Отговори
# 225
  • Варна
Ели, в повечето болници след серклаж държат само една вечер.Защо ще те държат няколко? И да те попитам нещо.В коя седмица мерят дължината на шийката на матката?

# 226
ПуканкаZ И аз мисля,че е една вечер,но мен ще ме приемат   във вторник да ме подготвят и сряда ще ме шият,оттам нататък зависело от много работи кога ще ме пуснат.
  За прегледа моят доктор каза,че го прави 18 седмица.

# 227
На мен не са ми правили такъв преглед преди  newsm78
Майка ми е разказвала че на нея са и казали че трябва да шият и тя не е отишла и е преносила с два дена даже, но преди 30 години е било друго.
Този преглед задъжжителен ли е или ако имаш проблем го правят?

# 228
gery_roz И на мен първата бременност доктора не ми направи преглед,защото съм от доста време при него и прецени,че няма нужда. Сега съм при друг и той задължително си прави този преглед.
  С първото и аз преносих и дори до последно нямаше скъсяване на шийката.Сега обаче се е скъсила и го отдават,на малката разлика между децата,а и той не беше малко бебе 3650.
 Отделно,че натоварването сега си е по голямо,няма как да не го вдигам.
  Така,че според мен при втора бременност е хубаво да се направи преглед.

# 229
Уф направо ме хвърли в размисли и моето дете е колкото твоето

# 230
  • Варна
Като ви правят такива манипулации, питайте серклажа дали е задължителен или профилактичен във вашия случай.Защото има много лекари които го правят просто за да вземат пари, без нужда. Аз бих го направила само ако прегледа покаже че шийката е под 3 см. даже 2.5 см.
Повече от 3 ли е и лекарката ми го поиска, това ще е заради пари, а не че се налага.

# 231
  • Lovech
Момичета, докато четях какво сте изписали днес, си мислех да ви кажа много работи, но вече почти ги забравих. Относно болницата, в Ловеч е само една, първия път родих, без да си избирам лекар и екип и съм много доволна, сега мисля да бъде същото, те и без това гинеколозите са 4-5, така че изборът не е голям. Иначе си ходя на консултация при гинеколог, който ми е близък познат, взех си направление от джипито в началото, и важи до края на бременността, а гинекологът си ме  праща на всички видове изследвания и други консултации, когато е необходимо.
От феталната при Мазнейкова съм много доволна, жената беше много внимателна и любезна, обясни ми всичко, което я попитах.
Lauren, при теб как мина днес при Димитрова?
Сложила съм в албумчето ни няколко снимки от екскурзията ни в Родопите, а и не само там.
Лека нощ! smile3524

# 232
Добро утро,
днес да ви се похваля няма да ходя на работа ама за сметка на това имам куп задачки които трябва да се свършат в работно време и сега е момента. Ако има мами които са раждали в Русе моля да ме насочат към някой добър лекар или да ми дадат инфо за частната АГ клиника, че само лоши работи чувам там за родилното, а както вървят нещата аз май там ще раждам. Вчера най накрая си намерих книгата от списание Моето дете че навсякъде беше свършила-много е полезна и много информация има която не я знаех. Бебето при мен ритка от 2-3 седмици но от 4-5 дни по осезателно го усещам-стоя си пред компютъра и не спира да рита-ставам спира-абе шоу.
Приятен ден на всички  bouquet

# 233
Искам пак да благодаря на Bidapet, че ми отстъпи часа си за ФМ при д-р Димитрова, след всички суперлативи прочетени за нея просто нямаше как да го изпусна, днес заминавам на море  исках преди да замина да съм сигурна, че всичко е наред.
Та... всичко е наред ,размерите ни са идеални, имаме си всичко, плацентата също е отпред ,което е добре. За пола- казаха ми в 13-та седмица, че е момченце ( Димитров-който й е брат) и малко не исках да се навивам в толкова ранен етап, за да няма промени и разочарования после, много ама много исках момченце. Е... момченце със сигурност! Grinning
Важното е ,че на този етап всичко изглежда съвсем наред и съм спокойна.
Но от лекарката съм адски разочарована, в смисъл не че оспорвам , че е добър лекар, със сигурност е, но се държа ужасно, даже лелките по поликлиниките на ЖК са по-любезни. Първо,че чакахме 40 мин. ( бях със сестра ми защото таткото беше на работа), след което без едно съжалявам дори ме прегледа буквално за 4 мин. Позволих си да попитам единствено колко см е бебчо, защото размерите и теглото ги спести ( все пак винаги всички като се върнем от лекар се хвалим колко е пораснал бебо, последният път моя беше 7 см и ми беше любопитно колко е сега) и тя каза ,че няма как да се каже, сгънато е бебето ( това ми е ясно, че не е разпънато) и не знае колко см е . И айде довиждане, даде ми едно листче с инфо за изследването, даже снимка нова на бебчо нямам и така...Доста съм разочарована, може би защото отидох с нагласата ,че е много мила и ще ми обяснява подбродбно и любезно като Димитров. Не че искам да се отнасят с мен като с кралска особа, ама си мисля ,че като за 50 лв. малко повечко внимание съм заслужила от 1 4-минутен преглед.
Аз на 26 съм при Марков, записан ми е часа отпреди 100 години и май ще си отида.
А сега ще стягам багажа за почивката ,която чакам отдавна...  bouquet  bouquet  bouquet

# 234
  • София
Добро утро!
elli78, стискам палци!
Lauren, честито ти момченце....   bouquet Съжалявам, че си имала отрицателни емоции с Димитрова, но с Марков те чакат само положителни, той е страшно мил!
Моята бебка започна да ме рита преди седмица горе долу, даже си има определено време от деня в което я усещам, слагам си ръцете на корема, говоря и, а тя раздава петички и юмручета, много е миличко!  Simple Smile
Аз имам малко угризения на съвеста тази сутрин, снощи след тренировката във фитнеса попреядох с Макдоналдс и още ми е тежко на тумбака  Embarassed
Приятен ден на всички!

# 235
Добро утро  bouquet

Ели, всичко ще е наред Hug

На мен вече ми правиха такъв преглед преди 3 седмици за шийката.Казаха, че всичко е наред.сега си чакам изследването от взетия секрет и феталната която ми е на 1,06-точно деня на детето Laughing

Лека работа на работните като мен и приятна почивка на останалите Hug  bouquet

# 236
  • София
Добро утро!
trixy, какво ти пука че си съгрешила с яденето веднъж. Важно е да не става трайно поведението Wink Аз снощи не издържах пред предложението да си поръчаме KFC, че освен освинването и чийзкейк си поръчах Embarassed

Lauren, съжалявам, че се оказах права, че във Фемина повечето са страшно аругантни и невнимателни. На мен предния път Врагалева ми пусна мухата че ми била къса шийката на матката (3,1 см) и сега като чета за серклажа на Ели направо незнам как ще издържа до прегледа на 23.05. А моята докторка всеки път ми проверява състоянието на шийката и всеки път казва че е доволна. Но незнам дали ми я е замервала. Ели, твоята шийка колко е къса?

Светле, ти нали си от София, защо ще раждаш другаде?

# 237
  • София
Ееее, Lauren, съжалявам, че така се е получило с Димитрова! При мен беше доста мила и отговаряше на всичките ми въпроси. Нищо, иди при Марков, той пък е бърборко  Grinning, казвам го в най-добрия смисъл на думата. Казва всичко, което в момента се вижда и пита дали има въпроси, на които той не е отговорил - мил и харизматичен мъж. Лека почивка сега и само хубави емоции!
Аз да ви се похваля, че в МД лаборантките са магьосници - за първи път не ми остана синьо след вземане на кръв  Mr. Green. Бях на БХС вчера, другата седмица към сряда - четвъртък ще имам резултата. Дано всичко е наред, че съм дъртичка.

# 238
Добро утро мамчета, айде на тези които работим да ни мине по-бързо деня  Simple Smile

trixyти добре си преяла с макдаоналдс, а аз с две пици и чипс за десерт... така че не се оплаквай, цяла нощ не съм спала, ма то пусата лакомия  Sick hahaha

Ех плаша се за д-р Димитрова вече, другата седмица съм при нея, ама ще взема и майка с мен, че ако нещо не е на кеф да я понатисне! Ама-ха!

# 239
  • София
Ели, стискаме палци за среклажа. Като се замисля как и аз вдигам непрекъснато малката и после винаги ми се появяват някакви болежки, ще трябва да внимавам повече.

И аз съм със същите впечатления от Димитрова. Но все пак ме прегледа в МД, а не в частната й клиника и мислех, че затова прегледа трая точно 3 мин. и като я попитах нещо ми се скара. Явно е на настроения.
Аз съм при Марков на 4 юни.

Аз пък още не мога да усетя бебто да ме рита, а мислех, че този път ще го усетя по-рано. Имам някакви съмнения, но чакам истинското поритване.

Аз имам 2 кариеса за правене и дано да събера смелост да ги напрвя преди раждането, че после с 2 деца на главата как ще намеря време, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт