58 торти вдъхновени от Тандури

• 15 924
  • 311
  •   1
Отговори
# 60
Анет, а сокчета давала ли си? Хубаво ли е или излишно да се дава, каква е тази психоза в БГ "Сокчета даваш ли???"

Не, според мен е измислица, и на мен така ми приказваха. Уж били полезни, ама само им пълнят коремите, а и ги учат да пият озахарени напитки.

Блажка и Миз - интродюсвайте Джералд Дарел и книгите му за детството му на Корфу... ще ги направите И книголюбители за цял живот  Hug

Ех, колко прекрасни спомени имам от тези книги, все едни съм го изживяла - Моето семейство и други животни - и наскоро ги обсъждах с един естествоизпитател, който живее в Танзания и изучава слонове в един резерват, каза че много добре ги помнел книгите.  Peace

# 61
Зора,много хубава идея е за баба рамката,особено за мързелива (баба) като нашата; тази к имаме е
http://www.target.com/Digital-Living-Youth-Photo-Frame/dp/B000WKQU20
събра около 140 снимки,вижда се ок,особено за апартамент или офис (мисля да си сложа много снимки на прозорци и да си гледам,че работя в бункер университетски пусто)
Сънскиин за корем,шапка независимо колко часа е, и аз избягвам м-у 12 и 4 да сме навън ако е много топло(имам си лудост за слънце)
*
Сокове не пие никой у нас и не е пил никога. Децата са на мляко и вода,ние ползваме и малко бира/ вино,аз-кафе, баща им-диет.поп(гадост,не мога да се преборя)
*
Одисеята стефан и гърнето започва юли 08"; дредвам лятото по повода,но му е време,току се събува по пишка и се прави че ходи на поти като ния,идея няма баш какво се случва...охххххххххххххххх как мразя тоя период,най-омразните ми 2м. с ния бяха докато се научи...
*
миз,къде да тез алпийски пейзажи ако не възразяваш да попитам?
*
бре хора само аз ли съм втрещена от цените на манджата? оставям поне по 30% повече, само на сейл пазарувам,дори кафето ми заран се вдигна с 10ц..аааа!никой около мен не се жалва гласно та да питам тук..

# 62
Ох, МрсГ, въздържах се да пиша за това гърне, че на главата ми е пораснало. Абсолютно споделям мнението на Анет, хем аз съм от възторжените майки... Само ще ти кажа, че и ние купихме това, което ти показаха по-долу на бейби бьорн, много е удобно. Иначе аз макар, че започнах от 18 месеца, ако не и от по-рано под бабино давление, нищо не съм постигнала. Много добре разбира, за какво става дума, но не иска, чиста борба за надмощие си е  ooooh! При моето отроче проблемът е, че не си казва, може да държи вече и следобед се събужда сух, през деня също, ако го водиш на 1-2 часа да пиша остава сух, но не си казва, а за номер 2 пък изобщо е лудница - запек умишлен, изхвърля от леглото и се омазва, абе ужас. Аз не насилвам, не викам, предлагам само, показваме, знае какво е, братовчед си вижда, книгите препоръчани тук четем, но успех никакъв. И така вече 1 година. Тъкмо си мислиш, че е научен и започва да прави на обратно. Ние сме доказателство, че не винаги става. Според мен, ако има памперс, си обречен да го ползваш до 3 г., ако си го махнал от рано, тогава сигурно има успех. Доколкото знам обаче, момичета по-лесно се научават.

Анет, айде, ще сравняваме опит, че Марти и Стефан са на една възраст.

# 63
Моето семейство и други животни - толкова готина книга! Мечта ми е да имам такова щуро семейство и сигурно ако имам 3 деца и те имат по 1-2 деца, като съм пенсионерка ше стигнем до това ниво на лудост. Таман ще съм спестила парите и за къща на Корфу.

Цената на манджата - при нас основно млякото е дръпнало, на някои места органичното е с $1 нагоре.  Tired Анет, аз ти пробвах номера със сейл, обаче установих, че сейлът на някои места е фалшив. Примерно газирана вода купувам за .79 от как се помня и един ден виждам табелка "sale .79, was .89". Търътънци. Та това за продукт, който купувам редовно. пък има толкова, на които не им знам редовите цени...

Зора, недей си тормози приятелката! Аз и в нета мога да търся инфо, ама някак си е по-яко да си говорим тук!   bouquet

# 64
Със сигурност обаче нещо се е вдигнало от оня ден - цените на пощенските марки, вече са по 42 цента. Ако някой ползва такива, и все още не е разбрал - да знае.

# 65
A,Hear,това е като с бананите-сейл вика, 2 паунда за долар,като иначе е 39ц на паунд; иска си помнене и четене,лъжат разбира се,те от това живеят веригите особено;има си келепир ако се внимава

# 66

Блажка и Миз - интродюсвайте Джералд Дарел и книгите му за детството му на Корфу... ще ги направите И книголюбители за цял живот  Hug
Аз не съм го чела, но сега като се поразтърсих из Амазон и видях ревютата, видях, че ми спестява мисленето какво да подарявам за рождения ден на хлапето. Благодаря за идеята! Grinning

# 67
Хайде и аз да се присъединя в компанията на учещите на гърне това лято. Това ми е плана, защото догодина Ели трябва да тръгва на при-прискуул ( от 3 г) и трябва да е абсолютно самостоятелна, вкл. бърсането. С батко и нямах никакъв проблем, сам се научи за около 2-3 седмици махнахме памперсите, обаче не бяхме притиснати от времето, а пък тръгнеш ли да ги натискаш...забрави, загубена кауза.

Аз ли греша или по книгата моето семейство и други животни има филм? Някой гледал ли го е?

Анет, за храната направо не знам какво да кажа, освен че при нас бензина за последните 3 седмици скочи с 40 цента. В момента вече регюрал е 4 долара, направи си сметка какво става оттам нататъка.  ooooh! А пък те ми правят тука петиции и не знам си какво да се "държал" бензина с 30 цента по-малко за лятото! #Cussing out Какви 30 цента, какви 5 лв, те като ми го качиха с долар над това, което беше като почна петицията, голяма работа!
Аз също пазаря от магазини с разпродажби и т.н, колкото преди оставях в скъпия магазин за храна, толкова оставям сега в тези на разпродажба. Направо не знам на къде отиват нещата... Tired Интересно, че тука покрай мен всички се оплакват обаче. Да не говорим, че ни правиха реасесмънт на целия град на данъците на къщите( почти 15 години не са правили), всичко скочи 2 пъти! ooooh! Драма някаква..

Сок мразя да давам! Спрях да купувам, карат на мляко и вода, когато има плодове правя с тях сок в машината, ама моите си нагъват плодове без проблеми. През лятото обаче не съм измислила още как да разкарам попсикълите ( замразени ледени сокчета на пръчици).  newsm78 Съседските хлапета всичките ближат наоколо и моите естествено и те искат.  Rolling Eyes

МрсГ, моят съвет е да я оставиш да яде каквото иска ( ако има нещо вредно, просто не купувай и като няма тя няма как да го яде). За сметка на това винаги яж пред нея и си "крий" храната ако тръгне да ти иска. Ще видиш как ще стане любопитна и ще иска да опитва Simple Smile Ели нали имаше и тя един такъв период, те не са толкова глупави да умрат от глад, спокойно Simple Smile

# 68
Джена каквото публикува все не мога да го сваря

обещай да четеш по-често, пък аз ще пиша по-рядко и щЪ сЪ натъкмим  hahaha

Джен, има желанието, но за съжаление не и времето. Разкъсвам се между 12 часов работен ден и две хлапета, обаче поне гледам да насмогвам да чета новостите в темата когато мога. Това разбира се хич не ми помага да те нацеля кога ще пишеш ( което пък води до разочарование 'щото и аз искам да се насладя като другите на твоите красоти и писания).Нооооо.....този път поне хванах снимки bowuu bowuu bowuu, щастлива съм. Ноли е бонбон, и с това дългото перчемче по средата голям сладур. За твоите умения мога само да си мечтая, тъкмо вчера си мислих: Колко ще е ехубаво за децата ви (и твоите и на Вики и на Джи) един ден да си покажат албума на някой, образцов, професионален, с кеф да го гледаш.

И за друго си мислих за теб снощи и щях да те занимая на лични, но може и някой друг да има опит та реших да питам тук. Ваксините на 12мес. за моя дребньо ще трябва да му се сложат в БГ, искам да карам по тукашната схема. Имат ли всички тукашни ваксини и там? Ти по коя схема си, има ли нещо, което там се взима допълнително ( а тук не се?)  Изискват ли превод на имунизационен календар и трябва ли да има някакви заверки по него?

# 69
"крий" храната  Joy Това е супер, ще го запомня.

Има ли вариант на децата да им е по-интересно направо на тоалетната  newsm78

Анет, всичко се е вдигнало, съгласна съм.

Една мадама дава сокчета от 40ден по лекърско усмотрение, друга в 3 месец взема храна от кухнята. Иван е със стомашен вирус /разтройство/ педиатър ми каза да му давам картоф със сол, сирене, брашно на каша, да намаля формулата на 50% останалото морков, да слагам захар в електолитния разтвор...да изброявам ли още  Laughing

# 70
 Wink,дай на дИтето кИфтета,не го тормози с каши и моркови

# 71
Зора...за къщата -ами ние няма да се изнесем докато не продадем -2 мортгиджа няма да плащаме-надяваме се на късмет и това че имаме екстра стая в повече от къщите наоколо и доста по добра зелена поддръжка.Малко кофти като ще идват хора да ми оглеждат вещите ама няма как Confused

МрсГ
За гърнето ...Елла я почнах преди година,знае какво се прави вече в гърнето и както споделих си казва за #2 вече но това се случи преди 2 месеца-за пиш казва също от време на време но най обича да ми каже в колата Rolling Eyes-
Имаме 2 гърнета едното е на Бьорн по малко и портативно и едно такова -харесвам го ,ползваме му всички функции -Елла стъпва на него като столче да мием ръцете а скоро ще му ползваме седалката за да сяда на тоалетната.Каквото съм научила от целия експириенс е че не бих почнала да уча на гърне преди навършване на 2 г.

за храната...аз избор не и давам още от малка ,каквото и сложа трябва да се яде -избягвам да давам снакс в промеждутъците м-у ядене освен някой плод или някоя бисквита- понякога когато не иска нещо аз не я карам насила естествено но го ям пред нея с наслада и тя почва да си иска сама.Забелязала съм обаче че пробва нови храни като не е в столчето си ами докато си играе наоколо а аз примерно ям нещо -или аз я викам да пробва една хапка или тя сама си иска и така се научи да харесва много зеленчуци.

И аз съм върл противник на соковете -единствено и давам сок от сокоистисквачката и то в малък грамаж-другите купешките са тъпкани със захар.Единствемо може да пие от тези на прахчета разбъркани с вода ...на пропел и кристал лайт(за флейвър).

За цените на храните незнам но за бензина вчера попаднах на една петиция във фейсбук.Призовават хората да не слагат бензин във Ексон и Мобил -ако не сме били слагали при тях те щяли да почнат да губят пари и ще трябва да си смъкнат цените и покрай тях и другите щяли.Аз не сипвам при тях така или иначе но се чудя дали нещата седят така?!

# 72
Със сигурност обаче нещо се е вдигнало от оня ден - цените на пощенските марки, вече са по 42 цента. Ако някой ползва такива, и все още не е разбрал - да знае.

Купувайте си таймлес стампс, от тези с камбанката. Пощаджийката онзи ден ми обясни, че важат все едно кви са цените.

Пумпале
, картоф със сол?!?!  Shocked

Виктория, бензин сипвам в Къмбърланд Фармс, там е най-евтино. Може и да греша, но май и Мобил при нас са от по-евтините. Екзон и Шел са винаги най-скъпи и най-празни.

# 73
Уф, Пумпал, тия са ... "акъл море - глава шамандура".  Confused Напомня ми на гинеколожката в кварталната поликлиника в Младост, която съветваше една прясно родила преди две седмици жена, че сега и трябвал секс, секс, и колкото се може повече секс, защото пенисът най-добре намествал органите след раждане.  Crazy

# 74
  • Boston, MA
Любим автор ми беше Джералд Даръл като малка, наскоро опитах брат му - Лорънс Даръл с неговата египетска четирилогия, но нещо не ме грабна, оставила съм го да отлежава.  Laughing

Ноли и Антон са пораснали сладурчета, Мани вече цяла госпожица! (Джена, наистина много си задобряла в снимките). Даниел (адаша) - страхотно малко момченце!

Храната наистина много е поскъпнала, уж инфлацията не е толкова висока, но и тук, както в България, кой знае какво са сложили в потребителската кошница (цената на пианото сигурно не се е вдигнала много Laughing).

...1. Моля препоръчайте гърне и методики за учене на такова (знам, Кейси, че не съм внимавала в час, ама би ли повторила, плийз)
2. Идеи и трикове за как да накараме почти 2-год. дете да яде нещо различно освен грозде, домати, кисело мляко и и кукита.  Crazy
...

Благодарско за линковете, разгледах, харесах две легла - на СБ2 и Уест Елм, само че първите нямат кинг сайз, та остават вторите. Ще проверя и едни дърводелци тук не могат ли да ми го направят това легло за по-малко пари.

По въпросите -

1. Гърнето на Бейби Бьорн (голямото) ползвахме, за момченца е добро, защото има място за пишката. Но това беше малко след годинка, сега сме само на тоалетната, ако искаш направо там я слагай София. Книжки има много, разнообразни, аз все се каня да взема Елмо.

Аз съм казвала и преди - ние почнахме поти трейнинга рано, защото искахме да уловим най-коопериращата възраст (сега е абсурд да го накарам да прави нещо, ако не иска), а и Дани винаги си е бил редовен сутрин, та от около 13-14 месеца ходи номер 2 на гърне/тоалетна. Отскоро почна и повече да задържа номер 1, та може би и ние ще се учим това лято. Мисля, че сега почна да му светва крушката и за пишкането, иначе по принцип си казва за ако.

2. И аз мисля, че това е фаза - и ние имаме моменти, в които Дани кара само на зеленчук и плод (и мляко, разбира се) - ако можеше и майка му да е така.... Аз бих сменила кукитата с по-здравословни такива - безсолни кракери, Annie's bunnies, Elmo cookies на Earth's best. Това от гледна точка джънк-а да е по-добър. Иначе останалото си е хубаво.

По другите въпроси не съм подготвена...

Общи условия

Активация на акаунт