В коремчето на мама, ОТКОМВРИЙЧЕТО сладки ритничета раздава!

• 11 578
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
Аз изгорях днес на едно кафе и кога нз т.к. тичах след Дени шпрез цялото време и за 5 мин. не седнах.
Нямам никакъв апетит днес съм на един фреш и една супа
А за помпата аз се спрях на електрическа която харесах в Джъмбои е 60 лева.Този път няма да развивам мускули то беше едно непрестанно цедене бях като кравата Милка hahaha

# 106
  • Варна
gery_roz , няма ли да боли с електрическата? При тях май няма как да регулираш вакума и скороста на изцеждане така че да ти допада. Аз си избрах помпа на Авент също от 80 лв.

# 107
Има степени на интензивност.
Консултирала съм се с мами които са ползвали и казват че направо са се родили с тези помпи (електрическите)Моята старата е същата като на Авент само че на Кампол и струваше 50 лева много е хубава но аз я разбих от ползване и сега не прави вакуум както трябва.Говорих с едни познати които имат магазин за детски стоки и те казаха че е нормално при вакуумните помти след многократна употреба съответно миене и изваряване да става така някаква гумичка се износвала.Мисля че ще си улесня живота.На Авент ел. помпа е 300 лева които ми се струват доста

# 108
  • София
Добре, че е форумчето всеки да се оплаче къде и какво го боли, че ако отида на някой да му кажа как ме боли опашката като сядам все едно съм паднала от втория етаж по задник на бетонна плоча, ще умре на място Shocked Сигурно е от наместването на костите в тази част на тялото и многото седене. Като родим ще ни мине и друго ще ни заболи после Mr. Green

Сиси, много късно се включвам, за да те успокоя навреме, че и на мен по тел ми казаха да отида на място да си взема резултатите от БХС, за да ги коментира докторката. Обаче аз толкова се притесних, че не оставих жената на мира докато не ме свърза по тел с доки да ми ги каже веднага. Laughing Радвам се, че на всичките тревогите са били напразни. Трябва да свикваме с майчините тревоги.

Днес си купих още една пола. както съм споменавала и преди аз си купувам дрехите от нормалните магазини. Поне да могат да се носят и другата година. Полата е с еластична платка на корема и ще ми свърши добра работа. До тук - 2 поли и една рокля. Свеки обеща да шие още панталони за бременното ми шкембе Wink

Само да вметна,че на BeFree (Dr.Brawn) шишетата също имат клапа за обезвъздушаване против колики и показва дали храната вътре не е прекалено топла (има една тръбичка вътре, която си променя цвета според температурата). Племеника ми го храниха с такива шишета и никога не е имал колики (сега е на 1,3г.). Спи по цяла вечер. Пожелавам на всеки такова дете. Незнам дали е било от шишето, но бих опитала.

# 109
Виждам, че си говорите за шишета, но не бързайте да купувате по много, че ако кърмите, стават ненужни.
При кърменето има много колики... няма как - гълта въздух и ако не го изкара /да се оригне/, го боли коремчето и много пръцка. Но моят Дени не можеше да се оригне, особено ако заспи след хранене и час по-късно се събуждаше със зверски рев... та така - почти до година. После кърменето и гълтането на въздух не му пречеше, малко се повърти в леглото, пръцне и му мине...

# 110
Ние с колики не сме имали проблеми а ако нещо се раммрънкаше имахме едни гелчета от Швейцария много ефикасни Wink
Аз използвах шишета нищо че кърмех давах вода или чай и като излизаме го хранех с шише за да не ми стои кърмата в хладилника че имах доста Simple Smile

# 111
Здравейте мамииииииииии,
аз първо  #Cussing out защото написах един дълъг и готин пост и сайта се сдуха и се изтри Sad
Таааааааааааа, Енигма пътува и не знам кога ще може да ви разкаже... ще я оставя сама да каже за нейния преглед и какво е бебчето й Simple Smile
а аз съм толкова щастливаааааааааааааааааааааааа, преливам от емоцииииииииииииии....
но иначе аз ще съм една от малкото мами май, която ще връзват панделки и ще обличат бебо с розови гащи Simple Smile поне засега мадамите са кът Simple Smile
тя беше много срамежлива и д-р мМарков горкия се измъчи с нея...  чудеше се как да я огледа... побута я няколко пъти да се премести, защото се беше заинатила да не мърда, след като 1 час преди това не спря да ме рита и подпира и да се върти напред назад Simple Smile много я усещах днес.... Иаче всичко ни е наред... много е доволен от нея.... нооооооооо много сме големи... в момента съм в 19 г.с и 3 дена, т.е. началото на 20 седмица, но ми показа ехографа че съм в 21 г.с.... дават ми термин 23.09, което 2 седмици преди термина, който си изчислявах....
но предполагам че е нормално... при условие че двамата с таткото хич не сме малки а и двамата сме се родили над 4.100 кг.   Какво бебе да родя?
Та сега с таткото се разбрахме да работим до момче, така че стискайте палци още следвашия опит да е момче, че иначе дупе да ми е яко...  hahaha ще има да рева по болниците като циганките от смешно ли е раждането  Joy
аз не мога сега да ви чета, че уча и нямам време... ама когато мога ще изчета всичко и ще се включвам по темите...
Инче нали ще ми сложиш розово щъркелче?
Лека вечер мадами...  Hug  bouquet
П.С. Марков е страхотен.... само ме питаше имам ли въпроси а аз като хипнотизирана само гледам бебка... показа ни всичкооооооо... едно след друго, даже броихме заедно пръстетата на ръчичките и крачетата Simple Smile аууууууууууу искам паааааааааааааааааааак беше страхотноооооооо, много е внимателен и обяснява и наистина ако имате въпроси казва всичко... дори на тапите въпроси на таткото отговори  hahaha той горкия се беше шашнал и му вика  на доктора след прегледа: "а вие ще погледнете ли дали и няма нещо.... да няма някой дефект"  hahaha Joy и доктора вика... е аз дисега това правих, нали ви обяснявах, а той хич не го е слушал  Laughing запецнал е на "момиче имате 100%" и после като треснат гледаше таткото  hahaha

# 112
Elichka_mama честита принцеска. Предполагам, че наистиа е било невероятно изживяване при д-р Марков. Аз го чакам с нетърпение този момент.
Иначе аз съм луднала от работа. И сега е само началото на сезона, какво ще правя след месец два не знам  newsm78
Днес срещнах моя зъболекар и се разбрахме другата седмица д аотида да ми почисти зъбен камък. Каза ми че щял да ми сложи упойка лидокаин /за пръскане/. Аз го попитах и той твърди, че не е опасно за бебо, ама аз малко се чудя  newsm78

# 113
Еличка, честито ти момиченце!

Бях сигурна, че ще е такова, ама знам, че искаше да има голям батко... но... след година-две, ще направите и второто и ако е момченце, пак ще може да варди сестра си   bouquet Повярвай ми, щастливка си, че имаш момиченце в тази мъжка година и в този особено мъжки месец  Hug
А таткото... просто ще се влюби в нея... само гледай!

# 114
Добре, че е форумчето всеки да се оплаче къде и какво го боли, че ако отида на някой да му кажа как ме боли опашката като сядам все едно съм паднала от втория етаж по задник на бетонна плоча, ще умре на място Shocked Сигурно е от наместването на костите в тази част на тялото и многото седене. Като родим ще ни мине и друго ще ни заболи после Mr. Green
  Joy Joy Joy
 Много добре казано, за съжаление и аз имам същия проблем... С първата бременност такива болки не съм имала, но сега не работя и може би не се движа достатъчно, сигурно това е причината.
Elichka_mama , честито! И аз нямам търпение до прегледа, когато ще разбера ПОЛА.
За помпите: аз си бях взела ръчна, но не ми беше удобна и почти не я ползвах. Кърмата ми беше достатъчна, но не прекалено, така, че не съм се изцеждала много, т.е само когато е имало много голямо напрежение в гърдите. При самото кърмене бебето само регулира кърмата, ако се изцеждаш много се получава свръхлактация, и непрекъснато трябва да се цедиш после. Разбира се има майки с много кърма и при тях е неизбежно цеденето, иначе се получава мастит.

# 115
Дезирела, абе... каня се да те питам... били ли сте с мъжа ти и детето на Албена през 2006 г? Много ми е познато детенцето ти... ама може и да се бъркам... Thinking

# 116
Здравейте пак. Малко след като ви писах си тръгнах от работа, поспах 2 часа и сега се чувствам по-добре. Още съм доста отпаднала и доста уморена, но смята да си лега рано и утре вече да съм добре.

Аз помпа мислех да взема след като родя, за да видя дали имам много кърма и дали бебето ще суче нормално, т.е. дали ще ми е необходима. Бях се нагледала на Чико, но виждам тук всички хвалите Авент. Има време де, ще реша докато му дойде времето.

Еличка, Честита ти госпожичка! Много се радвам за теб. Ти беше може би единствената мама дето искаше мъж, ама съм сигурна, че и девойката много ще я обичате. Особено като те гледам с какво вълнение пишеш  Hug

# 117
  • София
Ей, Еличка, честита ти госпожица!Много се радвам за теб!Видя ли го Марков какъв е сладур, толкова е мил и внимателен, че просто не е истински! А татковците те са като зашеметени и освен да задават тъпи въпроси и да гледат бебето като хипнотизирани друго не правят... Joy ма тоой и твоя бил майстор, браво!
Severinka, друго е да си поспи човек, нали, страхотно е, че се чустваш по - добре! Не се претоварвай и си почивай повече! За помпата за кърма аз мисля да направя като теб, като се роди бебка ще преценя дали ще ми е нужна....... Praynig дано да ми е нужна!
dany_ip, добре дошла при нас!

# 118
  Добро утро сладурки!
 Еличка честити ти розови гащи! HugДа знаеш как благородно ти завиждам,така искам и наште да са розовки този път.И нямам търпение за срещата с Марков другата седмица,направо ми се иска да имам вълшебна пръчица и с един замах да направя 21-ви май да е днес.
 Аз първия път имах много кърма,но неможех да се изцеждам с помпата(болеше ме ужасно) и се изцеждах с ръка,беше ми по-лесно и безболезнено.Така че и аз този път ще изчакам дпреди да си купя помпа.Ние обаче имахме страшни колики,независимо че след всяко хранене оригвахме.Милото така се гърчеше и плачеше,че се бяхме видяли в чудо как да го облекчим,че и капките много не помагаха.Ох май се отплеснах.
  Лек ден на всички Hug

# 119
добро утро мамчета!
Еличка, честита ти дъщеричка newsm10 дай боже и ние да се радваме на розови гащи newsm17
dani_ ip  добре дошла Hug Hug
първият път кърмих до 3 месец, после от притеснения ми спря кърмата. този път съм си обещала да не се ядосвам Naughty но иначе не съм се цедила, така ме изсмукваше малкото маймунче, че нищо не оставаше hahaha а колики си имаше доста нищо че се оригваше и си пръцкаше на воля. както казваш sunny_77 нищо не помагаше Tired
момичета желая ви приятен испорен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт