Има ли доволни от шампоана Фитовал?

• 106 954
  • 229
  •   1
Отговори
# 165
След като прочетох цялата тема, реших да си го купя. Но имам питане, подходящ ли е за деца на 8 год.възраст? На дъщеря ми косичката е доста рехава и слабичка и сега есента започна доста да пада. В чудо съм и накрая днес я постригах. Чудя се да пробвам ли  с Фитовал и с кой-червения или жълтия? newsm78 Благодаря.  bouquet

Според мен съставките на шампоана не са подходящи за детски коси и може да и дойдат агресивни. По - добре иди се консултирай с лекар, ако си притеснена, отколкото със самоинициатива да и навредиш.  Thinking

# 166
След като прочетох цялата тема, реших да си го купя. Но имам питане, подходящ ли е за деца на 8 год.възраст? На дъщеря ми косичката е доста рехава и слабичка и сега есента започна доста да пада. В чудо съм и накрая днес я постригах. Чудя се да пробвам ли  с Фитовал и с кой-червения или жълтия? newsm78 Благодаря.  bouquet
Най-добре се консултирай с дерматолог, както те съветва kafe. Иначе аз пробвах това лято и измих косата на дъщеря ми няколко пъти с жълтия Фитовал. Тя е на 10 год. и необяснимо как беше завъдила пърхот. Ами след около 2 седмици пърхотът изчезна и спряхме Фитовала Simple Smile. Едва ли е фатално от 3-4 измивания, но все пак се консултирай, ако имаш съмнения.
Но това беше за пърхот. За вашия проблем си мисля, че никакви допълнителни грижи не са нужни за детска коса относно рехавост и т.н. както си описала. Стига да не е болестно състояние, разбира се, но не вярвам да е така, нали. Искам да кажа, че с времето косата й най-вероятно ще се оправи, тя все още е доста малка все пак. Пробвайте с билки някакви, нещо без химия, което действа в дълбочина, бавно и съгурно, но същевременно безопасно. Възможно е, ако го ползвате дълго време, този шампоан да наруши равновесието на косъма/кожата, а за какво ви е отрано да си докара проблемна коса. Дъщеря ми все още си мие косата с бебешкия Johnson's и все още има нормална коса (нито суха, нито мазна), докато аз започнах от 1-2 клас с разни "Коприва" и др. шампоани за възрастни и на 10 години косата ми си беше откровено мазна... Това си е лично мое мнение обаче, не съм специалист.
Иначе никъде не пише да не се използва при деца.

# 167
В този руски сайт http://www.jasmin.net.ua/notes.php?code=1970 пише,че лосионът Фитовал + може да се използва над 15 год. възраст.
Вероятно същото важи и за шампоана  Rolling Eyes

# 168
  • В центъра на Вселената...
Заинтригувана от тази тема си купих шампоана. Сега да споделя впечатления след първото ми измивана на косата с него. За първи път не използвах балсам и коста ми е страхотна. От различните мнения, че не се пени, аз останах с друго впеяатление-пени се!!! Е не чак до бяла пяна както правят другите шампоани, но не мога да кажа, че въобще не се пени. И това е добре и показява, че шампоана не е силен и няма да "суши" косата.
Сега замислям да си купя да пия и капсулките  Peace
Това е засега, ще видим след продължително използване...

Последна редакция: пт, 17 окт 2008, 13:21 от Неф&Неф (bgbubu)

# 169
Аз го ползвах и съм доволна даже и сега се къпя с него, но рядко.

# 170
Сигурно ще ви прозвучи странно, но на мен ни ми хареса изобщо! Купих го повлияна от прочетеното за него във форумите, но явно моята коса няма управия!

# 171
Liliata, колко пъти си изкъпа косата? Пробвай още няколко пъти и може да ти хареса. Слагай и маска с отмиване.

# 172
Половината опаковка използвах и маска съм слагала, но може би просто не е за мен

# 173
  • Тук и сега
Ще пробвам и аз,прекалено много плюсове дадохте,за да се двуомя  Simple Smile
Предполагам се предлага само в аптечната мрежа?

# 174
Да! Има го във всяка аптека. Двете разновидности, с двете разновидности и на опаковката - малка и голяма!  Peace

# 175
Здравейте, аз имах усилен косопад, който започна от есента и надявайки се, че времето е причината, не взех никакви мерки. Миналата седмица си купих Фитовал+(аптекарката ми каза, че разликата с другия(червения) е, че този придава обем и блясък. Интересното при мен е , че същия ден преди да го използвам постригах доста порасналата си грива. И сега незнам кое е повлияло(може би и двете), но от косата ми един косъм не падна повече и стана по-обемна и бляскава. Пяната при 1-вото измиване наистина е по-малко отколкото с другите шампоани, което според мен е добре, защото доколкото съм чувала многото пяна значи и мн химия. Още повече този шампоан се измива и по-лесно така, защото например при други никога не съм сигурна, че съм го отмила добре и ме сърби постоянно скалпа.

# 176
Използвам го вече 5-6 измивания, но все още си капе косата под душа. Може би трябва повечко време, за да усетя разлика. Иначе съм доволна от измиването - първо си измивам косата с друг шампоан (head and showders), а втория път с мъничко Фитовал, който адски много се разпенва и това много ми харесва - че с малко измиваш цялата коса. А моята коса е до кръста почти:)
Балсам (pantene) слагам само на връхчетата, защото по-лесно я разресвам.

# 177
Здравейте,искам да питам знаете ли дали може да се използва за деца?Моята дъщеря е на 4 год.и не и расте косата,не съвсем де,но е късичка,водих я на лекър тя каза,че щтяла да почне да расте,но кога?Много ми е жал,защото всяка вечер си слага един суичър на главата и казва "мамо я виш каква дълга коса имам".Чух добри одзиви ,но незнам дали мога да го ползвам за нея

# 178
Здравейте,искам да питам знаете ли дали може да се използва за деца?Моята дъщеря е на 4 год.и не и расте косата,не съвсем де,но е късичка,водих я на лекър тя каза,че щтяла да почне да расте,но кога?Много ми е жал,защото всяка вечер си слага един суичър на главата и казва "мамо я виш каква дълга коса имам".Чух добри одзиви ,но незнам дали мога да го ползвам за нея
Този шампоан е бъкан с химия,а и дерматолог ми е казвал,че не е много добър.  Naughty По-добре я мажи с разни масла или и слагай хининова вода.Предполагам,че няма да навреди. Peace

# 179
"Фитовал" съвсем не е толкова страшен, колкото дерматологът на мели-мели го е описал (вече не броя от колко месеца се къпя с него и само хубави неща се случват на косата ми), обаче за 4-годишни не вярвам да е подходящ или здравословен... Бих ти препоръчала да й мажеш косичката със Стимулант за коса на Икаров. Със сигурност няма да й навреди и само може да помогне. Само не мирише кой знае колко детски, но ти ще измислиш някакво обяснение Wink .
Освен това! В момента колко е дълга косата на бонбончето? Ако не е прекалено къса (момчешка) и сте я оставили да расте на свобода, те съветвам да я подравняваш с 1-2 см на всеки 1-2 месеца. Така ще поукрепне. Тя сигурно няма да дава, защото иска дълга коса, но това ще й помогне после да има наистина дълга и хубава коса.
Освен маслата на Икаров (стимуланта), можеш да я мажеш и с чист зехтин (загряваща маска), даже ако можеш да си намериш нерафиниран.
Ако се сетя за друго - ще пиша.

P.S. И нещо, което не е свързано с растежа, но омекотява косата и й придава блясък. Майка ми от съвсем малка ми изплакваше косата (най-накрая) с вода+оцет (винен). Мирише само, докато я изплакваш, после - не.

Общи условия

Активация на акаунт