Октомврийската пролетна

• 16 268
  • 287
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте и от нас.
ФРИКИ много хубаво заглавие на новата темичка,мерси.
С тези почивни дни голямо обикаляне насам натам падна.Още немога да си отпочина.Засега толкова че да ви изчета първо.Имам доста да наваксвам.
Хубав и лек ден на всички

# 16
  • София
Михаил пие от чаша аз като я държа, защото ако я държи той я обръща с дъното на горе още на първото отпиване Simple Smile

Коте,у нас е абсолютно същото-само дето често се случва да не мога да я спра и Катеринка хваща чашата и я излива наведнъж в устата си и почва да кашля от задавяне и е цялата мокра.Следва преобличане...Иначе аз като държа чаша  се справяме много успешно! Grinning

Коте, и на мен майка ми ми го връща много разглезен и после следва превъзпитание у дома. А как го навлича - май гледа не българче, а ескимосче. Последно Митко й каза, че проучва да закупи 2 кувиоза за Блажко и Маги - да ги сложим там на топличко децата в стерилна среда и да не ги мъчим да живеят на тая пуста недружелюбна земя.
А, Блажко щом си го прибера и първата нощ спи до мен на леглото. Та, децата обръщат много от представите ни за възпитание  Crazy.

Евелинка,така се разсмях,просто в първия момент си помислих,че за някаква сериозна цел ви трябват кувьози и после се разхилих тука,много добре ми дойде! hahaha

Аз ще почвам работа след месец-два и от сега го преживявам разделянето с моето слънчице.Първоначално ще се гледат с баба си,после може би на ясла,ако я приемат.Ама толкова противоречиви неща чувам за яслите,че ми се плаче.Дано попаднем на свестни хора,че малките бебета още не могат да си казват какво ги тревожи и ако е голям стреса,ще си проличи.Има ли случайно мами от Младост в София,да ходим в едно ОДЗ?!
Катето още не говори особено-казва мама,баба,деде,кака,таааа(това е тати).И как правят различните животни.Аз не се притеснявам ,но все ми се струва,че другите деца говорят повече-даже изречения правят някои,ама когато,тогава,да са живи и здрави...
Пишете за опита си с яслите!
Прегръдки на всички малчовци!

# 17
Фрики, стахотна темичка! Благодаря ти!  Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Евелинка, стискам палци да се оправи малкото сладурче, Тео.  Praynig  Ама как така ще остави тази докторка Маги без преглад 8 дни само на панадол?!?  #Crazy Вдига ли Т? Защо трябва да даваш панадол? На упътването пишеше доколкото си спомням да се дава не повече от 3 дни и после консултация с лекар.
Калоян ми е болничък. Вече три дни с Т, панадолът не действаше и минахме на нурофен, но след изтичане действието на нурофена и Т пак тръгва нагоре. Изписаха само Умкалор и Татум верде. Има леко зачервено гърло и леко зачервено ушенце. Днес обаче му пуснаха изследвания, тъй като Т продължава. Оказа се, че утайката в кръвта е много завишена 50 мм вместо нормално до 10 мм, левкоцитите също са със завишени стойности. Утре ще изследват и урината да видят да не би да има бъбречно възпаление. Отхвърлиха да е апендицит, гърдите са чисти. Надявам се поне изследванията на урината да са добри. Вече сме и на антибиотик. Докторката се е консултирала с още един педиатър и така ..АБ. Но щом се налага, няма как. Дано да се оправя вече.
Съжалявам, че се наоплаквах, ама ми криво тези дни.
Мира, не се притеснявай, ще свикнеш с работата.
Ники и Кати, а съм доволна от яслите. Калоян ходи с желание. Явно персоналът се отнася добре с дечицата. Не приемат болни. Абе засега няма от какво да се оплача. Е, два-три пъти са го връщали с чужд памперс, не закопчават бодито отдолу, ама това са дреболии.

# 18
  • Варна
Friki, браво за темичката!  bouquet

И аз влизам да се наоплаквам. Sad Ема пак е болна. Като пишка и плаче (направо пищи). Cry Правихме изследване на урината и има много високи стойности на левкоцити и еритроцити в урината, снощи имаше и малко Т. Почнахме Суметролим. Дано мине бързо. Praynig Освен това и аз нещо се разкиснах - имам хрема и ме боли кратуната, а уж на бебе щях да ходя. Tired Наоплаквах се...

Слийпи, Hug

Аман от болести!

# 19
  • София
Миринда, sleepy - да се оправят бързо малките и вие да сте максимално спокойни. Не ги обичаме антибиотиците, но какво да се прави като само те помагат в някои случаи..... Sad

Аз съм по-добре. Не очаквам много от себе си като се има предвид какво преживях. Племенницата ми сега е при майка ми понеже там е училището й и да завърши годината. За лятото ще я вземем за повече у нас, но ни предстои среща с отдела за закрила на детето, ходене в съда и други такива процедури....

Кали се събуди и ставам......

До скоро

# 20
Миринда, а пуснахте ли на малката урокултура? Трябва да се изолира точния бацил, за да се предпише верния АБ. Иначе може да се наложи да ипе и втори. Но урокулутрата в такива случаи е задължителна. С каката имахме такъв проблем, който не е рядко срещан при момиченцата. Оттук нататък трябва да правите всеки месец за 6 месеца урокултура и после на всеки 6 месеца, както и да внимавате с АБ, защото те увреждат много бъбреците. Ние с каката отидохме и на нефролог, за да сме сигурни, че няма увреждане и на бъбреците.
Дано съм ти била полезна.  bouquet

# 21
  • Варна
Благодаря момичета Hug

Ма4о, не сме пускали. И аз знам, че трябва, но докторката тук не каза нищо, а и нали не ни е тя личен лекар. В четвъртък ще пуска пак изследване на урината и ще я питам. В краен случай като се върнем във Варна, ще накарам нашата докторка да направим урокултура или ще си го платя. Мерси много за инфото. Hug

На мен сега проблема ми е как да накарам малката да си пие лекарствата. Sad Не й харесва на вкус и пищи и се дърпа, ужас. #Crazy С лъжичка го плюе, с водичка разтворено, близва веднъж и край. И със спринцовката на Панадола пробвах, чак се захласва от рев и то изтича от устата й и нищо не гълта, а и ме е страх да не я задавя, че се е случвало. Sad Ако някой има идеи, много ще съм ви благодарна.

Мила, с теб сме. Дано по-лесно се наредят нещата в съда и по разните там институции. Hug

# 22
  • София
Миринда - в началото и Кали беше така, слагах я да легне в мен и директно в гърлото го изливах със спринцовка. Но на два пъти, за  да не се задави. След това реших да пробвам да й го давам като нещо вкусно. Слагах го в спринцовката и се престорих, че близвам без да й давам нищо. И нали си е лакомийка тя си поиска, забавих се нарочно и накрая го изпи много бързо. Е, не става винаги определено.... Sad
Както и да стане не се притеснявай, неприятно е, имаш чувството, че се травмират, но не е точно така.....Понякога като майки виждаме повече страдание у тях без да има такова.

Благодаря за подкрепата  Hug

# 23
Миринда, аз обикновено слагам лекарствата на Марти, които не може да понася в едно млекце Данонино. То е малко като количество и лесно се изяжда.
По въпроса за урокултурата-направо не мога да повярвам, че може да има лекар, който при болка при уриниране счита, че не е необходимо да се пусне урокултура. И каква е тази практика да се изписва АБ на сляпо, без да се знае точния бацил  Close. Това за мен е абсолютно несериозно. Дано малката скоро се оправи. Все пак ти препоръчвам да си вземеш утре сутринта урина в стерилно шишенце и да отидеш в някоя лаборатория. За урокултурата трябва задължително да се вземе първата урина след нощта и при започване на пишкането се изчакват първите капки и тогава се слага шишенцето. Платено изследването е около 15 лв. Нашият педиатър винаги при вирусно заболяване на Алекс ме пита дали се напъва, когато пишка, дали потреперва, насълзяват ли й се очите-всичко това сочи за започване на някаква инфекция по пикучните канали. Обяснил ми е хиляди пъти, че това да наблядавам детето как се държи при уриниране е много важно, защото вирусите винаги търсят най-слабото място в организма, където да ударят или пренасочат и много често при момиченцата това са пикучните канали.
С Марти и кака Алекс бяхме до късно на разходка - много ни беше приятно и забавно. Утре сутринта ще се видим най-после с майка ми, която беше на почивка в Англия  Laughing
Набрала съм на лелята в детската градина на каката, ама да видим кога ще си го и отнесе  #Cussing out
И нали си знаете - лека и мека!!!

# 24
Мириднда,  Hug
Калоян също не искаше да пие един антибиотик и първият път направо го повърна. Аз го слагам да легне, и изсипвам по малко в устата, чакам да преглътне и пак. Сега вече свикна милото и понеже му казвам "браво" след всяко лекарство, още като види спринцовката се размрънква и започва да вика "бабо" - това е браво. И така се поощряваме.
На Калоян изследванията на урината са хубави. Явно е от гърлото и ушетата.

# 25
  • София
Здравейте мацки  Hug. Нямам никакво време да пиша, затова се изгубих.
Прибрахме се от бабата( заминахме изненадващо). Разглезен до ушите. Носеха го на ръце, не искали количка щели да си го носят. Но те са няколко човека и си го прехвърлят, а сега аз изнемогвам  Crazy. На всичкото отгоре вдигна Т. Вече я смъкна ( само с Калпол), но получи алергична реакция от един шампоан. Гърлото е червено, но ще изчакаме с АБ, защото утайката е с добри показатели. Ще се пие Кларитин за алергичната реакция и калциев глюконат. Баткото учи за матурите и вече откачам.
МилаFlowers Rose Flowers Rose добре е, че Ви има. Така детето ще е мъничко по- спокойно.  Hug Hug Hug
Миринда, аз давам насила. Стискам го хубаво и наливам. Това е. Иначе няма никакъв шанс да го накарам да хапне каквото и да е. Не е правилно, но това е  Embarassed.
СлийпиHug.
Болничките да се оправят бързо.
Евелинка, и с паците на мъжете не е толкова лесно. Да чукаме на дърво, но усложнения може да се получат и при тях.
Фрики, благодаря за новата темичка  newsm51.
Изчезвам, че ми е натоварена програмата. Целувки на всички.

# 26
Здравейте момичета  bouquet!
Аз сега да ви се оплача едно хубаво!Миналата седмица се разболях, малко след като малкия се бе оправил.Само, че не взех мерки и моята болест се проточи близо седмица и на третия ден заразих пак малкия.На него малко му е и трябвало при положение, че е бил със слаба имунна система от предното боледуване.Решихме да му направим кръвна картина, за да видим дали има някакъв проблем за честото му боледуване.Оказа се, че един от показателите за алергичност е доста висок, но за сега не могат да ми кажат, да ли е от този възпалителен процес или е причина от нещо друго.Та другата седмица ще повтаряме кръвната картина ooooh!.Моля се да се оправяме по бързо, че днес като видях в детското отделение колко дечица имаше....Иначе и аз не ги обичам антибиотиците, но наистина се оказва, че те най помагат при зачервеното гърло на малкия, та гледам да се примирявам вече!
Фрики, благодаря за новата темичка  bouquet!

# 27
Здравейте и от нас Hug

И аз започнах работа,затова се изгубих,добре че работя поне два на два та не ми е толкова тежко за малката.Тя в началото ме търсеше и когато почивах не искаше да се отлепи от мен,но вече свикна.Всички сме болни вече десетина дена и ми писна от тия болести  Whistling Виждам,че и тук има много болнички ooooh!
ники на кати- ние сме от Младост и съм записала малката почти във всички ОДЗ-та,но не мисля че ще имаме някакви шансове защото най малкият номер ни е 37,но много се надявам,че не искам да си стои в къщи още една година,пък и за нас ще е по лесно,не само да си я прехвърляме кой да я гледа.
Жаки става все по палава и не знам до къде ще ми дойде края,ако не е нейната се започва едно крещене Crazy,в градинките умирам от срам.
За говоренето,доста е напреднала като папагал е постоянно слуша и повтаря всичко,а китайския го знае перфектно Joy
С гърнето сме до никъде,по едно време беше свикнала само там да върши работата,после го отказа и сега сама пак прояви желание,мисля щом се затопли да и махна памперса и така най бързо ще се научи.
Мисля да сменям личния лекар на малката,като я види изпада в истерия и въобще така не може да я прегледа като хората.Ще пробвам да отидем при друг лекар и там ако се чувства по спокойна няма смисъл да я травмирам,а я сменям.
Да Ви се оплача сега докато Ви пишех и мъжът ми ми се обади,че е починала баба му,направо изтръпнах цялата защото никога не съм губила близък Cry
Спирам до тук,че не мога да пиша вече

ДА оздравяват всички болнички Hug
  bouquet

# 28
 Hug
Нещо съвсем изоставаме с темичката ни.  Rolling Eyes
Калоян спинка и аз реших да драсна два реда. Засега сме по-добре (не смея да се похваля). Следобяд ще го водя на контролен преглед, че свърши АБ сутринта.
Като го изведа на разходка и ме изтощава, то не е тичане, то не е чудо... Другите деца се заиграват, ама Калоян не.  #Crazy Вече започна да повтаря като папагал каквото чуе. Тръшка се за щяло и нещяло. Промених тактиката - вместо да се опитвам безрезултатно да отвличам вниманието му, шляпвам му един шамар по памперса и го пращам в спалнята да си реве. Много бързо се връща и забравя да се инати. Можело значи.  Sunglasses

# 29
Здравейте,момичета и от нас!Снощи каката остана след градината при баба си и днес си я прибрахме.Толкова и е стоенето,досега не е отделяна и от тази година започна понякога да остава за една нощ,но и е мъчно и неиздържа повече.Подозирам ,че и с малката оставането ще се окаже проблем.Ама така е,защото докато са малки и всеки се скатава,пък те като поотраснат вече е мисия невъзможна. Rolling Eyes
Вяра е добре,палава е много,но сега като е топло и повечето време сме навън и така е по лесно и приятно и за двете.Правим опити да спи само по веднъж,но все още и  е трyдно да свикне и понякога пак си спи по два пъти.Наобяд вече се приспиваме без гърда,само лягам до нея докато заспи и после си върша работата.Записах я на градинa,л едната е 98 номер и почти нямаме шанс,в дрyгатa сме 68 и там по има надежда.Ако не ще чакаме и ще се гледаме и зимата.
Ходихме да разгледаме животните в зоопарка,ама щерката се оказа много страхлива и като наближат дава отсъпление и подсмърча.Изплаши се даже от зайчетата,пък на yличните кyчета като ги види ги сочи с пръст и им вика бао-бао.На пързалките вече се катери сама без проблем и даже не и пyка че може да падне,aма щом е за лyдории първа е.
Спирам,че да оставя и на вас да се разпишете! Naughty
Болните да оздравяват!Прегръдки на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт