Пак земетресение?

• 41 414
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 900
То нали имаше някакви земни плочи, чудесии (простете, не бях много добра по география), може някоя балканска да се мести, та за тва всичките да ни тресе.

# 901
Бучене не чух, обаче се събудих от друсането. Казах си "Пак ли, на Поци кристалната топка нещо е била мъглява" и заспах. Не реагирах толкова истерично като снощи  Joy Беше 7:02 по мойто часовник  Crazy Чак ей сега ставам.
Joy Joy Joy Peace Peace Peace

# 902
ами само казах това, което се вижда на картата. Така са го посочили хората. Не казвам, че е 100% сигурно .

# 903
  • Sofia
Мене най-ме дразни от цялата ситуалия, че няма 2 еднакви мнения по въпроса вече чета за 3 или 4 различни места за епицентър, 10 версий за дълбочината и не знам кво още....това само подклажда параноята в хората...след като и спецовете не могат да се изкажат ако не компетентно, то поне единодушно....
Не може да е единодушно, степента се оценява индиректно-според усещанията на хората и животните, щетите по сградите и съоръженията...Засега няма методика за точно предвиждане на времето и мястото- правят се само прогнози, базирани на земната активност.Така че по-спокойно, никой не крие нищо, просто няма как да се знае предварително.

# 904
Имам въпрос към мами с по-големи дечицао.
Като бях 6 клас ни водиха на прожекции свързани с оцеляването при обгазяване, земетресения, пожари. В лекцията ни споменаваха как да разпознаваме трусовете, къде да се крием, при обгазяване кой газ не трябав да се диша през суха кърпа, и т.н. и т.н. Сега има ли такива неща???  Thinking

# 905
Защо тук http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=list&view=1 има 2 регистрирани труса в България  Rolling Eyes

# 906
   Запис Mr. Green

# 907
  • София
сега има ъпдейтвана информация, че е било на 2 км дълбочина. просто информацията се изменя, докато се потвърди точност и т.н.

ето една интересна снимка - карта на земетресенията от 64 година досега. беж народе към Плевен Mr. Green

отстрани са отразени както дълбочината, така и мащабите на земетресенията.

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 11:07 от Aurora

# 908
  • София
Защо тук http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=list&view=1 има 2 регистрирани труса в България  Rolling Eyes

дата и час са абсолютно идентични, "и Хасан е човек", и те правят грешки...
2008-11-16   05:03:04.4 42.70  N   23.37  E   2  mb 3.4  BULGARIA  2008-11-16 08:34
2008-11-16   05:03:04.4 42.70  N   23.37  E   2  mb 3.4  BULGARIA  2008-11-16 08:34

# 909
Абе, пак сме добре. Въпреки, че имам въпрос- какво значи тази петолъчка кацнала върху СФ?

# 910
  • Linz
Вчера дори не си направих труда да стана и да питам друг усетил ли го е (бях много изморена и пак заспах). Обаче тази сутрин ме разтресе яко и подскочих в леглото. И естествено, къде мога да се осведомя веднага ако не тук? Laughing

То нали имаше някакви земни плочи, чудесии (простете, не бях много добра по география), може някоя балканска да се мести, та за тва всичките да ни тресе.
Балканите са най-сеизмичния район в Европа- това е най-младата суша. Освен това през България преминава и Алпо-Хималайската планинска верига, която също е млада и все още доста активна.
Ама нещо много взе да друса наоколо Confused

# 911
  • София
Абе, пак сме добре. Въпреки, че имам въпрос- какво значи тази петолъчка кацнала върху СФ?

офиса на EMSC - предават директно от София Mr. Green

# 912
Земетресението снощи е бил с епицентър до бул. България, между Билла и околовръстното, точно срещу Белисимо в ливадите от другара страна на булеварда.
Това от тази сутрин е било с епицентър точно под Цариградско шосе, 1 пресечка преди детелината за Младост (посока центъра). Май към окръжна болница , ако не се лъжа  newsm78

Айде, стига, дееееееее. Живея, ама от тази страна на булеварда, срещу мястото, което описваш, не че има значение.... Бая силно си го усетих!!!

И не мога да разбера защо казват само две секунди продължителност на труса?  За мен бяха поне, колкото десет! Толкова ли са дълги две секунди  Rolling Eyes ?

# 913

офиса на EMSC - предават директно от София Mr. Green
Ааа . Благодаря отново за отговора.

Гледам и в Нови Сад са добре... Освен на там да ходим. Ама като гледан на юг от СФ след гранизата ни с Гърция е страшно напарво... сравнение с СФ.

# 914

дата и час са абсолютно идентични, "и Хасан е човек", и те правят грешки...

Аурора, не мисля, че е грешка.
Аз в рамките на онези 4- 5 секунди снощи усетих ясно 2 труса. И 1 тази сутрин.
Поци, радвам се, че не ми се сърдиш на средсутришните заспали мисли Mr. Green

Рени, мерси за информацията.  Hug Поправяш дупки в гимназиалното ми образование  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт