Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са алтернативите на боите за коса без амоняк и фенилдиамин?
Какви са рисковете от алергия към боите за коса?
Какви са алтернативите на боята за коса за хора с алергии или чувствителност към боя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са алтернативите на боите за коса без амоняк и фенилдиамин?
Някои алтернативи на бои за коса без амоняк и фенилдиамин включват Henna plus, Elgon, 3 chenes и Mayanndra. Тези бои се препоръчват за хора с алергии към боите за коса, като се посочва, че Mayanndra е нежна към косата и дълготрайна опция. Освен това е известно, че перхидролът се използва за обезцветяване на косата при хора с много бели косми като алтернатива на боите без съдържание на алергенни съставки.
-
Какви са рисковете от алергия към боите за коса?
При алергия към боите за коса, рисковете включват тежки реакции като образуване на мехури по скалпа, които могат да доведат до инфекция на космения фоликул. Това може да наложи отстраняване на косата от корена за лечение. Дерматолозите препоръчват избягване на професионални бои, особено от известни марки, тъй като те са силно агресивни. Освен това реакциите могат да бъдат по-тежки при повторно излагане на алергена.
-
Какви са алтернативите на боята за коса за хора с алергии или чувствителност към боя?
Някои алтернативи на боята за коса за хора с алергии включват без амонячни, хипоалергенни и без вредни емисии бои. Освен това извлека от зелен чай обелки от орех се предлага като алтернатива, въпреки че не е ясно дали има ефект. Перхидролът се използва за обезцветяване на косата при хора с много бели косми като алтернатива на боите без алергенни съставки. Алтернативите на боята за коса за хора с алергия към боя включват избягване на бои, съдържащи оцветители, парабени и фенилдiамин. Можете да изберете амонна, безрезорцинова и безпарабена боя без аромати, които са на растителна основа и са по-нежни към косата и скалпа. Някои алтернативи на бои за коса, които не причиняват алергични реакции, включват билки като henna plus, Herbal Time и боята на френския лабораторен 3 CHKNES® Color & Soin. Освен това Логона и NaturViтал се споменават като безопасни алтернативи. Важно е да направите тест за алергия преди употреба на всяка нова боя за коса.
-
Какви са симптомите, които изпитвате след боядисване на косата?
-
Как мога да разбера дали имам алергична реакция към боята за коса?
Питала съм няколко пъти тук във форума за противоалергични бои за коса но за съжаление още не съм намерила боя от която да не се изривам Пробвала съм и безамонячната на Янсен но уви ... явно не е до амоняка ( не съм се тествала )
Дано има решение на проблема lolita1373

Пиши за боята после ще чакам с нетърпение