърпя пъъълен провал

Добре дошла и честита машинка. И ти като всички начинаещи си допуснала грешката да следиш стриктно рецептата по книжката. Не казвам, че рецептите там не са добри, но е хубаво да се вслушаш в практичните съвети, които дават по - опитните в хлебоправенето. На първо място, по каквато и рецепта да правиш хляб, тестото трябва да представлява еластична топка, която да не лепне (много) по стените на съда. Ако маже под бъркалките добавяш брашно, но лъжица по лъжица за да не стане тежко и жилаво. Ако е прекалено гъсто тестото добавяш течност, но пак лъжица по лъжица. В началото прави обикновен хляб докато свикнеш на машинката и тестото въобще. Не се хвърляй на сложни и трудни рецепти, за да не търпиш разочарования. Кексът в машината е деликатна материя и дори и да ти се получи със сигурност няма да е това, което очакваш. Ако имаш въпроси, питай, ще помагаме. Успех!

# 642
  • София
Да се похваля с една мая за хляб, която купих вчера, ето я/500 гр. е опаковката/. Много съм доволна, днес омесих тесто с нея, направих пица и тази чеснова питка, резултата беше много добър. Peace

# 643
1 чаена чаша брашно не е 200гр., а 130. Ще си го сложа в подписа това вече  Mr. Green

# 644
  • Шумен
geleva, да те питам за съотношението на брашната за този хляб http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=184. Благодаря предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт