Пролет искаме сега - заедно с нашите цветя - 3

• 41 761
  • 387
  •   1
Отговори
# 75
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein,
сигурно просто още са малки растенията, като порастнат стават "слънцеустойчиви". Иначе дори тези за които пише, че се гледат на слънце, докато са малки предпочитат сянката.

не са малки newsm78
лимонът е на 2 години. смокинята на 1.
смокинята е точно до мандарината. мадарината расте като луда, а смокинята жълтее Thinking
на лимонът листата станаха бели Shocked, напълно изсъхнали и изгорели. ужас
бананът го преместих на сянка, добре е вече, иначе листата му изгоряха ooooh!

# 76
  • На края на света !
asyalein винаги когато растенията са били дълго време и после ги искараш става така ,моя бенджамин е доста големичък и старичък ,и цяла зима е вътре ,преди месец го извадих и то под лозата и там където го е докопал някой слънчев лъч листата са опечени ,същото стана и с другите цветя ,но вече се адаптираха и сега са добре Peaceа банана аз винаги го държа на шарена сянка иначе ми съхне и на мен ,виж цитрусите съм ги оставила под целодневно жарко слънце и са ок Peace
Да ви се похваля на азалията две от пъпките се отварят много съм щаслива ,станала е много хубава Party

а това са ми албумите Peace
http://desikostova.multiply.com/photos/album/19
http://desikostova.multiply.com/photos/album/13

# 77
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Чаро, аз нямам вън Blush
моите стоят все на перваза....

просто в момента е над 30 С.
явно слънцето име  дошло повечко. все пак април валя сняг Tired

# 78
  • На края на света !
да явно име дошло в повечко слънцето от веднъж ,нямали са време да се адаптират постепенно ,няма начин трябва да ги преместиш от там  Peace

# 79
о, на мен нещо пак ми се "прецака"  интернета докато пишех. Та исках да кажа- незнам нищо за гледането на смокиня, обаче и на мен розата ми като я изнесох и прегоряха много листа, но тези които изникнаха след това са по-дебели и по-релефни и не прегарят. Казвам навън, защото при нас вътре почти е невъзможно да ги грее пряко слънце .
Мисля, че лимонът ще се адаптира във всички случаи ( макар и с някои загуби на листа), а пък бананът е нормално да засъхва по краищата, особено долните листа, но той пък иска много влага ( т.е.  поставяне върху тава с камъчета пълна с вода), но трябва да внимаваш, когато е мокър, да не ти го прегори слънцето (всяка капка е малка лупичка и става за нула време). Аз лично намирам банан с големи и леко засъхнали листа за доста екзотична гледка.

# 80
Tasha, питах те за бакопата, но може би не си ми видяла поста. Това храстче от едно коренче ли е или от повече?

tin_tin извинявай може би съм го пропуснала. Бакопата е от 4 коренчета за да стане по гъста. Сега е още по хубава и кичеста. Ще я снимам и пак ще я покажа

# 81
Девойки,прекрасни,ето ми цъфналия жасмин
http://www.flickr.com/photos/7719309@N08/2485321605/in/set-72157602373284825/
Сега имам 2 въпроса:
1во.И моят банан има една издънка,опитах се да поразровя,но все,стубулце ми се откриваше до където посмях да стигна.Има ли някой с опит,да е отделял,как го е пражил и колко голямо е било бебето-банан4е?После как се процедира,във вода или директно в по4ва???Прилагам снимка на размера в момента:
http://www.flickr.com/photos/7719309@N08/2486138594/in/set-72157602373284825/

2ри въпрос е май към  Чародейка ,беше ми казала,4е кобеята мога да отрежа клон4е и да го засадя.Колко голямо да е клон4ето и директно в по4вата ли?Има ли тънкости???

Много мерси предварително,на вси4ки,които ще отговорят  bouquet

# 82
Даааа, страхотно е Flutter Flutter Flutter, това пълзящото го имаме и ние в двора, обвило е отвсякъде една постройка в двора, много добре изглежда, като се сетя ще снимам. Мерси за снимката с бъчвата Heart Eyes

О, красота! Това е дива лоза - аз си купих две да ми пазят сянка на тересата. Е, още са далеч от желаното, но растат доста бързо. Ще ги снимам и ще ги покажа.

Ето някои от цветенцата ми: /на последната снимка голямата бяла саксия е лозичката./

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 14:46 от tanya.d

# 83
Даааа, страхотно е Flutter Flutter Flutter, това пълзящото го имаме и ние в двора, обвило е отвсякъде една постройка в двора, много добре изглежда, като се сетя ще снимам. Мерси за снимката с бъчвата Heart Eyes

О, красота! Това е дива лоза - аз си купих две да ми пазят сянка на тересата. Е, още са далеч от желаното, но растат доста бързо. Ще ги снимам и ще ги покажа.

Дали е като моето ? Прави едни малки тъмни плодчета.....и много бързо расте..както казах обвило е цяла постройка,даже не му знам и къде му е корена, защото и на улицата има даже.

# 84
  • На края на света !
Italina аз ги режа с нож издънките на баначета иначе с ровене нищо не става при мен имам една успешна която  пресадих преди два месеца и тя взе че пусна издънка ,садят се направо  Peace

А кобеята като си резнеш клонче се сади направо и се похлупва със буркан или с прозрачно пласмасово шише или каквото ти хрумне ,държи се така докато развие хубави листенца ,после постепенно я откриваш по малко за да се адаптира  Peace

# 85
Пак мерси,от цветя да не се оттървеш  bouquet

# 86
Момичета,знае ли някой от къде да видя как изглеждат листата на джинджифила? Имам нещо поникнало в саксията обаче не знам бурен ли е или не.... newsm78
Моля ви помагайте  Praynig

# 87
Момичета,
дали бегониите ми (Ангелско крило, Слонско ухо и бег. рекс) ще издържат на открито на балкона?
  Sad

# 88
argun,
За бегониите мисля,че е още рано.
Поне нощите още са студени.
Поизчакай още малко седмица,две.
Мастерче,
Тука намерих статии с изображения за джинджифила.
Дано ти свършат работа.
http://www.gotvetesmen.com/useful/spices/index.php?alphabet=%D0%94&id=18
http://www.bb-team.org/articles/1613/

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 16:36 от desi_minkova

# 89
Мерси Деска,тези и аз ги видях,ама се обърках още повече как изглежда...с кръглите листа ли е или с по продълговатите.....Та затова реших да попитам тук.....

Общи условия

Активация на акаунт