БЕБЕТА ЮНИ 35 :D

• 14 549
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Честито на мама мани. Мн да те радва малкия пакосник че рано идва.
Това ме кара да се замисля хайде мами събирайте багажа за болницата че няма време. newsm51

# 166
Здравейте момичета!

Майченце, благодаря за информацията. Сигурно сме изтървали промоцията и ще плащаме повече за матрака, ама както и да е Rolling Eyes

И аз вчера като прочетох, че се е родило бебче с термин след моя, доста се стреснах. Аз чантата за болницата почти съм я стегнала, ама нямах направление, обменна карта и т. н. Знам, че няма да ме върнат, ако почна да раждам, ама все пак.
Не знам за вас, но на мен по списъка за болницата едвам ми се събраха нещата в най-голямата торба, която намерих в къщи. Имам чувството, че ще ми се изсмеят, като ме видят помъкнала дисагите Joy

Колкото за бебчовските неща, нищо не сме купували още, но съм направила списък с най-необходимото и ако не дай си боже бебата ни изненада по-рано, мъжът ми ще купува, а майка ми ще пере и глади, докато аз съм в болницата hahaha.

Да ви попитам, че аз вече съвсем не съм наясно кои изследвания да задължителни и кои не.
Днес слушахме тоновете на бебка - всичко е ок; освен това ми мери обиколката на корема, кръвното и килограмите, гледа я и на видеозон. Следващият път сме на доки чак 28.05. Е, разбира се, ако искам междувременно мога да ида и при друг лекар, който евентуално да ми води раждането.
Та въпросите ми са:
- задължителен ли е вагиналният преглед в 9-ти месец?
- задължителен ли е преглед при кардиолог?
- задължителен ли е преглед при ендокринолог?
- за алергии?
- на вас какви други прегледи са ви казали, че трябва да правите

Иначе на мен изследванията са ми добри, само дето хемоглобинът ми е с тенденция към намаляване, та в края на бременността трябва да пия Малтофер и имам малко изолирани гъбички, та ми предписа вагинални свещички.

Е това е от мен. И още една последна молба към майчетата с опит: правят ли се някакви изследвания при приемане в  болницата?

# 167
Gali80, то, ако питаш мен, нищо задължително няма. Вагиналният е препоръчителен; кардиолог и ендо, ако имаш някакъв проблем, за който се знае и сте говорили с гинеколога; за алергии, ако ще ти слагат упойки.
При мен лично взимането на секрет беше последното ми изследване, друго няма, освен дето ще се следи урината всяка седмица до края на консултациите.
При приемане в болницата, доколкото знам, не се правят изследвания.

# 168
Ех, голяма радост с това първо бебе Simple Smile Снощи чак сънувах, че и аз съм родила Simple Smile При това бебето беше точно 2,240кг и 46 см  Crazy Само това помня  и колко бях изненадана, че не е над 3 кг, колкото ми каза докторката преди няколко дни... Викам си дано устискам поне още 10 дни!
Въпреки големия пазар през почивните дни, има още какво да купуваме.

И ние в събота капарирахме дървено легълце Валери на фирма Арбор, заедно с кокосов матрак http://www.arbor-bg.com/catalog_bg.html# - с колелца, а става и на люлка. Купихме чаршафчета с олекотена завивка и обиколник, протектор за матрака, хавлийка и т.н. други по-дребни неща.

Понапазарувах и някои работи за болницата, но още не ми е пълен списъкът, а и не съм започнала да пера.

Моят хемоглобин също е паднал - от 114 на 105, та ми изписаха фероградумет. Някой пие ли го? Сигурно е обсъждано, но мен като чак на финала ме засегна, не съм чела задълбочено Simple Smile

Веси21, и аз ще гледам да дойда утре, ако успея да стана и се наглася! Като гледам може да сме доста юнски мами!  Hug

Ей, в Русе и Търново, не се плашете от земетресението! Дано няма повече такива емоции!

Аз за нашето изписване хич не съм мислила кой ще дойде - може би майка ми и свекърва ми (и то ако не е на абитуриентска или училище, т.е. ако родя събота и неделя), братът на мъжа ми и евентуално дядовците, но и те ще са само за деня и после обратно се прибират. Само майка ми ще остане известно време.

Тя снощи ми звънна притеснена дали да не дойдела по-рано в Софето? Нещо я хвана предродилна треска вместо мен!  Laughing  Казах, че засега добре се оправяме и няма нужда. Simple Smile

Снощи пък имахме гости - кумовете ни с двете си деца - 1ви клас и на годинка и половина. Такава веселба падна, просто не е истина - омацаха цялата къща, но толкова много се смях, че и за миг не съжалих днес какво чистене с корема ме чака  Party  Внесоха толкова много живот и весело настроение у дома ни!

Айде, хубав слънчев ден на всички!!!   bouquet

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 15:20 от Meg_H

# 169
Честит син на Мани1976 bouquet.Да е здрав и много усмихнат малкия Симеон,а на Марияна бързо възстановяване.

# 170
Gali80, то, ако питаш мен, нищо задължително няма. Вагиналният е препоръчителен; кардиолог и ендо, ако имаш някакъв проблем, за който се знае и сте говорили с гинеколога; за алергии, ако ще ти слагат упойки.
При мен лично взимането на секрет беше последното ми изследване, друго няма, освен дето ще се следи урината всяка седмица до края на консултациите.
При приемане в болницата, доколкото знам, не се правят изследвания.

Вери   bouquet. А кой трябва да следи урината всяка седмица? Защото моята ЖК ме вика вече чак на 28.05 newsm78

# 171
това със земетресенията ми е най-голямия ужас. Само като чух по новините и погледа ми директно на полюлея закова. Предната бременност в 9-ти месец имаше едно дето се усети във Варна. Беше към 23 ч. Е никой не успя да слезе по бързо от мен, а ние сме на последния етаж. Мъжа ми още ми се подиграва, щото иначе пуфтях нагоре-надолу по стълбите. Даже немската овачарка от третия етаж беше след мен долу. А уж животните ги усещали тия неща.

Е това е от мен. И още една последна молба към майчетата с опит: правят ли се някакви изследвания при приемане в  болницата?

ами то сигурно зависи къде и как ще раждаш. Ако си секцио е задължително да ти направят предварителни изследвания. Мен в АГ ме взеха ден по-рано и ми направиха всичко на куп: кардиограма, кръв, урина, алергии, тонове на бебето, 2 клизми #Crazy и почистване на триъгълник /последните 2 бяха абсолютно ненужни ама като им влиза в пакета ..../. Сега не взимали от предния ден ами сутринта правели всичко като отидеш.
Ако си нормално раждане не знам дали ще имат време за нещо. Зависи на какъв етап отиваш. Че в окръжна една приятелка само дето не го изръси докато я регистрираха.

# 172
При мен всяка седмица гинеколожката ми, в Бг явно е по- различно. А аз не помня как беше при първата ми бременност преди 4 години. Като че ли се правеха допълнителни изследвания само при проблем. Кръв и урина за последно дадох 7-8 месец. Да, точно така беше. Защото после се преместих във Варна и никой не ми е пускал изследвания.

# 173
Предната бременност в 9-ти месец имаше едно дето се усети във Варна. Беше към 23 ч.
Да, мисля, че беше есента на 2004. Епицентърът беше Турция. Аз бях сама във Варна с Маги, а мъжът ми в Бургас по работа. Там го бяха усетили още повече, а аз си изкарах акъла. Не знаех на къде да поема, хем живяхме на 1-я етаж.

Ако си секцио, да, правят се изследвания при влизане в болницата, както преди всяка операция.

# 174
Gali80 аз ти отговарям това което знам от моя доктор, че всеки различно "проповядва"
- задължителен ли е вагиналният преглед в 9-ти месец?- моя доктор ми го направи още края на 8-мия и каза че е задължителен, както и този който се прави в 3-тия месец(това беше преди да определим датата за секциото). Ако раждаш нормално е добре всичко да е наред
- задължителен ли е преглед при ендокринолог?-не съм ходила и на мен ми е любопитно за какво се ходи newsm78
- задължителен ли е преглед при кардиолог?-ами аз ходих и ми измериха кръвното и ми чу гърдите и това беше
- за алергии?-аз ходих на алерголог миналата седмица и ми правиха тестуване на всички видове упойки, които не бяха по-малко от 15 на брой, но ако ще ти слагат епидурална трябва и теб да те тестуват, да не се окажеш алергична нещо  Shocked(заради секциото)
....но
...нищо задължително няма.
.....само е добре да си следиш урината по-специално, ако се надуваш като мен, че да нямаш белтък че не било хубаво Peace
Купихме чаршафчета с олекотена завивка и обиколник, протектор за матрака, хавлийка и ...
от къде ако не е тайна? И колко струват, че ние уж нямаше нищо да купуваме, ама вчера тръгнахме да купуваме всичко, не че успяхме де но точно това което си писала остана...а в Пигис хаус доста пара хвърлихме, та вече зашпочвам да се ослушвам за по-еФтинко магазинче.............
...Утре мислех да се дотътря и аз за срещата на 9 месеца, ма се оказа че ще си имаме гости и трябва да се позачисти гарсониерката в която живяхме до миналата седмица, че да има къде да пренощуват  Blush....но ако се оправя с време, което ме съмнява де може и да доФтасам със закъснение Mr. Green
margarete Outta Joint
  Ако си секцио, да, правят се изследвания при влизане в болницата, както преди всяка операция.
... newsm78 на мен доктора ми каза на 30-ти май сутринта отивам в 6:30, правят ми клизма и в 8:00 влизаме втори в операционната

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 15:50 от geneva2008

# 175
  • Вече в моята си приказка...
Здравейте, момичета!
Докато ви изчета, доста време измина! Аз от два дни не съм влизала във форума, ама и вие добре сте пописали.

Първо да чeститя на mani1976 и съпругът й! Да е жив и здрав малкия Симеон! Много късмет му желая, приказно детство и много да ви радва!

А на мама Мани, бързо възстановяване!  bouquet

И понеже доста съм изпуснала, ще се включа в разискваните преди няколко страници темички:
за изписването - колкото и малко хора да желая да присъстват на него, няма как да стане - голяма си ни е родата, най-близката. Друг е въпросът, че откакто направихме ремонта е малко мястото за гости - диванчето ни е по-тесничко, а и като сложим леглото в хола, където ще спим с бебчо, съвсем ще се стесним.
Когато се роди Ивчо не ми беше напрегнато от гостите - аз си гледах бебето в другата стая, а който иска да си яде и пие в хола. Обаче погачата ми дойде изнанагорно. Сигурно и депресията ме гонеше тогава. Едва изтраях гостенките да си тръгнат, ужасно уморена се чувствах от събитието...

И ние имаме сгъваемо легло-кошарка /Чиполино/, което обаче още не сме дори отваряли да го видим... Не е от суеверие, просто така съм решила - докато не се роди бебчо, никаки покупки. Ще направя списък, а мъж ми после ще купува /все пак ще има седмица време, за да напазарува най-важното/. За количка още се чудя! Дано само от толкова чудене не се мина накрая... newsm78
Иначе за повиването гледам сте си говорили. Ами аз с Ивчо нямах повивалник. Повивах си го върху спалнята. Не бих казала, че не ми беше удобно... Но не бих купила отделен повивалник, какво ще го правя после? newsm78 Не че много място има у дома!
Матрак смятам също да взимам. А за количката матрак /или каквото е там/ ще купувате ли? С Ивчо не съм взимала - направих си матраче от одеалце, върху което постлах една дебела пелена, а отгоре чаршафче. Но беше зима и беше подходящо одеалцето. Сега се чудя... newsm78

Gali80, с предишната ми бременност нито вагинален преглед са ми правили /с изключение на тогава, когато вече влязох в болницата с контракции/, нито кардиологични изследвания, нито при ендокринолог съм ходила. За алергии се замислям - струва ми се, че след операцията видях няколко драски върху едната си ръка. Мисля, че бяха за алергия, но дали заради упойката или пък заради обезболяващите, незнам! А за другите прегледи, и на мен това ми е въпроса. Мен само на обичайните изследвания /кръв и урина/ ме изпращат...

Спирам с дългия пост, че няма кой да ме чете /и мен ме размързя да го чета Crazy/

П.П. Слава Богу, че тук не съм усетила земетересението, че каквато съм паника Embarassed! Стискам палци да не се повтаря или най-много да са някакви слаби трусчета, които да не се усещат...

# 176
... newsm78 на мен доктора ми каза на 30-ти май сутринта отивам в 6:30, правят ми клизма и в 8:00 влизаме втори в операционната
При мен тогава така се стекоха нещата, че докато си лежах и чаках уж да раждам нормално, те направиха необходимите изследвания: кръв, урина и ме тестваха за алергии върху ръката.

# 177
Много ви благодаря за отговорите момичета  bouquet! Така се поуспокоих малко, защото никой нищо не ти казва Embarassed.
Аз предполагам, че ако има нещо нередно се полагат допълнителни изследвания, но се притеснявам да не би, заради тази прословута липса на направления да си спестят нещо важно Rolling Eyes.

Сега влизах в сайта на НОИ и видях, че осигуровките за април за преведени. Това означава ли, че до 15 дни, ако всичко е ок е болничния Praynig, ще ми бъде изплатен newsm78. Някой знае ли?

# 178
Geneva80, ние всичко, което изредих, го купихме покрай легълцето от същото фирмено магазинче на Аброр, за което дадох линк за легълцето. Като цяло наистина цените им са като че ли прилични, но не знам Дианабад дали те устройва  newsm78 Иначе комплектите за легълца + олекотена завивка и обиколници са мисля между 54 и 120лв. - в зависимост от марката и дали има бродерийки. Ние взехме това, което най-много ни хареса - за 87лв. Хавлийката беше почти 10лв, протектора за матрак - испански - 23лв., 4 пелени стандартно им са по 5лв. Кокосовият матрак, ако помня - 67лв., но не съм сигурна. Като това са за по-големия размер детски легълца - 140/70. Иначе нямат кой знае какви други стоки като ванички например, които ще търсим от другаде. Това е!

# 179
 ooooh! колко сте изписали, докато ви прочета, и забравих за какво щях да пиша...
Първо да почерпя -   cook, на патерици, имах РД на 10-ти, поразходихме се с мъжа и детето из Бг, та поне психически си починахме, нищо че аз с големия тумбак се качих и на асеновата крепост, и превзех стария Пловдив... Мъж ми му взех здравенцето - мен ли да пази, детенце ли hahaha
Честит син на Мани1976 bouquet.Да е здрав и много усмихнат малкия Симеон, да ги радва много всичките, а на мама бързо възстановяване. Страхотна новина Hug
И ние свършихме с ремонта, сега май е ред на дрешките на бебчо, ама все си викам, че има време... Дано няма изненади...
Хайде хубави дни да пожелая и да се опъна малко да почина, че днес не седнах...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт