Инструкции за шиене и ползване на слинг тип MayaWrap

• 66 361
  • 331
  •   1
Отговори
# 270
зависи и колко си висока и колко тежиш. за мен 5 м. са идеални при височина 170 и 63 кг. стигат и за таткото като ми остават крайчета само колкото за възел той е 180 см и 95 кг. ако правилно си спомням в сайта на дидимос имаше таблица с размери според височината, а може би и не само там.
оказа се че таблицата е според типа на връзване но все пак я прилагам http://www.didymos.de/english/html/groesse.htm

Последна редакция: сб, 01 дек 2007, 00:20 от Melaniya

# 271
Благодаря, ще видя какво ще ми пасне. Но вероятно ще взема някъде около 5м та да мога да ползвам няколко вида вързване.

# 272
Ей, зарибих се и аз! Тъкмо си уших слинг с халки (още дори не съм го пробвала) и гледах клипчетата на lucanka- страхотни са! Сега ще почна да се оглеждам за подходящ плат за слинг- шал. Ето защо запитвам по- опитните мами тук:
- Задължително ли е платът да е еластичен?
- Тензухът не е ли малко рехав (за лятото ще е по- проветрив, но достатъчно ли е здрав?)

# 273
не съм сигурна, че тензухът е подходящ плат за слинг  Shocked
за слинг-шал платът трябва да е по-еластичен, а за слинг-халки - трябва да не е

# 274
От лятото досега съм само с тензухен слинг. Изобщо не е дал признаци на скъсване.

# 275
Ето в тази тема има инструкции за шиене и за избор на плат. Аз от там научих за тензуха, уших си и съм много доволна.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163167.60

# 276
Благодаря ви, момичета!
Още на следващия ден, след като писах тук, излязох с бебешора да търся плат за слинг- шал (като го носех в слинга халки). Още щом го сложих в слинга и заспа!!! И така си спинка през цялото време! Беше страхотно!
Направих си и слинг-шал- с него също ни е много удобно, но ми идва малко дълъг плата и лично на мен май слинг- халки ми е малко по- удобен... а бе и двете си имат предимства и недостатъци. С халките по- трудно се поддържа бебето в правилна позиция, но е много удобен, когато трябва често да взимам бебчо за кратък период от време (примерно като пазарувам и съм с кола... )- само го нахлузвам и готово. Другият поддържа правилна позиция на бебето, но с толкова много плат около мен ми е малко некомфортно. Може би наистина трябваше да си купя трико. В магазина трикото ми се видя прекалено разтегливо, а другите разтегливи платове- прекалено дебели, и накрая си купих лен. Може и затова да не ми е толкова удобно  newsm78 И въпреки това съм много доволна! В крайна сметка най- важно е на бебчо да му е добре... а като го гледам как си спинка...  Heart Eyes

ПП Преди малко прегледах линка на Angeliha, този слинг от тензух изглежда страхотно! Накрая май ще си направя колекция от слингове Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 дек 2007, 23:29 от ani2

# 277
Ето и моето предложение за много удобен начин за носене на бебе- в хибрид между кенгуру и слинг- линк

# 278
Хаха, яко! Особено подходящо и за скептиците, които държат на визията  Peace

# 279
мактуб, какво им е на визията на слинговете? много са си фешън.  Hug

вижте какво открих наскоро в мрежата:

Mr. Green

# 280
  • София, Младост 2
Хипер-неудобни дрешки Shocked

# 281
аз пък мисля, че са много удобни за слинг-шал. аз моя много пъти съм го 'закопчавала' с жилетката си в студено време. а и предполагам, че се събличат и обличат много бързо.  Peace

# 282
Momo, и на мен визията ми е особено присърце, но има хора, които държат да си личи, че е "купено" тъй да се каже....
А дрешките - в първия момент си помислих, че на дрехата има джоб, в който се пъха бебето, но после разбрах за какво иде реч. Много ми допадат  Peace

# 283
  • София
На мен, пък, със слинг-шала бебчето ми се смъква и идва малко по-ниско от това, което Луканка показва в клипчето.
Как става така, че да стои на правилната височина през цялото време и да не се смъква?

# 284
Вържи го по-стегнато около тебе. Т.е. да ти остава повече за връзване на възел.

Общи условия

Активация на акаунт