В Търново и региона слънце пече,много е добре,ходи ни се на море!

• 18 246
  • 312
  •   1
Отговори
# 135
Извинявайте, че се намесвам в темичката ви, но в петия месец ходих на гинеколог при Гаравалов на триизмерен ехограф, човека ми каза, че бебето е момиче, след това и още двама лекари потвърдиха пола, сега обаче в седмия месец отивам на преглед заради болки в корема, и лекарят ми казва, че бебето е момче  Shocked Направо съм в шок! Та искам да питам, имате ли някакви отзиви от Гаравалов, може ли да е сбъркал човека? Не знам вече на кого и за какво да вярвам, ако наистина е момче, за какво си даваме парите за 3Д  Rolling Eyes

# 136
Кой е този Гаравалов, аз не съм го чувала. Къде преглежда?

# 137
Здравейте.
Разтегнах сухожилие на ходилото на крака и се възпали.Днес ходип по доктори ,изписа ми антибиотик и едно друго лекарство,но много ме боли.Знаете ли някакви по ефикасни обезболяваши в тоя случай и за колоко време ще мине.Изобщо не мога да ходя имам чуствуто ,че ще умра от болка.Направо не ми се мисли как ще спя нощес. Cry

# 138
Здравейте Hug
Отдавна не съм писала, но с тези разходки, а и баткото вече е вкъщи нали е ученик на есен, времето ми е доста кът ooooh!
Верче, вземи Аулин прахче, действа много добре в такива случай. Незнам какво е това другото, което пишеш че са изписали освен антибиотика, да не е от същата лекарствмена група с Аулина обаче. Пожелавам ти бързо възстановяване. Гадна работа и много боли разтегнатото сухожилие....
Поздрави на всички!

# 139
Вяра здравей,
няма лекарства които да помогнат на разтегнато сухожилие. Просто с времето ще мине, много е неприятно но няма какво да се направи. казаха ли ти някакви компреси да слагаш. Аз специално съм си слагала студени компреси и се чувствах по-добре. А за Аулина... незнам...щом като вземаш антибиотик  дали   няма да намали действието му.

# 140
Гаравалов в Габрово ли имаш предвид? Смятам, че и той като Хаджирадев в Търново, само на едното си име се крепи #Cussing out На практика и двамата са "гола вода". Препоръчвам д-р Митев в Габрово!!!! Peace

# 141
Да точно него имах предвид Гравалов от Габрово. Ами то се свърши вече пък и Габрово ми е далече вече, не ми се пътува чак до там. Важното е, че бебчето е добре, пък каквото излезе. Гадно ми е само, че ме объркаха, а уж разчитах на достоверността им.  Tired

# 142
Steli_Meli не се коси. Важното е да се роди живо и здраво. А колкото до пола на бебчи, може да се сбърка. Ако бебчето е момченце и е застанало така, че да не му се вижда ... хм... достойнството  Laughing ще ти кажат, че ще е момиченце или че не се вижда. Виж обратния случай е по-труден за сбъркване, т.е. ако има нещо между крачетата, няма как да му сбъркаш пола.
 Joy Ох надявам се, че ми разбра обърканото разяснение  Joy

# 143
Здравейте, Търновки! Някой знае ли дали д-р Паньова от мед. център "Невромедикс" мина към здравната каса, защото ми беше казала, че от 1 юни ще може да се ходи там на консултации? не съм ходила на лекар от повече от месец и е крайно време. Освен това някой знае ли с какво работно време са там, защото съм зазвъняла от  9 часа тая сутрин, но никой не ми вдига? Надявам се някой да може да ми отговори. Благодаря предварително!

# 144
  • Велико Търново
Здравейте мами Simple Smile Току що видях, че има отделен форум за търновките. Искам и аз при вас:))))) Казвам се Надежда, на 25г и очаквам бебе през Октомври (терминът е на 19.10).

# 145
  • Велико Търново
Уффф, все бързам и забравих да попитам - какво ще ме посъветвате относно мястото на раждане? Много хора казват, че в Горна Оряховица било по-добре, ама пък напоследък всички се юрват натам и разликата не била кой знае каква...Благодаря предварително:)

# 146
Не съм и стъпвала в родилното отделение на Търновската болница, затова не мога да го сравня с това в Г.О. Ще ти споделя за второто-чисто и приятно е, във всички стаи има телевизори. Има два вида ВИП-ове. Външен ВИП-там могат по всяко време да влизат роднините ти, носят ти храната на място, ако искаш изобщо храна, има климатик, баня и тоалетна.Чистят по два пъти на ден, изолирано е от другите стаи. Другите ВИП-ове са в общия коридор, влизах в един такъв-видях мивка , но не обърнах внимание дали има санитарен възел, най-вероятно-да.Дори и в обща стая да си, пак е приятно, навсякъде е прясно ремонтирано, баните и тоалетните-също. Лекарският екип е много мнимателен, медицинските сестри и санитарките -също.Аз имам оплаквания само от анестезиоложката, възрастен кадър на гилдията, който оттук нататък никога нищо ново няма да научи, за епидурална и спинална анестезия говоря например...Чувствах се добре там, но това е за мен. За теб самата-ти решаваш!Леко раждане  и здрави бебчета желая на всички мами тук, на които им предстои това!

# 147
  • Велико Търново
Аз,само ще кажа,че не бих родила в болница,в която няма неонатологично отделение пък ако ще стаите да са позлатени PeaceЛично мнение и неангажирам никого с него Peace
Успех и леко раждане!

# 148
  • в здрача
Здравейте мами Simple Smile Току що видях, че има отделен форум за търновките. Искам и аз при вас:))))) Казвам се Надежда, на 25г и очаквам бебе през Октомври (терминът е на 19.10).
Я, и моя термин е за 19.10. Ако решиш да раждаш в Търново може и да се засечем в родилно. Мога да ти кажа как са условията в Търновското родилно от преди 5 години, но знам че след това са правили ремонт и са обособили и 2 ВИП стаи /приятелката ми роди второто си преди 3 години там/. Та преди 5 години си бе чисто - миеха по 2 пъти на ден, имаше телевизор във всяка стая, но е със стотинки /не че изобщо ти се гледа ТВ, умираш за сън/. В стаите бяхме по 3 мами, бебетата бяха при нас, учиш се да го миеш, да слагаш памперс, нищо че акушерките го правят, но ти им асистираш, та после не гледаш като паднала от Марс като се прибереш у вас. Престоят е от 3 до 7 дни след раждането, така че условията принципно си се изтрайват.  Това което ми направи кофти впечатление бе, че ако си родила с избор на лекар не те поглеждаха другите лекари особено докато не дойде твоят човек да те види, а обикновено чакаш той да бъде на смяна, че да те прегледа или изпише, един лекар само правеше изключение да минава да си наглежда родилките в извън времето когато бе на смяна.  Банята и тоалетните бяха общи. Съобщават кога е времето за хранене и за обяда специално отиваш  да хапнеш на масите, които са в коридора. Иначе твоя храна можеш да съхраняваш в хладилник, общ е за всички. Не че ти се яде, аз карах со зор на 1 кисело мляко, вода и ябълка на ден. Нямах никакъв апетит и вероятно затова и от родилно излязох с 8 кила надолу, при условие че бебето нямаше 3 кила, ама все пак - плацента /около кило/, води /горе-долу колкото е бебето/ и пак за 7 дни съм свалила 2-3 кила горница.  Минават по 2 визитации - една за бебетата и една за майките, май бяха и по 2 пъти на ден, но не помня /все пак минаха 5 години/.

Виж ако в Горна разрешават присъствието на татковците и раждането стане в момент, когато той е на линия и има кой да гледа малката може и да се замислим по въпроса.

# 149
Наистина няма неонатология, изобщо не се бях замисляла Embarassed, може би защото изкарах две абсолютно леки бременности и изобщо не съм и помисляла даже, че на финала може да се случи нещо с бебето. За присъствие на таткото-не съм сигурна дали може, ама ще питам и ще ви пиша пак.Tsv, , да ти кажа честно, след две раждания-едното -нормално, другото-секцио, идеята, че бебето ще е при мен от първия момент още /евентуално при трето раждане/, леко ме плаши.И в двата случая ставането от леглото например първите един-два дни, коства на повечето родилки много усилия и болка. От една страна на всяка майка в този момент и се иска да е по-близко до бебето си, но на практика родилката има нужда в този момент най-вече от почивка и възстановяване, особено ако в къщи така или иначе след няколко дни ще си го гледа сама. А  в родилното можеш по всяко едно време да отидеш и да си видиш детето.Ако е в стаята ти, това бебе ще има нужда от обгрижване, свързано с навеждане, вдигане на бебето, и споменатото вече ставане и лягане на леглото, което лично на мен ми беше най-болезнената мисия.

Общи условия

Активация на акаунт