Отговори
# 210
Хихи, супер. Те още са малки, ама като пораснат още малко ще започнат здраво да ни риткат.

# 211
  • София/Търново
Благодаря за вниманието! Утре съм на изследвания във ВМА. За сега нищо определено. Но там ме прие завеждащ отделение подп. д-р Ангелов. Обърна внимание. Не очаквах.

mylili  де да знаех за МД. Ако беше там щях да ида. А за Пирогов нямам никакви претенции-като ги видях какво им е... Идеята е, че искам да съм вече наясно какво става. А то май излезе, че недоволствам от една от малкото заслужаващи си болници...

Nikozi не налагам мнение-просто го изказвам. И от преди знам, че си докачлива и не ти допада подобно поведение. Но все пак ти си лекар и си по-наясно, а и си имаш право на мнение. Както се казва: за всеки има място под Слънцето.   bouquet

# 212
  • София
Сев, честити ритничета Simple Smile

Един ден бях седнала да си мисля ако един доктор (нарочно не споменавам имена на доктори и болници) до скоро е взимал 800лв на ръка за естествено раждане и сега след промените в тарифата на болницата за избор на лекар същата сума се плаща в касата на болницата, на самия доктор няма да му я дадат в пълния размер. Т.е. ще получи по-малко от досегашните 800лв. Че какво ми гарантира че доктора няма да си поиска нещо допълнително? То тогава излиза по-скъпо и от частна болница, като добавиш престоя и упойката. Да не говорим, че в сумата в държавните болници не ти включват лекарства, храна (имам предвид нормална), консумативи като превръзки, памперси и т.н. Те съвсем през просото са я подкарали.

Искам да ви попитам коя шийка се счита за скъсена. Има ли някаква норма в см?

# 213
  • София/Търново
mylili обиколих повечето болници и предполагам за коя говориш. 800 лв за естествено раждане вземат 2 болници, едната от които е по-масова. От тях 500 отиват за екипа, не само за доктора. 300 се разпределят другаде. Това важи и за двете. Иначе си има болници, които поемат лекарствата, някои искат превръзки, памперси или мокри кърпи-други-не. Проучи си.
А от корупция никой няма да те опази. Не съм чула, до сега, за някъде, където няма  Sad

# 214
 Здравейте! И аз от известно време усещам бебчето, още повече, че при мен е втора бременност и по- раничко се усеща. Отначало се чудех дали е това, но сега със сигурност знам, че то ритка.
За Вип стая и аз мисля да си платя, стига да има места, тъй като предишния път си бяхме голяма навалица, когато носеха бебетата да ги кърмим, ставаше страшно, 5 наведнъж ревяха дружно...
Ето ви малко снимки от съседна Гърция, където бяхме преди няколко дни:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=244705

# 215
DEZIRELA снимките са страхотни. Ама мила де ти е коремчето))) Ти си направо клечо Wink

# 216
  • Варна
Ето  цените на Майчин дом Варна, където си е едно доста луксозно място, дори се хапва след избор от меню като в ресторант. По ефтините варианти вдясно са за осигурени.

http://www.maichindom-varna.com/article.php?ref=art_prices

# 217
Здравейте и от мен! Аз не че сега ставам но от сутринта бърборя по телефона. Embarassed

Относно разкъсванията, те не се дължат на самата епидурална упойка. Казаха ми, че когато дойдат напъните напъваш само когато ти каже доктора. Иначе без значение дали си с упойка можеш да се сцепиш яко.

Извинявай миличка че ще се набъркам,но доктора в началото ти казва да напъваш отдолу с всичка сила при всяка контракция,но нали се сещаш че той няма как да знае кога ти е започнала контракцията(това го знаеш само ти).Вярно е че ти слагат един колан на кръста по който се ориентират за започването на контракцията от тоновете на бебето,ама за де се задържи този колан на теб ти трябва да си неподвижна,а в повечето случаи се присвиваш от контракцията и той пада.Поне при мен беше така,вярно е че доктора ми казва кога да напъвам,но той чакаше знак от мен че контракцията е започнала,за да ми натиска краката и да ми помага за излизането на бебето.

# 218
Предложение за нова тема, че както го даваме утре сутрин трябва май да се прави  Joy

В коремчето на мама, ОТКОМВРИЙЧЕТО сладки ритничета раздава!

# 219
Аз лично нямам нищо против да си плащам, когато искам по-специлано отношение и конкретен лекар, всеки има право на избор в момента - ако искаш фактура отиваш в частна болница, ако искаш в държавна си избираш лекар и си даваш парите под масата, ако не искаш да плащаш попадаш на дежурен екип  Peace и не даваш стотинка, НО съм много против, че някой плащат по 6 лв здравни на месец други по 50 лв. и всички имат право на 3 ултразвука и 2 пълни кръвни картини например! Според мен трябва да има здравни пакети и всеки да прави своя избор за здравно осигуряване  Peace  Писна ми да плащам високи данъци и накрая да получавам същото като някой, който изобщо не плаща такива... А лекарите наистина вземат смешно малко за труда, който са положили да стигнат до тук  Peace
Ето малко снимчици и от нас на гръцкото море http://ekaterinam.multiply.com/photos/album/5#1 DEZIRELA вие къде бяхте  Simple Smile

# 220
  • София
EkaterinaM, абсолютно съм съгласна с теб за размера на осигуровките и това, което получаваш насреща. Аз се самоосигурявам и въпреки, че съм си платила всички здравни осигуровки вече и през ум не ми минава да ходя при джи пита и поликлиники. Поне не искам точно когато съм болна да ме разкатават с направления и некадърници. Сестра ми и приятеля й от известно  време обикалят с направления да се преглеждат за различни неща и са проревали от безразлично отношение и некомпетентност. Незнам за какво плащам на тази държава като нищо не искам от нея.

Болницата за която за момента съм се спряла за раждането си има официална тарифа и никаква корупция и от теб се искат само лични принадлежности, останалото от болницата. Говорих с няколко мами раждали там и бяха безкрайно доволни.

sunny_77, аз май пропуснах да отбележа, че не съм раждала. Споделих съвети, които са ми дали вече раждали жени. Като мине октомври ще си споделяме живот и здраве. Simple Smile

# 221
EkaterinaM, абсолютно съм съгласна с теб за размера на осигуровките и това, което получаваш насреща. Аз се самоосигурявам и въпреки, че съм си платила всички здравни осигуровки вече и през ум не ми минава да ходя при джи пита и поликлиники. Поне не искам точно когато съм болна да ме разкатават с направления и некадърници. Сестра ми и приятеля й от известно  време обикалят с направления да се преглеждат за различни неща и са проревали от безразлично отношение и некомпетентност. Незнам за какво плащам на тази държава като нищо не искам от нея.

Болницата за която за момента съм се спряла за раждането си има официална тарифа и никаква корупция и от теб се искат само лични принадлежности, останалото от болницата. Говорих с няколко мами раждали там и бяха безкрайно доволни.

sunny_77, аз май пропуснах да отбележа, че не съм раждала. Споделих съвети, които са ми дали вече раждали жени. Като мине октомври ще си споделяме живот и здраве. Simple Smile
   Ами още веднъж извинявай за намесата ми,ама аз понеже съм раждала и затова се опитвам ако мога с нещо да съм полезна,нищо повече Peace

# 222
Здравейте!
Виждам че си говорите за болници аз твърдо реших да остана в Шейново засега съм доволна много само че се чудя дали да раждам при някой избран или да си ида направо пък който е на смяна newsm78
Питах колко е да присъства таткото и ми казаха 150 лева което ми се видя без пари на фона на всички цени но не приемат предварително пари защото не се знае дали ще е свободна ВИП залата.Склонна съм да отида без лекар да раждам и таткото да е с мен.
Бебочка кога ти е термина да не се окажем в една стая накрая Laughing

# 223
Тъкмо се връщам от лекарката си по дентална медицина. Така се бях спекла да не ми забръмчи с машинките  Shocked Нямах кариесчета слава богу, каза ми ако са ми по-чувствителни зъбките да сменям пастите за зъби с лакалут, сензодин, и да редувам и с други. За жабуркане също каза, че няма проблем за марката, каквото и да се вземе е добро. Каза и да сменям четката за зъбви всеки месец със медиум. След три месеца пак каза да ида на профилактичен.

# 224
Здравейте мами Laughing
 Аз пак се поизгубих,но,доста ми се посъбраха грижите,покрай ремонта вкъщи.
 А вчера бях на консултация и се оказа,че ще правим серклаж.Сега ми е толкова притеснено,нядявам се само всичко да мине  Praynig Не знам и как ще се разделя с малкият,не съм го оставяла за повече от един ден а сега ще се наложи да го гледат бабите за няколко дена. лошото е че при нас не пускат в болницата посещения.
  Иначе поне иследванията от скрининга са добри и поне това ме успокои малко днес.
 Ох,оплаках ви се и сега отивам да понаваксам с четенето,че не успях да изчета всичко. Embarassed
    Целувки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт