Пролет искаме сега - заедно с нашите цветя - 3

• 41 746
  • 387
  •   1
Отговори
# 60
Искам да попитам някой отглеждал ли е "градиснки татул"?

# 61
Искам да попитам някой отглеждал ли е "градиснки татул"?

tin_tin една приятелка си сее около оградата на двора, но няма малки деца, а нали знаеш че татула е отровен Confused

микки басейнчето с лилиите го е правил баща ми. Дупка в земята /размера е около 1.50 на 1.00/ и от там някакви арматури и бетон и го е боядисал с корабна боя. Дълбочината му е около метър. Лилиите зимуват там. Басейна се завива с някакви найлони и върху тях слага слама за държи по топло. Имаме четири на брой. Купувани са тук от магазин Мимоза
Като го направихме миналата година мислехме че ще завъдим комари, но нямаше такива. Но пък от някъде дойде семейство жаби и си направиха поколение. Жабчетата като попораснаха и излизаха да се пекат на листата на лилиите. Вечер като легнем и когато е тихо много готино се чуваха жабите как крякат

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 09:40 от Tasha

# 62
Момичета,здравейте.Имам един въпрос.Исках да си купя орхидея,но след като окапят цветчетата колко време им отнема да се появят отново.Знам,че е капризно растение, а и не съм много голяма цветарка- да не кажа никакава.Може ли някой да ме посъветва.Все пак не ми се чака една година за нови цветчета, а не искам да се любувам на зелените му листенца.Благодаря предварително на знаещите.

# 63
zonka имам 3 орхидеи които след последния цъфтеж спят вече  година и половина

# 64
Аз отворих един сайт (първият, на който попаднах)и там като заобясняваха какво трябва да се прави,на мен ми се отщя.Интересно, че не казаха нищо колко време спят.Ще се поразровя още,ма съм на път да го купя и да го изхвърля след като окапят цветчетата(не ме линчувайте,моля ви) Mr. Green

# 65
Ще се поразровя още,ма съм на път да го купя и да го изхвърля след като окапят цветчетата(не ме линчувайте,моля ви) Mr. Green

Оооо няма да те линчуваме. Но ти предлагам да си ги купуваш цъфтящи да ти красят дома и като ти окопят цветенцата да ми ги подаряваш вместо да ги хвърляш. Какво ще кажеш  Wink

# 66
МерСедес да не забравя да ти кожа, че като се слага пръстта в бъчвата по средата има една дебела тръба - пластмасова. Цялата е на дупки и поливаме и от горе и чрез тръбата. Пълним я и тя бавно се отцежда в пръста и това го повтаряме няколко пъти. Всяка година в някоя от дупчиците има изсъхнали ягоди, но пак ги подновяваме
Да, аз в предната тема споменах за въпросната  тръба, тъй като май няма друг начин за равномерно поливане. Благодаря ти много.
Ние вчера прекарахме целия ден на двора,  пак с пръскачките се занимахаме, но най-накрая  разбрахме оптималния вариант за поливане. Поизчистих си пътеките, насадих и едни катерливи, които ми даде баща ми семенца, в шушулки са, чернички от типа на боба. Изобщо не знам как изглеждат, ще ги видим. До една ограда ги насях. сНОЩИ направо бях като пребита, но доста боклуци  почистихме. Масата е готова под асмата, остава и да се стопли и да сядаме да пием ракия навън  Mr. Green

# 67
И аз се подреждам на опащка за подаряване на орхидеи Simple Smile

# 68
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Таша, много хубави снимки  Hug

аз още чакам май на Чаро снимките от маслината и цитрусовото дръвче  Wink

на мен ми изгоря от слънцето един лимон  Confused
пускам щорите ooooh!
не разбирам защо лимонът, бананът и смокинята не искат слънце newsm78
нали са все пак южни растения. newsm78
стрелицията се кефи на якото слънце, но останалите не Rolling Eyes Rolling Eyes

Теди, какво стана с твоето манго?
расте ли? колко е голямо? моето стои нисичко, но си има перчемче Laughing

# 69
Таша, много хубави снимки Hug
аз още чакам май на Чаро снимките от маслината и цитрусовото дръвче Wink

asyalein благодаря ти   bouquet
Аз трябваше да покажа снимките на маслинката и портокалчето. Занесох ги на вилата и даже сме ги наредили вече. Направих толкова много снимки да ви покажа двора, но забравих да ги снимам тях.  Embarassed
Следващия път като ходя няма да забравя да ги щракна

# 70
Tasha, питах те за бакопата, но може би не си ми видяла поста. Това храстче от едно коренче ли е или от повече?

# 71
Цветарки ето да видите моите петунии от семена,които засях съвсем в началото на Април,а някои тепърва изникват. #Crazy
http://outdoors.webshots.com/photo/2916147750102206652vmxrNU
Ето така би трябвало да изглеждат Whistling
Нормално ли е да са още толкова малки?Ще цъфнат ли някога според вас? newsm78 Laughing

# 72
asyalein имах за кратко време банан /че/, но бях забелязала, че когато беше на слънце листата му ставаха меки  и краищата покафеняваха. За съжаление, не от това си отиде. Уморих го като му вадих издънката. Cry Със сигурност искаше повече водичка /влага/ и по-шарена сянка.

# 73
  • На края на света !
kiticat малко късничко си сяла петуниите ,затова ,са още мънички ,но със сигурност ще ги видиш цъфнали ,и стават наистина такива като на снимката Peace
asyalein аз съм ги показвала преди време и маслинката и портокалчето ,има ги в албума  Peace
но маслинката е много въничка едва сега и се разлистват листенцата ,а портокала е голям а няма нито едно цветче  Sad лимоните и двата цъфтят ли цъфтят ,даже вече имам оформени малки лимончета Flutter ,грамофончетата също цъфтят ,засега само бели лилави и розови ,имам също една петуния от семенце  цъфнала ,кълдъръмчета цъфнали ,но кобеите ги нямам никакви само растат вече са над половин метър ooooh!а да ви се похваля и магнолията ми пуска второ листенце .
Също тази седмица ми обещаха да ми изпратят семена за срамежлива мимоза ,чакам я с нетърпение Hug

# 74
asyalein,
сигурно просто още са малки растенията, като порастнат стават "слънцеустойчиви". Иначе дори тези за които пише, че се гледат на слънце, докато са малки предпочитат сянката.

Общи условия

Активация на акаунт