Инструкции за шиене и ползване на слинг тип MayaWrap

• 66 358
  • 331
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Отдавна искам слинг с халки, но след като гледах клипчетата на Луканка се зарибих за слинг-шал. Чудя се обаче дали да си го ушия или купя? Има ли някой домашно шит слинг-шал? Наистина ли е толкова проста изработката му, колкото изглежда или има нещо специално, което трябва да се направи?

# 256
Аз съм с домашен слинг - от тензух (направих го за лятото, но все още го ползвам). Просто 4м(вече  ми е късичък...)  тензух, поръбен от двете страни. Общо взето направата е лесна, малко по-трудното е да намериш подходящ плат.

# 257
hedra зная че не се шофира с бебе на гърди та макар и това че съм си сложила колан и при не дай си боже удар колана ще ни спре, но за съжаление понякога така ми се налага, че ми се плаче от това което трябва да правя само защото няма кой да ми помогне. Нямам си нито една баба нито дядо и т.н. но не съм си позволявала повече от този единствен път. Аз съм много добър шофьор и може би това ме подлъга да го направя, но се уплаших от себе си и не вярвам да го повторя. Просто питам има ли и други майки като мен.

# 258
аз пък готвя с Нинката на гръб. може само да наднича иззад рамото ми. това му харесвам на слинга с халките- лесно мога да я извъртя на гърба и да си свърша нещо. идва ми сложно да я връзвам на гърба с шала, че е много шавлива.

# 259
Аз имам слинг с халки, обаче изобщо не ми е удобен.
Опитах се да следвам инструкциите на клипчетата, но някак бебето виси, и ми тежи. и е изкривена. Почва да мрънка.
Може би се е изнежила с другия. Много й е удобно.

Дали някоя от вас няма да се престраши да се снима как го слага този с халките. И как слага бебето вътре.

Моля !!!

# 260
Днес си купих 5 м тензух и още толкова някакъв плат, който е памучен и леко еластичен по широчина за слинг шал и пробвах как е. Явно обаче нещо не е както трябва защото бебка почна да връща храна. Искам да разбера каква е причината и дали на някой друг му се е случвало.
Опитите си извършвах с тензуха като начало. Първо използвах начина, който е показала Lukanka в клипчето си. Получи се това, което е показано бебка беше точно където трябва, но след около 1 минута повърна малко и така още 2 пъти. Беше сукала 15-20 минути преди да започнем експеримента. След това пробвах втори начин - http://www.estetica-sling.ru/instructions/cross-carry/. Изглеждаше така както е на схемата като гледах да не е плътно залепена за мен, но пак повърна малко  Cry
Бебка е на 2 месеца и 19 дни, тежи 6,5 кг., само се кърмим като има много добър апетит и много рядко повръща. Ако някой може да ми помогне със съвет ще съм много благодарна.

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 21:24 от Else

# 261
http://www.estestveno.com/index.php?pageid=4&langid=0&it … 7000&cid=7030
За слинга с халки, но не е клипче... Такива снимки има на доста сайтове....

Else, незнам... може да е съвпадение  Thinking Или пък да си е хапнала повечко...

# 262
Моето бебенце утре прави три месеца и понякога повръща, но не бих казала, че е от слинга. Повръща и като е извън него. Даже по-малко, когато е вътре. До месец и половина не беше повърнала нито веднъж. После започна и досека си връща, като се наплюска повечко. В статията за повръщащите бебета в кърмаческата библиотека, дори се препоръчва носене в слинг на повръщащи бебета.

Ако е малко, не на фонтан, сигусно е от "щастливо повръщащите бебенца".

Едва ли е от слинга.

# 263
Край, запалихте ме и мен. Още таз седмица ще се снабдя с това прекрасно съоръжение - слинг-шал.  Heart Eyes
Досега се носехме в слинг с халки, но не ми е много удобен, може би защото е от по-твърд и груб плат. Обаче на бебо му харесва, пули се отвътре, сгушен на сигурно и оглежда околния свят. Вчера една аптекарка много ми се зарадва и беше много заинтригувана от това съоръжение. Каза, че тя си е носела децата в кенгуру преди 10-на години, но този слинг й харесвал повече, защото държал крачетата на бебето по-разтворени, демек, нямало риск от луксация. Малей, как се възгордях, че съм толкоз отракана мама.  Laughing Добре, че ви има, да се науча и аз на дърти години на полезни неща!   bouquet
Че каката я гледах в количка и детето броеше по цял ден чавките в небето...(вместо да си я гушна и нося...) ooooh!

# 264
Ходих днес до магазина на Лана на ул. Сан Стефано 9, но там няма такъв магазин. Направо съм скапана. Бях с бебо в кенгуру, неговата чанта на рамо и раницата на кака от училище - натоварено магаре #Crazy. Колата не ми запали и ходих ме пеша от Ситняково до Мадрид и магазина да го няма - направо е гадно  #Cussing out.
Сега се замислям да си купя плат и да си ушия сама. Ще търся памучен плат с малко еластик.
Мислите ли че 4.50 дължина и 50см ширина ще ми свърши работа?
Аз съм 165м висока и съм около 60 килограма, а бебо е на 4 месеца и е около 7 кг?

# 265
Ще ти стигне дължината, но ако имаш възможност за около 70см широчина мисля, че ще ти е по-добре, ако- не, и 50 см ще ти пасне. Колкото е по-чирочко,  толкова повече ще ти е парчето на корема, с което всъщност ще покриваш беб ако заспи или ако се храните, докато вървите по улиците Simple Smile

# 266
И аз се запалих много по шала и смятам да си направя и да опитам и него, но не ми стана ясно коя дължина се смята за стандартна?

# 267
На Сан Срефано 9 има детски магазин, в него ги продават, а на Узунджовска 1 ги продават в галерията.

Моят е точно 3 педи ширина и ми е чудесно удобен.

# 268
Моето бебенце утре прави три месеца и понякога повръща, но не бих казала, че е от слинга. Повръща и като е извън него. Даже по-малко, когато е вътре. До месец и половина не беше повърнала нито веднъж. После започна и досека си връща, като се наплюска повечко. В статията за повръщащите бебета в кърмаческата библиотека, дори се препоръчва носене в слинг на повръщащи бебета.

Ако е малко, не на фонтан, сигусно е от "щастливо повръщащите бебенца".

Едва ли е от слинга.

Благодаря за отговора, Lucanka Simple Smile
Свалих бебка съвсем малко по-надолу и нямаше никакво повръщане. Бебка е от щастливо повръщащите бебенца определено Simple Smile Вчера се носихме цял ден  Grinning Вярно е, че сменяхме слинговете, но важното е, че не беше само в ръцете ми Simple Smile

# 269

Моят е точно 3 педи ширина и ми е чудесно удобен.

3 педи широк, но колко дълъг?

Общи условия

Активация на акаунт