Примерна схема на захранване (7)

• 55 021
  • 599
  •   1
Отговори
# 195
erota,изкчакай седмица-две и пак предложи.  Peace За в момента мисля,че това е най-доброто решение за твоето дете!
Ще изчакам момичета,това правя почти месец,но не мисля ,че ще помогне. Cry

# 196
Можеш да предложиш целенчукови пюрета на друга фирма, а не на Хип. Моето дете не харесва зеленчуковите на Хип, а на Гербер например ги обожава  Peace

# 197
Здравейте дами,

искам да ви попитам как приготвяте домашните пюрета. Ако правя пюре от картофи, мога ли да го сложа в отделни бурканчета и в хладилника? Колко време може да стои така?
Идеята ми е да не правя всеки ден пюренце, и да не трябва всеки ден да размразявам.
Мерси

# 198
пюре съм правила най-много за два дни - настоящия и следващия. само от картоф, обаче , не съм държала в хладилник, струва ми се че ще стане кофти на вкус. картоф+нещо, обаче, съм правила за два дни

# 199
  • България
аз искам да попитам жито от кога може да се дава?
И аз?

# 200
Трябва ли да захранвам с извара и кашкавал,при положение ,че съм давала вече сирене,кисело мляко и бисвкити ,които съдържат прясно мляко?

# 201
Трябва ли да захранвам с извара и кашкавал,при положение ,че съм давала вече сирене,кисело мляко и бисвкити ,които съдържат прясно мляко?
Според мен-не!  Peace

# 202
  • София
Косе Босе, хиляди благодарности за отговора ти!!!!!

# 203
  • София
Да попитам вие кога започнахте да добавяте АМ в кашите и пюретата и кога дадохте млечна каша. Аз останах с впечатлението, че се дава безмлечна каша до първата година, но май не е точно така? newsm78 И сега съм се заредила с много безмлечни каши, които незнам дали е правилно да давам без мляко. Дали не трябва да им прибавям АМ. И в кой момент се дава млечна. Ако трябва ще ги зарежа и ще купя нови -млечни. Да спомена, че кърмя на поискване и в денонощието ми се събират около 7 кърмения, които за момента са достатъчни, но в последствие като ги намали, незнам дали няма да му е малко млякото.

# 204
  • Варна
Извинете момичета, аз тепърва ще захранвам и исках да видя вашите примерни схеми. На първа страница сте дали страница с имейл и парола за вход, но не успявам да вляза, ако има промяна бихте ли ми ги пратили на Лични!  bouquet

# 205
  • В центъра на моретата
Здравейте момичета,
започнах захранването на 5 месеца и 20 дни и до сега въведохме няколко плода сутрин и каша следобяд. Кашата - оризова безмлечна на Милупа, я давам с малко кърма и повечко вода по причина, че е доста безвкусна и бебка се мусеше в началото. Лекарката каза да заместим изцяло следобедното хранене, но нещо не се получава. Аз постепенно увеличих количеството и сега давам по 4 с.л. каша, но към края на храненето, бебка вече се бунтува и си иска цокането, а като я сложа да суче - суче активно -15 - тина минути. Не зная какво да правя?  Вие как заместихте цяло хранене?
   А след оризовата каша с каква друга да продължа?

# 206
  • София
Илияна на двама, не би трябвало да имаш проблем. Аз успявам да вляза с дадения имейл и парола. Да не би да забравяш да изпишеш целия адрес т.е. и @gbg.bg.

# 207
Момичета,а жълтъка как да го въведа?Знам че трябва по четвъртинка,два пъти в седмицата,като за начало,но трябва ли пак няколко дена подред да давам за въвеждане?

# 208
  • гр. Пловдив
kasiqna Аз давах в началото по зрънце жълтък няколко дена и после сложих четвъртинка на обед в пюрето.
zaek Невинаги е добре да слушаш педиатрите. Слушай бебенцето си. Щом иска да цока, ами да цока. Ние сме почти на годинка и не съм заместила още хранене, а и неискам докато не я навърши. Млякото е най-доброто, което може да даден на детенцето си. Друг е въпроса ако ти искаш да заместиш. И на първата страница е записано, че ако искаш да заместиш, даваш първо твърдата храна и после ако е гладно да си суче.
След безмлечната оризова на Милупа аз дадох на Фризо безмлечна с ориз и царевица, но мисля, че и на Милупа има такава.
Слушай детенцето си!  Peace

Последна редакция: пн, 26 май 2008, 12:23 от zwetellina

# 209
  • София
Аз се сетих за още няколко въпроса : /Косе Босе  newsm20
1. Всеки ден ли се дава каша /аз давам оризовата на Милупа/, моята педиатърка ми каза около 2 пъти седмично, не по често, но неразбрах защо не по често, в кашата няма захар, тоест ако не се дава всеки ден тогава какво давам следобяд на нейното място, само мляко ли?
2. На обяд давам зеленчуково пюре, но навсякъде където чета различни схеми - пише млечно-зеленчуково пюре, та въпросът ми е в пюрето няма мляко, тоест освен пюрето трябва да се даде и допълнително мляко ли?, тогава за какво изключване на още едно млечно хранене говорим?
3. Отново за жълтъка - всъщност той защо се дава, какво набавя на детският организъм. Ние сме на АМ, то не е ли достатъчно обогатено с каквото е нужно?

Общи условия

Активация на акаунт