Пролет искаме сега - заедно с нашите цветя - 3

• 41 783
  • 387
  •   1
Отговори
# 105
  • На края на света !
Да това е срамежлива мимоза ,тази седмица чакам ,семенца ,дано по скоро прстигнат Praynig

Деси не умира  ,просто си свива листенцата ,на мен ми изглежда като живо .

# 106
А как ще я гледаш при това и какво се изисква.
Може ли да се пулвелизира и голяма трудност ли е да се гледа.
Много съм заинтригувана.

# 107
  • На края на света !
Деси и аз сега чета ,но от собственици на това растение разбрах ,че не е толкова сложно отглеждането и  Peace
http://bg.wikipedia.org/wiki/Mimosa_pudica

# 108
по принцип на пакетчето си има графика,на която пише февруари ,март ,но аз ги сея през януари ,и ги увивам  с прозрачни найлони  Peace
Ще знам за следващата година. Peace

# 109
Чаро,
а това че си свива листата означава ли че те умират или после пак се разтварят.
И при какъв допир само от човек или от вятър може да се затворят?

# 110
  • На края на света !
деси отварят се ,изгледай третото клипче  Peace

# 111
Да сега изгледах и 3ия клип и разбрах.
Ще бъде много интересно да се гледа тази мимоза.
И кога ще ти я донесат?
Веднага да я снимаш,ако не е само на семе в началото.

# 112
  • На края на света !
Деси само семенца ще получа към сряда ,но семената са изпробвани и със сигурност поникват ,и аз чакам с нетърпение  Hug

# 113
Вие момичета ме убихте! Наистина ли не сте виждали мимоза? Като малка си спомням, че някъде си играех с такова растение. В природата се свива от дъжда или силен вятър с цел да се защити. Като се оправи времето разтваря листенца за да фотосинтезира на по-голяма площ.  Когато се каже за някой човек, че е "мимозен" се има предвид точно това свойство - да се свива и затваря в себе си, ако го питаш нещо или го закачиш някак Wink

# 114
  • На края на света !
Lenyto не съм виждала мимоза ,тук има албиция "копринено дърво"която много прилича на мимозата ,но става огромно дърво ,тя си свива листенцата ,по време на дъжд и вятър ,но не по този начин Peace

# 115
Ами...незнам, сигурна съм че беше мимоза, нашите ме просветиха тогава:)

# 116
  • На края на света !
Lenyto определено става дума за албиция и аз до скоро си мислех ,че е мимоза ,впрочем доста хора я наричат мимоза , Растението се нарича често и "спящо дърво", тъй като привечер листата му се затварят в спящо положение..а мимозата било малко храстче и то даже с бодли  ,виж в търсачката  ,и ще видиш  Peace

# 117
Възможно е,но само ако се затварят листенцата като ги пипаш - в това съм сигурна. не съм гледала как се затваря вечер. Но спомените ми не са чак толкова ясни, дали е било храстче, дърво или саксия. Исках да кажа, че много отдавна познавам мимозата и после, когато съм я виждала и по телевизия, и на снимки, и в енциклопедии...и знам ли още къде, някак вече не се впечатлявах...
Но гледам, че имам много мимози де...

# 118
Мерседес, това дето го описваш с черните семенца и аз го имам, ако е същото цъфти в невероятно кичести лилави цветчета и после стават шушулки като на боб. Даже един познат с агрономски познания ми спомена, че най-вероятно е някакъв вид боб, но не е сигурен, че на живо не го е виждал. Иначе иска много слънце, става по-красиво.
Таша, благодаря за разясненията, вкарах си нова муха в главата, да си правя езерце с лилии Grinning

Няма шушулки, по- скоро плодчетат му са като на бъзе май newsm78. Утре сутринта ще снимам, само да не забравя Embarassed

# 119
Момичета имах  малка мимоза, и точно така си свиваше листенцата като я докоснеш, но умря за съжаляние и аз не знам каква е причината.   Confused
А на вилата имаме голямо дърво мимоза - много е красиво   Grinning

Общи условия

Активация на акаунт