Примерна схема на захранване (7)

• 55 024
  • 599
  •   1
Отговори
# 210
Момичета,а жълтъка как да го въведа?Знам че трябва по четвъртинка,два пъти в седмицата,като за начало,но трябва ли пак няколко дена подред да давам за въвеждане?
аз давах
1/4 жълтък - 1 месец
1/2 жълтък - 1 месец
1 жълтък - на постно ядене

# 211
ted,по 1 месец  на всяко посно ядене ли?

# 212
Можеш да предложиш целенчукови пюрета на друга фирма, а не на Хип. Моето дете не харесва зеленчуковите на Хип, а на Гербер например ги обожава  Peace
Ще пробвам този вариант.Днес педи каза да не я кърмя и да я оставя гладна 3 часа и така щяла да яде пюре като няма друго #CrazyДругото предложение беше да дам бананова млечна каша,а досега не сме яли никаква каша.Мисля да пробвам каша,но оризова на Милупа безмлечна. newsm78

# 213
Ох,това ми е до болка познато. Опитай да й възвърнеш интереса към плодовите пюрета. Ако нямате алергии, опитай с прясна сладка ябълка. Мари също отказа пюрета от тиква по едно време, но печена тиква ядеше. Давах й я с пръсти и я харесваше.
Пробвай също така сварена тиквичка с повече морков.

# 214
ted,по 1 месец  на всяко посно ядене ли?
да аз тогава редувах месно пюре със зеленчуково и в зеленчуковото слагах жълтъка. За това ти писах постно Peace

# 215
Мамчета, а с каква температура предлагате зеленчуковите и месните пюрета?

# 216
  • В центъра на моретата
Стайна - не ги затоплям повече.

# 217
Затоплях ги в една купичка с топла вода  Peace В МВ-не !  Peace

# 218
може ли и аз да попитам нещо Embarassed?
синът ми е на по4т и10месеца,а се храни само с картоф4е,царевица,заек,от няколко дена пуешко и круша.С диагноза АТОПИ4ЕН ДЕРМАТИТ Е,но в момента няма никакви екземи и за4ервявания.По съвет на док трябва да въведа попарата за закуска,но да е със соево сирене,а няколко страници назад про4етох 4е е силен алерген.От три дена давам по малко от хляб да въведа глутена,ако има проблем със сиренето поне да знам 4е не е от хляба.
Какво ще ме посъветвате-да оставя ли за по-късно закуската с попара,да пробвам с ов4е сирене?
И другото което е важно,е 4е пие мляко Прегомин,което не съдържа нито лактоза,нито белтък,а е соев протеин и свински колаген(нещо такова)

# 219
Затоплях ги в една купичка с топла вода

# 220
  • Пловдив
всичко тополя в микровълновата, никакъв проблем  Peace

# 221
Да попитам вие кога започнахте да добавяте АМ в кашите и пюретата и кога дадохте млечна каша. Аз останах с впечатлението, че се дава безмлечна каша до първата година, но май не е точно така?

Докато се спазва правилото да се кърми 30-60 мин. преди/след кашата, няма нужда от млечна каша. По тази схема може и до 1 год. Ако детенцето суче на поискване 6-7 пъти за денонощието, всъщност би трябвало да има едно кърмене около времето на предлагане на кашата (+/- 1 час).

До годинката наистина е добре всяко хранене да е млечно, обаче това може да се тълкува и в по-широк смисъл. Ако детенцето е на поискване, зависи колко често и по колко суче за денонощието. Например на 8-10 м. може да има едно хранене с безмлечна каша и без кърмене, но ако то се компенсира с 1-2 нощни/рано сутрин кърмения (истинско кърмене, не успокояване на гърдите на мама), всъщност не е проблем. След 8-10 м. зависи дали кърменето ще продължи след 1 год. и по колко пъти дневно има пълноценно кърмене или постепенно се намалява до отбиване.

Стандартното разбиране за млечно хранене е кърма преди/след хранене или АМ (евентуално изцедена кърма) в яденето. Аз съм привърженик на по-широкото тълкуване за млечно хранене, особено ако детето суче на поискване. Не съм давала млечни каши до 1 год., но все пак зависи какъв е режимът на хранене и кърмене на детенцето.

# 222
малко инфо за киселите млека http://www.bnap.org/?p=89

# 223
малко инфо за киселите млека http://www.bnap.org/?p=89
Тед,от кога я търся тази статия! Hug

# 224
  • Бургас
zaek  бебето ти е твърде малко, за да заместваш изцяло хранене. Аз съм заместила изцяло чак след годинката. Детето ти само показва, че има нужда от кърмата ти, щом си я търси..., а то е най-важният критерий според, който и ти ще нагласяш храненията. След оризовата каша може да вземеш елда например или друга безмлечна, безглутенова каша....

kasiqna жълтък се въвежда в началото с трошички в пюрето, като постепенно увеличаваш до четвъртинка. Тук задържаш около месец, после пак увеличаваш до половинка и отново задържаш и накрая увеличаваш до цял.... Това трябва да стане поне за 3-4 месеца....

butterfly* 1. Каша може да даваш всеки ден, но по-добре според мен е да разнообразяваш. Аз в дните когато не съм давала каша, съм предлагала плодово пюре или съм го оставяла само на кърма...... Излишно според мен лекарите съветват да не се дава каша всеки ден, защото от нея децата се "напомпвали"..., то това си е до детенце....
2. Когато тук говорим за млечно-зеленчуково пюре се има предвид две неща - първото, е че тъй като хранене не се замества до годинката, то то е винаги придружено и с кърмене /преди или след това/, така пюрето от зеленчуково, става млечно-зеленчуково  Wink, а второто нещо, е че аз лично познавам за много майки, които добавят в пюрето АМ.
3. жълтъкът набавя на организма най-вече желязо /или поне заради него толкова се настоява/. АМ са обогатени с желязо.....принципно. А само да добавя, че синът ми е бил кърмен и жълтък съм му дала чак около годинката......не виждам по някакъв начин това да му се е отразило. Така или иначе ще го въведеш някога, а кога ще решиш сама...., колкото майки - толкова и мнения.

erota  това да си оставиш детето гладно ми звучи не съвсем правилно  #Crazy, момичетата са те посъветвали да смениш марката, аз бих те посъветвала така също и да опиташ различни комбинации от храните, които детето обича.... Просто си имат някакви предпочитания малчовците.

mamaalabala   в началото съм ги затопляла, за да станат по редки. Правих го или на водна пара или под чешмата с гореща вода. Т не съм я следяла, опитвам и ако на мен ми е добре на топлина давам и на Петър и сега така правя с храните, които готвя, пюрета вече не топля....., а ако все пак се наложи нещо да притоплям го правя в микровълновата....

maxxi007  аз честно казано не мога да се произнеса компетентно, защото не съм съвсем запозната с АД. Във форума има тема за захранване на деца с АД, там може да намериш по точна информация: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255011.0

Общи условия

Активация на акаунт