Пак земетресение?

• 41 362
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 945
банята ни е клетка и  съм го сложила там.

какво значи "клетка" ?
Така му казват свекърва ми и мъж ми. било изливано заедно. Цялото било слагано като клетка, а не като панел до панел. Така ми обясни свекито. Блока ни е от тези високите на 16 етажа. Аз съм на 7ми и няма как да избягам за 10 сек. на вън. Трябав да се крием в банята , защото там е най-сигурно.
Да чукам на дърво да си имаме дни, че нито баня, нищо не може да ни спаси..

# 946
  • София

какво значи "клетка" ?

Там е най-здравата част от жилището!
Това е противоземетръсната шайба.
Дори се пошегувах с приятели да ни дирят в югоизточната част на руините  Mr. Green

# 947

какво значи "клетка" ?

Там е най-здравата част от жилището!
Това е противоземетръсната шайба.

Хубаво е да го знам, нямах представа...

# 948
Тази шайба във всеки блок ли е инсталирана? И сега се сетих-новото строителство-повечето сгради не са стабилни, казаха ли нещо по този въпрос по телевицията?

# 949
Тази шайба във всеки блок ли е инсталирана? И сега се сетих-новото строителство-повечето сгради не са стабилни, казаха ли нещо по този въпрос по телевицията?

би трябвало да ги има във високите ЕПК-та, поне така съм чувала, за другите блокове незнам

# 950
Аз не разбирам от сгради и не мога да ти кажа.
До нас има 2 в строеж и двете са читави ,а са на бетон и тухла, едната е вдигната напълно тук -  таме й сложиха дограмата , а другата има скелета за външна изолация и дори и те стоят. Нито са пропаднали (за едната дори и се смееха, защото се строи на потъващ парцел Rolling Eyes, преди време е бил започнат строеж чиито основи при изливането са пропаднали веднага) , нито нищо!

# 951

Конструкцията на сградите се изчислява винаги от строителни инженери, без значение колко е ново строителството. За всяка сграда се предвиждат най-елементарно казано взаимно подпиращи се противоземетръсни шайби (това са по-дебели и по-здрави носещи стени) в две перпендикулярни посоки, за да противодействат на хоризонтални земетръсни вълни, от която и посока да дойдат.

Така че спете си спокойно, всички сгради в София (а и не само в София) са оразмерени за много, много по-силни земетресения...

# 952
  • Абсурдистан

Конструкцията на сградите се изчислява винаги от строителни инженери, без значение колко е ново строителството. За всяка сграда се предвиждат най-елементарно казано взаимно подпиращи се противоземетръсни шайби (това са по-дебели и по-здрави носещи стени) в две перпендикулярни посоки, за да противодействат на хоризонтални земетръсни вълни, от която и посока да дойдат.

Така че спете си спокойно, всички сгради в София (а и не само в София) са оразмерени за много, много по-силни земетресения...

Това добре На теория някой го знаят. При новите безразборни строежи, често не се спазват никакви норми, пестят се материали и др......

# 953
Това добре На теория някой го знаят. При новите безразборни строежи, често не се спазват никакви норми, пестят се материали и др......

Аз го пиша това като архитект. Ти какъв специалист си, и дали знаеш нещата от първа ръка, или като някой, дето е чул от познати, че някои пестят материала и не са спазени нормите...

# 954
Аз пък снощи хич не се сетих да дръпна шалтера на газта... пфффф, даже забравих да намаля парното, кво остава да го изключа изцяло.

Чух, че цяла седмица ще има трусове /не силни земетресения, да не се панира някой/.

# 955
Така казаха, че цяла седмица ще има трусове, но по леки.

# 956

Ти какъв специалист си, и дали знаеш нещата от първа ръка, или като някой, дето е чул от познати, че някои пестят материала и не са спазени нормите...
Не всявайте паника като чули-недочули.Все пак всеки строеж за да се пусне в експлоатация трябва да отговаря на някакви норми.

# 957
Пак изтресе. Подът се разклати здраво и издрънча.
Това на 4ти етаж в Тригълника, Надежда.

# 958
Да аз бях в банята.Нищо не се тресе ,но чух пак гадния шум.ПИСНА ми

# 959
И аз го чух  Tired

/ Сухата река /

Общи условия

Активация на акаунт