ЯНУАРЧЕ сладкодумно песни пее, иде топло лято, слънце грее

• 16 694
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Дес ,извинявай мила,че чак сега се включвам,но бях на работа.
Нашата гнойна ангина я изкарахме с по-ниска Т-37,8.Но ужаса който си описала го изживяхме началото на март.Грип ,Т 39,8,устни сини,детето трепери,аз паника.........

Та ангината лекувахме с АБ Аугументин/ако не се лъжа/,5 дни,Тамтун верде,нещо за жабурене за афтите/не му помня името,с вкус на банан/ Дактарин и Биокс Тими.
Нашата педи обясни ,че АБ е задължителен защото гноита от афтите може да попадне в дробовете и тогава ставало лошо.

Забравих да ви кажа,че мойта щерка посреднощ се изтърси от кошарата,даже не разбра какво стана,качих я отново и я завих Joy Joy Joy
Вечерта обаче наредих плюшените играчки пред кошарата -   инстинкт майчин. Laughing

Последна редакция: чт, 29 май 2008, 14:46 от Пепито

# 181
Пепито, как така се изтърси и не разбра  Laughing Здраво спи твойто момиче...  Joy Ти си махнала решетката ли? И аз смятам да го направя, но се чудядали не е по-добре направо да го местя на голямо легло. Хем ще е по-широки и верочтността да падне е по-малка  newsm78

Виличка, не се притеснявай ще се справят домашните и без теб! Малко е гадничко като оставиш детенце, ама се свиква пък и от търчане нямаш много време да му мислиш... Възползвай се все пак от свободатата си. Те децата не са чак толкова малки и се справят и без нас за по няколко дни  Hug

Светле, защо непременно очзкваш болести в чслата? Може пък да ви се разминат  Praynig Калоян доста боледуваше, но нищо сериозно (без АБ и високи Т).

# 182
petenceto ,още по Коледа махнахме решетката.Досега не е падала,понякога подпирахме  с масичката от столчето за хранене.

# 183
  • Варна
Пепито , нашата решетка я махнахме скоро. Но продължава да заспива вечер при нас, а аз после пренасям. За сметка на това пък Светлин е падал 2 пъти от спалня. Единият път даже не бях усетила, детето паднало, не разбрало и продължава да спи. Събуждам се, него го няма-шок! Поглеждам долу, нашият спиииии... hahaha

# 184
Да се разпиша и аз набързичко.Вяра е по добре,днес Т не е вдигала.Успях 2 пъти да и пръсна тоя Тантум с 1000000000000 уговорки и естествено награда Mr. Green Започна да похапва,та си мисля че май вървим към подобрение.Макар че немога много да си го обясня как така стана всичко толкова бързо Thinking Днес,като я видях че е по добре я заведох на косултация,че педито рече тоя месец да е.Ми измериха я 10,500кг и 86см,фина та фина Grinning Поиска си слушалка от педито,но тя там нямала та се разбраха че ще се уреди въпросът Mr. Green Казах и че е по добре и тя вика ми ако не го харесва и ти се струва чее добре спри го тоя спрей Shocked Дано само да не се влошат нещата........

# 185

Светле, защо непременно очзкваш болести в чслата? Може пък да ви се разминат  Praynig Калоян доста боледуваше, но нищо сериозно (без АБ и високи Т).
Дано пък се разминем само с някоя друга хрема и кашлица , ама без антибиотици  Praynig
Ние днес правихме изследванията за яслата- кръв , урина , а утре ще даваме акото ...
Като ни мериха - и нашата е фина мадама - 11 кг. , 89 см.  Laughing
Решетката на кошарата не съм я махнала , ама махнахме нощния памперс , и на разходка - също без памперс ( ама не минаваме без инциденти , де  Mr. Green)

# 186
Добро утро!

Дес, дано наистина вървите към подобрение. То при децата нещатат са така - разболяват се бързо и бързо оздравяват  Hug

Светле, и ние на разходка сме без памперс, вкъщи на обяд спи без памперс, но в градината му слагат. Смятам и нощния да махна, защото от доста време все си е сух...

sea woman, и Калоян двяа пъти като малък пада от спалнята, ама и двата се разбра  дори и от съсседите Joy

За мерките - срам ме е да си кажа ама на консултация не сме ходили откакто направи годинка  Embarassed(имам предвид консултация в истинския смисъл), като ходим покрай кашлиците и понякога го слагам на кантара, ама е с дрехи, обувки... Педито вика - ми аз го виждам, че се развива нормално какво да го меря само...  Crazy Даже с една реимунизация закъсняваме с 5 месеца, ама покрай тези кашлици решихме да изчакаме малко.

# 187
Паолина също е фина- 12кг., 88см.Закотвила е тези мерки от няколко месеца и не мърда.
Ние в понеделник ще разберем дали ще се ходи на ясли Praynig

# 188

Светле, и ние на разходка сме без памперс, вкъщи на обяд спи без памперс, но в градината му слагат. Смятам и нощния да махна, защото от доста време все си е сух...

Аз мисля в яслата да им кажа да не й слагат памп и на спането , понеже не е имало случай досега да ми се напишка по време на  следобедния сън... ако настояват , ще им оставя от тези еднократните постелки за легло дето се подвиват острани се застъпват под дюшечето (по 50 ст. са ) , та да не се притесняват за леглото  Crazy Аз нощем постилам в кошарата й , ама само 2 пъти я е напишквала ... (тя като не я напишка, на другата вечер пак си я слагам същата )

# 189
Да драсна и аз.Тази седмица поприключва с безуспешни опити  за отказване от пампа.Сутрин слагах гащи и пришки ми излизаха на устата да говоря за гърне,обаче на Йони не му дреме, не му дреме и от факта,че е мокър,прави констатацията и си продължава да се занимава с това, с което се е захванал.Знам,че е рано да се отказвам и отчайвам и че трябва постоянство,ама не знам как да процедирам по-натам...дайте акъл Sunglasses
Дес,браво ,че сте се разминали с антибиотика, при нас ангините са били винаги с антибиотично лечение ooooh!,а за радост или за беда от нищо друго освен от (общо 6)ангина не ми е боледувал...
Йоан също регистрира 3 падания от спалнята,откакто сме тук,а тя е доста височка,но продължава да си спи,корава главица.Не иска да си спи в леглото,а такова сладурско легълце от икеа сме му купили,не е кошара,но е с парапети и отгоре е с покривче,нещо като палатка и той си го харесва,ама да не е в него Shocked
Оф,приключвам,че малкото само се нерви с тая биба,хваща я с чевръсти пръсти и я вади и после скимти baby_neutral
Айде цунки от нас Heart Eyes

# 190
tanitaia, миналото лято, когато опитах да махна памперса на Калоян при нас ситуацията беше абсолютно същата - не щеше на гърне, на тоалетна или да го издържам - само в гащите  ooooh! Опитвах една седмица, после ми свърши отпуската и ми писна и се отказах...  Embarassed Не знам какво да те посъветвам, но при мен и Калоян беше голяма мъка и за двамата затова реших, че като дойде времето ще се научи и слава богу това време дойде.  Whistling Махнах памперса преди месец буквално за един-два дни почти без фалове и без никаква мъка. За това има своя принос и яслата, защото там ги слагат на гърне независимо дали са с памперс или не.

Каквото и да решиш важното е да не мъчите нито ти нито Йони... Hug

# 191
  • София
здравейте!
Дес, Светле, ама наистина фини вашите мадами. Аз пък се притеснявам за Вики, че е пълничка  Embarassed - когато много боледува - преди около 2 месеца и не яде си спомням, че тогава я мерихме при докторката и беше 15 кг (а беше отслабнала, сега просто не ми се мери да видя колко е! Confused) и 95 см. Иначе миналата седмица я водихме на ортопед - нищо обезпокояващо няма (само ние й се вглеждаме), много си е добре било детето, даже доста мускули си имала за възрастта Sunglasses
tanitaia, успех с отказването на памерса - то всяка майка си решава кога е дошло времето на детенцето й  Peace
А за падане от леглото - преди около година я преместихме в голямо (единично) легло - и имаше няколко такива изпълнения през нощта, затова й направихме по поръчка едно диванче, което слагаме по дължина на леглото й и от тогава не е имало изпълнения. Преди седмица даже направихме пререждане на мебелите в детската й - нали поръчахме още едно такова легло да са си в комплект - и от двете страни на леглото е празно (не е допряно до стена като преди) - и не е падала, явно не се върти толкова нощем .... ама докато заспи е като пумпал (нали се приспиваме още).  Да ви попитам - вие как сте със заспиването? Един от нас ляга с нея и се почват едни приказки, разглеждане на книжки, рецитиране - по близо 1 час!  Shocked На обяд - още по-голям зор!

# 192
О,galita ,пак питаш заболната ни тема?! Rolling Eyes
Ми какво да ти кажа,много  хленчи след като я вземем от ясла.Винаги се разхождаме до около 19,после се прибираме ,тя вечеря и съм 20.30 казва "Хайде да си лягаме"
Почва едно миене,оправяне на легло,приготвяне на дрехи за яслата....
Около 21.00 сме в леглото/винаги в кошарата/,много пъти съм я викала примен да я гушкам но отказва-"Икам мойто го"/искам в моето легло/.
Пускаме задължително филмче по нейн избор,и се почват мъките....Буквално през 1 мин-искам това ,не това,другото,искам сок,не този сок,другия,сега искам вода,не от чашка,от шишето,искам това бебе,не това-това.Искам татиииииии.
И аз вече съм побесняла,добре че през ден присъствам на това/само когато съм първа смяна/На втората се прибирам когато тя вече спи....
Сигурно не сме само ние така.....?!
А за мерките малко сме поотслабнали-14.500кг и 93 см.

# 193
Galita,я стига пък ти,пълничка била Вики.Виж я колко е висока и щом ортопеда е казал,че е добре,екстра Grinning
Адито и тя голяма - висока мадама ще става.Малееее 93см Shocked,Вяра май е сред най- ниските.

Танитая,почнала ли си веднъж не се отказвай,НЕ.Постоянство му е майката на махането на пампа.При нас отне 2 месеца някъде,после се напикаваше отвреме навреме,абе много е трудно но не невъзможно.Сега като си помисля,че това ме чака повторно направ ей така се хващам ooooh!....... Mr. Green

ВИВКА,няма те нещо Thinking Да не се уплаши, че искам Уиски да черпиш,айде дееее да ти се откъсне една бутилчица от сърцето за всички тука hahaha
Аз дето не близвам Халкохоли,кат дърт алкохолик запросих.ама ВИВКА черпи ли ще се прежаля Crazy

# 194
Galita, понякога заспива сам, понякога е мъка. На обяд заспива относително лесно, след като съм му се скарала първо и в своето легло. Вечер се разхожда из спалнята, караме се, бута разни джипове по спалнята и най-накрая пожелава да си иде в леглото и там заспива. На обяд заспива сам, но вечер трябва задължително да има човек в стаята, защото иначе по 10 пъти идва в хола  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт